vrijdag 29 juni 2012

Einde van het schooljaar.

Gisteravond heb ik afscheidskadootjes gemaakt voor mijn mentorleerlingen. Vandaag komen de leerlingen alleen naar school om hun rapport op te halen en elkaar nog even te zien. Ook krijgen ze nog een klassenfoto en hun behaalde EHBO-diploma. En elk dus een gepimpt kraftzakje met mini-reepjes van de juf. Ik heb ook maar plastic tasjes klaar gelegd, zodat ze alles mee kunnen nemen :)
 Voor de meiden heb ik een Tildaatje op een kraftzakje gemaakt. Er zijn 3 opstromers, zij gaan naar een hoger niveau en voor deze dames heb ik Happy Tilda gekozen. De overige meiden, die ook allemaal een prima eindrapport hebben, hebben een afdrukje van Burger Tilda. (Helaas is Blogger aan het klieren en krijg ik de foto niet recht. Heb het al 8 keer geprobeerd...)
De jongens krijgen een snoepzak met Happy Edwin.
Bij allemaal heb ik er een label (creatable van Marianne Design) met geprinte groet op geplakt. Om de vakantie feestelijk in te luiden heb ik er vrolijke ballonnen aan geknoopt met lint of touw. Na 2 jaar zal ik ze stiekem gaan missen...

donderdag 28 juni 2012

37 jaar.

Afgelopen zondag was Peter (de man van Esther) jarig. Hij is een fanatiek hardloper, dus de keuze voor deze stickers (ooit gekocht op een rommelmarkt) was niet moeilijk. Ook zijn leeftijd heb ik op de kaart geplakt. Het gebruikte papier is een mix van restjes. In combinatie met kraft vind ik rood/wit/blauw echt wel stoer voor een mannenkaart. Net als touw, wat ik door eyelets heb geregen. Oh ja, ik heb de randjes doorgestikt met de naaimachine. Tot snel weer!

Challenge;
Sketch Saturday - Week #213

woensdag 27 juni 2012

Kleurenkaartenteam: lichtblauw met beige

Zo, deze maand is omgevlogen! Vandaag is het al de laatste woensdag van juni en dus weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina. Ik heb een kaartje gemaakt met een schattig Lili of the Valley-afdrukje in de kleuren die Chantal heeft gekozen: lichtblauw met beige. Het lieve manneke heb ik ingekleurd met Spectrum Noir stiften van Mariken (dankjewel!) en het papier is van BasicGrey, uit het Granola blokje. Nog wat MFT sterren en knopen met touw toegevoegd en klaar....
Wil je nog meer creaties in deze kleurencombinatie zien? Kijk dan op Martina's blog, daar vind je alle links naar de andere freubelaars. Veel plezier!
Challenges;
CardPatterns - Sketch 171 (de laatste sketch, helaas...! )
Lili's Little Fairies Challenge - Time to play

dinsdag 26 juni 2012

Good luck.

Zondag liet ik jullie mijn afscheidskaartje voor collega Bret zien. Vandaag het kaartje voor Anke, ook zij gaat vanaf volgende week genieten van haar pensioen. Ze kijkt er erg naar uit om meer tijd voor haar kleinkinderen vrij te hebben. Deze kaart is gemaakt volgens de sketch van Dutch Card Lovers. Cornelie maakte de tekening en ik vond het ontwerp erg geschikt voor Anke's kaart. Het Kaiserkraft-papier is bijna op, maar er waren nog net genoeg restjes voor deze kaart. De vlinders heb ik gestanst met malletjes van Joy, het tablabel met een MFT-mal.
Het is een rare week. Gisteren was ik heel de dag op school = werk voor de rapportbesprekingen en de voorbereiding van het introductieprogramma. Even wennen, want normaal ben ik op maandag vrij. Vandaag de nieuwe klassen samenstellen en verder met het programma van de eerste dagen van het volgend schooljaar. Ach, laatste schoolweek, dus nog even volhouden :)
Challenges;
Dutch Card Lovers - Sketch
Kartenallerlei - Karte ohne stempel

zondag 24 juni 2012

Vaarwel.

