zaterdag 30 mei 2015

Bruidstaart.

Gisteren hadden we de bruiloft van Nel & Richard. Voor hen maakte ik deze driedelige taart, elk laagje met een feestelijke gebeurtenis. Ik kocht 3 kartonnen doosjes bij Action, heb ze beplakt en met de kaarsjes bovenop werd het een bruidstaart.
Het bovenste doosje was voor Abraham, want de dag voordat hij ging trouwen, werd Richard 50.
In het middelste doosje deed ik een slabbetje, want vorig weekend werden Nel & Richard oma en opa.
Het onderste doosje was om het bruidspaar te feliciteren met hun huwelijk. Fantastisch hoe deze 2 mensen elkaar gevonden hebben, het is een prachtstel!

Ik had de eer om het bruidsboeket te maken voor Nel. Ze wilde graag een klassieke druppelvorm met donkere Calla's en lichte, off-white rozen. Verder mocht ik het zelf bepalen. Doordat onze beagle Desmo donderdagavond plotseling overleed (bijna 14 jaar oud, geweldig leven gehad tot de laatste dag...) was ik behoorlijk overstuur en heb ik er niet aan gedacht foto's te maken. Deze is gisterochtend vroeg gemaakt, maar geeft door het gebruik van de flits niet echt een goed beeld. Ook van het autostuk heb ik geen foto's. Maar het bruidspaar was zeer tevreden en zij hebben vast wél mooie plaatjes van de bloemen.

Vanmorgen naar de Drunense duinen geweest. Best vreemd om alleen Suus mee te nemen, we missen onze eigenwijze, lieve beagle Desmo enorm. Zo jammer dat sommige huisdieren niet voor altijd blijven....Gelukkig hebben we van hem wel heel veel foto's en vooral veel goede herinneringen!

vrijdag 29 mei 2015

Petekind 21 jaar.

Gisteren was Elmar, ons petekind, jarig. Hij werd 21 jaar en dat verdient een kaartje. Daarin een uitnodiging om een keertje mee ons uit eten te gaan samen met zijn vriendin. 
Doordat ik 2 Bugaboo afdrukjes op het gele papier had geprint, ontstond ook dit 2e kaartje met feestvarkens. Deze gaat in de verkoop voor Alpe d'HuZes, dat avontuur komt steeds dichterbij....
Challenges;
Sketch Saturday - Week #362
Knutsels en Kadootjes - Monochroom

donderdag 28 mei 2015

Kerstkaart(en) #22.


Ook deze week doe ik weer mee met Ingrid en haar team van 52weekstoChristmas en heb ik een stapeltje kaartjes gemaakt. Twee daarvan zie je vandaag, de andere bewaar ik voor volgende week als ik in Frankrijk ben. Aanleiding tot de kaartjes waren de chipboard teksten die ik ooit eens op de rommelmarkt kocht. Ook de sterren en hulstblaadjes zaten op het vel. Samen met het Eline's Woodland Christmas-papier én de gouden sequins uit de laatste IDEE&post werden het sprekende kaartjes naar mijn mening.
Als je ook de decemberstress wilt voorkomen, doe dan ook (wekelijks) mee met 52 weeks to Christmas....

woensdag 27 mei 2015

Kleurenkaartenteam: Turquoise en rood.


Nog maar een paar dagen en de maand mei is voorbij, wat ging dat snel. Dit is de laatste woensdag van deze maand en dat betekent: KKT-dag bij Martina. De kleurtjes voor deze editie werden gekozen door Nelly en het werd de combinatie van turquoise met rood. Leuke, sprekende kleuren waar ik graag mee aan de slag ga. Voor deze (gespiegelde) kaartjes is slechts 1 designpapiertje van My Mind's Eye gebruikt, verder plakte ik er verschillende kleuren cardstock op. De afbeelding komt van internet, de tekstjes zijn gemaakt in Word. Wil je meer creaties zien in deze kleuren? Kijk dan bij Martina voor alle linkjes. Graag tot morgen, dan laat ik je weer een kerstkaartje zien :)
Challenge;
Techno Stamper - TSSC363

dinsdag 26 mei 2015

This is the bomb.

