maandag 29 juni 2015

Diploma.

Elmar, ons petekind, heeft zijn diploma! Deze kaart gaat richting de geslaagde, die net als deze kikker een gat in de lucht sprong. Hij rondde zijn studie af met een 8, supergoed! De kaart is gemaakt met papiertjes uit een vorige IDEE&post. Ik ben de enveloppen een beetje aan het leegmaken, want de nieuwe komt binnenkort alweer. Ben wel nieuwsgierig wat de dames deze keer hebben uitgezocht...
Vandaag zijn Rolf en ik 26 jaar getrouwd. Dat hebben we gisteren al gevierd door samen uit eten te gaan. Vanavond hebben we simpelweg 'geen tijd', omdat we onze nieuwe pup Briep gaan ophalen. Suus kan wel een speelmaatje gebruiken.
Challenge;
Freshly Made Sketches -  FMS 192

zondag 28 juni 2015

Busy being happy.

Vandaag zijn mijn zus Willy en haar man Tony 13 jaar getrouwd. Op dit soort dagen zorgen mijn ouders en zussen met hun mannen en kids voor een klein cadeautje. Deze keer was ik aan de beurt om iets uit te kiezen en krijgen ze een Buddleja (vlinderstruik), een vlinderkastje en een lieverheerstbeest-kastje. Dan snap je meteen alle gebruikte materialen op de kaart...
Challenge;
Sketch Saturday -  Week #367

vrijdag 26 juni 2015

HOERA in de lift.

Op de valreep wil ik meedoen met de Lift Challenge. Dit keer is er een gave mixed media kaart als voorbeeld gekozen. De opdracht luidt dan ook: Gebruik minstens één medium, zoals inkt, (water)verf, cracklepaint, gesso, mist enz. Een leuke uitdaging en eigenlijk geen probleem als je alle spulletjes in huis hebt. 
Voor mijn kaartje heb ik Indian Summer papiertjes gebruikt uit een eerdere IDEE&post, wat ik bewerkt heb met wat gesso, Memento inkt en Acrylic glaze-verf. 
Verder is het geheel aangevuld met een label, touw, diverse knoopjes, steentjes en bloemetjes, zilverdraad, stukje lint en losse plakletters. Tot slot de boodschap 'Carla; proficiat' erop gemaakt m.b.v. de lettertang.
Dit was de te liften kaart van Olga Vasilieva: 
Ik vind mijn liftversie wel geslaagd en ga de kaart (in bubbeltjes envelop) snel op de bus doen voor de jarige. Wat vinden jullie van de gebruikte kleurtjes, materialen en het geheel?
Challenge;
Lift Challenge - Lift #88

donderdag 25 juni 2015

Kerstkaart #26

Het is weer donderdag, vandaar dat je weer een kerstkaartje kunt verwachten op mijn blog. Zo halverwege het jaar is mijn voorraad kerstkaarten al flink gegroeid :) Ook dit kaartje bevat Oh, Deer-papiertje (Fancy pants) uit een eerdere IDEE&post, zelfgeknipte gingerbread poppetjes en wat embellies. Tekstjes zijn van Action.
Dankzij Ingrid en  haar team van 52weekstoChristmas is het me weer gelukt mee te doen. Ga het komende halfjaar ook de uitdaging aan en maak wekelijks een kerstkaartje.
Challenge;
Christmas Card Challenges - Inspiratiefoto: 


woensdag 24 juni 2015

Kleurenkaartenteam: Grijs en rood

Dit is al weer de laatste woensdag van juni en dat betekent: KKT-dag bij Martina. De kleurtjes voor deze maand werden gekozen door Ans S. en het werd de combinatie grijs met rood. Leuke, stoere kleuren waar ik deze stoere mannenkaart voor Peter mee heb gemaakt. Het Stampin' Up-uiltje heb ik een hele tijd geleden gestanst met een geleende pons van Nelly.
Wil je meer creaties zien in rood en grijs? Kijk dan bij Martina voor alle linkjes. 
Graag tot morgen, dan is het weer tijd voor een kerstkaartje....
Challenge;
Sketch Saturday - Week #366

dinsdag 23 juni 2015

Bruidsboeket.

Afgelopen vrijdag vertelde ik dat ik de eer had om het bruidsboeket van Steffi te maken. Toen kon ik geen foto's laten zien, voordat de bruid het boeket had ontvangen. Nu de trouwerij al een paar dagen voorbij is, mogen de plaatjes op het wereldwijde web :-)

Morgen weer een kaartje, er zijn weer heel wat jarigen de komende tijd....


maandag 22 juni 2015

Voor de beste vader.

