woensdag 31 juli 2013

ZAP!

Hopelijk worden jullie mijn 'space-kaartjes' niet beu, want hier is er weer eentje. Nu een ronde versie met wat restjes Rocket Age papier en bijbehorende badge. De alien-sticker is van K&Company. Dat was het wel weer, tot de volgende :)
Challenges;
CAS on Sunday - Kraft and twine
Delightful Inspiration - Sketch no 28

dinsdag 30 juli 2013

So in love.

Gisteren heb ik dit kaartje bij Sanne en Yuri in de bus gestopt. Tijdens hun vakantie zijn ze verloofd en dat verdient een kaartje. Ze wonen om de hoek, dus dat was niet het probleem. Eerder de inspiratie die hier een beetje zoek was, maar gelukkig kwam die terug bij het zien van deze leuke sketch. En zo konden we via dit romantische kaartje het mooie stel alle geluk wensen!
Challenge;
Clean and Simple - Challenge 251

maandag 29 juli 2013

Joe.

Mijn nichtje Marian is bevallen van haar eerste kindje. Zij en Anton zijn de trotse ouders van Joe. Voor hen maakte ik dit CAS-kaartje met een strookje papier uit een blokje van Hema. Verder wat stansjes, een bedel aan twine en vilten letters. Samen met het tekstje is het een passend geboortekaartje geworden.
Challenge;
Clean & Simple - Challenge 250

zondag 28 juli 2013

3D element.

Straks gaat de nieuwe challenge van start bij Anyone for Anya. Komende week zien we graag een 3D element op je creatie. Voeg dat samen met een afdrukje van CC Design of The Greeting Farm en maak kans op een leuke prijs.
Mijn voorbeeldkaartje is gemaakt met het Just Dreamy papier van My Mind's Eye. Het zomerse meisje heet Honey Summer en is ingekleurd met Derwent potloden. Hopelijk vinden jullie het, ondanks de zomerse temperaturen, leuk om mee te doen...
Challenge;
Sweet Sketch Wednesday - #216

zaterdag 27 juli 2013

Cosmic.

En nog een kaartje 'from out of space' met het Rocket Age papier. Dit keer naar aanleiding van de leuke sketch bij Dutch Card Lovers. Behalve de ster-brad komt alles uit het pakket van October Afternoon. De pijlen zijn gemaakt met MFT-mallen. Bedankt voor je bezoekje en tot morgen!
Challenge;
Dutch Card Lovers - Challenge #190

vrijdag 26 juli 2013

Happy birthday.

Afgelopen week gave washi-tape gekocht bij de Hema, samen met leuke stempels. En als je iets nieuws hebt, wil je dat meteen gebruiken. En dan kom je op dit CAS-kaartje voor een jarige. Verder niks aan toe te voegen. Of toch...: een tekstje met de lettertang en plaksteentjes (in de uitverkoop bij Kruidvat).
Challenge;
CAS(E) this Sketch - #38

donderdag 25 juli 2013

Moonshoes.

Vandaag weer eens een kaartje met het Rocket Age papier van October Afternoon. Het pakket begint aardig op te raken, maar deze vakantie zijn er toch nog wat creaties uit voort gekomen. Deze is gemaakt naar aanleiding van de sketch bij Sweet Sunday Sketch Challenge. De coupon voor de maan-springschoenen en de button komen ook uit het pakket, grappig toch?!
Challenge;
Sweet Sunday Sketch Challenge - SSSC189

woensdag 24 juli 2013

Meneer de Uil.

Vorige week waren we 5 nachtjes op de camping in Oberweis. Mijn zus, zwager en nichtjes zijn daar al een aantal jaren vaste gasten, zo ook dit jaar. Vorig jaar waren we elders op vakantie in Duitsland en zijn we een dagje op visite geweest toen Indy jarig was en dit jaar zijn we wat langer geweest. Rosey (4 jaar) vond het een feest als ik dagelijks meeging naar de verschillende activiteiten van het animatieteam, vooral als er geknutseld werd. Op onze laatste ochtend was er een kleurwedstrijd en door het thema van die week (retro) kregen de kids een kleurplaat van meneer de Uil. Als grap kreeg ik ook een papier en heb ik het ongekleurd ingeleverd, omdat we vroeger zwart/wit tv hadden. Bij de prijsuitreiking kreeg ik een eervolle vermelding voor de originaliteit, maar moest de kleurplaat thuis maar inkleuren. Bij deze..
Verkleind, geprint en ingekleurd met Derwents, papier van October Afternoon en stempels van Eline's huis. De kaart gaat richting Briepie van het animatieteam in Oberweis. Even laten zien dat ik mijn belofte nagekomen ben :)
Challenge;
Sketch Saturday - #268

dinsdag 23 juli 2013

Maritieme lift.