Ook bij Dutch Card Lovers zijn ze weer terug van vakantie en is er een hele leuke challenge: Maak een kaart met één enkele afbeelding in een kader. Het mag stempelwerk zijn, maar ook van een stans. Ik heb gekozen voor het laatste en de Collectables-kat in een kader geplaatst. Met papiertjes van Studio Light en stickertjes van Action (ze waren zo leuk, met grappige tekstjes en die kleurtjes ook....) komt het aardig in de kleurtjes voor morgen. Dan is het de laatste woensdag van de maand en dat betekent Kleurenkaartenteam. Graag tot dan!
Challenges;
Cardabilities - Sketch #123
Dutch Card Lovers Maak een kaart met één enkele afbeelding in een kader. Het mag stempelwerk zijn, maar ook van een stans. Formaat en model kaart is ook vrij.



maandag 25 mei 2015

You make me happy in de lift.

Bij de Lift Challenge zijn ze weer terug van vakantie en Marjan heeft weer een hele leuke kaart uitgekozen om te liften. De bedoeling is om een kaart te maken waarop watercolor achter een paneel te zien is door een uitgestanst figuur. Ik heb gekozen voor de paraplu-stans van Pink Paislee die bij een eerdere IDEE&post zat. Ook de tekst hoort daarbij. Het achtergrond papier heb ik gemaakt met Dylusions-sprays. 
Dit is de te liften kaart van Loll Thompson
Challenge;
Lift Challenge - #86

zondag 24 mei 2015

New born: NIEK.

En alweer is er een jongetje geboren. Wout heeft sinds afgelopen vrijdgag een broertje en zijn naam is Niek. Het olifantje kwam dus weer goed van pas en ook voor deze nieuwe wereldburger een kaartje met het grappige beest mét wiebeloogjes. 
Challenge;
Digi Sketch Challenge - Sketfch + animals

zaterdag 23 mei 2015

It's a BOY.

Vandaag nog een baby-boy kaartje. Deze maakte ik met Graphic45-papiertjes, blijft leuk! Op het papiertje onder het vogeltje staan leuke baby-tekstjes: Twinkle twinkle, little star...
Ik had ook nog wat restjes (echt de laatste snippers) uit een vorige idee en post. Die heb ik ook maar opgemaakt.... Beide kaartjes heb ik in de kaartenbak op school = werk gezet. De kaartjes verkoop ik t.b.v. Alpe d'HuZes en wie weet wilde één van mijn collega's ook wel een kaartje aan Eline sturen, HINT ;) 
In eerste instantie had ik een lichtblauw vogeltje in gedachten, maar dat werd wat flets op het blauwe of houtnerf-papier van de bovenste kaartjes. Zonde om niks mee te doen, dus werd dit een verjaardagskaartje met Happy BIRD-day erop....
Challenges;
Crafliners - In mei leggen alle vogels een ei
Freshly Made Sketches - FMS187

vrijdag 22 mei 2015

Jesse.

Op Hemelvaartsdag is onze collega Eline trotse moeder geworden van haar eerste kindje. Samen met haar vriend geniet ze heerlijk van haar zoon Jesse. Voor de komst van de verse wereldbewoner heb ik een kaartje gemaakt met het lieve Eline's olifantje van Marianne Design. De papiertjes komen uit een blokje van Studio Light wat ik onlangs heb gewonnen met een challenge bij Knutsel en Kadootjes, vind het superleuk! Met wat spetters en de naam van de baby erop vond ik het kaartje af. Missen jullie nog iets?
Challenge;
Sketch Saturday - Week #361

donderdag 21 mei 2015

Kerstkaart #21.

Deze week een gestempelde kaart als uitdaging om mijn voorraad kerstkaarten aan te vullen. Begin dit jaar ging ik de challenge met Ingrid en haar team van 52weekstoChristmas aan om elke donderdag een kerstkaart te posten en tot nu toe lukt dat. Sterker nog: voor de komende 2 donderdagen staan er al blogpost ingepland ;)
Dit keer mix ik de uitdaging met die van Cards and Scrap: Triple Time Stamping én die van CASE-ing Christmas, want ook daar was de te liften kaart er eentje volgens dezelfde techniek. Door er 'JOY' op te stempelen, doet de kaart ook mee bij ABC-Christmas Challenge. Het was een hele uitdaging mag ik wel zeggen, maar leuk om eens te doen!
Ook werken aan je voorraad kerstkaarten? Sluit je aan bij  52 weeks to Christmas!
Challenges;
Cards and Scrap - Triple Time Stamping
CASE-ing Christmas - Challenge #20
ABC Christmas Challenge - J is for Joy.

woensdag 20 mei 2015

Hello, so lovely.

