zondag 28 april 2013

Recycled.

En wederom is het zondag, de dag waarop ik een voorbeeldkaartje laat zien voor het challengeblog Anyone for Anya. De komende week is de uitdaging om spulletjes te recyclen op je creatie. In combinatie met een afdrukje van The Greeting Farm of CC Design kun je 3 digi's van Creepy Cute Stamps winnen. Op mijn kaartje heb ik de volgende materialen gerecycled: de binnenkant van een pakket-envelop, labels van een sportjasje, stroken van bandjes die om een pakket heen zitten en een knoop van mijn oude winterjas. Het afdrukje is ingekleurd met Spectrum Noirs. Ik hoop jouw creatie terug te zien bij AFA...
Anne-Marie, Sanne en ik gaan straks richting Limburg, want ook daar is vanmiddag één van onze workshops tbv Alpe d'HuZes. Gezellig, heb er zin in!
Challenge;
The Sketch File - April sketch

zaterdag 27 april 2013

Memobord.

Vanmiddag organiseren Anne-Marie, Sanne en ik weer een workshop tbv Alpe d'HuZes. Dit keer staat 'Memobord maken' op het programma. Ik maakte al eerder een vierkant memobord in rood/wit in de keuken, maar wilde ook boven op mijn knutselkamer een exemplaar. Gisteravond heb ik deze versie gemaakt en dan hebben we meteen weer een voorbeeld voor vanmiddag.
Ik ben aan de slag gegaan met fiberfill, stof, de nietmachine, lintjes, bloemetjes en knoopjes. En naald en draad natuurlijk.
Dit keer geen canvas als basis, maar mijn oude prikbord :)
Ik ga mijn autootje weer volladen en dan op naar een gezellige middag voor het goede doel!

vrijdag 26 april 2013

LOVE.

 
Vandaag 2 kaartjes voor mijn collega Kirsten die in de meivakantie gaat trouwen. Zij en Jeroen stappen in Tjechië in het huwelijksbootje. Eén kaartje krijgt het bruidspaar van Rolf en mij, het andere gaat bij een kadootje dat we als vakgroep Bloem vandaag in de krat doen. Een andere collega gaat de reis maken om de bruiloft mee te maken en zorgt dat alle gelukswensen in de krat meegaan naar Tjechië. Het zijn CAS kaartjes, dat past wel bij het stel.
Challenges;
Crazy for CAS - Sketch
Mojo Monday - Mojo 290

woensdag 24 april 2013

Kleurenkaartenteam: Fel groen en fel oranje.

Het is weer tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina, want het is alweer de laatste woensdag van de maand. Wat vliegt de tijd! Deze keer mocht Nancy de kleurtjes bepalen en zij koos voor fel oranje en groen. Ik had het idee om een jongenskaart te maken en vond deze leuke sketch. Heb voor dit kaartje alleen cardstock gebruikt, wat stempels (SU en Me to you) en stukjes washi-tape van Hema.
Natuurlijk zijn er veel verschillende creaties gemaakt in deze kleuren, kijk even bij Martina voor alle linkjes naar de medebloggers. Bedankt voor je bezoek en ik kijk uit naar jullie reacties :)
Challenges;
Cards & Scrap - Cardstock only
Feeling Sketchy Challenge - #56 
Cards for men - Anything goes

maandag 22 april 2013

Voor mijn moeder.

Vandaag is 'ons ma' jarig en dat verdient natuurlijk een kaartje. Het afdrukje van Penny Black vond ik wel gezellig om te verwerken op de kaart.  Ze houdt erg van tuinieren en krijgt dan ook een heleboel plantjes straks. Ik kan dat gerust hier verklappen, want ze heeft ze zelf (op een lijst) uitgezocht. De plantjes zijn gezaaid en gekweekt door onze leerlingen op school en worden verkocht t.b.v. de schoolkas. Vandaag mogen ze opgehaald worden, dus dat komt goed uit! Helaas zitten er geen Papavers bij, zoals op dit mooie Graphic45-papier...
Challenges;
Cards & Scrap Challenge - Vlinders
Penny Black Saturday Challenge - Sketch
Papertake Weekly - One paper

zondag 21 april 2013

Sketch april.

We zijn bij Anyone for Anya al weer toe aan de maandelijkse sketchchallenge. Deze keer mogen er verschillende cirkels op je creatie verwerkt worden, want dit is de sketch:
Ik heb gekozen voor een stoere jongenskaart en het 'Sport Edition'-papier van Theresa Collins. Wat stoere brads erbij gezocht en meer was niet nodig. Door de prints is de kaart al druk genoeg.
Voor meer voorbeelden volgens deze sketch kijk je (straks) HIER. Het designteam is behoorlijk uitgebreid, waardoor je misschien wel heel veel inspiratie opdoet...
Fijne dag en bedankt voor je bezoekje!

zaterdag 20 april 2013

Mission Control.

