zaterdag 31 mei 2014

Poppy.

Mijn collega heeft heel lang een kat gehad. Maar ja, die gaan helaas niet voor eeuwig mee en dan is de vraag: en nu? Een hele poos konden zij en haar kinderen zonder, ook omdat ze nog hele leuke honden in huis hebben, maar bij dochterlief begon het toch te kriebelen: 'Mam, ik wil heel graag een katje'. En zo geschiedde; afgelopen dinsdag mochten ze de kitten gaan halen. En de naam kunnen jullie wel raden :) Een kaartje om ze veel plezier met en van Poppy te wensen ging gisteren op de bus. Het poezenstempeltje is van Eline Pellinkhof, zo schattig! Uit diverse berichten maak ik op dat Poppy dat (nog) niet altijd is, haha.
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 347

vrijdag 30 mei 2014

Baby-labels.

Vorige week kreeg ik van mijn zus(je) Willy de vraag of ik kado-labels wilde maken voor aan kleine kadootjes in een kraammand. Twee voor een tweeling, eentje voor 'nog onbekend' en eentje voor een meisje... 


Een leuke opdracht, dus daar zeg ik geen 'nee' tegen! Met de verschillende baby-stempels van Marianne Design lukt dat al snel. Ook de voetjes-stansjes van MD (dankjewel, Nel!) en tabjes aan de zijkant van de labels geplakt. Verder ook nog wat houten hartjes en sterretjes van Xenos en strookjes washi tape gebruikt. De lintjes komen uit de voorraad en voor het stoere effect de (slordige 'So-Sanne') stiksels met de naaimachine gemaakt.
Fijne dag en tot morgen!

donderdag 29 mei 2014

Today is your day.

Gisteren was ons troetelkind (=petekind) Elmar jarig. Hij vierde zijn 20e verjaardag of, zoals hij zelf zegt, zijn 2*10e verjaardag.... Daar hoort een stoere kaart bij en met het Awesome papier van Simple Stories lukt dat prima. Het rondje met ster-stempel van Tim Holtz is van hout en was 'afval' van een workshop vogelhuisje pimpen die ik afgelopen vrijdag samen met mijn schoonmoeder heb verzorgt t.b.v. Alpe d'HuZes. Er deden 27 kinderen mee, dus ik heb nog een heleboel houten rondjes liggen ;) De teksststempel van Kaiserkraft maakt het kaartje voor Elmar af. Fijne (Hemelvaarts)dag, allemaal!
Challenge;
Sketch Saturday - Week #331

woensdag 28 mei 2014

Kleurenkaartenteam: mintgroen en fuchsia.

Het is al een tijdje geleden dat ik een berichtje gepost heb, maar hier ben ik weer :) Ik heb tussentijds niet stilgezeten, maar dat laat ik nog wel zien. Op deze laatste woensdag van de maand is het tijd voor het KKT van Martina. Dit keer mocht Nelly de kleurtjes bepalen en dat werden mintgroen met fuchsia. Niet echt mijn kleurtjes, maar wel lekker fris vrolijk en de moeite waard om de uitdaging aan te gaan... Dit kaartje gaat naar mijn zus(je) Anne-Marie, die helemaal happy is met haar nieuwe baan. Het tekstje is dus wel van toepassing! 
Voor meer creaties in deze kleurtjes zijn te zien via Martina's blog, want daar vind je alle linkjes. Veel kijkplezier en tot snel! 
p.s. Vandaag is de laatste dag dat je (op mij graag ;) ...) kunt stemmen via www.vrouwenaltena.nl... 

Challenge;
Cardabilities - Sketch #99

vrijdag 16 mei 2014

Zwanger... gefeliciteerd!

Vandaag een kaartje voor een fantastisch bericht: in de familie is een kleintje op komst! Het is nog pril, maar daarom niet minder leuk! Het is een CAS-kaartje geworden met 3 x hetzelfde stempeltje van Kars op het Fabulous Fifties-vintage papier van Marianne Design. Tikkeltje stoer, maar dat mag wel, toch?!
Challenge;
CAS on Sunday - Sketch.

woensdag 14 mei 2014

Meest ondernemende vrouw van Altena.

