vrijdag 31 mei 2013

To the moon.

Het Rocket Age papier van October Afternoon bevalt prima. Na mijn kaartje van gisteren nog maar eentje met de spulletjes uit hetzelfde pakket. Dit keer volgens de sketch van Bij Oma Dee:


Gisteren kreeg ik een mooi prijzenpakketje binnen van Marianne Design wat ik gewonnen heb met mijn tea bag holder. Helemaal vereerd, dankjewel!!
Challenge;
Bij Oma Dee - Sketch #6

donderdag 30 mei 2013

Space patrol.

Vandaag weer een jongenskaart. Toen ik deze sketch zag, wist ik meteen dat ik het Rocket Age papier van October Afternoon weer kon gebruiken. De ster heb ik handmatig geknipt, ging makkelijker dan ik dacht :) De jonge astronaut is een chipboard, net als de sterren en planeet. Ze horen bij het papier, net als het tekstje. Het lintje komt uit mijn voorraad en leek heel sjiek, maar werd heel stoer...
Challenges;
Sketch Saturday - Week #260
Cupcake Craft Challenges - Cupcake 244...Boys

woensdag 29 mei 2013

Kleurenkaartenteam: zwart en wit.

Het is weer KKT dag bij Martina. Deze maand zijn de kleuren zwart en wit gekozen door Marfien. Ik heb een simpele zwart/witte mannenkaart gemaakt met cardstock, een stukje Theresa Collins designpapier, de lettertang en een spiraal-paperclip. Benieuwd naar meer (uitgebreide) zwart/witte creaties? Kijk dan op Martina' blog voor de linkjes naar medebloggers.
Challenges;
Clean & Simple  - Sketch 242
Addicted to CAS #13 - Birthday
CAS on Sunday #9 - Make it masculine

maandag 27 mei 2013

De afgelopen week in beeld.

Gisteren schreef ik al dat vorige week een drukke week was vol (leuke) activiteiten. Die wil ik even met jullie delen, dus dit wordt een lange blogpost :) Afgelopen woensdag was de laatste workshop tbv Alpe d'HuZes voor kids: teenslippers pimpen. Sanne maakte een tijdje geleden al een voorbeeld setje, dit was mijn voorbeeld.
's Avonds ging ik aan de slag met de bloemen voor de bruiloft van mijn zus(je) Anne-Marie en haar Paul. Wat een heerlijke bende was dat in de keuken, haha. Lekker muziekje op en weer helemaal terug in mijn oude vak, echt genieten! De autoversiering en het bruidsboeket waren die avond klaar.
De volgende ochtend maakte ik 14 corsages voor volwassenen en 8 kindercorsages. Ik heb ze in een gepimpte schoenendoos gelegd.
Hier zie je de autoversiering op de stoere Mini. Paul komt al toeterend aan bij zijn bruid. Het dak van de cabrio was op dat moment nog open, maar moest met spoed weer dicht. Helaas..
Tadaaa....:het bruidspaar met zoon Mels, is het geen prachtig stel? *trots*
Voor Paul maakte ik een corsage met dezelfde bloemen als in het boeket. Ook voor kleine Mels (half jaar) was er een klein bloemetje.
 
