zondag 31 maart 2013

Max zonder inkleuren.

De weken vliegen voorbij en het is alweer zondag. Op deze 1e Paasdag weer een voorbeeld voor de komende challenge bij Anyone for Anya. Deze week wordt het je helemaal makkelijk gemaakt: je hoeft je afdrukje (van The Greeting Farm of CC Design) niet in te kleuren. Voor dit kaartje heb ik gekozen voor de digi; Max. Hij lag al een tijdje klaar om ingekleurd te worden, maar voor deze uitdaging heb ik em gekopieerd op een stukje papier uit de Oliver Paperpad van BasicGrey. De rest van de papiertjes komt uit hetzelfde blokje. Omdat ik vind dat jongenskaarten niet zoveel versiering nodig hebben, heb ik enkel nog 2 eyelets en een (kerst)brad van Kruidvat toegevoegd.
Doen jullie weer net zo massaal mee met onze challenge als afgelopen week? Dat zou leuk zijn! Fijne dag verder en succes met zoeken :)
Challenges;
Stamp with fun - Sketch
Simon Says Stamp Challenge - Anything goes

zaterdag 30 maart 2013

Kusjes in de lift.

Dankzij een vrije Goede Vrijdag ben ik nog net op tijd om mee te doen met de Liftchallenge. Gisteren heb ik dit kaartje gefreubeld volgens voorbeeld van Teresa Abajo. De papiertjes komen uit de Oliver paperpad van BasicGrey. De bloemen zijn gemaakt met witte inkt (Whisperwhite) en Secret Garden stempels van Stempin' Up. Ik heb ze verhoogd opgeplakt. Het Eline's vintage tekstje heb ik met dezelfde inkt gestempeld. Het stiksteekje, gemaakt met witte gelpen, maakt het geheel af.
Challenge;
Liftchallenge - #38

vrijdag 29 maart 2013

Dikke kus.

Vandaag een CAS kaartje, vanmorgen geknutseld. Misschien wel om zelf rustig te worden van alle hectiek gisteren tijdens het KC feest. Allereerst ging 's morgens de Samba workshop niet door, omdat het boekingsbedrijf had afgezegd vanwege zieken. Tja, en dan mag je de leerlingen zelf gaan entertainen.  Ellen en ik hebben 'onze kids' samengevoegd en een goede oplossing gevonden tot aan de optredens. Daarbij was mijn klas als tweede aan de beurt en moesten 'mijn schatten' lang wachten in de (koude) gang... Toen ze net op het podium stonden, startte de muziek verkeerd in. Maar ik heb een topklas *trots* en ze pikten het goed op! Daarna mochten ze langs de verschillende lokalen met leuke activiteiten of dansen in de tot disco omgetoverde aula. Toen alle leerlingen weg waren, had ik nog een mentorgesprek en ben ik even langs een collega gegaan om een bloemetje te brengen. Eenmaal thuis was ik dwarsaf en heb ik genoten van Rolf z'n pannenkoekenbakkunsten, heerlijk!
Nu nog even thuis en straks weer een workshop voor het goede doel. Vanmiddag is er een kinderfeestje en gaan 12 kids een vogelhuisje pimpen voor Alpe d'HuZes.
Challenges;
CAS on Sunday - Challenge #4 Flutterby
Sketch Saturday - Week #251

donderdag 28 maart 2013

Zwanger op bestelling.

Nee, er is niet iemand draagmoeder, hihi. Dat doet de titel van dit blogbericht je misschien denken. Enkel het kaartje is op bestelling. Mijn collega had vorige week een kaartje voor haar zusje bij me gekocht (opbrengst ook voor Alpe d'HuZes) en nu wilde ze graag een kaartje voor haar schoonzusje. Dit is wat ik ervan gemaakt heb. Sokje en stempels van MD, verschillende papiertjes gecombineerd, wat stiksels en tot slot een lintje en plaksteentjes. Ik hoop dat ze het okee vindt, dat hoor ik zometeen op school = werk. Vandaag hebben we KC-feest (Kunst & Cultuur), waarbij we (alle onderbouwklassen) een Samba workshop gaan volgen. Ook heeft elke eerste klas een voorstelling voorbereid, die ze vandaag gaan opvoeren en verder is het feest met film, cabaret, games, een beatysalon etc. Ik ben benieuwd!
Challenge;
Sentimental Sundays - Stitching

woensdag 27 maart 2013

Kleurenkaartenteam: Donkerblauw en zeegroen.