Vanmorgen heerlijk aan de knutsel geweest. Ik zag het kaartje van Heather Klump bij de nieuwe Lift Challenge en was meteen verkocht. Aangezien we (weer) op vakantie zijn en ik niet al te veel materialen bij me heb, is het weer een kaartje met het Beach House papier en de stempels van Eline's huis. Daardoor is het een maritieme liftversie geworden. Wij gaan nog even verder met genieten van onze last-minute midweek in midden-Limburg :)
Challenge;
Lift Challenge - #46

zondag 21 juli 2013

Sketch juli.

We zijn weer (even) thuis, na een weekje zonder internet even iets nieuws posten :)
Tijdens het kamperen in Duitsland maakte ik deze kaart voor mijn nichtje Indy. Zij werd eergisteren 8 jaar en wij gingen 5 nachtjes naar de camping om dat te vieren. De lay-out is de nieuwe challenge bij Anyone for Anya van komende week, deze sketch;

Ik heb er het beachhouse papier en de stempels van Eline's buitenhuis voor gebruikt. Het afdrukje past wel bij het zomerse weer en onze bezigheden in Oberweis: veel in en op het water van de vakantie genieten!

dinsdag 16 juli 2013

Uit een pakket.

Vandaag een kaartje met allerlei vormpjes uit een zomers pakket van My Minds Eye. Lekker simpel: uitdrukken, randjes met de blending tool bewerken en plakken maar. De sterretjes zijn gemaakt met een SU-stempeltje en de roosjes komen uit de voorraad.
Ondertussen zijn we in Duitsland aan 't kamperen. De tent wordt normaal alleen gebruikt bij festivals, maar nu dus wat uitgebreider als vakantieverblijf. Ben benieuwd of het leuk is en of het goed gaat met de honden..., wordt vervolgd!
Challenge;
Retro Sketches - #72

maandag 15 juli 2013

Zwanger in de lift.

Wat een leuk nieuws kregen we vorige week zaterdag te horen: er is weer iemand zwanger! Omdat het nog pril is, houd ik het bij 'iemand' en verklap ik later wel om wie het gaat. Maar ik kon niet wachten met het maken van een kaartje.
Toen ik het te liften kaartje van Valerie Stangle zag bij de Lift Challenge had ik meteen goede inspiratie. In neutraal oranje/wit, met een stempeltje van Kars en tekstjes van Marianne Design is het kaartje afgelopen zaterdag naar de blijde ouders-to-be gegaan.
Challenge;

zondag 14 juli 2013

Er is er één jarig, hoera hoera!

Na een hele leuke week zomerkamp is het tijd om jullie een voorbeeldkaartje te laten zien voor de nieuwe challenge bij Anyone for Anya. Komende week is de uitdaging om 'Polka dots and stripes' te gebruiken. Ik maakte deze kaart voor ons nichtje Indy. Ze vierde gisteren haar 8e verjaardag, gezellig in de zonnige achtertuin. Ze is a.s. vrijdag echt jarig, dan is ze op de camping in Duitsland. Rolf en ik gaan er heen om nog een keer een feestje te vieren :)
Voor nu nodig ik je uit om papier met stippen en strepen op te zoeken en er (samen met een stempel van CC Design of The Greeting Farm) een leuke creatie van te maken.
Geniet van de dag!
Challenges;
Sketch Saturday - #267
Dutch Dare Card Challenges - Tic Tac Toe (stitching, buttons, birthday card)
The Inspired Challenges - Inspired by....#83
A gem of challenges - Spots and stripes

donderdag 11 juli 2013

Smid.

Afgelopen dinsdag was Yuri niet de enige jarige op kamp, ook Patrick vierde zijn verjaardagsfeestje tussen 76 kinderen. Als beroep is hij smid en werkt hij in het Openluchtmuseum. Ik vind het altijd wel leuk om een persoonlijk kaartje te maken en ook deze keer is dat gelukt. Niet dat Patrick alleen maar hoefijzers maakt, maar het gaat om het idee. Al eerder vond ik een toepasselijk plaatje voor hem op internet en ook nu is dat gelukt. Samen met de tekst, die ik maakte op de computer, is dit het resultaat. Sanne, wil jij em even linken naar de challenge? Dankjewel!

Challenge;
Sketch Saturday - Sketch #266
 

woensdag 10 juli 2013

Daan.

Vorige week is een collega bevallen van haar eerste kindje. Voor haar en haar man heb ik dit kaartje gemaakt en is al onderweg naar de kersverse ouders. Ik had een leuke sketch uitgezocht, maar zie dat ik net te laat ben om met de challenge mee te doen. Maakt niet uit, want het is een leuke sketch en nu hoeft Sanne niks voor me te linken, terwijl ik op zomerkamp ben :)

dinsdag 9 juli 2013

Yuri.

