dinsdag 31 januari 2012

Dikke knuffels.



Dit kaartje heb ik gemaakt om deel te nemen bij Challenges For You. Weer een superleuke sketch, maar helaas de laatste uit een reeks van vele. Het Challengeblog stopt niet, maar gaat verder met maandelijkse inspiratie-uitdagingen. Ben benieuwd!
Voor dit rechthoekige kaartje heb ik wederom het  '4heures37' papier gebruikt. De bloemen zijn gemaakt met de mallen van Joy, het vertikale label sneed ik zelf. De kraft-labeltjes zijn gemaakt met een mal van Tim Holtz, ik kreeg ze van Eshter, dankjewel! De gestempelde teksts is van Marianne Design en tot slot wat parels geplakt.
Challenge;

maandag 30 januari 2012

Karlijn geboren.

Gistermiddag weer gezellig samen met Sanne aan de knutseltafel gezeten. Met maar liefst 4 kaartjes aan de slag geweest. De basis van elk kaartje bij haar gemaakt, ook daar de afdrukjes ingekleurd en thuis de rest. Het 'In the meadow'-papier van Eline's huis lag hier nog op tafel, dus dat ging mee in de freubeltas. Erg leuk papier voor een geboortekaartje, dus geschikt voor een collega die afgelopen donderdag papa is geworden. Ik heb er een schattig Pixie Dust Studio-afdrukje bij gekozen en ingekleurd met Derwents. Sommige delen zijn bewerkt met Diamond Glaze, net als de letters die ik gestanst heb met een Tim Holtz mal. De horizontale strook is bewerkt met een Fiskars-pons, de swirl is gemaakt met een creatable. De plaksteentjes en -bloemetjes komen van Action, de postzegels zijn uit het designpapier geknipt en de paperclip kocht ik bij Hema.
Challenges;
Pixie Dust Studio - Let's go to the zoo
Elke kaart een feestje! - Kleurenchallenge
Simon Says Stamps - Anything goes

zaterdag 28 januari 2012

Emma with Starfish

Vandaag een zomers kaartje in warme kleurtjes en glitters. Gewoon, omdat ik het wel gezellig vond om het 'in the meadow'-papier weer eens te gebruiken. Het afdrukje is van CC Design en heet 'Emma with starfish'. Ze is gedeeltelijk ingekleurd met Derwents, aangekleed met het designpapier en de zeester is bewerkt met Stickles. Het glitterpapier op de achtergrond kocht ik bij Kruidvat. Daar nog wat sterren uit geponst en op een netje geplakt, dat ik bewaarde van de chocaldemuntjes van de Sint. Wij scrappers kunnen ook echt alles gebruiken :P De postzegels knipte ik uit het desingpapier. Het visje vond ik tussen mijn knoopjes, de tekst- en schelpstempel zijn van Cards Unlimited.
Challenges;
Anyone for Anya - Bling it on!
Kartenallerlei - Sterne
Papertake weekly - Happy highlights
Pollycraft Monday Challenge - Warm it up!

vrijdag 27 januari 2012

Gecondoleerd.

De moeder van een collega is afgelopen week overleden. Ik wilde graag een kaartje maken, maar het ontbrak me aan inspiratie. Tot ik gisteren de kaartjes van Sanne zag en ik me bedacht dat ik de rub-ons ook heb gekocht op de rommelmarkt én mee wilde doen met de sketch van CPS. Dus heb ik gisteravond haar kaartje zowat gekopieerd... (Sorry, Sanne)
Ik heb gekozen voor een bruin/rode variant met het 'nook & pantry' papier van BasicGrey. De hoeken afgerond met een pons en een lint onder de verhoogde cirkel geplakt.
Om het kaartje wat te versieren en  toch sober te houden, heb ik 2 geponste vlindertjes, een takje (creatable van Marianne Design) en wat plaksteentjes toegevoegd.