Vandaag even een heel ander blogbericht. Ik ga mezelf schaamteloos promoten, hihi.
Vorige week vrijdag werd ik gebeld: ik ben één van de tien genomineerden m.b.t. "Ondernemende vrouw 2014 in Altena".  Ik was totaal overrompeld en verrast... en nog steeds een beetje! De prijsuitreiking is 31 mei tijdens de Marianne Vos Classic, zij is ook een zeer ondernemende dame en woont een dorp verderop. Ondanks dat ik geen ondernemer ben, ben ik ondernemend genoeg. Naast mijn baan als docent op het VMBO doe ik heel veel vrijwilligerswerk. Dat is ook de reden dat ik sinds een aantal jaren 4 dagen per week werk i.p.v. fulltime. Om de genomineerden in the picture te krijgen, wordt er in de regiokranten komende weken veel aandacht aan besteed en moest ik een tekst van max. 300 woorden aanleveren. Een lastige klus, want over jezelf vertellen... Gelukkig heb ik een collega, Clemens, die met wat aanwijzingen het volgende interview heeft geschreven:

"Mag ik me even voorstellen: Ik ben Colien Duister 45 jaar, sinds 1989 getrouwd met Rolf en woon in Eethen. Ik ben al jaren docent op Prinsentuin Andel waar ik bloemschikken en biologieles geef. Ik werk er met veel plezier. Naast het lesgeven ben ik ook mentor van een onderbouw klas.
In mijn vrije tijd ben ik actief als vrijwilliger. Je zult me op veel plaatsen tegenkomen in de regio. Zo ben ik bestuurslid en vrijwilliger bij Stichting Paraplu Aalburg, organisator van de maandelijks Kidsbingo en jaarlijkse Dagkamp-week. Daardoor ken ik veel mensen in de streek.  Ook ben ik initiatiefnemer en organisator van Workshops t.b.v. Alped’HuZes, doordat Rolf daaraan deelneemt. Het is elke keer weer een uitdaging om een originele workshop te organiseren. De media is bereid me te helpen, daar heb ik een goede band mee en samen moet je het doen. Het is mooi om dikwijls met eenvoudige middelen toch iets leuks en origineels te creëren. De deelnemers hebben er plezier in en het levert geld op voor het goede doel. Daar ga ik voor! Daarnaast ben ik vrijwilliger bij poppodium Xinix in Nieuwendijk in de XGP-ploeg. Bij Stichting  Dorpshuis Veen kunnen ze ook op mijn hulp rekenen tijdens de 6-daagse Feestweek Veen. Heel leuk is het organiseren en presenteren van dé Popquiz op diverse locaties, een inmiddels bekend fenomeen in de regio waar men graag aan deelneemt.

Het organiseren en vrijwilligerswerk vind ik vanzelfsprekend en is er in mijn jeugd met de paplepel ingegoten. Het hoort er gewoon bij! De vele gemotiveerde vrijwilligers die samen met mij de activiteiten organiseren en de respons van de deelnemers aan de activiteiten geven me steeds weer energie. Daardoor heb ik nog een beetje tijd voor mijn hobby’s. Het geeft me veel voldoening dat veel activiteiten  door vrijwilligers in de regio een plaats hebben gekregen binnen de gemeenschap."

Tja, en daarnaast heb ik nog mijn hobby's: scrapkaarten maken, darten, motorrijden en bloem(schikk)en...

Graag zou ik jullie willen vragen om te stemmen (op mijn naam) via: http://www.vrouwenaltena.nl/  Alvast bedankt!

dinsdag 13 mei 2014

Kraamfeest #2, NIEK.

