zaterdag 28 februari 2015

Rev up the fun!

Nog een mannenkaart gemaakt met de papiertjes uit het My Mind's eye blokje en hout-achtergrond van Joy! Met de gave spetterstempels van Kars en motor + tekst van Stampin' Up is ie extra stoer geworden. Het 'First Class' label komt van een nieuwe lederen halsband voor onze Heidewachtel Suus. Vond het wel een grappige toevoeging...
Challenge;
Technostamper - TSSC355

vrijdag 27 februari 2015

HAPPY BDAY.

Deze kaart heb ik gemaakt voor Aart. Hij is wéér niet jarig dit jaar. Hij is 31 jaar geleden geboren op schrikkeldag en kan dus slechts om de 4 jaar zijn verjaardag écht vieren. 
Maar geen nood, vanavond gaat hij lekker uit eten op uitnodiging van zijn zus. Voor hen alvast een feestje en kan ik ongezien de kaart in de bus gooien bij hem :)
Challenge;
Retro Sketches - RS #154

donderdag 26 februari 2015

Kerstkaart #9

Tadaaa.... het is weer gelukt! Ook op deze donderdag een kerstkaartje. Dankzij het blog 52weekstoChristmas van Ingrid ging ik de uitdaging aan om elke week een kerstkaartje te maken en tot nu toe zit ik op schema. Dit keer de Creatables-mal van het babysokje gebruikt en omgetoverd tot kerstsok. Het is een heel simpel kaartje geworden, maar wat mij betreft geslaagd.
Wat was het leuk gisteren om al die kaarten te zien in donkerblauw met kraft! Gezellig dat zoveel mensen hebben meegedaan, ben benieuwd wie volgende maand de kleuren bepaalt en wat het gaat worden in combi met kraft...
Challenges;
CASE-ing Christmas - Challege #8
Christmas Card Challenges - Anything goes

woensdag 25 februari 2015

Kleurenkaartenteam: Donkerblauw met kraft.

Februari is maar kort, dus zijn we alweer toe aan de laatste woensdag van deze maand. Dat betekent een kaartje voor het kleurenkaartenteam van Martina. Ikzelf mocht de kleuren uitkiezen, dat wil zeggen: een kleurtje toevoegen aan donkerblauw. Vorige maand was dat fuchsia, een gave kleurige combinatie, mijn voorkeur ging naar kraft. Vind dat nog altijd een mooie, stoere combinatie. 
Challenge;
Sketch Challenge - #349
Nadat ik de bovenste kaart had gemaakt, zag ik dat Ivan morgen jarig is. Hij wordt 11, dus daar past wel een stoere kaart bij. 
Challenges; 
Scrap Cards Challengeblog - #71 Gestanste letters
Kaartjes-Inspiratie Challengeblog- #53 Jongens/Mannen

Toen hield ik nog maar de helft van het blauwe designpapier over en dat 'moest' dan ook maar verwerkt worden. In één hoek van het papier stond een '1 of a kind-Dino', die heeft nu meteen een mooie bestemming gekregen.
Kijk voor meer creaties in donkerblauw met kraft op het blog van Martina. Daar vind je ruim 30 (!) linkjes naar de medebloggers die vandaag ook iets in deze kleurencombi gefreubeld hebben. Veel kijkplezier!


dinsdag 24 februari 2015

Diverse kado-labels.

Vorige week heeft neefje Quint 6 dagen in het ziekenhuis gelegen. Hij had het RS-virus en daardoor had hij het erg benauwd. Door hem om de 2 uur te benevelen en extra zuurstof toe te dienen, ging het zaterdag eindelijk beter met hem en mocht hij naar huis om uit te zieken. Tijdens zijn verblijf was zijn grote broer(tje) Mels bij mijn ouders, hij werd ook erg verkouden en bleek ook het virus te hebben. Nu zijn ze samen met hun ouders weer thuis en kunnen ze rustig aan beter worden. De labels maakte ik bij de knuffelkonijnen (gekocht voor het goede doel: Vrienden voor Sijmen) en zo kregen Mels en Quint elk hun eigen, superzachte knuf.

