dinsdag 31 mei 2011

Vogelkooi.

Tijdens de workshop 'Tim Holtz technieken' van afgelopen zaterdag bij de Scrapheap heb ik dit gestanste vogelkooitje bewerkt met acrylverf en Distress inkt. Ik vond het niet zo passen bij mijn boogie board, dus heb ik het gisteren verwerkt op een kaartje. Met dit kaartje wil ik meedoen met de challenge van Dutch Card Lovers. Daar is de uitdaging om '3 op een rij...' te krijgen. Ik heb gekozen voor het middelste rijtje, 'Die cuts' (vogel en kooi) , Flowers (op het papier van Action) and Glitter/glimmer (op het vogeltje en kooitje). Al komt 'Embossing' en 'Lace' ook op de kaart voor :) Het is een simpel kaartje geworden, maar ik ben er erg tevreden over. Morgen is het weer kleurenkaartendag, dan alles in purperen tinten....

Grtz. Colien

Dutch Card Lovers - DCL# 93: 'Die cuts' , Flowers and Glitter/glimmer

maandag 30 mei 2011

Time.

Na de workshop van afgelopen zaterdag zit ik vol ideeën om met de Tim Holtz technieken aan de slag te gaan. Dus heb ik gisteren mijn witte cardstock voor de dag gehaald en er dit kaartje mee gemaakt. Het bovenste gedeelte is gemaakt met stempels vanYellow Little Bicycle en clear embossingpoeder, dat ik verhit heb met de heattool. Daarna met de blending tool Distress inkt aangebracht op het hele vlak. Onderin heb ik met Versafine inkt een swirl stempel van Kaiserkraft afgedrukt. Daarop heb ik letters van Kruidvat geplakt die ik ook met Distress inkt op kleur heb gemaakt. Een smal lintje geeft de scheiding aan. De klokjes van Tim Holz heb ik gekocht, de cirkels daaronder zelf gesneden en in verschillende tinten geïnkt. Tot slot heb ik het geheel op bruin cardstock geplakt.

grtz.Colien

Challenge:
Challenges For You - Foto inspiratie.

zondag 29 mei 2011

Workshop 2.

Gisteren zijn Sanne en ik naar Sprang-Capelle geweest. Daar hebben we bij de Scrapheap een workshop 'Tim Holtz- technieken' gevolgd. Els v.d. Linden leerde ons werken met distress inkt en embossingpoeder, stempels, stanzen, grungeboard, kant, tissuetape, metaal en nog veel meer. Wat een superleuke workshop, zeg! Van 10.00 tot 16.00 uur waren we druk bezig om 2 vellen wit cardstock  en meegebrachte foto's om te toveren tot dit boogie board. Bij de foto's heb ik de kleuren 'Rusty Hinge' en 'Dried Marigold' Distress inkt gekozen. Alles is afgewerkt met  de kleur 'Vintage photo'. Ook heb ik 'Walnut Stain' of Stazon inkt gebruikt om nog wat extra stempelafdrukken op het bewerkte papier te zetten.
Om goed te laten zien hoe mooi je wit cardstock kunt bewerken met de verschillende technieken heb ik detailfoto's gemaakt;
Rolf nu

Ik met mijn moeder, lang geleden :)

Onze trouwdag 29 juni 1989

Ik als peuter

Rolf als peuter

Colien nu.
Het frame was al kant en klaar, daar is tissuetape opgeplakt. Daarna zijn alle binnenrandjes zwart geverfd. De lijst is afgewerkt met metalen hoekjes. De bloem is gemaakt met een stans van Tim Holtz. Daarvoor is een bladzijde uit een oud woordenboek gebruikt en folie dat m.b.v. de heattool is opgekruld, waardoor de bloem mooi vol wordt. De sleutel, het slot en de swirl zijn gestanst uit gruncheboard, dat na bewerking een mooi leerachtige look krijgt.
We hadden de tijd echt nodig om alle technieken uit te proberen en helaas lukte het niet om het board kant en klaar mee naar huis te nemen. Gisteravond heb ik thuis al het papier en foto's vastgeplakt en het frame met houtlijm op het achterpaneel geplakt. Na een nachtje drogen onder een stapel boeken, heb ik vanmorgen de laatste details aangebracht, zoals het speldje, de glimsteentjes, de bruine facetsteen en de 'druppels' bij de foto's rechtsboven en linksonder. Het was een hele klus, maar ik ben erg blij met het resultaat! Nu nog een mooi plekje zoeken :)

grtz.Colien

Workshop deel 1.