Zoals ik gisteren al beloofde, krijg je vandaag weer een zonnig kaartje voorgeschoteld. Ook hier weer de papiertjes van Simple Stories gebruikt. In combinatie met kurk vind ik het wel stoer. Het is gewoon een gezellig kaartje wat in de kaartenbak gaat voor de verkoop. De helft van de opbrengst is voor Alpe d'HuZes, de andere helft gebruik ik voor de aanschaf van materialen. Er zit ondertussen al een flink bedrag in het potje, zal het binnenkort eens tellen en gaan storten.....
Challenge;
Retro Sketches - Sketch #165

dinsdag 19 mei 2015

Good day sunshine.

Gisteren zag je op Stijn zijn kaartje al een papiertje uit een eerder IDEE&post-pakket. Het is van Simple Stories en heet 'Good day sunshine'. Ik heb echt zin in wat zon, dus ook vandaag en morgen zie je kaartjes met de papiertjes uit die kit. Ik heb er wel de gouden sequins uit de laatste IDEE&post opgeplakt, geeft een leuk effect.
Challenge;
CAS Colours & Sketches - Sketch #124

maandag 18 mei 2015

Happy birthday Stijn.

Morgen is Stijn jarig en wordt hij 9 jaar. Zijn kaartje gaat zo meteen op de bus, zodat het op zijn verjaardag aankomt. 
Gisteren hebben we de Alpe-kleding opgehaald op Papendal. Nog 2 weken, dan is ons bewogen weekje, waar we al lang naar toe leven. Bij de officiele opening al aardig wat kippenvel....
Challenges;
CASE(E) this Sketch - Sketch #123
Knutsels en Kadootjes - Challenge 24: Bingo (lentegroen, geel, blauw)
De egel - Cijfers en/of letters

zondag 17 mei 2015

VW-busje.

Al eerder liet ik jullie dit kaartje zien met een VW-busje erop. Toen in Flower Power stijl met een bewerkelijke mal, bestaande uit vele onderdelen. Dit nieuwe MD-malletje is een stuk makkelijker en sneller te verwerken. Stansen, embossen en klaar. En superleuk!
Doordat ik papiertjes beide schuin had gesneden, hield ik 2 helften van elk over. Die heb ik gebruikt voor dit kaartje voor Els. Zij viert vandaag haar 60e verjaardag. Maar voordat we naar haar feestje gaan, rijden we zo eerst naar Papendal om onze Alpe d'HuZes spullen op te gaan halen...
Challlenge;
Freshly Made Sketches - FMS186

zaterdag 16 mei 2015

A touch of gold.

Gisteren weer een kaartje gemaakt met de spulletjes uit de nieuwe IDEE&post. Met een leuke sketch en mij favo bloem van Marianne Design vind ik het resultat niet tegenvallen.
In het midden van de bloem één van de mooie brads die ook in het pakket zitten. De bloem bestaat uit goudpapier met daarop een laagje vellum.
Vanmiddag is de laatste workshop tbv Alpe d'HuZes, morgen gaan we onze kleding en startnummer ophalen op Papendal. Het begint te korten......
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 397

vrijdag 15 mei 2015

Hello!

Naast het schaapje, het olifantje en de baby heb ik ook deze Collectables van Marianne Design aangeschaft; het girafje. Kon niet kiezen toen de mallen uitkwamen, dus heb ik de hele serie gekocht. Vandaag een kaartje in turquoise met geel, lekker zonnig. Het girafje heeft wiebeloogjes gekregen en daardoor wordt hij nog guitiger dan het al is. Laat gerust weten wat je ervan vindt, gezellig om jullie reacties te lezen!
Challenge;
Sketch Saturday - Week #360

donderdag 14 mei 2015

Kerstkaart(en) #20.



Hemelvaartsdag: een prima moment om kerstkaarten te maken, haha. Maar ja, ook op deze donderdag werk ik aan mijn voorraad kerstkaartjes. 
Dankzij Ingrid en haar team van 52weekstoChristmas blijf ik gemotiveerd en raakt mijn bakje aardig vol, leuk! Dit keer heb ik dit kaartje gelift:
Met strookjes Eline's scandinavian winter papier, wat gestanste rondjes en kunststof sterretjes kwam ik dicht bij het origineel qua kleur en lay-out. Een tekstje maakte de kaartjes af.
Vanavond mag ik in Xinix de Popquiz presenteren. Samen met Rolf en Hendri hebben we weer 25 blokjes muziek samengesteld en vinden het elk jaar weer een feestje om de quiz op Hemelvaartsdag te organiseren!
Challenge;
CASE-ing Christmas - Challenge #19