maandag 31 augustus 2015

Hello 30.


En alweer de volgende jarige: Sanne wordt vandaag 30. Dit kaartje ligt zo meteen bij haar in de bus. Niet dat de postbode opeens op maandag gaat werken, maar we wonen in hetzelfde dorp, dus breng ik het persoonlijk even. Een mooie leeftijd, waarbij een vrolijk kaartje met gezellige papiertjes en kleurtjes prima past.
Challenge;
Freshly Made Sketches - Sketch #201 

zondag 30 augustus 2015

Feestvarken.

Vandaag is nichtje Rosey het feestvarken, ze wordt 7 jaar, zoals je ziet. Op de uitnodiging voor haar feestje was een foto afgedrukt, waarop ze trots met een biggetje in haar armen staat te smilen tijdens een open dag bij de varkensfokker. Eén en één is twee, dus werd het een kaartje mét varkentje. 
Via 'varkentje knutselen' op Google een idee opgedaan en met de cirkelstansen de opzet gemaakt. Daarna oortjes, staartje en pootjes erbij geknipt. Wolkjes, modder en naam + leeftijd erbij. En vooral wat spetters, want Rosey is een echte kliederaar en zodra ze iets doet, is ze vies. Vooral buitenspelen in modder en zand vind ze geweldig en tja....probeer dan maar eens schoon te blijven :-)

zaterdag 29 augustus 2015

Nog een jarige....

Vandaag is Jetty jarig en voor haar maakte ik dit kaartje. Ze is vorig jaar getrouwd met Mike en hun trouwauto was een authentiek VW-busje, dus vandaar deze toepasselijke mal. Net als gisteren weer met papier uit een oudere IDEE&post.
En met de andere helft van het papier een tweede kaartje gefröbeld. Houten vogeltje erbij gezocht en ook hier een tekstje met de HEMA-lettertang gemaakt. Het kaartje gaat in de goede-doelen-bak....
Challenge;
Retro Sketches - rs#178

vrijdag 28 augustus 2015

Ons pa.

Hiep, hiep, hoera voor 'ons pa'! Hij viert vandaag zijn verjaardag. Stiekem een dagje eerder dan zijn eigenlijke geboortedag, maar vooruit ;-) Hij krijgt gereedschap van al zijn meiden (ons ma en zijn 4 dochters), dus dit kaartje is wel toepasselijk. Een ouder IDEE&post-pakket erbij gepakt en de Creatables van Marianne Design. 
Door het papier diagonaal door te snijden, wilde ik ook meteen maar iets maken met de ander helft. Zo ontstond dit kaartje voor in de verkoopbak. Rolf gaat volgend jaar weer fietsen voor Alpe d'HuZes, dus blijf ik op verschillende locaties kaartjes verkopen voor het goede doel...
Zo meteen naar school = werk, samen met collega Bart alles klaarzetten voor de introductiedag van leerjaar 1 en 2. Volgende week mogen  we weer!
Challenge;
Less is More - Sketch #16

donderdag 27 augustus 2015

Kerstkaart #35.

En toen was het alweer donderdag, dus tijd voor een kerstkaartje. Daarmee doe ik weer mee met Ingrid en haar team bij 52weekstoChristmas en heb ik weer een kaartje in mijn voorraadbakje. 
Het is een CAS-kaartje geworden deze keer en ik vroeg me af of het niet té simpel is.... Ach, er kan altijd nog wat bij, maar voorlopig ben ik tevreden.
Challenges;
CAS(E) this Sketch - #137
ABC Christmas Challenges - K=for Keep it simple
Christmas Card Challenges - Anything goes

woensdag 26 augustus 2015

Kleurenkaartenteam: Paars en Fluo(r)geel.