Deze labels maakte ik bij kraamkadootjes voor pasgeboren baby's. Beide meisjes kregen een leuk, dik (voorlees)boek van Dikkie Dik en het label kan als bladwijzer dienen.

En dan nog een label voor baby Lion. Die maakte ik vast aan een eigengemaakte 'kapstok', waaraan diverse kadootjes hingen. Het geheel zie je hieronder:

Dit leuke labeldoekje kocht ik bij Stof with Love. Je vind op het blog van Anne_Co veel leuke kraamkadootjes en ook prachtige kettingen en oorbellen. Via Facebook zijn ze te koop.
Tot zover dit lange blogbericht. Morgen is het tijd voor het kleurenkaartenteam, graag tot dan!
Challenge;
Cupcake Inspirations - Cute Critters

maandag 23 februari 2015

With love - sunburst.

Bij Cards and Scrap is een leuke challenge: maak een star- of sunburstkaart. Dat vond ik een leuke uitdaging, omdat ik dat nog nooit gemaakt had. Dankzij de duidelijke beschrijving van Peggy was makkelijk te maken. De papiertjes zijn van My Mind's Eye, het With Love-tekstje van Joy! en de bloem uit mijn voorraad. Tot slot nog wat spettertjes toegevoegd.
Challenge;
Cards and Scrap - Kaartenuitdaging 230

zondag 22 februari 2015

Een fijne dag.


Nog een paar kaartjes met de papiertjes uit het My Mind's Eye-pakket. Ik maakte ze deze voorjaarsvakantie, heerlijk om op je gemak te freubelen. Twee keer dezelfde sketch gebruikt, bij de bovenste de favoriete Creatable-stans van Nelly en mezelf (Marianne Design LR0109, Ribbon flower 2) en op de onderste wat stickers uit het pakket. Omdat ik bij dat kaartje geen achtergrondpapiertje heb gebruikt, heb ik er wat extra glimsteentjes opgeplakt. Lekker vrolijk, toch?!
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 385

zaterdag 21 februari 2015

For you!

Een week na Valentijn show ik mijn kaartje voor 'mijn' Rolf. Lekker simpel en een beetje stoer. Wat restjes papier van Graphic45 en een laatste strookje rood stippen papier van Doodlebug design uit de laatste IDEE&post. 
De cirkel is uit kraft gestanst, het komt uit een gaaf blok met verschillende bedrukte kraft-papieren en ligt al te lang ongebruikt in de kast. Net als het transparante hart wat ik nog tegenkwam... Rolf was blij met het kaartje, maar ook (misschien nog wel meer) met de inhoud: een kaartje voor Paaspop. Laat het festival-seizoen maar beginnen!
Vandaag is een spannende dag: Rolf laat zijn lange haar afknippen voor Alpe d'HuZes. Na ruim 30 jaar gaat hij weer eens naar de kapster. Ik weet niet voor wie het straks het meest wennen wordt.....
Challenges;
Dutch Card Lovers - Gebruik transparant materiaal op je kaart.
The Sweetest Thing - Sketch 256

vrijdag 20 februari 2015

LOVE.

Een kaartje voor een stel wat gaat samenwonen of trouwen is altijd handig om op voorraad te hebben. Met de Sn@pcards van Simple Stories was deze versie snel gepiept. Er zitten leuke papiertjes en afbeeldingen in het blokje...
Zo meteen komt Nelly mij ophalen voor een gezellig freubeldagje. We gaan richting Waspik voor een ATC-workshopdag van Noor! Design, heb er zin in! De resultaten hoop ik je binnenkort te laten zien.
Challenge;
Sketch Saturday -  Week #348

donderdag 19 februari 2015

Kerstkaart #8: Let it snow!

Ook op deze donderdag een kerstkaartje. De achtste week dat ik meedoe met 52weekstoChristmas en daardoor begint mijn voorraad kerstkaartjes goed te groeien. Dit keer eentje met de snowman Collectable van Marianne Design. Het tekstje en tekstballonnetje zijn uit de set van Eline's Xmas. 
Onderin wat sneeuw gemaakt met Fuzzy Fun Flock, een potje wat hier al een tijdje staat en te weinig gebruikt was. Het spul was niet handig op te plakken en het blijft nu ook niet zo goed zitten. Iemand tips?
Challenges; 
Christmas Card Challenges - Challenge #11 Inspiration photo (snowman)
ABC Christmas Challenge - D for die cuts

woensdag 18 februari 2015

Have a happy birthday + You are special.