Challenge;
Card Positioning Systems -  CPS 252

donderdag 26 januari 2012

Liftkaart.

Nog maar een kaartje met het leuke papier van '4heures37' blokje. Deze keer de rode tinten. Superleuk papier vind ik het en zo'n blokje kost maar net iets meer dan € 5.- bij Knutsel & Zo. De inspiratie voor deze creatie kwam van Ingrid, zij heeft een gave kaart uitgezocht voor de Liftchallenge. Wat malletjes van Joy voor de vlindertjes en een mal van crealies als basis voor de plaksteentjes.
De doily achter de vlindertjes heb ik ooit van iemand (sorry, weet niet meer van wie) gekregen. Kwam nu mooi uit om te gebruiken. De lettertjes komen van de Zeeman, jawel :-) Zelf ben ik wel tevreden over dit kaartje, wat vinden jullie?
Challenge:
Liftchallenge - Challenge #8

woensdag 25 januari 2012

Een wolk van een baby.

Voor de geboorte van een jongetje maakte ik dit kaartje met een afdrukje van Marianne Design. Het jongetje met konijn is ingekleurd met Derwents. Het papier komt weer uit het '4heures37' blokje, wat te koop is bij Knutsel & Zo. De sterren maakte ik met een Die-namics mal van Sanne, dankjewel! De tekst heb ik gemaakt op de computer en geprint op designpapier. Vond het wel een leuke tekst bij het achtergrondpapier. Tot slot nog wat glimsteentjes toegevoegd en klaar.
Challenges;
Marianne Design Challenge blog - Alles mag
Totally Gorjuss - Welcome
Sketch Saturday - Challenge #191

dinsdag 24 januari 2012

Warme chocomel

Dankzij Mariken ben ik helemaal weg van de afdrukjes van Saturated Canaries. De digi's van Krista zijn zo gaaf en zo leuk om in te kleuren. Deze heet 'Hot cocoa' en ik kreeg em van Sanne, dankjewel! Ik heb haar ingekleurd met Derwents. Het papier komt weer uit het papierpakket van My Mind's Eye en deze tinten vond ik wel passen bij het afdrukje. De swirl en bloemen(knoopjes) zijn gemaakt met creatables van Marianne Design. Het lint is van Vivant.
Challenges;
Simon Says Stamps - Domi's Sketch
The Secret Crafter Saturday Challenge - Food & drinks
Saturated Canary Challenge Blog - Dies and/or punches!!

maandag 23 januari 2012

Wild Tilda.

Gisteren dit Tildaatje uit de nieuwe serie (met Derwents) ingekleurd. Dat was een aardig klusje, maar ik vind dit zo'n leuk afdrukje dat ik dat er wel voor over had. De sketch is van TOMIC en daarbij was de uitdaging om een stukje stof te gebruiken. Ik heb een lapje achter het afdrukje geplakt. Het papier komt uit het '4heures37'-blokje en dit keer heel andere kleurtjes als bij mijn vorige kaartje met Edwin.
De pootafdruk op het driehoekje is gemaakt met een ponsje. Verder een lintje, touw, 2 belletjes en wat pareltjes toegevoegd. Meer leek me niet nodig...

Challenges;
TOMIC - Sketch and use fabric
Totally Tilda Challenge Blog - Non-domesticated animal

zondag 22 januari 2012

Lekker schaatsen.

Het is nauwelijks winterweer, eerder herfstig, maar toch ben ik aan de slag gegaan met dit winterse kaartje. De aanleiding was deze schattige digi van Pink Cat 'Ice skating Lily'. Ik heb haar ingekleurd met Derwent potloden en de knoopjes van haar jas zijn plaksteentjes. Het papier komt uit een paperpad van  'Bringing Crafts-too you'. Het is een blokje met 100 velletjes gestreepte en gestipte papiertjes in allerlei kleuren. Erg gaaf, maar het lag al te lang ongebruikt... In plaats van een strook papier heb ik horizontaal een kanten lint geplakt.
Het label is een freebie van Femke en ze heeft nog veel meer winter- en kerstlabels, erg leuk! De ijskristallen zijn gestanst met creatables en de bovenste bewerkt met Stickles.