 
De maand is al bijna weer om en op de woensdag betekent dat KKT-dag. Martina deed weer een oproep om mee te doen en een creatie te maken in de door GerJanne gekozen kleuren donkerblauw en zeegroen. Prima kleurencombinatie leek me, totdat ik gisteravond aan de slag ging. Ik heb heel wat zitten snijden en schuiven en uiteindelijk van alle papiertjes deze 2 kaartjes gemaakt. Toen ik vanmorgen beneden kwam, vond ik ze zo gek nog niet, hihi..
Ze zijn gemaakt volgens de sketch van Bij Oma Dee, alleen heb ik voor vierkante versies gekozen. Het papier is een mengeling van allerlei merken, de tekststempeltjes en knoopjes zijn van Stampin' Up. Wil je nog meer creaties zien in deze kleuren? Kijk dan bij Martina voor alle linkjes naar de andere bloggers.
Challenge;
Bij Oma Dee - Sketch #4

maandag 25 maart 2013

Paasbloemwerk en labels.

 
Afgelopen zaterdag was het lekker druk bij onze workshop voor het goede doel. Maar liefst 20 deelnemers hebben een prachtig Paasbloemstuk gemaakt. Hiermee konden we Alpe d'HuZes weer flink steunen! De foto's vind je HIER.
Het bloemstuk op de foto is voor een lieve vriendin en voor haar heb ik er een label bij gemaakt. Omdat ik het met de tape met het vilten kippetje plus bloem best geslaagd vond, heb ik er ook nog eentje gemaakt met een vilten haasje. Grappig, toch?
A.s. woensdag zijn de kids aan de beurt. Zij gaan dan Paasbloemstukje in een eierdoosje maken, maar dat ga ik morgen ook met mijn eerstejaars VMBO-klas doen. Gezellig!


zondag 24 maart 2013

Free for all!

Komende week is de challenge bij Anyone for Anya heel toegankelijk. Je kunt namelijk zelf je kleuren, stijl en thema bepalen.  Zolang je een afdrukje van CC Design of The Greeting Farm op je creatie gebruikt, kun je meedoen.
Verder laten we je vrij in jouw keuze: Free for all! Voor mijn DT kaartje heb ik Easter Ian gebruikt en ingekleurd met Spectrum Noirs. Je kunt deze Easter Ian (maar ook Easter Anya) HIER gratis downloaden. Nogmaals: Free for all!
Je kunt 10 rollen van deze leuke tapejes winnen, Downtown Tape is de sponsor deze week. Redenen genoeg dus om deel te nemen aan onze wekelijks challenge!
Challenges;
Digi Sketch Challenge - Spring into Easter
Cupcake Inspirations - Challenge 203
Stamp with fun - Anything goes

zaterdag 23 maart 2013

Get well soon.

Voor mijn kaartje van vandaag heb ik één van de Bugaboo Angels gebruikt. Dit verpleegstertje wenst iemand van harte beterschap. Ik heb de digi ingekleurd met Spectrum Noir markers. Achter het plaatje het Dutch Design papier van Marianne Design. Om het rustig te houden heb ik alleen nog wat glimsteentjes op de kaart geplakt.
Mijn auto is weer volgeladen. Maar liefst 20 volwassenen komen vanmiddag naar onze workshop 'Paasbloemstuk maken'. Sanne, Anne-Marie en ik gaan snel naar het dorpshuis, hebben er zin in!
Challenge;
Stella Says Sketch Challenge - Sketch 132

donderdag 21 maart 2013

Smile.

Een tijdje geleden kocht ik een leuke paperpad van Jillibean Soup bij Ge-We Hobby in Nederhemert. Tot nu toe had ik het blokje nog niet gebruikt, maar gezien 'het verlangen naar lente' ben ik toch maar eens begonnen met het gebruiken van de vrolijke kleurtjes. Het haasje vond ik bij mijn bloemschikspul.
Ik ga werken en vanmiddag wat sponsormateriaal ophalen voor onze workshops. Fantastisch wat we allemaal krijgen, echt tof! Maar voordat ik de spulletjes kan inladen, zal ik eerst een berg takken uit de auto moeten sjouwen. Sanne en ik hebben gisteravond heel de achterbak vol geknipt :)
Challenge;
Dutch Card Lovers - DCL #178; Sketch + lente

woensdag 20 maart 2013

Wolken van baby's.