Afgelopen week heb ik 2 workshops gevolgd. Eerst even over de eerste: Woensdagavond zijn Sanne, Mariken en ik naar Nederhemert geweest. Daar hebben we bij GeWe-hobby uitleg gekregen Yvonne over het inkleuren met Distress inkt. De workshop was super voorbereid: we kregen allerlei materialen om een label-boekje te maken. Na wat info over de Distress inkt, mochten we aan de slag. We begonnen met het maken van 3 kleurenstaaltjes:
Dit lijkt een saai klusje, maar hierdoor konden we goed kennis maken met de inkt en het waterpenseel. Ook kun je prima zien dat je de inkt donker en licht kunt gebruiken. En handig om nu te gebruiken als ik stempels ga bewerken met de Distress inkt.

Daarna mochten we 2 simpele afdrukjes inkleuren die Yvonne op 1 van de labels had gestempeld:
Hierbij konden we oefenen met schaduwwerking en het mengen van kleuren. Daarbij moet je wel even rekening houden met het laten drogen. Bij het gras onder het muisje is dat niet helemaal gelukt :(
Tot slot had Yvonne ook nog wat Magnolia afdrukjes gestempeld. Ze gaf ons vooral uitleg over het inkleuren met schaduwwerking en het inkleuren van het gezichtje en de haartjes. Dit is het resultaat:
Het was een gezellige en productieve avond! Ik heb het boekje thuis afgemaakt. De voorkant heb ik gepimpt met allerlei losse materiaaltjes. Ook heb ik de stempel gebruikt die ik gewonnen had bij de candy van Yvonne :)
Nu ga ik foto's maken van het resultaat van de workshop die Sanne en ik gisteren hebben gevolgd, zodat ik die zometeen kan plaatsen. Dat was ook zo super!!

grtz.Colien

zaterdag 28 mei 2011

Pink Fairy.

In het pakketje dat ik afgelopen week bij Mieke gewonnen heb, zaten erg leuke plaatjes van Lili of the Valley. Ik vind dit de leukste, vandaar dat ik het meteen gebruikt heb. Het is toch een schattig plaatje?! En heel handig; de plaatjes zijn al ingekleurd :) Het Magnolia-papier past er prima bij. De sketch komt van Girlscardsworld Challenge blog. Het tekstvaandeltje heb ik gemaakt in Word en geprint op cardstock. Verder nog een lintje en wat pareltjes gebruikt en ik was (vrij snel) klaar!
Vandaag gaan Sanne en ik een workshop volgen bij de Scrapheap in Sprang-Capelle. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn we onder de pannen. We gaan aan de slag met Tim Holz technieken: werken met distress inkt en embossingpoeder, stempels, stanzen, grungeboard, kant, tissuetape, metaal en nog veel meer! Ben benieuwd en heb er heel veel zin in!

grtz.Colien

Challenges:
Lili of the Valley - I believe in fairies
Girlscardsworld - Sketch
Stampavie and more - Pink
Papertake Weekly - Pale, pretty pastels
A Spoon Full of Sugar - Things with wings

vrijdag 27 mei 2011

17.

Morgen is ons petekind Elmar jarig. Z'n leeftijd kun je wel raden als je naar dit kaartje of de titel kijkt :)
Ik heb het kaartje gemaakt n.a.v. de sketch bij Anyone for Anya. Het papier is van Memory keepers. De cijfers heb uit dat papier geknipt. Het stoere basebal kereltje heb ik ingekleurd met Derwents. De sterren heb ik uitgesneden met de Slice. Aangezien Elmar ook niet zo van poespas houdt, heb ik geen verdere versiering toegevoegd. De kaart gaat vandaag op de bus, zodat hij morgen bij de jarige op de mat valt.

grtz.Colien

Challenges:
Anyone for Anya - Sketch
Simon Says Stamps - Stars & Stripes.

donderdag 26 mei 2011

't Is weer Kimmie tijd!

Vandaag een kaartje met weinig kleur. Het is gemaakt volgens de sketch van Creamiep (Sonja). Het papier is van Theresa Collins en ik kocht het als 'pretpakket' bij de Scrapbookwinkel in Heesch. Het kwam prima van pas bij de wekelijke Kraftin Kimmie challenge, want daar werd gevraagd om 'Text (me)'. Dat is op dit papier wel te vinden :)  Het afdrukje is ingekleurd met Derwents en ik heb haar een pareltje als oorbel gegeven. De bloemetjes heb ik geponst met mallen van Joy. In de hartjes heb ik brads van Xenos verwerkt. De swirl is gemaakt met een mal van Crealies. Ondanks dat er weinig kleur op zit, vind ik het een geslaagd kaartje.

grtz.Colien

Challenges;
Krafing Kimmie -  *Text* me
Creamiep - Challegne mei: Sketch

woensdag 25 mei 2011

Kleurenkaartenteam: Lichtroze en candy gewonnen!

