woensdag 29 februari 2012

Kleurenkaartenteam 2012, 1ste ronde: Roze en paars

Yeah, Martina is weer gestart met het kleurenkaartenteam!! Vorig jaar was er steeds een dag dat veel blogsters hun creatie in één bepaalde kleur maakten. Dat was erg leuk om de sidebars zoveel mogelijk in één kleur om te toveren die dag. Aangezien alle individuele kleuren een keer aan de beurt zijn geweest, is het nu de beurt aan een combinatie van 2 tinten. Dit keer niet helemaal mijn kleuren: roze en paars, maar dat is juist de uitdaging....
Ik heb gekozen voor een stempel van Lili of the Valley. Het designpapier is van Magnolia.  Verder wat stempels, een craftable en flower-ribbon van Marianne Design/Eline's huis gebruikt. En de fotohoekjes kwamen ook weer eens van pas :)

Nog meer creaties zien in roze/paars? Kijk dan eens bij;
Martina : http://martinaskaartjes.blogspot.com/
Monique : http://moniquespassies.blogspot.com/
Brigitte : http://mihvj2.blogspot.com/
Cornelie : http://cornelie-colorfullcornelie.blogspot.com/
Sandra W : http://creasandra75.blogspot.com/
Mariken : http://scrapcolour.blogspot.com/
Margo : http://creatieve-kaartjes.blogspot.com/
Chantal : http://venantia.blogspot.com/
Chantal : http://chantalcards.blogspot.com/
ScrappyDoo : http://scrappydoo-s.blogspot.com/
Sonja : http://scrapadoe.blogspot.com/
Sjouks kaarten : http://sjoukskaarten.blogspot.com/
Bep : http://beppieskaartenenfreubelblog.blogspot.com/
Jolanda : http://jolanda-creaties.blogspot.com/
Corry : http://corryskaartblogspotnl.blogspot.com/
Pia : http://pia1971.blogspot.com/
Lia : http://creali-lia.blogspot.com/
Christine : http://christine-creachristine.blogspot.com/
Jaimie : http://creamiekes.blogspot.com/
Grietje Jansen : http://hetbanterhobbyhoekje.blogspot.com/
Babette : http://creativememorie.blogspot.com/
Kelly : http://kellysknutselhoekje.blogspot.com/
Hennie : http://hensmade.blogspot.com/
Marijke : http://marijkesscrapkaarten.blogspot.com/
Saskia : http://kreasas.blogspot.com/
Marijke en Chantal : http://freubelsvandemolletjes.blogspot.com/
Sofieke : http://knutselen-met-sofieke.blogspot.com/
Aleida : http://aleidaskaartjes.blogspot.com/

Tot morgen, dan ben ik er weer...
Challenge;
Lili's little fairies challenge - Afternoon tea

dinsdag 28 februari 2012

Weer 2 voor de mannen.


Gisteren mocht ik genieten van mijn laatste voorjaarsvakantie-dag. Dat is het voordeel als je op maandag vrij bent, dan lijkt het nog een extra dagje vakantie :)
Na alle huishoudelijke taken was er nog wat tijd om aan de freubel te gaan. Dat heb ik gedaan met de leuke sketch van CPS. Als eerste maakte ik de bruine kaart met daarop een kant-en-klare 3D sticker met touwtjes en labeltjes. Ook de poststempel komt van hetzelfde velletje van Action. Het papier is van Kaiserkraft en de tekst is een rub-on.
Toen ik eenmaal de smaak te pakken had, maakte ik de rood/wit/blauwe versie met het papier van Maya Design. De labeltjes en poststempel op dit kaartje zijn op het designpapier gestempeld met stempels van Eline's huis. Daarna heb ik ze uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Als finishing touch 2 sterren gemaakt met m'n MFT-mal en nog wat touwtjes gebruikt en de kaart was klaar. Hij is vandaag al in de bus gevallen als en mét bedankje voor iemand...

Challenges;
Card Positioning Systems - Sketch 254
Scrap-Card-Challenge-Blog - Herenkaarten

maandag 27 februari 2012

Out of this world.

Tijd voor een vrolijke kaart. Deze jongenskaart heb ik gemaakt met het 'Oh Baby!Boy' papier van BasicGrey. De tekst en het ruimteschip zijn chipboards van K&Company. De sterrenrand onderlangs is gemaakt met een pons van Boekenvoordeel. Daarboven opengewerkt lint en een zwart/oranje lintje dat ik bij mijn Halloween-verzameling vond. Paste wel mooi bij het papier...
Challenge;
CardPatterns - Sketch 154

zondag 26 februari 2012

Schrikkeldag.