Na bijna een weekje blog-stilte ben ik er weer! In verband met een tof weekend @ Lowlands,  een bijkom-maandagje en een gezellige, actieve dag gisteren samen met Rolf kwam het er niet van om te fröbelen. Maar geen nood, ook op deze laatste woensdag van augustus ben ik van de partij bij het Kleurenkaartenteam van Martina. Nancy koos de kleuren paars en fluo-geel (of fluor, zoals wij in Nederland zeggen) en dat was niet makkelijk. Gelukkig kwam ik bij Zeeman deze knallie poezen-stickers tegen en die kregen meteen een bestemming. Door aan de gekozen kleurtjes wat zwart toe te voegen, viel het resultaat niet tegen en maakte ik meteen maar twee kaartjes ;-)
Benieuwd wat anderen van deze kleurencombi konden knutselen? Kijk op Martina's blog voor de linkjes. 
Challenges;
Sketch Saturday - Week #375

donderdag 20 augustus 2015

Kerstkaart(en) #34


Ook op deze zonnige donderdag weer wat kerstkaartjes. Daarmee kom ik mijn 'belofte' van begin dit jaar na om elke week met Ingrid en haar team mee te doen bij 52weekstoChristmas
Ik heb een kaartje gelift en omdat ik van de geknipte ijskristallen beide helften wilde opmaken, ontstonden 2 kaartjes.  Als achtergrond heb ik op kraft papier gestempeld met Vintage Photo inkt. Verder kanten lintjes, touw en diamond gems uit de voorraad gebruikt.
 
Weer 2 kaartjes voor de voorraad. Mijn bakje puilt aardig uit, maar dat is niet erg. Alle kaartjes die ik zelf niet nodig heb, ga ik verkopen voor Alpe d'HuZes, want Rolf gaat ook in 2016 weer deelnemen....
Challenges;
CASE-ing Christmas - Challenge #28
Christmas Card Challenges - Photo challenge
Christmas Card All Year Round - Snowflakes

woensdag 19 augustus 2015

Life is good because it's your birthday.

Er staan aardig wat verjaardagen op de kalender deze en komende maand, dus er valt nog genoeg te fröbelen met het zomerse IDEE&post-pakket. Ook dit kaartje is gemaakt met een Summer sun papiertje en wat die-cuts uit het pakket. Aangevuld met een touwtje, knoop en pakletters ontstond dit verjaardagskaartje.
Voor mijn ouders die terugkwamen van hun 6-weekse vakantie in Australië heb ik gisteren 3 welkomst-presentjes gemaakt. Geen kaartjes of iets anders met papier, maar bloemstukken. Er zijn momenteel prachtige zonnebloemen te koop en de stukken heb ik aangevuld met blad en bloemen uit de tuin. Helaas vergeten om foto's te maken (het was nog vroeg), maar dat komt misschien nog wel...
Challenge;
Retro Sketches - rs#177

maandag 17 augustus 2015

Melkpakjes.

Op het Marianne Design Challenge Blog is het patroon van een melkpakje te vinden. De bedoeling is om dat te versieren met met papier, stansjes en stempeltjes van Marianne Design. 


Tijdens ons verblijf in Zuid-Limburg heb ik er, op een regenachtige ochtend, drie gemaakt. Alledrie heel verschillend, voor verschillende gelegenheden. Gisteren heb ik ze verder afgemaakt en hier zie je de resultaten.
Morgenochtend komen mijn ouders weer terug van hun 6 vakantie in Australië. Op dit moment zitten ze al in het vliegtuig (de reis duurt zo'n 24 uur) en vliegen 8 uur terug in de tijd... Eens kijken of ik nog een leuke welkomst-creatie voor ze kan maken vandaag :)
Challenge;
Marianne Design Challeng Blog - Challenge 133

zondag 16 augustus 2015

Oh, Hello.

Nog maar een zomers CAS-kaartje, mag best op een dag dat het zonnetje het (tot nu toe) even af laat weten. Heerlijk met zo'n ijsje (Creatables van Marianne Design) en de vrolijke kleurtjes van het Summer Sun papier. De tekst is gemaakt met een stempel van Stampin' Up, daarachter Grunge-spetters van Joy!
Challenge;
CAS(E) this Sketch - #136

zaterdag 15 augustus 2015

Fiets.