Ook deze week deed Martina weer een oproep om een kaart te maken in één kleur. Vandaag was het de beurt aan Evi om de kleur te bepalen en zoals je ziet is het lichtroze geworden. Het was al een hele tijd geleden dat ik een Hanglar afdrukje had gebruikt en ze zijn erg leuk. Vandaar dat ik maar weer eens zo'n schattig meisje heb ingekleurd met Derwents. Het stippen papier komt uit een blokje van Little Yellow Bicycle. De stippen komen terug in het glimmende lint. De bloemetjes komen uit mijn voorraad, net als de knoopjes. Er zijn nog veel meer kaarten in lichtroze gemaakt en maar liefst 31 scrapsters plaatsen vandaag hun creatie. Ga even naar Martina's blog om verder te hoppen.

Gisteren kreeg ik een leuke envelop in de bus, want ik had de candy gewonnen bij Mieke :)
Ik heb een embossingmal, Creabables ijssterren, Lili of the Valley afdrukjes en 3 kleuren lint ontvangen, dankjewel Mieke!!

grtz.Colien

Challenges:
Just Magnolia -  Sketch
Lovely Haenglar Only - Dots
Pollycraft Monday Challenge - Embellishment Bingo (Lace Buttons Flowers)

dinsdag 24 mei 2011

Summer.

We hebben al heel wat zonnige dagen gehad dit jaar, dus de challenge bij Lili of the Valley sprak me wel aan: Here comes summer. De stempeltjes zijn erg lief en voor dit kaartje heb ik 'Glamorous Gardening' gekozen. Ik heb het afdrukje ingekleurd met Derwents. Het papier is van Chatter BOX, evenals de vilten cirkels en bloemen. Het tekstje is een rub-on van Imaginisce. Zo is het toch weer gelukt om verschillende challenges te combineren :)

grtz.Colien

Challenges;
Lili of the Valley - Here comes summer
Challenges For You - CFY#12 Sketch
Wags 'n Wiskers - Circles

maandag 23 mei 2011

Bloom and grow.

Hey, daar ben ik weer. Allereerst wil ik iedereen bedanken die reageert op mijn freubels. Erg leuk om te lezen en fijn dat jullie mijn creaties zo waarderen! Gisteren dit kaartje gemaakt met het vrolijke papier van Eline's folklore. De sketch is van The Sugar Bowl en het Sugar Nellie afdrukje heb ik ingekleurd met Derwents. Onder het afdrukje zijn 2 'linten' verwerkt. De bloemen zijn van Prima flowers en Kruidvat. De vlinders komen van het Bloemenhoekje in Vlijmen. Ik kreeg ze van eigenaresse Carla, bij wie ik ruim 17 jaar heb gewerkt, dankjewel!

grtz.Colien

Challenges;
The Sugar Bowl - Challenge 60, Maria Therese's sketch
Papertake Weekly Challenge - Bloom and grow

zondag 22 mei 2011

Sound wave music.

Vanmorgen al heerlijk zitten freubelen, echt genieten! Met een aantal kaartje gestart, maar deze is af, dus die kan ik al laten zien. Het papier van Imaginisce heb ik al een paar maanden geleden gekocht, maar had er nog niks mee gemaakt. Hoog tijd om er iets mee te doen en de challenge bij Pollycraft was daar een goede reden toe. De sketch van Dutch Card Lovers leende zich goed voor het ontwerp en bij Kartenallerlei werd gevraagd om een mannenkaart. Drie vliegen in één klap :)  De gitaar is een verkleinde kleurplaat die ik heb uitgeprint op het designpapier. Omdat ik het kaartje wat stoer wilde houden, heb ik geen lintje, maar een touwtje door de eyelets geknoopt.
Hopelijk lukt het me om vandaag nog wat meer kaarten te maken, dan kan ik die in de loop van de week op mijn blog laten zien. Nieuwsgierig; kom gerust nog eens langs!

grtz.Colien

Challenges:
Pollycraft Monday Challenge - Challenge #93 Music
Dutch Card Lovers - Sketch #92
Kartenallerlei - Herrenkarten

zaterdag 21 mei 2011

Even iets anders...





