Nog een kaartje vandaag, omdat ik meedoe met een sketchchallenge die zometeen afloopt. Misschien had je het al gezien bij Mariken of Ellen dat 2 van onze collega's op school = werk komende week afscheid nemen. Beiden gaan met pensioen en dat hebben ze zeker verdiend. Aan alle collega's is gevraagd of zij een A-4tje willen inleveren met een persoonlijke wens. Dit kaartje is mijn versie voor Bret. Hij is docent natuurkunde en zeer kundig in zijn vak. Hij was destijds mijn begeleider toen ik als nieuweling vanuit het bloemenvak als docent ging werken. Bret is een ferfent zeiler en vaak op en bij het water te vinden. Vandaar dat ik gekozen het voor dit Pollycraft afdrukje;  Bradley at sea. Ik heb hem ingekleurd met Derwents en er het Dutch Design papier van Marianne Design bij gebruikt. Verder jute, nietjes en knopen opgezocht en een toepasselijk tekstje gemaakt met de lettertang. Binnenkort zie je mijn kaartje voor Anke, de andere collega die afscheid neemt.
Challenges;
Stamp with fun - Sketch
Elke kaart een Feestje! - Dieren die mensendingen doen

Kado-tasje.


Na een drukke project op school = werk én 6-daagse Feestweek konden we vandaag lekker uitslapen. Nagenieten van heel veel mooie dagen en nu thuis de boel een beetje op orde brengen... Nog één weekje school = werk en dan is het heerlijk vakantie. Komende week is nog wel hectisch: allerlei vergaderingen, corsages maken voor de geslaagden, lokalen opruimen, personeelsdag en starten met de voorbereidingen van de introductiedagen van het nieuwe schooljaar....
Maar eerst even over mijn kado-tasje. Ik heb het tussen de bedrijven door gemaakt als voorbeeld voor de Anyone for Anya challenge van komende week: 'box or bag'. Ik heb voor het laatste gekozen en er een vrolijke verjaardagsversie van gemaakt. Het gezellige papier is van My Mind's Eye: Bloom & Grow. Het afdrukje van The Greeting Farm is ingekleurd met Derwents. Het tekstje is van Marianne Design. Verder nog eyelets met lintjes en paperclips eraan toegevoegd. Doe je ook mee met deze leuke challenge?
Challenges;
Friday Sketch Challenge - Sketch 20
Cupcake Craft Challenges - Something in the eyelets
Simon Says Stamps - Anything but a card

donderdag 21 juni 2012

Afgestudeerd.


Nog 2 kaarten met een uiltje, dit keer een stempeltje van Marianne Design. Eentje op bestelling en eentje voor mijn collega Suzanne, zij trakteerde gisteren, omdat ze is afgestudeerd. Het papier is hetzelfde als gisteren: Happy & Bright van Eline's winter huis. Verder nog wat lintjes, knopen en bloemetjes erbij gezocht.
Challenges;
Marianne Design - Ronde kaart
Friday Sketch - Sketch #19

woensdag 20 juni 2012

Geslaagd.

Dit jaar liep Marjolein stage bij ons op school en vorige week liet ze weten dat ze geslaagd is. Ze is een goede hulp in de lessen en heeft zich tijdens de stage goed ontwikkeld. Voor haar dit kaartje met leuke uil van Bugaboo, ingekleurd met Derwents. Omdat het papier al vrij druk is, hoefde er enkel nog wat lintjes op geniet te worden.
Ik ga nu naar school = werk (deze week projectweek, vandaag finale voetbaltoernooi van de onderbouwers) en hoop dat Marjolein er ook is, zodat ik haar kan verrassen.
Challenge;
Catch the Bug Challenge - Sketch

dinsdag 19 juni 2012

Supermuis.

Dit is het kaartje wat ik heb gemaakt voor 'ons pa' voor vaderdag. In het dorp waar hij woont hebben veel mensen van zijn leeftijd een bijnaam en de zijne is Bert 'de muis'. Toen ik afgelopen vrijdag bij Mariken de Spectrum Noir stiften mocht uitproberen, kreeg ik van haar dit afdrukje, een digi van Paper Shelter. Daar had ik meteen een bestemming voor en hij viel afgelopen zondag ook goed in de smaak :)
Het papier is (weer) van BoBunny, lintjes uit m'n voorraad en het leuke tekstrondje is van Marianne. Helaas is de foto een beetje flets, waardoor de kleuren van het afdrukje niet zo helder overkomen als in het echt. Want die stiften zijn helemaal het einde.....
Challenge;
Card Positioning Systems - CPS 270

maandag 18 juni 2012

Vaderdag.