Dit leuke fietsje zat ook in het laatste IDEE&post pakket. En zeg nou zelf: het is toch errug leuk?! Bijna té leuk om niet te gebruiken, hihi. Maar het plaatje moest er toch aan geloven en prijkt nu op dit vrolijke verjaardagskaartje.
Gisteren voor de 2e keer een rondje in de polder gemaakt op de racefiets. Woensdag voor het eerst, toen 30 km, gisteren 27. Dat ging prima, tot op het einde, toen kreeg ik last van mijn schouders/nek en wist ik niet zo goed meer hoe ik moest gaan zitten, haha. Maar het smaakt nog steeds naar meer, dus morgen maar weer een stuk(kie)....
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS#199

vrijdag 14 augustus 2015

Zet de bloemetjes maar buiten.

Wat is die laatste IDEE&post toch leuk! Ik heb nog 3 kaartjes om te laten zien en dit is de eerste die klaar ligt. Een CAS-kaartje met die schattige flip-flops, zo leuk! Samen met het kompas is het een leuk kaartje voor iemand die nog op reis gaat en daar de bloemetjes buiten gaat zetten.
Challenges;
CAS Colours & Sketches - Sketch #137
CAS on Sunday - Travel
Cupcake Inspirations - Challenge 322: Kraft/coral/ocean

donderdag 13 augustus 2015

Kerstkaart(en) #33.


En wat doe je als het ruim 25 graden (ondertussen al 32 hier in de achtertuin) is? Juist.... dan maak je kerstkaartjes ;-) Want ik wil toch meedoen met de challenge bij 52weekstoChristmas van Ingid en haar team. 
Het zijn twee simpele kaartjes geworden, gemaakt met het Woodland Christmas papier van Marianne Design en wat Grunge stempels van Joy! Verder stitches-cirkels gemaakt met mijn favo MFT-malletjes en wat stickers van Cloud 9 die ik nog vond in mijn voorraad. 
Genoeg geknutseld vandaag, we gaan er maar eens op uit. 'Dat gaat naar Den Bosch toe', eens kijken wat we daar deze vakantiedag gaan doen. 
Challenges;
Christmas Card Challenges - #36: Anything goes
52 Christmas Card Throwdown - Color Challenge: traditional green and red

woensdag 12 augustus 2015

Another day in paradise.

Hier is het volgende kaartje met de Fancy Pants materialen uit de laatste IDEE&post. Ook nog gemaakt in Zuid Limburg, terwijl we nu weer thuis zijn. Geen gesjouw meer met hondjes, de achterdeur staat open, dus ze kunnen zelf lekker naar buiten wanneer ze willen, heerlijk! 
Zo meteen ga ik naar een make and take bij Noor & Zo. Daar is een inloopochtend en Raffaela Perego verzorgd een workshop met het uiltje van Dutch Doobadoo. Nu we toch thuis zijn en dus in de buurt van Waspik leek het me we leuk om aan te schuiven. Het resultaat zien jullie vast binnenkort.
Challenges;
Sketch Saturday - Week #373
(Pin)spirational Challenges - inspiratiefoto:  https://www.pinterest.com/pin/141581982005984747/

dinsdag 11 augustus 2015

Rust maar lekker uit.

Voor mijn kaartje van vandaag heb ik de IDEE&post spulletjes met de Creatables 'IJshoorn met bolletjes' van Marianne Design gecombineerd. Zodoende werd het een zomers geheel. Wel een druk kaartje, maar niet té, hoop ik?!
Ik stuur het kaartje naar een collega die de eerste 3 weken van deze schoolvakantie bezig is geweest met het opknappen van haar huis. Ze heeft echt ontzettend hard gewerkt, dus het tekstje is wel van toepassing.
Rolf en ik gaan vandaag naar huis. We mogen nog wat dagen blijven in Zuid-Limburg, maar zijn aan rust toe. Het valt niet mee met de kleine Briep en we komen nauwelijks aan slapen toe. Ook verblijven we in een bovenwoning en zowel Suus als Briep lopen geen trap en het is (letterlijk) een heel gesjouw. De verhuurster wilde al kokosmatten op maat gaan maken, zodat Suus wel de trap op en af kan, maar dat hoeft niet. We willen niet dat ze thuis trap gaat lopen, lief aanbod, maar toch voor bedankt. 
Dus als er iemand is die nog een paar dagen wil genieten van het mooie zuiden: in Heijenrath staat nog t/m zaterdag een gaaf en compleet appartementje voor 2 personen vrij :-)
Challenges;
Retro Sketches - rs#176
Craftliners - Vakantie