Vandaag even geen kaartje om te laten zien, maar iets wat ik met de leerlingen 2BB van het VMBO heb gemaakt. Ik geef ze op maandag en vrijdag bloemschikles. Op maandag staan de 'verplichte nummers' (boeket, biedermeier, corsage etc.) op het programma, maar op vrijdag mag ik zelf iets verzinnen. De zoon van collega Liesbeth werkt in de supermarkt en daar hadden ze een hele doos kaasplankjes staan, die ze wilden weggooien. Liesbeth heeft ze mee naar school gebracht, want 'bij bloem kunnen ze daar vast iets mee' :) Van een andere collega kreeg ik verschillende schelpen en slakkenhuizen en daarmee was het idee geboren; het wordt een zomers plankje! Tja, en daar passen de zeemeermin-stempels van Kraftin Kimmie natuurlijk erg leuk bij. Ik heb de afdrukjes thuis alvast in verschillende vormen uitgestanst. Vooral de meiden vinden dit erg leuk, voor de jongens heb ik er wat piraatjes bijgedaan en ook die vielen in de smaak.
De afgelopen drie dagen heb ik niks gescrapt, dus vandaar dat ik deze creaties even op mijn blog wilde laten zien. Ook vandaag is er niks van gekomen om te freubelen. Maar morgen ga ik weer aan de slag, het schilderwerk buiten zit er dan op en ons huis is weer mooi blauw :)
Tot snel maar weer!

grtz.Colien

vrijdag 20 mei 2011

Dino.

Gisteren vierde Stijn zijn 5e verjaardag. Voor hem heb ik dit kaartje gemaakt. De basis is steenrood cardstock. Daarboven donkergroen cardstock, waarvan ik de randen heb bewerkt met een rondjes pons. Daardoor ontstaat een soort postzegel.De overige papiertjes zijn van Basic Grey. De dino-afdruk heb ik ingekleurd met Distress. De tekstjes, stukje raffia en steentjes maken het kaartje af.
Geen lang verhaal vandaag, want we zijn druk aan het klussen. Hopelijk na dit weekend weer wat meer.

grtz.Colien

donderdag 19 mei 2011

Girls rock!

Aangezien ik de stempels van Kraftin Kimmie erg leuk vind, mocht er deze week geen kaartje ontbreken met zo'n super afdrukje. Deze keer heb ik gekozen voor Charlotte. Ik heb haar ingekleurd met Derwents. Ze is fantastisch met d'r poppen en venijnige blik, past wel bij het thema; Girls Rock! ;p
De sketch is van Scrapdelight. Het is een simpel ontwerp, waar je alle kanten mee op kan. Het papier kocht ik afgelopen zondag en is van Marianne Design: Eline's folkore. Ik heb het vastgestikt met de naaimachine. Het bijpassende kanten lintje en de bloemen heb ik ook bij de Scrapbookwinkel in Heesch gescoord. De spelden kreeg ik van Debby en passen er erg mooi bij. De knalroze vruchtjes komen uit de bloemenwinkel.
Vandaag weer een lange werkdag met aansluitend een training. Gelukkig mag ik daarna heerlijk uit eten. Hoef alleen maar aan te schuiven, dus dat is genieten!

grtz.Colien

Challenges:
Kraftin Kimmie - Girls Rock!
Scrapdelight - Card challenge #02

woensdag 18 mei 2011

Kleurenkaartenteam: Lichtblauw.

Vandaag weer een kaartje voor het kleurenkaartenteam van Martina. Dit keer mocht Marijke de kleur kiezen en zoals je ziet is het lichtblauw geworden. Om aan de kleur te voldoen heb ik uit meerdere paperpads van Basic Grey de lichtblauwe velletjes geplukt. Een samenraapsel, maar past best goed bij elkaar :) Bij Inky Impressions was de challenge weer een leuke sketch, dus die heb ik gebruikt voor dit kaartje.Het schattige afdrukje 'Baby boy' is van Lili of the Valley. Ik heb het ingekleurd met Derwents. De strik bestaat uit 3 linten, die dmv rijggaren bij elkaar blijft. De bloemen heb ik gestanst met mallen van Joy. Ik heb het kaartje afgewerkt met wat rhinestones.
Wil je nog meer lichtblauwe kaarten zien? Kijk dan bij Martina, daar zie je alle 28 deelnemers!

grtz.Colien

Challenges:
Lili of the Valley - Ribbons and bows
Inky Impressions - Michaela's Sketch

dinsdag 17 mei 2011

Diploma.

De examens zijn begonnen, dus binnenkort hoop ik dit kaartje te mogen versturen naar een geslaagde. De gebruikte sketch komt van Secret Crafter Saturday Challenge. Het papier is, net als gisteren, van Karen Fosters Design, evenals de stickers. Het Magnolia afdrukje heb ik ingekleurd met Derwents. Aangezien het kaartje voor een jongen is, heb ik niet al teveel toeters en bellen toegevoegd.
Morgen is het weer kleurenkaartendag en kun je mijn lichtblauwe creatie komen bekijken.

grtz.Colien

Challenges;
The Secret Crafter Saturday Challenge - Sketch
Magnolia Stamp Lovers - Graduation

maandag 16 mei 2011

Gothic girl.