En nog even een foto die neef Bart maakte tijdens het heerlijke etentje dat we hadden op de trouwdag. Hier geef ik samen met nichtje Rosey onze stoere Mels de fles.
Voor de trouwerij had ik leuke open schoenen gekocht, maar gezien de weersverwachting en mijn eeuwige koude voeten, besloot ik iets warmers aan te schaffen. Dat werd een stel felblauw gekleurde laarsjes en ik kocht er meteen een ketting in dezelfde kleur bij, zodals je op de foto al zag. Donderdag vond ik het nog wat somber en kaal bij mijn zwarte jurk en besloot ik om 'even snel' een ring te maken. Dit werd em, toch handig die knoopjes :)
Afgelopen zaterdag sloten we de reeks workshops voor Alpe d'HuZes af met de laatste workshop voor volwassenen: bloem etagère met oud servies.
Ik had dit laatst ook met een groepje 2e jaars VMBO-ers gemaakt en ze vonden het zo leuk dat het me wel een goed idee leek voor een workshop. Dit was mijn creatie als voorbeeld, nog extra gepimpt met lekkers.
Maar de deelnemers hadden mijn voorbeeld helemaal niet nodig. De mooiste torentjes verrezen tijdens deze gezellige middag. Dit was het mooie resultaat van Kimberley. Kijk HIER voor nog meer prachtige etagères.
Aan het einde van de middag konden Sanne en ik (Anne-Marie is even op huwelijksreis, hihi) het eindbedrag van onze workshops bekend maken. De netto opbrengst van onze workshops is € 2511,10! Dankzij steun van familie, vrienden, collega's en sponsoren kwamen tot dit mooie bedrag, waar we heel blij mee zijn! Nu is het de beurt aan onze mannen! Volgende week vertrekken Rolf, Yuri en Paul met hun supporters richting Frankrijk. Ik houd jullie op de hoogte!
Maar nu eerst de verslagjes van de ouderavond maar eens gaan uitwerken....oeps, bijna een week geleden :s

zondag 26 mei 2013

Chevrons.

Zo, daar ben ik weer. Megadrukke week achter de rug: ouderavond, 2 workshops voor Alpe d'HuZes, bloemwerk maken voor en de bruiloft van 'ons' Anne-Marie met haar Paul en een optreden van manlief Rolf met zijn band... Pfff....ik ben dwarsaf... Gisteravond nog snel dit voorbeeldkaartje gemaakt voor de komende weekchallenge van Anyone for Anya: Chevrons of zigzag. Het plaatje lag al ingekleurd klaar, evenals het achtergrondpapiertje. Even een leuke sketch uitgezocht en dit is het resultaat. Zoek een afdrukje van The Greeting Farm of CC Design en doe mee!
Foto's van het bloemwerk / de bruiloft volgen nog!
Challenges;
Kartenallerlei - Sketch
Inspired by Challenges - Chevron inspired

dinsdag 21 mei 2013

Let's have some tea.

Bij Marianne Design is de challenge: maak een theezakjeshouder voor 2 of 4 theezakjes. Toen ik dat las, moest ik denken aan één van mijn eerste scrapproducten. Ergens lang geleden had ik een patroontje gevonden bij Create4fun en gelukkig had ik dat opgeslagen. Daardoor had ik alle afmetingen bij de hand en kon ik dit kadootje maken.
 
Ik heb er het Eline's winterhuispapier voor gebruikt en verschillende stempels van Marianne Design. Verder wat lintjes, bloemetjes en knoopjes erbij gezocht en dit is het resultaat.
Challenge;
Marianne Design Challenge blog - Challenge 80

zondag 19 mei 2013

Mei Sketch.

Elke maand is één van de challenges bij Anyone for Anya een sketch. Het is ondertussen half mei en dus dagen we je de komende week uit een kaart te maken volgens deze sketch:
Mijn voorbeeldkaartje is gemaakt met papier uit een 4heures37 blokje, een afdrukje van The Greeting Farm, spetterstempel, fineliner, wat knoopjes en een (omgedraaid) houten bingo-nummer. Doen jullie mee met de sketchchallenge? Fijne zondag!

zaterdag 18 mei 2013

Bloemlabel.

 
Het is leuk om een leuk kaartje aan een boeket te hangen. Afgelopen week kocht ik een mooie bos bloemen en maakte er zelf dit label bij. Lekker simpel, passend bij de kleurtjes van de bloemen. Stempeltjes van Stampin' Up, bloem van Marianne Design, knooopje uit de voorraad, twine van Boekenvoordeel en tape-jes van Action.
Graag tot morgen, dan laat ik je een voorbeeldkaartje zien voor de nieuwe uitdaging bij Anyone for Anya. Tot die tijd kun je nog meedoen aan de huidige 'wedding-challenge', er zijn tot op heden geen inzendingen, dus de kans op prijs is groot!
Challenge;
CAS on Sunday - Pastel Pretties
 

vrijdag 17 mei 2013

Jarige Stijn.