Challenges;
Alles met en over kleuren met Derwent - Inspiratiefoto Elfstedentocht
Stamp with fun - Sketch
Cupcake Craft Challenges - Born on  a winter's day
Pixie Dust Studio - We're going dotty

zaterdag 21 januari 2012

Abraham.

Volgende week wordt Geert 50, dus dat verdient een kaartje. Aangezien hij niet op mijn blog kijkt, kan ik gerust laten zien wat ik voor hem gefreubeld heb. De sketch is van AFA, het afdrukje van The Greeting Farm en het papier 'Oliver' van BasicGrey. De sterren zijn geponst of gestanst met een creatable van Marianne Design. Het label is gemaakt met een Nestabilitie, de cijfers met een mal van Tim Holtz en bewerkt met Diamond Glaze. Voor deze mannenkaart alleen nog zwart juteband en touw toegevoegd. Vrijdag gaat de kaart, uiteraard samen met een potje mosterd, naar Abraham.


Challenges;
Anyone for Anya - Sketch challenge
ABC-challenge - H = Happy Birthday

vrijdag 20 januari 2012

I'm All Shook Up!

Afgelopen woensdag liet ik jullie mijn fleurige kaart zien die ik gemaakt had met papier van My Mind's Eye. Het pakket kocht ik ruim een half jaar geleden op de rommelmarkt bij de Scrapheap, maar was nog ongebruikt. Toen ik er deze week eenmaal mee aan de slag ging, heb ik meteen meerdere kaartjes gemaakt met het papier. Zo ook deze, maar dan met hele andere kleurtjes uit het pakket. Het afdrukje is van Kraftin Kimmie. Deze dame heet Patsy en ik heb haar gedeeltelijk ingekleurd met Derwents en haar jurk ge-paperpieced, daarna uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. In plaats van een horizontale strook papier heb ik juteband en touw (met kraaltjes) geniet. Het tekstje rechts is gemaakt met een stempeltje wat hoort bij Patsy en links zie je hputen sterretjes van Xenos. 
Binnenkort show ik weer een kaartje met het papier van MME, maar morgen eerst een mannenkaart.
Challenge;
Kraftin Kimmie - Sketch

donderdag 19 januari 2012

Baseball Tilda.

Bij Magnolia Down Under Challenges is de uitdaging een Magnoliaatje in zwart/wit te gebruiken. Ik heb ooit eerder een kaartje gemaakt met een Tildaatje dat ik ingekleurd had met enkel een zwart potlood en dat was erg leuk om te doen. Ook toen koos ik voor een afdrukje van Tilda uit de sportserie, kijk hier maar eens. Deze keer is Baseball Tilda aan de beurt en ook hier is alleen het zwarte Derwent potlood aan te pas gekomen. Het achtergrondpapier is van Magnolia, de horizontale strook is papier van BasicGrey dat met een embossingmal is bewerkt.
Het label en de bloemen(swirl) zijn gemaakt met Creatables van Marianne Design. Het tekstje is een stempel van Inkadinkado.

Ik vind het erg leuk om diverse challenges te combineren, dat zorgt voor een extra uitdaging. Vorige week won ik bij TOMIC en kreeg ik dit fantastische pakket in de bus:
En net zie ik dat ik met mijn Driekoningenkaart in de prijzen ben gevallen bij Christmas Challenges With Sketches. Meedoen is al leuk, maar dit is nog leuker :-)

Challenges;
Magnolia Down Under Challenges - Black and white image
Magnolia Stamp Lovers - Sports
Kartenallerlei - Sketch
Dutch Magnolia Lovers - Maak een verjaardagskaartje in de kleuren kraft, wit en één andere kleur én gebruik een embossingmal
Dutch Magnolia Chickies - Gebruik bloemen en knopen

woensdag 18 januari 2012

Vrolijke kleurtjes...