We zijn op zomerkamp met 76 kinderen, maar ik wil jullie toch wat kaarten laten zien die ik gemaakt heb. Dus heb ik ze ingepland en Sanne gevraagd de kaartjes te linken bij de challenges. Vandaag is Sanne's vriend, onze neef Yuri jarig. Aangezien hij vaak samen met 'mijn' Rolf fietst, vond ik dit Theresa Collins-sport-papier met deze tekst wel toepasselijk. Het is een simpel kaartje geworden, maar dat vind ik wel prima voor een mannenkaart.
Graag tot morgen, dan ben ik weer op het blog met een babykaartje.
Challenge;
Die Cuttin Divas - You're a star Sketch

maandag 8 juli 2013

A & B.

Afgelopen donderdag ben ik vrienden gaan helpen in hun nieuwe huis. Anje en Berry hadden de dag ervoor de sleutel gekregen en het behang in de slaapkamer afgestoomd. Daar moest dus een nieuw behangetje komen. Een leuke klus en met een gezellig muziekje erbij was het zo gepiept. Ik noemde het een 'scrapklus in het groot'. Het was tenslotte knutselen met schaar, lijm en (flinke stukken) papier. En een nieuw huis verdient een kaartje, vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met de sketch van Mojo Monday. Het papier is een mix van diverse merken, maar het paste prima bij elkaar. Jullie kunnen vast wel raden op welk huisnummer ze wonen :)

Challenge;
Mojo Monday Sketch Challenge - Mojo 300

zondag 7 juli 2013

Fleurige foto-challenge.

Vandaag start de foto-inspiratie-challenge bij Anyone for Anya. Aan de hand van een fleurige foto heeft het DT heel wat vrolijke creaties als voorbeeld. Dit is mijn bijdrage met een zomers Hawaï-meisje van The Greeting Farm: Hope & Grace, Sing. Hier zie je de inspiratiefoto:
De foto heb ik vorig jaar september gemaakt in Alden Biesen in België. Het was tijdens het Fleur-Creatief-bloemschik-event, waar we met onze vakgroep (docenten bloem) waren. Dit arrangement stond buiten de poort van het kasteel, een fleurige ontvangst. In de kasteeltuin en in het kasteel was nog veel meer moois te zien. Het event is jaarlijks en echt een aanrader, ook voor niet bloemisten of bloemschikdocenten :)
Fijne zon(nige) dag, allemaal!
Challenge;
Digi Sketch Challenge - Sketch and theme summertime.



donderdag 4 juli 2013

Happy day in de lift.

Vandaag mijn uitwerking van de liftchallenge, naar een kaartje van Heather. Gisteren werd Myrthe 10 jaar en voor haar maakte ik deze vrolijke lift. Het bolletjes papier is van Action, heerlijk kleurtje bij het appeltjesgroen. De vlinder is bewerkt met zilver embossingpoeder en de heattool, net als het tekstje op het tabje onderin. De voelsprietjes van de vlinder zijn getekend met een fineliner met daarop 2 pareltjes. Op het kraft heb ik heel lichtjes een tekst van Eline's huis gestempeld. Tot slot wat roosjes en een lint erbij gezocht en de kaart kon mee naar de jarige dame.
Challenge;
Liftchallenge - #44

woensdag 3 juli 2013

40?!

Vandaag is onze zwager Marcel jarig, maar hij viert zijn verjaardag niet. Zou het toch een beetje angst voor zijn leeftijd zijn? Om hem een beetje te plagen heb ik dit kaartje gemaakt. Ik denk dat hij het wel kan waarderen :)
De sketch is weer een leuke van Cornelie. Zij maakte hem voor de challenge van bij Oma Dee. Ik was bang dat ik te laat zou zijn, omdat de maand juni al voorbij is, maar gelukkig loopt de challenge ook in juli nog even door....
Challenge;
Bij Oma Dee - #7

dinsdag 2 juli 2013

WOUT.

Afgelopen zaterdag was het kraamfeest van Wout. Bij zijn geboorte had ik zijn ouders al een kaartje gestuurd en als cadeau hadden we een gezellig (voor)leesboek, maar om zonder freubel naar het feestje te gaan... 
 

 
Dus heb ik weer een slinger gemaakt, net als voor Mels. Dezelfde vlaggetjes gesneden/gestanst, ongeveer hetzelfde versierd, alleen in een andere kleur. Wout zijn kamertje heeft een paarse muur, dat leek me wel een geschikte kleur.
Challenge;