Vandaag viert Stijn zijn 7e verjaardag. Hij is pas zondag jarig, maar dan is zijn papa weg met de RoParun. Dus had hij vanmiddag alvast zijn feestje en zijn kadootjes. Ik heb hem blijgemaakt met een tasje vol stoere scrapspulletjes, want hij houdt erg van knutselen. Dit kaartje zat ook in het tasje, gemaakt met één van de Masterpieces van Lili of the Valley. Het afdrukje is ingekleurd door Bev Rochester en past wel bij Stijn, want hij zat laatst nog langs de waterkant.
Challenges;
Sketch Saturday - Week 258
Basic Grey Challenges - Mix 'n match (Oliver & Oxford)
 
 

donderdag 16 mei 2013

Mixed Media Journal en gewonnen.


Je hebt misschien al gezien bij Sanne dat wij afgelopen zondag een supergave workshop hebben gevolgd bij De Scrapheap in SprangCapelle. In december hadden we ons al aangemeld voor de workshop 'Mixed Media Journal' van Finnabair. Heel de middag zijn we heerlijk aan de freubel geweest.

Ook de achterkant van het boek is gedecoreerd.
Het was erg tof om Finnabair (Anna Dabrowska) te ontmoeten, ze is een gedreven, creatieve en gezellige meid. En ze had heel wat fans tijdens de workshop(s)!
Wat een berg spulletjes kregen we en moet je zien wat er nog over is. Dat vraagt om nog een freubel(mid)dagje!!


En dan nog meer leuks: Al een paar keer stond ik in de top 3 bij de Liftchallenge, maar dit keer is het gelukt! Met mijn kaart voor een examenkandidaat was ik winnaar van Liftchallenge #40.
Van 't Scrapateljeetje heb ik een mooie prijs ontvangen, dankjewel!

woensdag 15 mei 2013

Vlinders.

Vandaag gaat op het Ge-We Hobby Challenge Blog een nieuwe challenge van start. Deze keer is de opdracht; Gebruik vlinders. Ik mocht deze maand gastdesigner zijn en heb deze voorbeeldkaart gemaakt. Daarvoor heb ik de stempels van Marianne Design/Eline's huis gebruikt. Ook Hèléne, Janet, Jeanet, Annet en Yvonne hebben een creatie op het challenge blog geplaatst, neem gerust een kijkje. De uitdaging is nu maandelijks, dus je kunt nog tot 15 juni meedoen. Dat moet te doen zijn, toch?!
Challenge;
Friday Sketch Challenge - Sketch #43

maandag 13 mei 2013

Reepjes.

Bij Dutch Card Lovers is de uitdaging deze keer een sketch met reepjes papier. Geen probleem na het maken van de wedding box die ik gisteren liet zien. De restjes heb ik gesneden voor deze kaart. De vlindertjes komen uit een blokje van Action en de tekst is van Stampin' Up.
De meivakantie zit er weer op, dus zometeen maar weer naar school = werk. Beetje spannend voor mijn 1e jaars VMBO-mentorklas: ze hebben deze week Cito-toetsen....
Challenge;
Dutch Card Lovers - Challenge #185

zondag 12 mei 2013

Wedding (box).

 
Volgende week donderdag trouwen Anne-Marie en Paul. Gisteren was Anne-Marie haar vrijgezellendag en zijn we op stap geweest met 14 dames: Solexrijden, bbq-en, bowlen en (tot laat) naar het café. Een erg gezellige dag met een gemêleerd gezelschap.
Voordat we weggingen, heb ik het aanstaande bruidspaar deze gepimpte doos gegeven. Hier kunnen ze straks de kaarten en/of de enveloppen in doen. Tegelijkertijd is dit een voorbeeld voor de komende challenge bij Anyone for Anya. Vanmiddag gaat daar de uitdaging van start, waarbij een creatie rondom 'wedding' wordt verwacht. Dus zoek een afdrukje van CC Design of The Greeting Farm op en doe gezellig mee!
Sanne en ik gaan straks naar Sprang-Capelle, naar een workshop van Finnabair bij de Scrapheap. Die hebben we in december al geboekt, het leek ons erg leuk. Ik ben erg benieuwd en jullie krijgen vast te zien wat het geworden is.
Challenge;
Stamp with fun - Sketch