De sketches bij CardPatterns zijn zo leuk, dus wilde ik weer een keertje meedoen. Daarvoor heb ik een papierpakket van My Mind's Eye opgezocht, lekker vrolijk :) De bloemen zaten erbij, de brads zijn van Kruidvat. Op het horizontale strookje boven het bruine lint is nog plaats voor een tekstje, maar dat komt wel als ik weet voor welke gelegenheid deze gezellige kaart gebruikt gaat worden.
Morgen ben ik er weer met een Magnoliaatje, maar dan in heel andere kleuren!
Challenge
CardPatterns - Sketch 148

dinsdag 17 januari 2012

Vissende Edwin.

Ook dit kaartje heb ik zondag bij Sanne gemaakt. We zijn allebei aan de slag gegaan met de sketch van Just Magnolia, maar het zijn 2 heel verschillende kaartjes geworden. Ik heb gekozen voor een jongensversie met dit leuke afdrukje van Edwin. Ik heb hem ingekleurd met Derwents, uitgeknipt en opgeplakt met 3D foam. Onder zijn kontje heb ik 2 koordjes gespannen, waardoor het lijkt of Edwin hierop zit. Het superleuke papier kreeg ik van Sanne voor mijn verjaardag, het komt uit een blokje van 4 Heures 37 en is te koop bij Knutsel & Zo. De sterren rechtsboven zijn gemaakt met een mal van MFT, de knoop met koordje komt uit mijn verzameling en het tekststempeltje is van Kars. Linksonder 2 sterren gestempeld en klaar.... Kijk ook even naar het resultaat van Sanne d'r kaartje, wat een verschil weer, maar ik vind ze allebei geslaagd :-)  Wat vinden jullie ervan?

Challenges;
Just Magnolia - Sketch
Dutch Dare Card Challenges - For the boys
Totally Gorjuss - Be a star
The Secret Saturday Challenge - Anything goes with blue

maandag 16 januari 2012

Teatime.

Al vanaf vorige week woensdag lag het papier (Pale pastels van Eline's winterhuis) voor dit kaartje klaar. Gisteren is het gelukt om het bij Sanne af te maken. De sketch bij Challenges for You was het uitgangspunt. De verschillende stempels horen bij het papier en het kadertje rond de tekst vond ik in de la. Het stikrandje heb ik met de hand geborduurd en tot slot nog wat vlindertjes en bloemetjes geponst, geplakt en met strass-steentjes versierd.
Sanne heeft ook een kaartje geplaatst volgens dezelfde sketch. Kijk maar eens hoe verschillend onze versies zijn!

Challenge;
Challenges For You - CFY #41

zondag 15 januari 2012

Verkleedpartij.

Vanmiddag heerlijk bij Sanne aan de freubel geweest. Met een hoofd vol leuke ideeën en een tafel vol materialen zijn we erin geslaagd om elk een aantal leuke kaarten te maken. Onder andere deze: met het grappige afdrukje van Lili of the Valley uit de 'Oh so girlie' set. Deze had ik meteen in gedachten toen ik las wat de uitdaging is bij 'Elke kaart een feestje'. Ik heb het ingekleurd met Derwents. Het kraftrandje achter het dametje is gemaakt met een craftable van Sanne, dankjewel! Het merk van het papier weet ik niet, het komt uit mijn rommelbak. Als versiering heb ik glitterlint, houten hartjes en brads van Xenos, plus een flower van het ribbonlint en een decoratieve krul gebruikt. De laatste 2 zijn van Marianne Design.
Morgen en overmorgen zien jullie wat ik vanmiddag nog meer gemaakt heb. Graag tot dan! Helaas lukt het niet om bij iedereen te reageren doordat Blogger niet helemaal meewerkt, maar ik vind het heerlijk om rond te neuzen op jullie blogs en geniet van jullie mooie creaties!