Gisteren gaf ik dit kaartje aan mijn vader Bert. Hij verdient wel een kaartje, zeker op Vaderdag, want met 4 dochters heeft hij het niet altijd makkelijk (gehad)!  ;-) 
Hij staat altijd voor ons, z'n 'schone zonen' en kleinkinderen klaar en houdt wel van gezelligheid met ons om zich heen. Vaderdag vieren deden we niet echt, we zagen elkaar toch al op de verjaardag van mijn zwager Paul. En volgend weekend gaan we lekker met z'n allen uit eten (net voordat mijn ouders naar Australië gaan), ook leuk!
Challenge;
Retro Sketch Challenge - Sketch #169

zondag 21 juni 2015

Paul.

Vandaag is mijn zwager Paul jarig. Hij krijgt klus-cadeau's, die we (mijn ouders, zussen met aanhang) gezamenlijk hebben gekocht. Zo kunnen we wat grotere gereedschappen geven die hij op zijn lijstje had staan. Natuurlijk mag een kaartje niet ontbreken en dit is em geworden....
Challenges;
Digi Sketch Challenge - Sketch + all about men
Cupcake Inspirations  -  CIC 131: Mustaches and men

vrijdag 19 juni 2015

Steffi & Nick.

Vandaag trouwen Steffi en Nick. De bruidegom is de broer van Sanne en ik heb het paar een paar keer mogen ontmoeten. Op de bruiloft van Sanne en Yuri was Steffi erg onder de indruk van het bruidsboeket dat ik maakte voor die bijzondere dag. 
Steffi vroeg me toen of ik, als het zover zou zijn, ook voor haar het bruidsboeket zou willen maken. Nu is haar grote dag en is het boeket al onderweg richting Limburg. Een foto daarvan houden jullie tegoed, want het moet nog even een verrassing blijven, voordat het bruidspaar en/of familieleden het zien :-)
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 402

donderdag 18 juni 2015

Kerstkaart #25.

Ook op deze donderdag weer een kerstkaartje. Even een heel andere stijl als de afgelopen 3 weken, maar ik vond het wel weer een keertje tijd om 'te kliederen'. Bij de Liftchallenge hebben ze een kaartje met mixed media en in aanloop (lees: het drogen van de eerste laag) van mijn bijdrage daaraan ontstond dit kaartje. De ingrediënten zijn: Oh, Deer-papiertjes (Fancy pants) uit een eerdere IDEE&post, stempeltjes van Eline's X-Mas, beetje Dylusions inktspray en wat lintjes en bloemetje....
Dankzij Ingrid en  haar team van 52weekstoChristmas is het me weer gelukt om een kerstkaartje te maken.
Challenge;
Cardabilities - Sketch #125

woensdag 17 juni 2015

You're the cream in my coffee.

Zoals ik gisteren al meldde: er zijn nog wel wat kaartjes uit het Pebbles pakket (IDEE&post) te persen, zie hier.... Als echte thee tante is dit voor mij een beetje een rare blogtekst, ik vind koffie echt niét lekker. Maar dit tekstje vind ik wél leuk en past prima bij het papier :-)
Challenge;
Retro Sketches -  Sketch #168

dinsdag 16 juni 2015

Is it Friday yet?

Nee, nog geen vrijdag, maar wel een vrolijk weekend-kaartje op deze dinsdag. Gemaakt met spulletjes uit een vorige IDEE&post. Ik was wat aan het stoeien met de sketch, wilde er eerst een vierkant kaartje van maken, maar dat kwam niet helemaal uit met de vierkantjes. Dus heb ik die maar met rondjes beplakt, haha. 
Met de enemal dots en gems maken het geheel bij beide kaartjes af. De materialen in dit pakket beginnen aardig op te raken, maar er zullen nog wel wat creaties volgen met de restjes.
Challenge;
CAS Colours & Sketches  - Sketch  #128

maandag 15 juni 2015

BFF

Hoewel de nieuwe diertjes van Marianne Design erg leuk zijn, was ik eigenlijk nog niet uitgefröbeld met de vorige lijn. Dus gisteren aan de slag gegaan met het vosje en konijntje en dit kaartje gemaakt. Samen met het lieve 'Peach & Mint' papier is het een lief geheel geworden. Natuurlijk mochten de (letterlijk) schitterende pareltjes/gems niet ontbreken.
Challenges;
Sketch Saturday - Sketch #365
Marianne Design Challenge  - Gebruik 2 diertjes
AnMaCreatief - Bingo (bloemen-parels-roze)

zaterdag 13 juni 2015

Sterkte.