En nog een kaartje vandaag, ik ben productief geweest in de vakantie :)
Het is nog niet de 29e, maar wilde toch dit kaartje even laten zien. Ik heb het gemaakt aan de hand van de sketch bij de Liftchallenge. Het gaat a.s. woensdag bij Aart in de bus vallen, hij is eindelijk weer eens een keertje jarig. Hij mag dit jaar zijn 7e verjaardag vieren, grappig, want hij wordt 28. De paar gebruikte designpapiertjes zijn van BasicGrey, uit het Granola-blokje. Verder kraft en lichtblauw cardstock. De naamlettertjes kocht ik bij de Zeeman. De tekst over schrikkeldag komt van internet en die heb ik geprint op kraft. Nog wat knopen met waxkoord erbij en klaar...
Challenge;
de Liftchallenge - Challenge #10

And to all a good night.

Dit kaartje heb ik vorig weekend gemaakt in ons vakantiehuisje. Ik had de leuke sketch van CCWS, een Kerst-Magnolia-afdrukje en wat kerstpapier van Cosmo Cricket meegenomen. Dit is het resultaat: in traditionele kleurtjes, maar daardoor niet minder mooi, toch?! De tekst staat op een cardstock sticker, die ik bij het papier heb gekocht.
Thuis heb ik nog wel de sterren toegevoegd. Die maakte ik met een MFT-die-namic, die ik bij een vorige challenge van CCWS heb gewonnen. Gaaf is ie, ben er zo blij mee! Die zul je nog vaak tegenkomen op mijn kaartjes, net als een ovale doily, die ook in het prijzenpakket zat :)
Challenge;
Christmas Challenges With Sketches - Challenge #20

zaterdag 25 februari 2012

Hoera, 1 jaar!

Afgelopen woensdag werd Imara 1 jaar. Voor haar geboorte maakte ik een stoer kaartje, voor haar eerste verjaardag is het een zoet meisjeskaart geworden :)
Het designpapier is van BasicGrey, Two Scoopes en de cupcake-jes heb ik uit het Nook & Pantry papier geknipt. Het afdrukje van The Greeting Farm is ingekleurd met Derwents en sommige delen zijn bewerkt met Diamond Glaze. Rondom het cupcake-meisje heb ik met roze inkt wat bloemtakjes gestempeld. Het tekstje is geprint op een labeltje, wat ik maakte met een Nestabilitie. Voor het 'Fluffy'-aspect (Cupcake challenge) heb ik nog een vilten bloemetje toegevoegd.

Challenges;
Anyone for Anya - Sketch
Pollycraft Monday Challenge - Ribbons and buttons
Cupcake Craft Challenges - Fluffy Pink Cupcakes

vrijdag 24 februari 2012

Fijne dag.

Vandaag weer een Magnoliaatje uit een oudere serie. Wel weer met het papier van Maya Design, maar dit keer alleen in rood/witte tinten. De afdrukjes zijn ingekleurd met Derwents, Tilda is verhoogd opgeplakt.
Haar jurkje en hoed liet ik wit en daarna heb ik het bewerkt met Diamond Glaze en wit glitterpoeder. Het tekstje is van Aud Design, de metalen aardbeitjes kocht ik op de laatste scraprommelmarkt bij de Scrapheap. Net als eergisteren is het wel een wat zomers kaartje geworden, maar ach...
Van Debby én Mariken kreeg ik een Award, erg leuk, dankjewel!! Ik ontving em vorig week zaterdag en zondag al, maar had er nog niks van op mijn blog gezet, sorry dames... Het is wel super dat jullie mij de Award gunnen, ben echt blij met de waardering! De bedoeling is dat ik em doorgeef aan 5 andere bloggers (met minder dan 200 volgers) doorgeef om ze in de belangstelling te zetten. Ik wil graag de Liebster Blog Award doorgeven aan:
- Ellen (Ellen starts scrapping)
- Ellen (Skepsels)
Steffi (Steffi's blog)
- Marijke en Chantal (Freubels van de Molletjes)
- Christine (Creachristine)
Neem gerust een kijkje bij deze (beginnende) blogsters, ze maken stuk voor stuk erg gave creaties! Het zou leuk zijn als ze wat meer volgers krijgen!
Challenges;
Dutch Magnolia Lovers - Aardbeien foto.
Simply Magnolia - Red with white.
Totally Tilda - Tilda with hat.
Sketch Saturday - Week #195

donderdag 23 februari 2012

Gefeliciteerd en beterschap.