Deze week wat aan het knutselen geweest met een papier-pakkket van We R memory keepers. Al eerder maakte ik er onder andere deze geboortekaartjes mee (en ook gebruikte ik wat kleine stukjes voor het kapstokje voor Nina), maar de rest van de materialen belandde in de kast. In deze voorjaarsvakantie heb ik diverse kaartjes gemaakt met de verschillende materialen, aangevuld met de pailletten-slinger die ik bij Action kocht. De knoopjes van het bovenste kaartje zijn van Hema, de andere knoopjes en het tekststempeltje zat bij de laatste IDEE-en post.

Daarna kwam ik nog een leuke sketch tegen bij CAS Colours and Sketches en maakte ik nog 2 kaartjes. Geïnspireerd door PapierPlezier van Mandy (DE hOBByDROOm) en Marleen heb ik de vosjes ondersteboven (het thema van deze maand) geplakt. Op 1 maart doe ik weer mee met hun maandelijkse Collectables-uitdaging en dan is het thema 'Pasen'.
Morgen is het weer tijd voor een kerstkaartje, graag tot dan!
Challenge;
Retro Sketches - #153
CAS Colours and Sketches - #111

dinsdag 17 februari 2015

Enjoy the journey.

Mijn ouders gaan in juni (weer) naar Australië op familiebezoek en vooral op vakantie. In juni vertrekken ze voor hun 6-weekse reis. Deze week hebben ze de tickets naar Down Under geboekt, dus is het definitief. Een gezellig kaartje om ze veel plezier te wensen is wel op zijn plaats leek me. Het is een simpel CAS kaartje geworden. 
Challenge;
CAS(E) this Sketch - #110

maandag 16 februari 2015

Love ampersand.

De sketches bij Freshly Made zijn super, ik vind het erg leuk om er mee aan de slag te gaan. Ook met de huidige, weer zo'n lay-out waar je alle kanten mee op kan. Dit is mijn uitwerking, met wat restjes My Mind's Eye papier en een gedeelte van een Sn@pcard van Simple Stories. Nog even een lief kaartje zo ná Valentijn :) 
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS173

zaterdag 14 februari 2015

Valentijn.

Happy Valentine! Voor dit kaartje ben ik weer eens aan de slag gegaan met Gesso. Dat was lang geleden, heerlijk om weer even te kliederen! Nog nét wat harten kunnen stansen uit de restjes Doodlebug papiertjes. Met de tekst (stempel van Hema) pas t ie prima op Valentijnsdag. Dit kaartje is wel wat zoetjes voor mijn Rolf, dus die kreeg iets anders. Deze gaat naar lieve vrienden in Limburg, zij kunnen wel even een opkikkertje gebruiken.
Challenge;
City Crafter Challenge Blog - You matter
Knutsel en Kadootjes - Alles is liefde.

donderdag 12 februari 2015

Kerstkaart(en) #7

Dankzij het blog 52weekstoChristmas ben ik de uitdaging aangegaan om elke donderdag een kerstkaart te laten zien. Zo hoop ik aan het einde van het jaar een mooie voorraad kerstkaartjes te hebben. Op het CASE-ing Christmas blog zag ik deze leuke liftkaart:
Toch bleek het liften nog niet zo makkelijk als ik had gedacht, het is een vrij precies werkje. Uiteindelijk valt het resultaat me niet tegen (al moet je niet al te dichtbij kijken...)...
Het 2e kaartje is 'restafval' van het bovenste, ik vond het zonde om weg te gooien. Dus vandaar deze gespiegelde versie. Meteen weer een extra kaartje en misschien nog wel mooier/ leuker dan de eerste die ik lifte :)
Challenge;
CASE-ing Christmas - Challenge #6