Gisteren was het vaderdag en daarvoor heb ik 2 toepasselijke kaartjes gemaakt. Deze is voor Rolf z'n vader en die voor 'ons pa' laat ik je morgen zien. Aangezien mijn schoonvader een echte klusser is, heb ik het afdrukje van Teddy Bo gebruikt. (Ik kreeg het van Mariken, dankjewel!!) Het plaatje is ingekleurd met Derwents. Het papier is van BasicGrey, uit de Oliver paperpad. Het tekstje is een stempel van Studio G. Verder nog wat knopen en nietjes toegevoegd en in de hoekjes heb ik 'schroeven' geplakt.
Challenge;
Sketch Saturday - Week 212

zondag 17 juni 2012

Puppy love.

Vandaag start weer een nieuwe challenge bij Anyone for Anya. Deze keer is het een sketch en dit is wat ik ervan gemaakt heb. Het schattige afdrukje is van The Greeting Farm en daar paste dit papier van DCWV goed bij. In plaats van een randpons te gebruiken voor de middelste strook heb ik cirkels geponst en doormidden geknipt. Het tekstje is een stempeltje van Studio G en verder heb ik nietjes, een lintje en een pootafdrukje toegevoegd. Zoek een leuk afdrukje van CC Design of The Greeting Farm op en doe ook mee met deze leuke challenge!
Gisteren zag ik dat ik de challenge bij Just Magnolia heb gewonnen met mijn voetballende Edwin. En vanmorgen kwam het berichtje dat ik winnaar ben bij de Friday Sketch Challenge met mijn uilenkaart, leuk!!


zaterdag 16 juni 2012

30.




Vandaag viert mijn zwager zijn 30e verjaardag. Hij is volgende week donderdag pas jarig, maar door de Feestweek in Veen heeft hij z'n feestje wat eerder gepland. Al onze familieleden en hijzelf zijn vrijwilliger tijdens de 6-daagse en dan vieren we een heel groot feest. Vandaag dus bij hem en mijn zus thuis. Zijn beroep kun je raden aan de hand vna het plaatje. Zijn leeftijd heb ik er als verkeersbord aan toegevoegd. Het ruitjespapier komt uit de restjesmap en de overige uit het Liberty blokje van BoBunny. De truck en de cijfers heb ik geprint. Tot morgen, dan is het weer Anyone for Anya-zondag :)
Challenges;
Card Positioning Systems - CPS 269
The Secret Crafter Saturday Challenge - Red, white and blue

vrijdag 15 juni 2012

Restjes.

In de meivakantie heb ik mijn kasten met freubelspul eens goed uitgezocht en alles opnieuw gesorteerd. Toen heb ik onder andere een map gemaakt met allerlei restjes papier. Dit Kaiserkraft-papier kwam daar ook in terecht en daar heb ik gisteren dit kaartje van gemaakt. Het vogeltjes-stempeltje is van Imaginisce en de knoop met flosstouw komt uit mijn verzameling.
Challenges;
CardPatterns - Sketch 169
Pixie Dust Studio - Bird theme


donderdag 14 juni 2012

Birthday Wishes.

Hallo, hier ben ik weer. Het zijn drukke tijden, dus weinig tijd om te freubelen. Gelukkig vandaag weer wel, heerlijk ontspannend. En ondanks het verlies van Oranje plaats ik toch een kaartje met voetballer Edwin in rood/wit/blauw. Het is gemaakt met het Liberty papier van BoBunny en het tekstje is een stempeltje van Lili of the Valley. De voetbalbrads maken het geheel af. Hopelijk tot snel!
Challenges;
Just Magnolia - Fathers day of card with Edwin
Derwents & Prisma - Voetbal
Cupcake Craft Challenges - Red,White and Blue
Sketch Saturday - Week #211

zondag 10 juni 2012

4 YOU

Ook op deze zondag weer een voorbeeldkaartje voor de Anyone for Anya challenge. En dat is komende week een leuke inspirerende foto. Wat er op het plaatje staat, kun je al zien aan mijn kaartje; het zijn namelijk zebra's. Ik had nog toepasselijk Magnoliapapier liggen, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Het stempelafdrukje is van The Greeting Farm en ik heb het safarimeisje ingekleurd met alleen m'n zwarte Derwent potlood. De tekst heb ik gemaakt met de lettertang en op een klein schoolbordje (gekocht bij de bloemengroothandel) geplakt. Verder nog eyelets met touwtjes erdoor en knoopjes erop en mijn voorbeeldje was klaar. Doe ook gezellig mee komende week bij AFA!
Challenge;
Stamp with fun - Sketch

vrijdag 8 juni 2012

M'n scrapspul in de bieb.