Een tijdje geleden liet ik de kraamcadeautjes voor neefje Quint zien. Toen maakte ik een slinger met zijn naam. Een paar weken geleden hadden we het kraamfeestje van Niek en  ook voor hem maakte ik een slinger. Omdat het een beetje hectische dagen waren, had ik alle vlaggetjes op tijd af, maar had ik geen tijd om ze aan een lintje te knopen. Dat heeft Sanne nog snel even voor me gedaan, tijdens de workshop die we 's middags nét voor het kraamfeest hadden. Dankjewel, Sanne!
Ook dit keer letterkaartjes ter grootte van een correspondentie kaartje. Letters gesneden met de Slice.  
De kleurtjes passen prima bij het kamertje van Niek. En ook bij de letterbak die ik al eerder voor de baby boy maakte :)
Verder allerlei stempeltjes, knoopjes, lintjes, pareltjes enz. gebruikt.
En natuurlijk mochten de slordige stikrandjes niet ontbreken. Maakt het net even wat stoerder en dat past prima bij Niek! Fijne dag en tot morgen weer!

maandag 12 mei 2014

Card in a box #2: Dikke kus.

Omdat het een heel leuk modelletje is om te maken, nog maar een 'Card in a box'. Deze maakte ik voor Ellen, Rolf z'n moeder en dus mijn schoonmoeder. Gemaakt in een beetje romantische stijl, daar houdt ze wel van. Ze was er dan ook helemaal weg van!
Zowel de box als de de 6 kaartjes die erin zitten, zijn beplakt met Graphic45 papier uit verschillende lijnen. De plaatjes komen uit een uitdrukvel en aan een aantal heb ik een lintje geknoopt.  Ook deze kan helemaal plat in een envelop, erg handig:
De 2 weken meivakantie zitten er weer op, dus ik mag zo meteen weer naar school = werk. Fijne dag en tot snel weer!

zondag 11 mei 2014

Card in a box #1: Beterschap.

Gisteren beloofde ik je dat ik vandaag zou laten zien wat ik gemaakt heb voor mijn schoonmoeder voor Moederdag, maar dat stel ik nog een dagje uit. Ze krijgt het pas vanavond als we met z'n drietjes uit eten gaan en ik wil het risico niet nemen dat ze vandaag op mijn blog kijkt :)
Dus daarom eerst deze 'card in a box'. De praktische en duidelijke beschrijving vond ik bij Cornelie, dankjewel! Een leerling uit mijn mentorklas vroeg me of ik een kaartje wilde maken voor haar zieke oma. Het liefst met blauwe bloemen erop. 
Dat is gelukt: met de Secret Garden set van Stampin' Up heb ik 3 kaartjes volgeplakt met (blauwe) bloemen. 
Handig dat het geheel plat gevouwen kan worden in een envelop!
De papiertjes op de box zijn van Graphic45 en het tekstje is van Dutch Doobadoo.
Morgen wél mijn creatie voor mijn schoonmoeder (staat al ingepland), maar nu eerst op naar de brunch met mijn moeder en de rest van de familie. Fijne (moeder)dag, allemaal!

zaterdag 10 mei 2014

Heel veel sterkte #2

Ook vandaag weer een condoleance kaartje. Dit keer voor een collega van wie een lieve vriend is overleden. Om haar sterkte te wensen met het verlies, heb ik dit sterkte kaartje gemaakt. Ongeveer met dezelfde materialen als het kaartje van gisteren, dit keer nog een stikrandje gemaakt. Zonder miste het kaartje net nog iets. 
Morgen weer een wat vrolijker kaartje, dan zie je wat ik voor mijn schoonmoeder heb gemaakt. 
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 344

vrijdag 9 mei 2014

Heel veel sterkte #1

Afgelopen week is de stiefvader van één van mijn mentorleerlingen overleden. Heel triest en dit condoleance kaartje heb ik naar hem, zijn moeder en broers gestuurd. Vrij simpel, met een restje flock papier, bloemstempels van Stampin' Up en een rubon tekstje. 
Challenge;
Sketch Saturday - Week 308

donderdag 8 mei 2014

Veel liefs.

Met de hoop dat mijn moeder mijn blog niet bezoekt, laat ik jullie alvast mijn kaartje voor Moederdag zien. Weer eens een afdrukje gebruikt, gebeurt niet zo vaak meer tegenwoordig. De plaatjes van Lili of the Valley blijven erg leuk en ik denk dat mijn moeder dat wel kan waarderen. Het tekstje is van Dutch Doobadoo, kant en klaar uitgestanst, hoe handig! Het kaartje voor Rolf z'n moeder komt nog, maar dat wordt maandag dat jullie dat te zien krijgen. De komende 2 dagen laat ik condoleance kaartjes zien, helaas nodig voor 2 trieste gebeurtenissen afgelopen week...
Challenge;
Friday Sketch Challenge - Sketch #68
Papertake Weekly - Anything goes

woensdag 7 mei 2014

Veel geluk samen.