Bij Anyone for Anya hebben ze een leuke challenge deze week: Maak een punk (of tiener) kaart! Helemaal in mijn straatje en dus ben ik gisteren meteen aan de slag gegaan. Voor deze kaart heb ik gekozen voor de sketch van A Spoon Full of Sugar. Voor het punkeffect heb ik het stoere Karen Foster papier gebruikt, de doodskop piept nog net achter het CC Design afdrukje 'Gothic Girl' vandaan. Het roosjeslint kocht ik gisteren bij in Heesch. Verder heb ik in mijn voorraad nog bijpassende glitterknopen, restjes kant en lint en wat sterretjes gevonden. Ik ben helemaal tevreden :)

grtz.Colien

Challenges:
A Spoon Full of Sugar - Sketch by Natalie
Anyone for Anya - Teen/Punk Challenge
Pixie Dust Studio - Make it shiny (buttons)

zondag 15 mei 2011

Stoer kereltje.

Vandaag met Sanne en Esther (en haar dochtertje Myrthe) naar de Scrapbookwinkel in Heesch geweest. Altijd weer een leuk uitstapje en zeker als er open dag is met veel demonstraties. Ik heb goed gescoord, veel leuke dingen gekocht die jullie langzaamaan allemaal wel voorbij zien komen. Voor dit kaartje heb ik al een nieuwe aanschaf gebruikt: de heattool en zilveren embossingpoeder. De rest van het kaartje was klaar, maar er moest nog een tekstje bij. Dus heb ik meteen het apparaat maar eens uitgeprobeerd ;p
Het is een kaartje helemaal in wit, want dat is de uitdaging bij Marianne Design. Al het gebruikte papier is simpel wit karton dat ik met verschillende embossingfolders heb bewerkt. De stempeltjes (Eline's babies) zijn ook van Marianne Design. Ik heb ze ingekleurd met Distress inkt. Het bootje vooraan heb ik met 3D foam opgeplakt, zodat er wat diepte in komt. Ik ga nog even lekker aan de freubel, want niks is leuker dan met nieuwe spulletjes aan de slag te mogen!

grtz.Colien

Challenges;

zaterdag 14 mei 2011

Ruitjes en rozen.

Wat een gedoe met blogger gisteren, zeg. Gelukkig doet alles het weer, berichtje van gisteren even opnieuw gepost en er zijn alleen wat reacties verdwenen. Da's jammer, maar helaas. Deze foto met berichtje stond al ingepland, maar komt nu wat later op de dag. Moest ik nog een keer typen en foto toevoegen. Het is kaartje geworden  naar aanleiding van de challenge bij Anyone for Anya. Daar was een foto geplaatst van verschillende kleuren rozen en dat was de inspiratie voor dit vrolijk gekleurde kaartje. Ik heb gekozen voor papier uit de June Bug paperpad van Basic Grey. Behalve het stukje met roze ruitjes, dat komt uit een Kruidvat blokje.Dat wilde ik toch graag gebruiken, want bij Cupcake Craft Challenges is de uitdaging 'ruitjes en rozen'. Vandaar dat ik er ook nog extra roosjes op heb geplakt. Het CC Design afdrukje  'Honey Summer' is ingekleurd met Derwents. De naam heb ik gebruikt als tekstje, wat ik heb geprint op het designpapier. Ik ga weer met een heel andere klus aan de slag: we zijn buitenom aan het schilderen. Ons huis wordt weer mooi (herkenbaar) blauw :)

grtz.Colien

Challenges:
Anyone for Anya - Kleureninspiratie
Cupcake Craft Challenges  - Cupcake 141: Gingham and roses

vrijdag 13 mei 2011

You rock!

Gisteren was mijn zwager jarig en voor hem heb ik dit kaartje gemaakt. Het is een persoonlijke verjaardagskaart geworden, want hij is drummer. Dat had je vast al begrepen ;p
Het uitgangspunt voor de kaart was de sketch van Challenges For You. Het 'designer scrapbooking paper' komt uit een blok van Prima Marketing. De zwarte swirl en muzieksleutel heb ik gestanst met een mal van Crealies. De splitpennen houden het printje van de verkleinde kleurplaat op zijn plaats. De tekststempel en het kleine drumstel zijn van Inkadinkado. Het is een stoere mannenkaart geworden, nietwaar?!

grtz.Colien

Challenges:
Challenges For You - CFY #11: Sketch
Pollycraft Monday Challenge Blog - Challenge #92 Boyz to men

donderdag 12 mei 2011

Kolibrie.