Gisteren was de uitvaart van de moeder van een collega. Een heftige tijd voor haar en haar familie, dus heb ik haar een kaartje gestuurd om sterkte te wensen. Het werden 2 kleine kaartjes met materialen uit de laatste IDEE&post en een tekststempeltje uit de oude doos.
Tot slot ook nog dit kaartje in ton-sur-ton tinten met papiertjes van Joy! en 'Diamond gems' van Marianne Design. 
Ik ga straks richting Wageningen, op naar een reünie van Stoas-Hogeschool. Ben benieuwd wie er allemaal zijn....
Challenges;
CAS(E) this Sketch - #127
Cards and Scrap - Maak gebruik van 'Inchie(s)' op je kaart.
Addicted to CAS -  Butterfly
Knutsel en Kadootjes - Monochroom (onderste kaart)


vrijdag 12 juni 2015

Bedankjes en Ad6 donderdag.




Tijdens mijn verlofweek was het handig als mijn bloemschiklessen gewoon door zouden gaan op school = werk. Daarom heb ik vooraf collega's gevraagd of en wanneer zij voor mij wilden invallen. Gelukkig zijn er meerdere mensen bij ons op school die bevoegd (en vooral bekwaam...) zijn om die lessen op te vangen en waren er al snel 4 enthousiaste collega's die zich aanmeldden. Dankzij hen kon ik met een gerust hart naar Frankrijk en dat verdiend een bedankje! Dat heb ik voor elk gefröbeld in de vorm van een wikkel rondom een (h)eerlijke reep chocolade.
Ook al zijn we ondertussen al bijna een volle (werk)week terug uit Frankrijk, zijn we nog steeds in de sferen van Alpe d'HuZes. Door alle berichtjes, vragen, complimenten en foto's die nog binnendruppelen, blijf je met je hoofd bij de bijzondere dagen op de berg.
Rolf heeft vorige week donderdag Alpe d'HuZes gefietst. Om 3 uur 's nachts bracht ik hem en zijn 'verzorger' Serge naar beneden. Dat was indrukwekkend: al die brandende kaarsjes onderweg.... kippenvel! Ons appartement was bovenop in Alpe d'Huez en omdat de berg vanaf 04.00 uur afgesloten zou zijn voor alle verkeer moest ik meteen weer naar boven. Toen ik daar aankwam kreeg ik bericht van Rolf dat hij in het startvak stond, om 04.34 begon hij aan de eerste beklimming.
Mijn zus Willy verbleef een paar verdiepingen hoger in het appartementengebouw, maar klopte om iets 05.30 uur bij me aan, zodat we samen naar de finish konden gaan. Daar stonden Bea en Betty al klaar om de mensen binnen te halen. Boven hen de vlaggetjes met wensen en hartenkreten....
Om 05.58 kwam Rolf voor de eerste keer over de finish. Op dat moment was het al zo'n 20 graden op de berg, dus in het dal nóg warmer. Het afdalen op de fiets is een hele klus en een aanslag op je armspieren, doordat je veel moet remmen. Met de auto gaat dat een stuk makkelijker ;)
Om 06.49 startte Rolf aan zijn 2e klim en konden we hem om 08.15 weer begroeten bij de finish. Cissie was toen ook al ruim een uur wakker en kon hem ook aanmoedigen om weer op pad te gaan. Tegen de tijd dat hij aan de volgende afdaling begon, was het bloedheet op de berg en hebben we hem extra sportdrank en water meegegeven. Die derde klim ging nog vlot: van 09.25 tot 10.51, exact dezelfde tijd als de vorige. Toch speelde de warmte Rolf parten en had hij even tijd nodig voordat hij weer naar beneden ging.
Die vierde klim werd tevens de laatste. Ondanks dat Rolf genoeg gegeten ene gedronken had, kreeg hij signalen van zijn lichaam dat het genoeg was. Bij ruim 40 graden in het dal en ruim 30 bovenop de berg kreeg hij kippenvel. We zijn trots op hem dat hij die enorme berg 4 keer heeft beklommen en dat hij om 15.01 uur voor de vierde keer boven kwam. Indy en Rosey hadden kaartjes gefröbeld (van wie zouden ze het hebben....) en feliciteerden hem als ware rondenmissen :) 
Ruim 7 x de Alpe. (Rosey had geen zin om op de foto te gaan, haha )
We hebben een bijzondere week meegemaakt en zijn niet alleen trots op onze prestaties, maar vooral dankbaar dat we ons mochten inzetten voor het goede doel. Dankzij de verhalen die we daar gehoord hebben, blijven we hopen dat de strijd tegen kanker op een dag gewonnen wordt....