Challenges;
Lily of the Valley - Your favorite LOTV stamp
Elke kaart een feestje - Uit de verkleeddoos
Pixie Dust Studio - Put your heart into it
Sketch Saturday - #190

vrijdag 13 januari 2012

The Magic of Oz.

Vandaag nog maar een kaartje met het Wizard of Oz papier van Graphic45. Ben d'r helemaal weg van, maar dat begreep je vast al :-) En het past ook wel een beetje bij vandaag: vrijdag de 13e....
De sketch is van CPS, de plaatjes zijn opgehoogd met 3Dfoam en verder alleen een koordje toegevoegd, lekker simpel! De foto is wat donker, misschien vanmiddag een betere versie...
Bedankt voor alle reacties op mijn vorige freubels en tot snel weer!
Challenges;
ABC-Challenge - G = for Green
CPS Card Sketches - CPS 250
Ge-We Hobbychallenge - Vierkante kaart

donderdag 12 januari 2012

Winterse deurkrans.

Een tijdje geleden liet ik jullie mijn sterren-kerstkrans zien. Tot gisteren hing deze nog steeds aan de voordeur. Dankzij ons afdak ziet de krans er nog steeds prima uit! Afgelopen weekend vond ik het wel tijd om ook buiten de kerstversieringen weg te halen en op te bergen.
Maar aangezien er altijd wel een krans of iets dergelijks aan onze deur hangt, was het wel een beetje kaal. Dus kocht ik een witte takken-krans en die heb ik gepimpt met 5 verschillende winterse Magnolia-afdrukjes, geponste ijskristallen, lintjes, een parelketting en sneeuwbolletjes.



En dat alles in het blauw, passend bij ons ''blauwe huis''.
Voor de lente heb ik ook al iets in gedachten, maar voorlopig mag deze krans onze voordeur opsieren....

Challenge;
Dutch Magnolia Chickies - Een Magnolia-creatie, maar geen kaart.

woensdag 11 januari 2012

LOVE.

Toen ik afgelopen zondag naar de inspiratiefoto bij AFA keek, had ik meteen zin om mee te doen. In mijn gedachten was mijn creatie al af, haha. Dit kaartje is gemaakt met 'Urban Prairie' designpapier van BasicGrey. Daarop heb ik 'straatsteentjes' (stempel van Tim Holz) en een Eiffeltoren gestempeld. Het afdrukje van The Greeting Farm heb ik ingekleurd met Derwents. Het hart wilde ik felrood, dus dat heeft een kleurtje gekregen met een Stabilo-stift. De letters zijn gestanst met een Tim Holz mal uit dun hout. Bijpassend heb ik houten knoopjes en hartjes gebruikt.
Ondertussen ben ik met een groter project bezig. Daarvoor heb ik 5 Magnoliaatjes ingekleurd. Al benieuwd? Kom dan snel weer een kijkje nemen :-)
Challenges;
Anyone for Anya - French coture inspiration
Totally Gorjuss - Sketch
Farm Fresh Challenge Blog - Lucky in love

maandag 9 januari 2012

...For You!

Bij Challenges For You is de uitdaging deze week weer een leuke sketch. Bij het zien daarvan had ik meteen iets in mijn hoofd, maar dat bleek met hetzelfde papier dat Sanne gebruikt heeft. Dat zou wel erg op elkaar gaan lijken, dus heb ik mijn Wizard of Oz-papier van Graphic45 opgezocht en is het dit kaartje geworden. De plaatjes en het geruite papier is gemat op zwart cardstock en verhoogd met 3D foam. Aan het touw een bedel met sleuteltjes gehangen en tot slot een (voor deze challenge toepasselijke) tekst gestempeld.

Challenge;
Challenges For You - CFY #40