Zoals ik gisteren al aangaf: vandaag een Magnolia kaartje. Geen Tilda of Edwin deze keer, maar de kolibrie stempel. Ik had het afdrukje al heel lang in huis, evenals het Magnolia papier, maar nog steeds niks mee gedaan. Toen ik vorige week vrijdag samen met Sanne zat te freubelen, kreeg ik opeens het idee om beiden eens te gebruiken. De sketch is van Willy van Create4fun. Ik heb het papier vastgestikt mbv de naaimachine. Het afdrukje heb ik ingekleurd met Derwents. De bloemetjes en de glimsteentejs komen uit mijn voorraad. Meer heeft deze kaart niet nodig. Misschien te zijner tijd een tekstje, maar voorlopig laat ik em zo.

Grtz. Colien

Challenges:
Create4fun - sketch
Just Magnolia - Anything goes (With the option of stitching)

woensdag 11 mei 2011

Kleurenkaartenteam: Terracotta.

Ook voor deze week had ik me aangemeld bij het kleurenkaartenteam van Martina. Maar dat was nog niet zo makkelijk.... Er waren al heel wat kleuren geweest en de keuze van Jaimie was 'terracotta'. Gelukkig heb ik heel wat papier in huis en dus vond ik nog een merkloos vel met cirkels in dakpankleur. Samen met een velletje uit een vintage-blokje van Action ben ik toch een eind gekomen. Ik vroeg aan Rolf: 'Wat voor kleur is de kaart?' en hij zei: 'aardetinten'. Missie geslaagd, ha, ha!
De sketch is van The Sugar Bowl, vandaar dat ik er een Gorjuss girl-afdrukje van Sugar Nellie bij gekozen heb. Het thema is 'distressed', dus alle papierrandjes zijn bewerkt met de Distresser, babydoekjes en inkt. Het tekstje is van Marianne Design. In plaats van parels op de hoeken heb ik er eyelets in gemaakt met de Crop-A-Dile en daar lint doorheen gehaald.
De volgende creatievelingen hebben ook iets gefreubeld in terra-kleur:

- Martina 
- Marijke
- Jaimie
- Chantal
- Monique
- Lia
- Rosina
-
Hennie 
Sofieke
- Sonja
- Manuela
- Christine
-
Pia
- Sjoukje
- Nel
-
Aleida
- Margo
- Nel
Wenda
Christa

Bedankt weer voor je belangstelling en graag tot morgen. Dan is het weer Magnolia-tijd, maar zonder Tilda :)

grtz.Colien
Challenge:
The Sugar Bowl - Challenge 59: Erika's Sketch, theme distressed

dinsdag 10 mei 2011

Never give up!

De nieuwe stempels van Pixie Dust Studio zijn weer superleuk! Het is de serie Splash en het zijn vrolijke, zomerse afdrukjes. Voor dit kaartje heb ik het meisje met zwemband gekozen. Ik heb haar ingekleurd met Derwents. De sketch is van Dorcas van het Dutch Dare Card Challenge blog. Het papier komt uit de Lime Rikey paperpad van Basic Grey. Het bedeltje met tekst heb ik in Haarlem in de kralenwinkel gekocht toen we bij Debby op visite waren. Het lintje komt uit mijn voorraad. Het is een vrolijk zomers kaartje geworden.

grtz.Colien

Challenges;
Pixie Dust Studio Challenge - Challenge #7: Under the sea
Dutch Dare Card Challenges - Sketch

maandag 9 mei 2011

BBQ.

Het is prachtig zonnig weer, dus tijd voor een barbecue! Dit afdrukje van Lili of the Valley leent zich prima voor een gezellig, zomers kaartje. Ik heb het ingekleurd met Derwents. Het papier komt uit de Marrakech paperpad van Basic Grey. De letters heb ik gemaakt met de stans van Sanne, dankjewel! Een stukje bruin lint, knopen en groen touw zorgen ervoor dat het, ondanks het lieve afdrukje, een stoere mannenkaart wordt.
De vakantie zit er weer op, dus zo maar weer aan de slag. Vind het niet erg, hoor!

grtz.Colien

Challenges;
Lili of the Valley - Animal antics
Sweet Sketch Wednesday - Sketch

zondag 8 mei 2011

Bloemen voor moederdag.