Omdat ik toch mijn stansjes en babystempels nog op tafel had liggen, ben ik nog maar even doorgegaan met babykaartjes maken. Ook weer volgens een simpele sketch en deze keer zowel jongens als meisjes exemplaren. De Collectables en stempels van Marianne Design zijn goed te combineren met de Doohhickeys cloud van Magnolia. Ik had op de computer mooie tekstjes gemaakt; een WOLK van een BABY/ZOON/DOCHTER, maar helaas: mijn printer laat het even afweten....
Ik ga zo weer even op pad voor de komende workshops, wat spullen inkopen. Die van a.s. zaterdag, Paasbloemwerk, zit bomvol: TOP!! En Marjan, je pakketje is aangekomen. We kunnen jouw spulletjes goed gebruiken voor de komende (kids)workshop, dankjewel!
Challenge;
Clean & Simple - Sketch 231

maandag 18 maart 2013

New born baby.

Een collega vroeg me of ik een babykaartje voor een jongen wilde maken. Dat was een leuke opdracht en hier zie je het resultaat. Met verschillende merken en soorten papiertjes bij elkaar, zelfs het ribbelkarton van de rol beschuit, hihi. De cirkel onder het sokje is een anti-slipmatje. De tabjes met tekstjes zijn gemaakt met de nieuwe collectebles van Marianne Design.
Challenges;
Cards and Scrap Challengeblog - Wit met een vleugje pastel.
Sketch Saturday - Week #250

zondag 17 maart 2013

Maart sketch.

Hey, leuk dat je (weer) even op mijn blog langs komt. Vandaag laat ik je mijn voorbeeldkaartje zien voor de sketchchallenge van maart. Straks start deze uitdaging bij Anyone for Anya en als je een afdrukje van The Greeting Farm of CC Design hebt, kun je meedoen. Dit is de sketch:
Net als afgelopen dagen heb ik ook voor deze kaart het Eline's huis papier In the meadow gebruikt. Het afdrukje van The Greeting Farm heet Snuggle en ik vind het een schatje! Ook dit keer weer ingekleurd met Derwent potloden, zo ontspannend! Het tekstje is gemaakt op de computer. Fijne dag nog!

zaterdag 16 maart 2013

Tilda with Newly Hatched Chicken.

Nog 2 weken, dan is het Pasen. Vandaar mijn keuze voor dit Magnolia afdrukje uit de Happy Easter serie. Al een paar jaartjes oud, maar vind ze nog steeds leuk. En net als mijn Derwents, ook nog steeds leuk :) Net als gisteren het In the meadow papier van Eline's huis gebruikt, deze keer andere tintjes. De bijpassende postzegels heb ik uit het papier geknipt. Weer een simpele sketch, dan komt Tilda goed uit, ze verdient die aandacht...
Challenges;
Stamp with fun - Challenge 202
Totally Tilda - Easter
Magnolia Licious Stamps - Hoppin' to Easter

vrijdag 15 maart 2013

Oude materialen.

Voor mijn kaartje van vandaag heb ik weer eens een afdrukje opgezocht van Kraftin' Kimmie. Lang geleden dat ik die had gebruikt. Deze heet Goldilocks  en ik heb haar ingekleurd met Derwents. Daardoor is ze wel een brunette geworden, hihi. De sketch is simpel en ik heb er wat restjes In the Meadow papier van Eline's huis voor gebruikt. De bloemetjes zijn gemaakt met malletjes van Joy en de brad heb ik ooit bij Kruidvat gekocht. Kortom: in alles ben ik even teruggevallen op 'oude' materialen.
Bedankt voor de lieve beterschapswensen gisteren, ik voel me nog niet topfit, maar gaat goedkomen (hoop ik)... Zometeen maar eens wat pubers bezighouden: bloemschikles, de leukste les die er is en daarna wat spullen klaarzetten voor het project van volgende week. En dan..........lekker weekend! Dat wens ik jullie ook alvast!
Challenges;
Sketch Saturday - Week 249
Kraftin' Kimmie - Challenge 169; Clean and simple

donderdag 14 maart 2013

Let's have some tea.

De sketch van Dutch Card Lovers lag hier de hele week al klaar, samen met de verschillende onderdelen. Afgelopen zondag al had ik de tekst, de theepot en het kopje met embossingpoeder op kraftcardstock gemaakt. Net als de Derwents was het spul al even niet gebruikt, maar wat blijft het een leuk effect geven! Dus net alles op een kaartje geplakt. Het papier is trouwens weer Origins van BasicGrey, deze keer de achterkantjes gebruikt. Ik voel met niet echt fit, dus neem maar weer een kop pot thee....
Challenge;
Dutch Card Lovers - Challenge #177

woensdag 13 maart 2013

Spring in de lift.