maandag 10 augustus 2015

Fijne vakantie en gewonnen.

En hier het 4e kaartje met papiertjes uit de laatste IDEE&post. Het is een CAS-kaartje geworden met het 2e walvisje uit het pakket. Lekker simpel, maar meer heeft het kaartje niet nodig. De titel is enerzijds wel van toepassing op onze dagen hier in Zuid Limburg, we genieten van de omgeving en gaan leuke dingen doen. Anderzijds hebben we het weggaan met een 12-13 weken oude pup onderschat. Briep is vaak wakker 's nachts en daar rusten we niet echt van uit... Ach, ze eet goed en speelt veel met Suus, dus dat zit wel goed. Moeten wij overdag maar af en toe een dutje doen :-)
Gisteren weer een stukje Zuid-Limburg verkend op de racefiets.M'n eerste rit was 10 km, maar de tweede keer heb ik al ruim 16 km gefietst en dat met zo'n 200 hoogtemeters. Geen last van mijn benen (ook nu geen spierpijn), maar heuvel op (toch 12%!) kwam ik wat in de knel met m'n ademhaling. Kwestie van trainen, lijkt me. Ik fiets nooit....

Met mijn 'Today is your day'- kaartje werd ik ROCKstar bij Retro Sketches, hoe leuk!
En bij Blankina was ik winnaar van de candy op haar blog. Ik ontving deze leuke Creatables en gave Craftables via de post. Ik heb ze nu niet bij me, maar na de vakantie ga ik er zeker mee aan de slag. 

Challenges;
CASE (E) this Sketch - #135
De Egel - Zon, zee, strand, vakantie, maritiem 

zondag 9 augustus 2015

This is my happy place.

Gisteren zijn we een dagje naar Duitsland geweest, heerlijk relaxt bij en met vrienden/familie op de camping aan de Prüm. De honden hebben heerlijk gespeeld in het riviertje, nichtjes Indy en Rosey hebben visjes gevangen (even bewaard in een emmer water en weer vrij gelaten) en gezwommen. Daarna heerlijk gegeten met z'n allen, kortom: een geslaagde dag.
Een aantal dagen geleden had ik al wat kaartjes gefröbeld, dus laat ik er vandaag weer eentje zien met het laatste IDEE&post pakket. Vrij simpel, maar ik vind em wel geslaagd, wat vinden jullie?
Morgen weer een walvis-kaartje...
Challenge;

zaterdag 8 augustus 2015

Bee happy!

We zijn nog steeds op vakantie in het mooie Zuid-Limburg en daarom maak ik nog steeds kaartjes met de spulletjes uit de laatste IDEE&post. Heb niet veel andere spulletjes bij me, maar het lukt prima. Gisteravond was het regen en onweer hier in het zuiden, dus lukte me het om 3 kaartjes te fröbelen. Dit is de eerste. Ik het er enkel papiertjes uit het pakket uit gebruikt, verder de bijtjes-Collectables (COL1356) en bloem-stempel van Hema. 
Vandaag gaan we een dagje naar Duitsland. De honden gaan mee, want Briep gaat kennismaken met Briep (Brigitte), die kijkt er al weken naar uit om ons (weer) te ontmoeten....
Challenges;
Cards and Scrap - Zwart/wit met geel.
Mojo Monday - MOJO409