In onze gemeentelijke Bibliotheek Aalburg staat een afgesloten glazen vitrine, waarin verzamelingen of hobby's getoond worden van oude en jonge lezers. En dit keer ben ik aan de beurt met mijn scrapspul :)
Vanmiddag heb ik spulletjes bij elkaar gezocht en naam- en themabordjes gemaakt. Vanavond na het eten ben ik de vitrine gaan inrichten en terwijl ik bezig was, kreeg ik al complimenten, erg leuk! Ik heb 4 planken vol gezet en hierboven zie je de 2e. En dit is wat ik op de bovenste plank heb uitgestald:
Daaronder een plank met allerlei Halloweenmaterialen. Ik kon het niet laten om mijn favoriete thema te showen :)
Op de onderste plank heb ik kerstspulletjes neergezet en -gelegd. Wat sneeuw ertussen en de sfeer is compleet winters.
Tot eind augustus kunnen bezoekers mijn collectie bewonderen, waarschijnlijk zien mijn vaste blogbezoekers wel bekende creaties :)
Morgen laat ik het resultaat zien van de workshop die ik ga volgen bij Femz in Tilburg. Samen met mijn 3 zussen en moeder ga ik een memobord maken.



donderdag 7 juni 2012

Kliederen met Gesso en de Alpe.

Afgelopen zaterdag heb ik samen met Mariken en Ellen een workshop gevolgd bij de Scrapheap in Sprang-Capelle. Wellicht heb je op (één van) hun blogs al iets gezien van wat we gemaakt hebben: een familie-album.
We zijn heerlijk aan het kliederen geweest op 5 tags met Gesso, stains, masks en stempels van Stampotique. Het geheel is afgewerkt met stukjes uit een oud boek en teksten met de lettertang. Tot slot zijn de tags met kleine lapjes aan elkaar gestikt en heb ik er lintjes aan geknoopt met touw. Het was erg gezellig en de techniek ga ik zeker nog eens toepassen op een label of verwerken op een kaart of ander project.
Gisteren heeft Rolf de Alpe d'Hues 2 keer beklommen, echt super! Voor iemand die nog geen jaar fietst, vind ik het ontzettend knap en ik ben supertrots op hem. Maar ook mijn ouders, zwager Tony en fietsenmaker Corné en z'n vriendin Melissa zijn kanjers. Zij zijn meegeweest naar Frankrijk en hebben hem gesteund de afgelopen dagen. Rolf is inmiddels weer thuis en is druk bezig met het poetsen van zijn fiets. Door deze uitdaging aan te gaan, heeft hij een leuke hobby gevonden en gaat hij morgen zijn nieuwe, ultralichte racefiets ophalen. Op de Alpe is hij geinterviewd en het verslagje kun je hier lezen.

woensdag 6 juni 2012

Alpe d'HuZes.



Vandaag is een spannende dag: Rolf gaat de Alpe d'Hues beklimmen voor het KWF. Het weer zit niet mee, het regent er net zo hard als hier, dat is jammer. Voor hem en 2 andere kanjers heb ik deze kaarten gemaakt. Ik ben erg trots op de deelnemers en natuurlijk vooral op Rolf. Te meer omdat hij pas vorig jaar augustus is gestart met fietsen en inmiddels ruim 6500 trainingskilometers in de benen heeft!
Morgen lezen jullie hoe het hem is vergaan, ik ga nu naar school = werk.
Challenge;
Dutch Card Lovers - Challenge 140 (3 sketches)

dinsdag 5 juni 2012

Veel liefs.

Na het kaartje van gisteren, ben ik verder gegaan met hetzelfde papier van My Mind's Eye. Ook hier het bruine papier op de achtergrond, dit keer gecombineerd met frisgroen. De swirls en het label zaten in het pakket. Het schattige afdrukje van Lilly of the Valley is ingekleurd met Derwents. Het tekstje is een stempeltje van Marianne Design.
Rolf en z'n ploegje supporters zijn gisteren goed aangekomen in hun appartement. Vandaag gaat hij de Alpe verkennen met zijn beide fietsen en bepalen of het morgen de mountainbike of wielrenfiets gaat worden.
Ik ga vandaag kennismaken met mijn mentorklas voor komend schooljaar, ook spannend!
Challenges;
Totally Gorjuss - Sketch
Lili's Little Faries Challenge - Anything goes
Dutch Dare Card Challenges - Pearls & swirls
Simon Says Stamps - Anything goes