Gisteravond weer eens lekker aan de freubel geweest. Onder andere dit kaartje gemaakt, weer eentje met spulletjes uit het leuke Rocket Age pakket van October Afternoon. Lekker simpel, maar prima voor een stoere boy.
Met mijn stoere babykaart van vorige week ben ik top 3 beland bij de Creatieve Zebra, erg leuk!
Challenge;
Tuesday Morning Sketches - # 194

woensdag 17 april 2013

Letterbak.

Even geen kaartje, maar iets anders. Boven mijn knutseltafel hing een schilderij, maar daar wilde ik al een tijdje een letterbak. Meerdere keren Marktplaats afgespeurd en bijna eentje aangeschaft (net voor mijn neus verkocht, toch niet het juiste formaat of diepte etc), maar toen vond ik deze twee weken geleden bij Xenos. Dan maar een nieuwe :)
Maar toen ik thuis kwam vond ik em erg licht ten opzichte van de muur. Van mijn schoonmoeder kreeg ik een potje licht-eiken-beits en ik kon aan de slag:
Daarna papiertjes erbij gezocht en op maat gesneden. Dat viel nog niet mee, want niet één vakje was recht. Toen vond ik een echte 'Etterbak', haha. Toch ben ik tevreden met de kleurtjes en de verdeling:
Nu hangt ie boven de printer en mijn mandje met Spectrum Noir Markers. Dat mandje is helemaal niet in beeld, want daar staat m'n Mixed Media canvas voor, zie ik nu.
Er zijn al heel wat vakjes (snel) gevuld, maar in de loop van de tijd zal er in elk hokje wel een (scrap)prul komen...

maandag 15 april 2013

Little girls tea time.

Vandaag een CAS kaartje mét afdrukje. Het is één van de Masterpieces van Lili of the Valley en de titel van dit blogbericht verraadt de naam van het schattige plaatje. Cirkelsnijder, stukje ribbelkarton en wat rhinestones maken het kaartje tot een lief 'clean and simple' kaartje.
Challenges;
Sketch Saturday - Week #254
Lili's Little Fairies Challenges - Clean n simple

zondag 14 april 2013

FOR YOU.

Ook op deze zondag weer een voorbeeldkaart voor de komende challenge bij Anyone for Anya. Deze week willen we graag 'things with wings' zien op je creatie. Vandaar mijn keuze voor dit afdrukje van The Greeting Farm. Het achtergrondpapiertje is van Magnolia, washi-tape van Action, golfkarton van een oude doos en de ijzeren lettertjes van All my memories. Tot slot nog wat glittertjes op de jurk en vleugeltjes aangebracht. Ben jij er ook bij komende week? Kijk op het challengeblog voor nog wat meer inspirerende voorbeelden. Fijne zon(nige)dag, allemaal!
Challenge;
Sweet Sketch Wednesday - #201

zaterdag 13 april 2013

Gorjuss Ruby with cat.

Na een aantal kaartjes zonder afdrukjes, had ik het kleuren stiekem een beetje gemist. Dus ging ik weer eens aan de slag met de Spectrum Noir Markers en heb ik dit schattige plaatje ingekleurd. Het is Gorjuss girl Ruby met haar kat, lief toch?! Het achtergrondpapier is van Magnolia en de bloemetjes en knoopjes vond ik in mijn (enorme) voorraad.
Challenges;
Cupcake Craft Challenges - Raining Cats and dogs
Sugar Bowl - Anything goes
Sketch and Stash - Sketch 111
Allsorts Challenges - Letter of your name (C=cat)

vrijdag 12 april 2013

Smile & Hello!

 
Soms ligt een sketch al een tijdje klaar, maar lukt het niet meteen om er iets mee te doen. Zo ook met deze van Clean & Simple Stamping. Ik maakte al een uiltjeskaart aan de hand hiervan, en die was absoluut CAS, maar zonder 'stamping'... Dus nog maar eens aan de slag en wat denk je.......komen er 2 kaartjes van :)
De bovenste is gemaakt met een dia-raampje, daaronder een stukje zwart cardstock met Stampin' Up en een bijpassend stukje washi tape. De onderste is ontstaan doordat ik de bloem gestempeld (met witte inkt) en uitgestanst had, waardoor deze niet meer in het dia-raampje paste. Vond em te leuk om te laten liggen, dus belandde de bloem op een label met tekstje (beide MD) en heb ik nog een mooie spiraal-paperclip toegevoegd.
Ik kan niet kiezen, welke vind jij het leukst?
Challenge;
Clean & Simple Stamping - Sketch 234

donderdag 11 april 2013

Stoere baby.

