dinsdag 31 maart 2015

You did it!

Deze is voor mijn zus(je) Willy. Zij werkt al jaren op de basisschool waar ze ooit, lang geleden, solliciteerde na haar opleiding. Ze is er dus nooit meer weggegaan en de laatste jaren is ze, naast juf in groep 6, 7 of 8, bovenbouwcoördinator. Maar vorige week heeft ze promotie gemaakt en wordt ze directeur van de school, hoe cool is dat?! Dat verdient zeker een kaartje en het vrolijke Pebbles-papier met de leuke enemal dots in combi met een houten bloemetje (Kruidvat) maken het tot een gezellig geheel.
Morgen laat ik 2 verschillende dingen zien. En dat is geen grapje, ook al is het dan 1 april....
Challenge;
Retro Sketches - Sketch #158

maandag 30 maart 2015

Tony.

Hiep, hiep, hoera voor mijn zwager. Hij is vandaag jarig en voor hem een stoere kaart  met knoop. Het papier is van Prima Marketing en heet ´Youth collection´. Dat is dan weer grappig, omdat Tony en ik in hetzelfde jaar geboren zijn, maar ik pas in november. Toch pesten we elkaar vaak met elkaars leeftijd. Dus morgen mag ik weer zeggen dat hij weer een stuk ouder is als ik en in november krijg ik (standaard) een jaartje meer toebedeeld van hem...
Challenges:
Cards and Scrap - Masculine/Male/Mannenkaart
Freshly Made Sketches - FMS 179 

zondag 29 maart 2015

IHVH #4.




Hier de rest van de Hollandse kaartjes die ik jullie nog wilde laten zien. Wat later op deze regenachtige, voor ons ´lazy sunday afternoon´, want ik doe het vandaag rustig aan. Na zo´n drukke week op school = werk, de Benefietavond en de workshop van gisteren vond ik het vandaag wel tijd om te relaxen. Vanmorgen samen met Rolf het huis gepoetst en daarna....NIKS, heerlijk! Ondertussen heb ik mijn box met rood/wit/blauw en oranje papiertjes en andere materialen opgeruimd, maar hier nog de kaartjes die ik nog niet had laten zien...

En dan de laatste 2, die zijn gemaakt met afdrukjes van Penny Black. Die wil ik graag mee laten doen met de uitdaging op het Allsorts Challenge Blog:

Morgen is mijn zwager jarig, dus dan show ik jullie een mannenkaart. Hopelijk tot dan en fijne zondag nog!
Challenge:
Allsorts Challenge Blog  Feature a creature

zaterdag 28 maart 2015

IHVH #3






Afgelopen week stond voor onze 2e jaars leerlingen helemaal in het teken van het 'Ik hou van Holland'-project. Daarom had ik heel stel kaartjes gemaakt in die sfeer. Hierboven zie je er een aantal. Er zijn er behoorlijk wat verkocht voor het goede doel: Alpe d'HuZes. In juni gaat Rolf weer de berg op fietsen tijdens het evenement en gaan mijn zus(je) Willy en ik deelnemen aan Alpe d'HuZus, het kleine zusje van Ad6. Om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen, organiseren we verschillende acties. Gisteravond hadden we een enorm gezellige Benefietavond met optredens van 3 bands en een spetterende loterij. Ook maakte Willy het bedrag bekend dat bij de sponsorloop op haar school (Basisschool de Grienden in Lage Zwaluwe) was opgehaald door de kinderen van groep 5 t/m 8: maar liefst € 3489,18!! Echt gaaf. Straks ga ik weer richting 't Dorpshuis in Veen om een workshop Paasbloemwerk te verzorgen. Er komen 23 volwassenen en 6 kinderen, zin in!
Hopelijk ben de kaartjes in Hollandse stijl nog niet moe, want morgen komen er nog meer!

vrijdag 27 maart 2015

IHVH in de lift.

Bij de Lift Challenge hebben ze weer een leuke kaart gevonden om te liften. De kaart is van 
Jackie ParkinsDeze keer hoeft niet zo zeer de kaart in z'n geheel gelift te worden, maar meer de techniek van embossen op Kraft en kleuren op Kraft. Ik heb voor mijn kaart Stampin'Up bloemen gebruikt in combinatie met zilveren embossingpoeder. Ik dacht dat ik wit had, maar dat bleek transparant te zijn. Wit embossingpoeder contrasteert ietsje meer met het kraft en dat zie je wel op de voorbeeld kaart:
Maar toch ben ik tevreden over de bloemen die ik ingekleurd heb met Derwent potloden. En mijn kaartje past prima op de laatste dag van ons project 'Ik hou van Holland'. Morgen laat ik jullie de overige kaartjes zien in een volle blogpost. Nieuwsgierig? Kom gerust langs!
Challenge;
Lift Challenge - Challenge #83

donderdag 26 maart 2015

Kerstkaart #13.