Mijn moeder vroeg me of ik wat verjaardagskaarten wilde maken, met name voor 'de mannen'. Nu stond de sketch van de Dutch Card Lovers toch al op mijn 'to-do' lijstje, dus ben ik daarmee aan de slag gegaan. Ik heb gekozen voor het 'Life by the sea' papier van Maya Design. De tekst is een rub-on, paste wel mooi wat betreft formaat en kleur. En ik heb eindelijk de label- en poststempels gebruikt die ik met kerst kado heb gekregen, dat werd tijd :) Tot slot nog een labeltje eraan vastgeknoopt en de kaart kan op het stapeltje voor mijn moeder.
En toen ik toch bezig was, heb ik nog maar een kaartje gemaakt met hetzelfde papier en dezelfde sketch. Deze keer met de tekst 'beterschap', want onze overbuurman ligt in het ziekenhuis. Hij is bijna 80 jaar oud en heeft een gecompliceerde hartoperatie ondergaan, dus dat was nog spannend. Het gaat nu gelukkig goed, ik ga snel het kaartje aan de overkant in de bus doen.
Challenge:
Dutch Card Lovers - Challenge #10

woensdag 22 februari 2012

Scrapdagje...

Vandaag een leuk scrapdagje gehad bij Debby. Samen met Sanne, Esther en Ellen  ben ik vanaochtend op pad gegaan met de nodige spulletjes. Vooraf kregen we de volgende opdracht
Je neemt een envelop en doet het volgende erin:
- Neem een sketch mee. Zelfgemaakt of ergens van het web.
- In de envelop zitten ook drie design papiertjes en 3  kleuren cardstock  van 15 bij 15 cm
- er zit een afdrukje in.
- je doet er wat spulletjes bij om de kaart op te leuke en de sketch te kunnen maken,
Dit alles doe je in de envelop en die plak je dicht.
We wisselen dan enveloppen uit en gaan met het pakketje van de ander aan het werk.


Ik had de envelop die Esther had meegenomen. Daarin zat dit vrolijke BasicGrey papier en dit zomerse afdrukje van Kraftin Kimmie. Ik heb haar ingekleurd met Derwents. De vertikale gele strook is bewerkt met een pons van Fiskars. Het juteband is vastgeniet en het zonnetje is stukje van een geponst rondje. Door het drukke papier en de sketch vond ik verdere versiering niet nodig. Best een uitdaging om in heel andere kleurtjes dan ik gewend ben een kaart te maken...
Het was weer een gezellige dag, bijgekletst en heerlijk gefreubeld. Op naar 17 maart, dan gaan we met z'n allen naar de Knotsgekke Kaartendagen in Den Bosch :)
Challenges;
Kraftin Kimmie - Sketch Challenge
Inky Impressions - Bright colours

dinsdag 21 februari 2012

Belle of the Ball.

Nog snel even een berichtje voordat ik mijn bed in duik. Dit kaartje maakte ik volgens de sketch bij Pixie Dust Studio. Ik verkeer Nog steeds in de 'turquoise-mood', dus nog maar een keer het Kaiserkraft papier gebruikt. Het afdrukje is 'Belle of the Ball' en ik heb haar ingekleurd met Derwents. Het hekje is gestanst met een Magnolia-mal (dankjewel, Sanne!) en als versiering slechts 2 hartjes geplakt.
Morgen staat er een scrapdagje bij Debby op het programma, heb er enorm zin in!!
Challenge;
Pixie Dust Studio - A Pixie Sketch!

maandag 20 februari 2012

Van harte!

Nog een kaartje wat ik in ons vakantiehuisje heb gemaakt. Ik zit even in een turquoise-periode :) Vorige week is dat gestart met het gebruiken van deze kleur in combinatie met bruin, (daarover morgen meer...) nu met creme/wit. Dit papier is van October Afternoon, de Country Fair-lijn. Het afdrukje is een Gorjuss girl van Sugar Nellie. Ik heb haar ingekleurd met Derwents.
Het tekststempeltje is van Aud Design, ik heb het direct op de kaart en op het label afgedrukt. Weer wat houten hartjes (Xenos) geplakt, ze passen prima bij de tekst!
Challenge;
The Sugar Bowl -  Challenge 77, Kiki's Sketch (Love Theme)

zondag 19 februari 2012

Samen.