Een collega is vorige week gaan samenwonen. Precies op het moment dat hij 6 weken op de bank zit, vanwege een knie-operatie. Goed getimed, zou je zeggen, haha. Maar het is duidelijk dat ze dol zijn op elkaar, dus het is niet omdat hij hulpbehoevend is, hoor. Een simpel kaartje voor het verliefde stel. Met poezenstempels van Bugaboo en een bijpassend tekstje gemaakt op de computer. 
Terwijl ik dit typ, heb ik aardig spierpijn in mijn schouders. Afgelopen maandag hard gewerkt tijdens het vilten van een paar sloffen. Dat is wrijven, draaien, kneden etc., maar het resultaat mag er zijn;
Gisteren in onze achtertuin de schutting van ruim 11 meter en een afdak gesloopt. Alle planken, platen en palen weggedragen, dus flink gesjouwd. Vandaag wordt alles nieuw gezet, dus er moest ook nog wat zand en grond weggeschept worden. Weer een flinke klus.
En toen ik gisteravond ging sporten, kregen we 12 x een minuut arm- en schouderoefeningen... Vandaag maar goed in beweging blijven. Al ben ik bezig met een flinke kaarten-klus: ruim 50 uitnodigingen maken. Mét stansjes, dus dat wordt draaien met die Cuttlebug: auw!
Challenges;
Catch the Bug(aboo) - May Anything goes
Clean and Simple - Sketch 290

zondag 4 mei 2014

Favoriete stempel.


Op deze eerste zondag van mei gaat er bij Anyone for Anya weer een nieuwe challenge van start. Dit keer is het weer een makkie: gebruik je favoriete stempel. Voorheen moest dat er eentje van CC Design of The Greeting Farm zijn, maar dat hoeft niet meer. Je kunt dus elk willekeurig merk stempel gebruiken. Ik heb nog wel gekozen voor een grappig stempeltje van The Greeting Farm: Fischerman Ian. Je hebt em al vaker voorbij zien komen op mijn blog en daardoor kan ik em zeker (één van) mijn favoriete stempel(s) noemen. 
Doen jullie mee? Je kunt t/m zaterdag 31 mei een creatie met jouw lievelingsstempel insturen. 
Challenges;
Papertake Weekly - Sketchie free for all (I used #.52)
Cards and Scrap - Cute as a button

vrijdag 2 mei 2014

Oh, Hello in de lift

Afgelopen woensdag samen met Nel gefreubeld aan de nieuwe uitdaging van de Liftchallenge. Ook hier kregen we weer heel verschillende resultaten. Nel heeft weer vrolijke kleurtjes gebruikt en ik bleef toch weer 'plakken' bij en met m'n Graphic45 papier. Door het felgroene kaartje komt ie wel heel anders over dan m'n kaartje van gisteren. Ik heb mijn versie heel subtiel gestempeld en simpel gehouden, maar daar hou ik wel van. Wat vind jij?
Dit was de te liften kaart van Dawn McVey:
Tot snel weer!
Challenge;
Liftchallenge - #65

donderdag 1 mei 2014

You rock!

Gisteren gezellig met Nel samen een middagje aan de knutsel geweest. We hebben allebei dezelfde sketch gebruikt, maar elk ons eigen papier gebruikt. Dat geeft een heel ander effect, leuk om te zien! Ik ben nog steeds in de ban van het Graphic45 papier, dus ook hier zie het terug. De pijlen (MFT) vond ik beter passen dan bloemen en daardoor kan de kaart ook meedoen met de challenge bij DCL. Vanavond zie ik Nel weer, we zitten al 100 jaar in hetzelfde dartteam :)
Challenges;
Sweet Sunday Sketch Challenge - SSSC217
Dutch Card Lovers - >>>>>>Arrows<<<<<<<