Nog een stoer mannenkaartje. Nou ja, voor een kleine, stoere man dan.... Gemaakt met het nieuwe papier van Eline's buitenhuis, kraft en golfkarton. Sokje met gave bloemetjes, lintje en aan de zijkant nog wat touw. Dat is alles bij elkaar al stoer genoeg, maar de sterren maken het nog leuker! Onderin nog een tekstje met de nieuwe Buitenhuis stempels, gemaakt met witte inkt van Stampin' Up....
Challenges;
GeWe Hobby Challenges - Sketch
De Creatieve Zebra - Challenge #14 New Baby
The ABC Challenge - K = for Kraft

dinsdag 9 april 2013

Super Hero.

Ik had je nog meer stoere kaarten beloofd. Deze is meer voor een jongen dan voor een man, maar toch... De digi is van The Doodle Garden en ingekleurd met Spectrum Noirs. Het papier komt uit mijn restjesbak (rood/zwart geblokt is Shaken not stirred, één van mijn allereerst gekochte papiertjes ooit) en de sterren zijn geponst. Tekstje gemaakt met de lettertang. Ook deze versie was weer redelijk snel gemaakt en helemaal naar mijn zin en smaak. Wat vind jij?
Challenge;
Sweet Sketch Wednesday - Sketch #200

maandag 8 april 2013

You rock!

Op het kalenderblad van april staan heel wat verjaardagen. Daaronder ook veel  namen van mannen, dus tijd voor stoere kaarten :) Dit is er eentje, gemaakt volgens de sketch bij Cards and Scrap. In het midden een digi van Bugaboo Stamps, geprint op (de achterkant van) het designpapier van Three bugs in a row. Wat MFT-sterren gestanst en klaar!
Op naar een nieuwe, drukke school = werkweek.... , met misschien nog wel meer stoere mannenkaarten...
Challenges;
Cards and Scrap - Sketch + voor de man
Catch the Bug(aboo) - April anything goes

zondag 7 april 2013

You make me smile.

Voor de challenge bij Anyone for Anya van komende week heb ik dit kaartje gemaakt. Het heeft zo'n beetje alle kleuren van de regenboog. Dat komt doordat de uitdaging deze week een inspiratiefoto laat zien van verschillende tinten wol:
Geïnspireerd door het kleurige plaatje is mijn kaartje ontstaan. Het afdrukje van The Greeting Farm is ingekleurd met Spectrum Noir Markers en het tekstje is van Marianne Design.
Ook zin om een kleurige creatie te maken? Doe dan gezellig mee met onze challenge :)
Fijne dag verder!
Challenge;
Digi Sketch Challenge - Sketch

vrijdag 5 april 2013

All stitched up For you!

Ik wil jullie toch even dit kaartje jongenskaartje laten zien. Ik vind em wel stoer, een geslaagde versie, wat mij betreft. Het afdrukje is één van de kant-en-klare Masterpieces van Lili of the Valley en het tabje + tekst is van MD. Blauw met bruin ligt me wel en dit ruitjesppapier van Graphic45 doet het goed met kraft. En de MFT sterren passen er prima bij. De foto bij daglicht die je nu ziet, toont beter dan de vorige :)
Challenges;
Lili's Little Fairies - All stitched up!
Sketch Saturday - Week #252

donderdag 4 april 2013

Trip to the moon.

Vandaag laat ik je weer een kaartje zien met de leuke materialen uit het Rocket Age pakket van October Afternoon. Er was niet veel meer voor nodig dan wat je ziet en de sketch van Dutch Card Lovers. Soms is het heel simpel om een geslaagde kaart te maken, fijn in deze drukke tijden :)
Challenge;
Dutch Card Lovers - Challenge #179

woensdag 3 april 2013

Thank You!



Ik ben weer eens aan de slag gegaan met wat washi-tape en dit bedankkaartje gemaakt. Samen met het uiltje vond ik het wel een grappig geheel. 
Ergens moet ik nog kleine wiebeloogjes hebben, maar ik kon ze niet vinden. Vanmiddag was ik toch bij Xenos en heb ik deze gekocht. Het tekstje stond ook op de washi tape en is omgevouwen.
Voor de uitdaging bij de Lift Challenge heb ik deze zwart/witte versie gemaakt, maar ook met een beetje rood erin is ie leuk:
En hier is nog een meerkleurenversie:
De uiltjes heb ik gemaakt met de Stampin'Up pons van Nelly. 'Thank you' dat ik die mocht lenen!
Challenges;
CAS on Sunday - Thank you
Lift Challenge - Zwart/wit

maandag 1 april 2013

Patchwork.

Bij Cards & Scrap is de challenge deze week; patchwork. Vandaar mijn kaartje met kleine, aan elkaar gestikte 'lapjes'. Handig om restjes op te maken, wat ik dan ook gedaan heb. Het afdrukje met grappige tekst is van Whipper Snapper.Om het stikwerk goed zichtbaar te houden, heb ik enkel wat houten sterretjes en een mooie knoop toegevoegd.
Geniet nog van deze 2e Paasdag!
Challenges;
Cards & Scrap - Patchwork
Totally Gorjuss - Something blue