Nog heerlijk aan het genieten van ons weekendje weg. Vanochtend een mooie wandeling gemaakt hier op de Veluwe met de boswachter. Prachtige tocht in het zonnetje. Daarna dit kaartje gefreubeld met een afdrukje van Don & Daisy. Het gezellige paartje is ingekleurd met Derwents. Het papier is van Magnolia en komt uit mijn gewonnen pakketje, net als het kantje en het organza-lint. De houten hartjes komen van Xenos en het vertikale roosjeslint is van Marianne Design.
Zowel het afdrukje als het label kreeg ik ooit van Sanne Op het label heb ik een tekstrondje van Aud Design op gestempeld. Het kaartje gaat naar mijn zus, zij gaat haar collega ermee verrassen op de grote dag.
Morgen nog een dagje in ons vakantiehuisje en dan weer richting Brabant. Tot dan....
Challenges:
Marianne Design - Liefde
Simon Says Stamps - Tag it!

zaterdag 18 februari 2012

De bruid.

Bij Anyone for Anya kun je je deze week laten inspireren door een foto van een bruidsjurk. Het DT heeft heel verschillende creaties gemaakt, leuk om te zien. Dit is mijn kaartje, eigenlijk heel eenvoudig. Ik heb het vanmorgen heerlijk zitten freubelen in ons vakantiehuisje, voordat ik een rondje heb hardgelopen. Fijn hier in de bossen op de Veluwe.
Het afdrukje is van The Greeting Farm, ik heb het ingekleurd met Derwents.In mijn lintenvoorraad heb ik wat 'romantische', witte lintjes opgezocht. De mal waarmee ik het hart heb gestanst, komt van Boekenvoordeel. Het roze/witte designpapier is van Eline's huis.
Challenges;
Stamp with fun - Sketch
Anyone for Anya - Inspiratiefoto

donderdag 16 februari 2012

Tilda as a star on the sweet moon.

Zo, dat is een hele mond vol die titel. Maar dat komt omdat ik daarin de twee stempels van Magnolia heb vermeld. Ze komen uit de Sweet Crazy Love collectie en beide stempels heb ik een tijdje geleden gewonnen bij een TOMIC -challenge. Ik heb ze allebei afgedrukt op aquarelpapier en ingeverfd met Distress inkt.
Tilda is verhoogd opgeplakt. Net als voor het kaartje van gisteren heb ik het mooie Kaiserkraft papier gebruikt. Omdat de sketch al vrij druk is, heb ik enkel nog pareltjes en een tekstlabel van Tim Holtz toegevoegd.
Nog 2 drukke dagen te gaan (met o.a. vanmiddag en vanavond 10-minuten gesprekken op school = werk) en dan fijn een week vakantie. Ik kijk ernaar uit!
Challenges;
Magnolia Down Under Challenges - One word sentiment
Magnolia Licious Challenge - Colour challenge: blue & brown
Sketch Saturday - Sketch #194

woensdag 15 februari 2012

....Happy Birthday....

Voor de kaart van vandaag een gezellige stempel van Penny Black (Cinnomon) uit de la gehaald. Ik heb haar ingekleurd met Distress inkt en de slagroom op de taart is sneeuw. Het papier is van Kaiserkraft en heeft één van mijn favoriete kleurencombinaties: turquoise met bruin. En in dit geval heb ik het gecombineerd met creme. De doily achter het afdrukje is gemaakt met een craftable van Marianne Design. Ik had de mal al een paar keer gebruikt van Sanne en vond em zo leuk dat ik em zelf heb aangeschaft. Tot slot een tekst gestempeld met een (oude) stempel van Kruidvat en deze kaart is klaar voor een jarige collega morgen :-)

Challenges;
Eat Sleep Stamp - Sketch
Penny Black and More at Allsorts - Play Bingo (turquoise, cream, brown)

dinsdag 14 februari 2012

Valentijnsdag.

Jah, vandaag is Valentijnsdag! Toen ik in de bloemenzaak werkte, had ik er toch meer mee dan tegenwoordig. Alhoewel ik al vanaf 1988 van Rolf iets krijg op deze dag en ik sindsdien hem ook wel verras met iets liefs/leuks. Maar in de winkel was ik er vooral vooraf meer mee bezig...
Toch vind het wel gezellig om nog een 'liefdeskaartje' te plaatsen. Deze lijkt misschien wel veel op die van gisteren, maar ik was toch bezig met mijn Lover's Lane papier ;p  Het kant-en-klare afdrukje is van Lili of the Valley en ik blijf het een schatje vinden. Het bronskleurige hartje kocht ik in de kralenwinkel in Haarlem en het koperen plaatje met hartjes scoorde ik op de scrap-rommelmarkt.
Wij gaan zo naar het pannenkoekenhuis, lekker! Fijne (Valentijns)avond, allemaal!
Challenges;
Lili's Little Fairies challenge - Sketch 
Cupcake Craft Challenges - Entwined
Dutch Dare Card Challenges - Red, Pink & White

maandag 13 februari 2012

Straight from the heart.