Afgelopen donderdag kwam mijn vijfjarige nichtje Indy knutselen. Ze wilde iets maken voor moederdag. Dat kwam goed uit, want dat wilde ik ook ;p
Zij heeft bloemen gemaakt op chenille pijpenrager die we in een mooi versierd blikje hebben gezet. Ik heb me vermaakt met het patroontje van het Duo Challenge blog. Het is een soort easelkaartje in bloempotvorm, erg grappig. Ik heb er papier van Action voor gebruikt. De bloemen en blaadjes heb ik gemaakt met Creatables en de ponsen van Nellie Snellen. In de bloemhartjes heb ik plakparels verwerkt. Het labeltje is gemaakt met een Cuttlebug-stansje. Het tekststempeltje is van Marianne Design. Naast deze papieren bloemen krijgen beide moeders ook nog een mooi boeket met echte bloemen! Het wordt vandaag een Bourgondische dag; straks eerst brunchen bij mijn moeder en vanavond uit eten met Rolf zijn moeder. Ach, wel gezellig en morgen gewoon een boterham minder in de trommel :)

grtz.Colien

Challenges:
Duo Challenge - Challenge #6
Kartenallerlei - Muttertag

zaterdag 7 mei 2011

Kalenderblad juni.

Gisteren kwam Sanne gezellig freubelen. Eerst hebben we bijgeklets en daarna zijn we aan de slag gegaan. We zijn binnen aan tafel gestart, maar gezien het prachtige weer belandden we al snel aan de tuintafel. Hier alvast één van de resultaten:
Bij Anyone for Anya is deze week weer een kalenderbladaan de beurt. Na een turquoise april en paarse versie voor mij is nu oranje de kleur voor juni. Dit keer geen lief meisje, maar een stoere rugbyboy.
De sketch komt van het Challenges for you blog. Het papier is van Kaiserkraft, de Empire collection. De horizontale strook is bewerkt met een randpons van Fiskars. De rubgybal en 'toeter' stickers had ik nog ergens liggen, altijd handig :)
Een drietal knoopjes, stukje touw en een metalen knoopje van een oude broek maken dit kalenderblad af. De kalender zal straks een kleurrijk geheel vormen op het toillet!
Morgen plaats ik nog een kaartje wat ik gisteren gemaakt heb in het zonnetje :)

grtz.Colien

Challenges:
Anyone for Anya - Calender page june
Challenges for You - Challenge #10: Sketch

vrijdag 6 mei 2011

12½ jaar getrouwd.

Binnenkort is mijn nichtje 12½ jaar getrouwd. Voor de heuglijke dag heb ik dit kaartje gefreubeld. De basis is een paars en turquoise cardstock wat goed past bij het Papermania-papier uit de Capsule Collection paperpad. Deze keer geen zelfgestempeld en ingekleurd afdrukje, maar 2 'Stickeroos' van Penny Black. Ook deze passen perfect bij het papier qua kleur. Het labeltje komt van Femke, ik heb alleen de tekst even aangepast aan de gelegenheid en daarna geprint op designpapier. De bloemen en glimstenen komen van Kruidvat. Al met al een vrolijk gekleurde kaart.
Vandaag de laatste dag van de vakantie. Sanne komt gezellig knutselen, dus ik ben benieuwd wat we gaan maken. Je zult het zien!

grtz.Colien

Challenges:
Card Patterns - Sketch 113
Penny Black Saturday Challenge - Week 149: Milestones

donderdag 5 mei 2011

Oriental Kimmie.

Dankjewel voor jullie leuke reacties op mijn stoere kaart van gisteren. Vandaag heel iets anders, zolas beloofd. Dankzij scrapmaatje Mariken en neuzen op het blog van Deborah ben ik helemaal verknocht aan de Kraftin Kimmie stempels. Ze zijn super! Ik heb voor dit kaartje voor Babette, omdat ik d'r wel wat Oosters vond uitzien. Met dit papier, de zelfgemaakte bloemen en de Chinese hangertjes/knopen wordt het een oriëntaal plaatje, wat nodig is voor de challenge van Allsorts.
Het afdrukje heb ik ingekleurd met Derwents. De cirkel rechtsachter is een taartrondje wat ik groenig heb gemaakt met inkt.
Morgen een Penny Black kaartje in turquoise/paars. Wil je em zien, kom dan weer langs :)

grtz. Colien

Challenges:
Totally Gorjuss - Challenge 78: 123 (1 image, 2 Chinese 'buttons' and 3 selfmade flowers)
Kraftin Kimmie Stamps - Are you ready for......may flowers.
Hobbystempels - Challenge 9: Sketch
Allsorts Challenge Blog - Week 101: Oriental.

woensdag 4 mei 2011

Kleurenkaartenteam: Zwart.