Ook deze donderdag een kerstkaartje, zodat ik op schema blijf. Via 52weekstoChristmas blijf ik gemotiveerd en houd ik nog steeds vol om wekelijks een kerstkaartje te maken. In deze Hollandse week op school = werk heb ik het kerstkaartje in blauw/wit gehouden. En ook al verlangen we allemaal naar de lente (zeker omdat we er al een aantal keer van hebben mogen genieten) kom ik met een winter-kaartje. De tekstmal is van Joy! en ik vind em erg leuk.
Morgen ga ik in de lift met een kaartje in een Hollands tintje...
Challenge;
Dutch Card Lovers - Challenge #230, Sketch

woensdag 25 maart 2015

Kleurenkaartenteam: Kraft met wit. (en ATC)

Iets later dan gepland vandaag een kaartje voor het kleurenkaartenteam van Martina. Het is tenslotte de laatste dag van de maand maart en dit keer gaan we massaal voor kraft met wit, gekozen door Bep. Deze editie heb ik 4 kleine ATC kaartjes in de gevraagde kleuren. In de voorjaarsvakantie ging ik met Nel naar een workshop van Noor! Design om de ATC cards te maken. Het zijn kleine 'kunstwerkjes' die je vaak maakt als serie (denk aan de 4 seizoenen o.i.d.), als editie (dus een aantal dezelfde, zoals de mijne) of als 'original', een enkel, uniek exemplaar. Vorige week zijn Nel en ik thuis aan de slag gegaan. We hebben elk een serie gemaakt en dat gecombineerd met het KKT. ATC staat voor:
A = Artist (dit kun je letterlijk zien als zijnde artiest, jij dus)
T = Trading (het ruilen dus, deze kaartjes mag je niet verkopen, maar alleen weggeven of ruilen
C = Cards (de kaartjes hebben het formaat van de Amerikaanse voetbalkaartjes: 64 x 89 mm)
Deze kaartjes maakte ik tijdens de workshop:


Je kunt de ATC cards in een map bewaren en op die manier verzamel je dus allerlei verschillende kaartjes van verschillende mensen in Nederland of zelfs internationaal.....
De laatste 2 zijn niet eens af, maar dat komt nog wel, denk ik ;) Maar deze zijn niet te ruil, die bewaar ik zelf. Mijn poezenkaartjes wel, dus mocht je interesse hebben.....
Genoeg over de ATC cards, want jullie zijn vast benieuwd naar meer creaties in kraft met wit. Kijk daarvoor op Martina's blog, daar vind je alle linkjes naar de medebloggers. Veel plezier!


dinsdag 24 maart 2015

IHVH #2

Ook vandaag weer een Hollands kaartje i.v.m. de 'Ik hou van Holland' week op school = werk. Ik had de bak goed gevuld en vanmiddag waren er al 6 kaartjes verkocht voor het goede doel. Op woensdag 3 juni ga ik (samen met mijn zus Willy) meedoen aan Alpe d'HuZus. Dat is het kleine zusje van Alpe d'HuZes. De bedoeling van die dag is om 1 keer de berg te beklimmen voor het KWF en Willy gaat dat op de fiets doen, ik ga wandelen. Dus alle verkochte kaartjes zijn meegenomen, want het motto is niet niks: Elke euro telt.
Challenge;
Sketch Saturday - Week #353

maandag 23 maart 2015

IHVH #1

Vandaag is op school = werk het project 'Ik hou van Holland' begonnen. Alle tweedejaars leerlingen doen deze week mee en de start was helaas niet vlekkeloos. Maar goed, daarna was er weer rust en gingen ze in groepjes aan de slag om in hun gekozen thema (Muziek, Voeding, Natuur & Water, Energie of Mode & Kleding) een presentatie en 3D-werkstuk voor te bereiden. In de docentenkamer heb ik een bak staan, daarin zitten mijn 'overtollige' kaartjes die ik verkoop voor Alpe d'HuZes. Deze week zijn daar alleen Hollandse kaartjes te vinden. Past zo leuk bij het tafelkleed en de rest van de versieringen ;)
Challenge;
CAS(E) this Sketch - #115

zondag 22 maart 2015

Happy CARLA day.