En wederom een lief kaartje met het Lover's Lane papier. Nog even en dan begin ik het leuk te vinden en komt het nog op, haha. De glimmende hartjes vond ik wel passen het afdrukje. Deze mooie digi, genaamd Amy, komt van de clubsite van Tiets. Sylvia Zet (http://sylviazet.blogspot.com/) ontwierp dit prachtige plaatje speciaal voor de clubsite. Ik kleurde het in met Derwents, bewerkte de ballon met Diamond Glaze en de bontrand langs het jasje met sneeuw. Het tekststempeltje is van Aud Design en de hartjes en sterren komen van Xenos.
Challenges;
Kaarten maken met Tiets - Digi wedstrijd
The Pixie Cottage - Sketch
Papertake weekly - Anything goes (with the optional extra to add a heart or do a 'love' theme)

zondag 12 februari 2012

2 x in de lift...

Deze week was Hendri jarig en zijn naam schrijf ik altijd met een cijfer, zoals je op het kaartje hierboven kunt zien. Het idee voor het kaartje komt van José, zij zocht een kaart uit van Dawn McVey die voor de challenge gelift kan worden. Ik heb er het Grunge papier van Kaiserkraft voor gekozen. De letters kocht ik vorig jaar bij Kruidvat. Ik heb ze bewerkt met embossingpoeder en de heattool. Het kalendertje is van Maya Design, de knopen komen uit mijn verzameling en de blaadjes zijn gestanst met een creatable.
En toen ik toch lekker aan de freubel was, heb ik nog maar zo'n kaartje gemaakt. Deze gaat komende week richting mijn schoonvader. Zijn naam is duidelijk en aan het cirkeltje zie je welke dag hij het kaartje krijgt ;-)
Challenge;
Lift Challenge - #9

zaterdag 11 februari 2012

Sweet treats.

Cupcakes zijn helemaal trendy en nu ook de inspiratie bij de challenge van Anyone for Anya. Daar past ook het Nook & Pantry papier van BasicGrey wel bij en het afdrukje van The Greeting Farm zeker! Het is ingekleurd met Derwents en sommige onderdeeltjes bewerkt met Diamond Glaze. De cupcakes rechtsonder zijn uit het designpapier geknipt, de knoop komt uit de grote knopenpot en het label/tekstje is van Marianne Design.
Nu even een broodje eten en dan weer gezellig naar de ijsbaan :-)
Challenges;
Elke kaart een feestje - Sketch 23
Anyone for Anya - Sweet treats

vrijdag 10 februari 2012

Happy Birthday!

Vandaag heerlijk geschaatst in de Biesbosch met onze VMBO-leerlingen. Het was heerlijk en supergoed georganiseerd door de collega's van Sport en Beweging, top! Nu even (wederom met gloeiwangen) een berichtje typen over dit kaartje wat ik gisteren heb gemaakt.
Het was al weer een tijdje geleden dat ik een afdrukje van Kraftin Kimmie had gebruikt, dus heb ik maar weer eens zo'n mooi plaatje opgezocht. Ik heb Clarabelle ingekleurd met Derwents, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Het vrolijke Lime Rickey papier is van BasicGrey. De harten zijn gemaakt met mallen van Boekenvoordeel, de bloem/knoopjes met creatables. Daarin borduurgaren in gestrikt. De lettertjes komen van de Zeeman.
Challenge;
Kraftin Kimmie - Happy Birthday!

donderdag 9 februari 2012

Let it snow.

Vanmiddag gezellig gefreubeld bij Esther. Welke kaartjes ik daar heb gemaakt, zie je binnenkort. Eerst deze. Ik ben nog steeds in winterse sferen, ondanks dat de 'Tocht der tochten' niet doorgaat. Daarom geen kaartje met schaatsers, maar met een sneeuwpop :-)
Ik had het  'Blue Flanel' papier van The Paper Element nog bij de hand en ben aan de slag gegaan met de leuke sketch van Christmas Challenges with Sketches. Het afdrukje vond ik in mijn bakje 'diversen' en de sterren, skilatten en het bordje kocht ik laatst op de rommelmarkt bij De Scrapheap. Tot slot wat kleine stukjes plakband van Action geplakt en rondom een stiklijntje met witte gelpen getekend. Morgen weer een verjaardagskaartje....

Challenges;
CCWS - Challenge #19 (+use kraft)
Kartenallerlei - Schneemann