Spring is in the air...nou, was het maar waar... Voorlopig vind ik het nog bitter koud. Zelfs onze beagles vinden het niet leuk om een rondje buiten te doen. Ach, dan maar een voorjaarskaartje. Voor onze workshops heb ik mijn papierbak eens op kleur uitgezocht en kwam dit groen/geel/bruine papier van BasicGrey tegen. Het is de Origins-serie en ik kocht het ooit eens op de rommelmarkt.
Meestal ben ik niet zo van het groen en geel (behalve als ik me echt ergens aan erger, hihi), maar de laatste week liggen die kleuren verrassend vaak op de knutseltafel. Dit keer om kaart van Amy Sheffer te liften voor de Lift Challenge. De letters zijn stickers, labels gemaakt met stempels van Marianne Design, geel/wit twine van Knutsel & Zo.
Challenges;
Lift Challenge - LC#37
BasicGrey Challenges - Spring is in the air!

dinsdag 12 maart 2013

Flowers for you.

Afgelopen zondag heb ik mijn Derwent potloden weer eens gebruikt. Dat was erg leuk en geeft een mooi resultaat. Het is een schattig afdrukje van Lili of the Valley. Omdat het zo'n prachtig plaatje is, vond ik deze simpele layout wel passend. Het papier is weer van My Minds Eye en de vlaggetjes zijn gemaakt met Hema-tape.
Morgen is er weer een kinderworkshop voor Alpe d'HuZes. Dan gaan we cupcakes en een leuk doosje erbij versieren. Het huis ruikt hier heerlijk, want de eerste lading cakejes is al gebakken. Vanavond nog een ronde, heerlijk! En de plaatselijke bakker sponsort de versiering voor de cupcakes én de doosjes, lief toch?!
Challenges;
Sweet Sketch Wednesday - Sketch 196
Lili's Little Fairies Challenge - A card for a special lady

maandag 11 maart 2013

Cinderella.

Vaste bezoekers van mijn blog weten dat ik groot fan ben van de Bugaboo digi's. Vandaag heb ik er weer eentje gebruikt, deze is ook weer te gek! Dit keer heb ik 'em op rood cardstock geprint en daardoor hoefde het plaatje niet ingekleurd te worden. Samen met het papier van My Minds Eye, de lintjes en brads is de kaart wat mij betreft compleet.
Challenge;
Elke Kaart een Feestje!  - Sketch + shoppen

zondag 10 maart 2013

Klavertjes of groen.

Vandaag gaat bij Anyone for Anya de nieuwe weekchallenge van start. Komende week is de uitdaging; 'Shamrocks or greens'. Dit heeft te maken met St Patricksday, iets wat vooral in Ierland (en een aantal Canadese provincies) gevierd wordt. Voor deze gelegenheid heb ik de digi  'Good Luck Anya' van The Greeting Farm aangeschaft. Ik heb haar geprint en ingekleurd met Spectrum Noirs.
Wat een leuke reacties hebben we al gekregen op de DT call van vorige week. Je kunt nog steeds meedoen en kans maken om lid van ons AFA-team te komen. Ik ben benieuwd wie mijn nieuwe DT maatjes gaan worden bij AFA....
Challenges;
Inky Impressions - St. Patrick Day or Green
Inkspirational - Challenge #10
Papertake Weekly - Anything goes
Friday Sketch Challenge - Sketch #38

zaterdag 9 maart 2013

Kinderkaarten.

 
Vandaag laat ik jullie 2 kinderkaarten zien, die ik gemaakt hebt met papier en bijpassende spullen uit een 'Rocket Age' pakket van October Afternoon. Doordat alle materialen op elkaar zijn aangepast, krijg je een mooi geheel. Nog wel even de naaimachine erbij gebruikt voor een stoerder effect, maar deze 2 kaartjes waren snel klaar. Daardoor heb ik (eindelijk, naast alle drukke bezigheden van de afgelopen week) wat tijd om mijn DT kaartje voor morgen af te gaan maken. Dan start er weer een nieuwe challenge bij Anyone for Anya, kom gerust weer langs morgen!
Challenges;
De Creatieve Zebra - Kinderkaart
Mojo Monday - Sketch 283