Het is weer woensdag en vandaag is het een zwarte dag ;p. Bij het kleurenkaartenteam van Martina mocht Diana kiezen en zij koos dus voor zwart. Appeltje, eitje voor mij, want ik heb meteen mijn Rusty Pickle papier erbij gepakt, geen probleem! De sketch van CPS en een zilverkleurig kerstkaart waren de basis voor mijn kaartje. De scalloped circle heb ik beplakt met aluminiumfolie. Het stukje leer met gesp heb ik zaterdag van m'n oude laarsjes geknipt, voordat ik ze in de kliko heb gegooid ;p Een simpel kaartje, maar ik houd er wel van! Ik ben niet de enige die zich gewaagd heeft aan een zwarte creatie. Ook bij de volgende dames kun je kijken;

- Martina
- Diana
- Jaimie
- Chantal
- Manuela
- Lia
- Sandra
- Monique

- Anneke
- Evi
- Arina
- Hilde
- Sjoukje
- Marit
- Christine
- Marian
- Sanne
- Rosina
- Mariken
- Pia
- Marijke
- Marjolein
- Nel
- Liv
- Sonja
- Bep
- Pia
- Marijke
Evi
Christine

- Rosina
- Marian
- Sjoukje

Morgen ben ik er weer. Dan met een heel ander kaartje, dus kom maar eens kijken om het te zien. Tot dan!

grtz.Colien

Challenge:
CPS - Sketch week #216

dinsdag 3 mei 2011

With love.

Voor het kaartje van vandaag maar weer een Lili of the Valley stempeltje gebruikt. Ze blijven leuk! Ik heb deze 'Swing time' stempel afgedrukt op aquarelpapier en ingekleurd met Distress inkt. Oefening baart kunst, zeggen ze toch?! Nou, het gaat inderdaad steeds beter.
Het Madeline scrappapier (Prima Marketing) heb ik weer met naaimachine vastgestikt. Het lintje komt uit mijn enorme voorraad strikken en linten. Dat is een tik die ik overgehouden heb uit mijn bloemistentijd: nooit genoeg lint ;p
Het kaartje gaat zometeen op de bus, richting iemand die best wat liefde mag ontvangen!

grtz.Colien

Challenge;
Sketch Saturday - Sketch
Lili of the Valley - Love is in the air.
Simon says Stamps - anything goes

maandag 2 mei 2011

Jeroen geboren.

Er gaat iets niet goed met mijn ingeplande berichtjes :(
Dit berichtje had ik al kant en klaar en zou vanmorgen gepost worden, maar helaas... Gisteren was het ook al niet goed gegaan. Ook duurt het vaak erg lang voordat ik foto's te zien krijg en reacties plaatsen kost ook meer moeite dan eerst. Maar goed, over dit kaartje;
Het kaartje heb ik gemaakt voor onze schoolmaatschappelijk werkster die een tijdje geleden haar 4e kindje heeft gekregen. Ik heb gekozen voor de sketch van Double Dutch en 'Baby Safari' papier uit  de Little Yellow Bicycle paperpad. Het afdrukje heb ik gemaakt met een stempeltje van Action. Het is ingekleurd met Distress inkt. De lettertjes zijn gesneden met de Slice. De bloemen en speldjes komen uit mijn voorraad.
Deze week zal ik nog allerlei verschillende kaartjes plaatsen, dus als je wilt zien hoe die eruit zien: kom gerust weer eens een kijkje nemen :)

grtz.Colien

Challenges:
Double Dutch - DDC #67: Sketch it
The Secret Crafter - Challenge #132: For a baby

zondag 1 mei 2011

Tilda op de kermis.

Een tijdje terug had ik een kaartje gemaakt met papier wat ik tijdens een ruil van Esther had gekregen. Het kwam uit de June Bug paperpad van Basic Grey. Ik vond het wel gezellig, kleurig papier, dus heb ik de paperpad zelf aangeschaft. Voor de challenge van Magnolia Licious kwam het goed van pas. Daar moest je je laten inspireren door de volgende foto:
Ik heb beide Magnolia afdrukjes ingekleurd met Derwents. Tilda was ietsje te groot om óp het paard te plaatsen, dus heb ik haar (met 3D foam) op de voorgrond geplakt. Het papier is al kleurig en druk genoeg, dus ik vond de pareltjes voldoende versiering.
Graag tot morgen. Dan laat ik weer een kaartje zien met een afdrukje wat ik heb ingekleurd met Distress inkt. Fijne zondag allemaal!

grtz.Colien

Challenges:
Papartake Weekly - Sketch #55
Magnolia Licious - Inspiration challenge #6
Stampavie and more - Pearls