Gisteren beloofde ik je nog een hippie kaartje en hier is ie dan. Ook deze heb ik gemaakt op bestelling, net als de vorige met het VW-busje. Ik heb bij dit kaartje (voor mijn doen) veel geel gebruikt, want het verzoek was; maak een zonnige kaart. De tekst onderin is gedeeltelijk gestempeld (stempel van Me to You) en de naam is gemaakt met de Collectables van Marianne Design. 
Challenge;
Sweet Sketch Wednesday 2 - Sketch 48

zaterdag 21 maart 2015

Spring is in the air.

Yeah, vandaag start de lente! Bij Oma Dee vieren ze dat met allemaal vrolijke voorjaars-blogberichten. En ik doe gezellig mee met dit grappig Bunny-kaartje. Met de fleurige papiertjes uit de laatste IDEE&post en een leuke sketch was het een makkie. Lees net bij Oma Dee dat het om bloemetjes/bolletjes/voorjaarsplantjes gaat..... Och, die heb ik links en rechts op de papiertjes ;)
Morgen weer een hippie-kaart en daarna ga ik op de Hollandse toer. Fijn weekend!
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS178

vrijdag 20 maart 2015

Sijmen.

Nog een kaartje op bestelling. Duidelijk is voor wie het kaartje is bestemd, helaas is het heel nodig dat Sijmen veel aandacht krijgt. Mocht je willen weten hoe de situatie is rondom dit kleine ventje lees dat HIER en stuur eventueel ook een kaartje naar:
Wilhelmina Ziekenhuis
Locatie PMC/Pauw
t.a.v. Sijmen
Lundlaan 6
3584 EA Utrecht
Ik ga ook even een kaartje uit mijn voorraad plukken en op de bus doen. Sijmen en zijn familie zijn heel blij met de kaartjes. Het is een enorme steun om alle lieve woorden te lezen van bekenden en onbekenden. 
Challenges;
Mojo Monday - MOJO389
De Egel Challenge - Dieren

donderdag 19 maart 2015

Kerstkaart #12.

Ook deze week weer een kerstkaartje op de donderdag. Ook voor dit kaartje heb ik papiertjes uit het 'OhDeer'-blokje van Fancy Pants gebruikt. Samen met de leuke egel (Collectables van Marianne Design) is het een grappig kaartje geworden. Zeker omdat ie zo lekker scheel kijkt ;)
Dankzij Ingrid en haar team doe ik mee met 52weekstochristmas en heb ik ondertussen al een aardig stapeltje kerstkaarten. Doe je ook mee (weer) volgende week?
Challenges:
De Egel Challenge - Dieren
Christmas Cards All Year Round - Critter(s)

woensdag 18 maart 2015

Hippie bursdee.

Na de CAS-kaartjes nu heel iets anders, een hippie'-kaartje' voor een jarige. Het was er eentje verzoek: maak een 'blij' kaartje met veel kleurtjes, bloemen etc. in Flower Power stijl. Ik moest meteen denken aan een malletje dat ik een tijdje geleden kocht bij Boekenvoordeel. Vond het VW-busje zo leuk dat ik em niet kon laten liggen. Het is wel een gepriegel om te plakken, maar goed, het resultaat is wel grappig. Voor wat extra kleur en glans nog een metallic cirkel achter het busje.  
De kaart is al goedgekeurd door de besteller en volgens haar is het 'helemaal Irma', dus dat komt goed. Morgen is het donderdag, dus dan een kerstkaartje.....
Challenge;
Sketch Saturday - Week #352

dinsdag 17 maart 2015

You Rock!

Ik ben even 'into' CAS-kaartjes. Zo ook deze, met een klein stukje Pebbles-papier en verder 2 rondjes cardstock. Wat zilverdraad, plakparels en een tekstje met de lettertang. 

Hoe simpel kan het zijn?! En ik vind em (op z'n Brabants) kei-stoer!
Challenges;
CAS on Sunday - Challenge #54 sketch
Colour Q - cQc #283

maandag 16 maart 2015

Hi friend.


Nog maar een kaartje met de mooie papiertjes uit het Pebbles blokje. Gisteren veel vrolijke kleurtjes, vandaag houd ik het bij rustig blauw en wit/grijs. 
Ook hier wel weer een tekstje uitgestanst in een rondje. En lekker veel spetters en spatters, heerlijk gekliederd met Memento Inkt... 
Challenges;
Retro Sketches - Sketch #156
Cards and Scrap Challenges - Spetters en spatters