donderdag 31 maart 2016

Kerstkaart 2016 #13.

Ook op deze laatste donderdag van de maand maart is het weer kerstkaarten tijd. Einde van de maand betekent op het 52 Weeks to Christmas blog dat er een challenge is. Dit keer mocht Rosina kiezen en zij daagt iedereen uit om een vintagekaart te maken. Voor sommige kaartenmaaksters misschien een eitje, voor mij een hele klus...! Gelukkig heb ik spullen genoeg in huis, waaronder papier van Graphic45, wat prima past bij het thema. De randjes van het papier flink bewerkt met de distresser en vintage photo inkt, een strik en kantje erbij en voila..... gelukt! 
Je kunt vandaag je wekelijkse kerstkaartje linken onder de voorbeelden van het DT op het 52WTC-blog. Vanaf morgen kun je jouw vintage kaart linken in de rechter bovenhoek. Het zou leuk zijn als je gezellig meedoet!
Challenge;
Retro Sketches - rs#208

woensdag 30 maart 2016

Kleurenkaartenteam: Limoen en bruin.

De laatste woensdag van de maand, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Marfien bruin bij het limoen dat van vorige maand overbleef. Een beetje lastige combi, maar dat is juist de uitdaging. De kaart die ik gemaakt heb, is voor Tony, mijn zwager die vandaag jarig is.
Meer zien in deze kleurencombinatie? Ga dan naar Martina's blog, daar vind je de linkjes. Deze maand gemist en/of al weer startklaar om aan te melden voor volgende maand? Kijk dan volgende week woensdag voor de volgende kleurencombinatie. Dan wordt het bruin met........
Challenge;
Cheerful Sketches Challenge - Sketch maart (gedraaid)

dinsdag 29 maart 2016

Get well soon.

Mijn tweede kaartje vandaag. Dit CAS-exemplaar is voor collega Mark, hij is vorige week geopereerd aan zijn hart. Spannend natuurlijk, maar het is allemaal goed gegaan. Nu thuis weer aansterken, hopelijk is dit kaartje een opkikker. En gelukkig is hij erg positief ingesteld.
Had het kaartje voor morgen ingepland, maar bedacht me dat het dan alweer de laatste woensdag van de maand is, dus dan is het tijd voor het Kleurenkaartenteam. Even in de war door 2e Paasdag, denk ik :-)
Challenge;
CAS Colours & Sketches - #166

HOME.

Gisteren zagen jullie bij Mariken al een verhuiskaartje voor haar collega. Laat dat nou ook mijn collega zijn, hihi. Dus ben ik gisteren (tijdens de 'Alles mag, niksen moet' dag) aan de slag gegaan en dit kaartje voor haar gemaakt. Vivian houdt wel van een beetje vintage achtige stijl, dus vandaar dat ik voor dit achtergrondpapier heb gekozen. Het pannenlap-malletje is van van Marianne Design, vond ze wel grappig aan het haakje, gemaakt met een splitpen. 
Challenge;
CAS(E) this Sketch - CTS #165

maandag 28 maart 2016

Pasen.

Gisteren hebben we genoten van een heerlijke brunch met de familie bij mijn zus en zwager. Eerst gingen de kinderen eieren zoeken. Indy, Rosey, Mels en Quint mochten elk met een mandje de tuin in, waar (grote neef) Bart de eitjes had verstopt. Nadat alle eitjes weer terecht waren, konden we aanschuiven aan een overvolle tafel. 





Voor de neefjes en nichtjes maakte ik deze tafel-kaartjes. Indy doopte die van haar meteen na het eten al om tot bladwijzer, heel slim! Helaas heb ik niet echt mooie foto's (ze zijn gemaakt door verschillende mensen en ná het eten, dus sommige kaartjes zijn ook niet helemaal 'zuiver' meer, hihi ....), maar ik wilde jullie de kaartjes niet onthouden. Zelfs nu de opmaak van dit blogbericht niet wil zoals ik wil en de plaatjes overal heen schieten..... :s
Och, whatever.., geniet nog lekker van deze 2e Paasdag!




zaterdag 26 maart 2016

BEDANKT.

Nog een bedankje wat ik gemaakt het voor één van de sponsoren van de Paasworkshop tbv Alpe d'HuZes. Geen kaartje, maar een wikkel voor een (h)eerlijke reep chocolade. Niet alleen de wikkel, maar ook de inhoud viel (letterlijk) goed in de smaak ;-) 
Ook hier weer de Botanical set van Stampin' Up gebruikt, vind de bloemen (stansen, stempels én papier) helemaal te gek!
Vandaag zijn Nelly, haar zus Annelies en ik bij Ingrid geweest, waar we een SUperleuke workshop hebben gevolgd. Het was een heel relaxt en fantastisch verzorgd door de gastvrouw. Ingrid, enorm bedankt en voor mijn volgers: de resultaten zie je snel.
Challenge;
Feeling Sketchy - Sketch #141
Sketch #141

vrijdag 25 maart 2016

Thanks #2 en deco-hanger.

Zoals beloofd nog een bedank-kaartje voor één van de sponsoren van de workshop Paasbloemwerk maken tbv Alpe d'HuZes. Ook voor dit kaartje heb ik het papier van Stampin' Up gebruikt, dit keer gecombineerd met Eline's Bunny en de paaseieren van Marianne Design. 
Bij elke workshop houden we een loterij, waarbij 3 prijzen te winnen zijn. Omdat ik nog wat deco-ringen had liggen, heb ik er voor de Paasworkshop eentje gemaakt in geel met frisgroen. Helaas niet aan gedacht om er foto's van te maken. Tot ik me bedacht dat ik wel een foto had van de prijzentafel en dus ook van de deco-hanger. Het is altijd wel weer een dingetje om zo'n ding te vervoeren en dit keer ook om een beetje leuk te presenteren :-)

Goeie Vrijdag, allemaal!!
Challenge;
Retro Sketches - rs #207

donderdag 24 maart 2016

Kerstkaart(en) 2016 #12.

We zitten alweer in week 12 van dit jaar en ook op deze donderdag laat ik jullie weer wat kerstkaartjes zien. Vandaag zijn Lil en Monique aan de beurt op ons blog van 52 Weeks to Christmas om jullie nog meer inspiratie te geven. Neem gerust een kijkje, maar doe ook vooral mee en link je kerstkaartje op het 52WTC-blog.
Mijn kaartjes zijn gemaakt met papier van My Mind's Eye en voorgestanste figuren / letters van Theresa Collins. Handig en makkelijk in gebruik. 

De HO-HO-HO-kaart maakte ik als eerste, volgens de sketch bij Sketch Saturday en daarna volgden deze twee. Zo groeit de voorraad gestaag.... 
Challenge;
Sketch Saturday - # 404

woensdag 23 maart 2016

Thanks.

Afgelopen zaterdag was de workshop Paasbloemwerk maken tbv Alpe d'HuZes. Maar liefst 29 deelnemers leefden zich uit met bloemen, groen en allerlei voorjaars/paasmaterialen. Het was een zeer geslaagde middag op creatief gebied, maar ook de opbrengst was fantastisch! Vooral doordat bijna alle materialen geschonken waren. Zo kregen we bakken vol Narcis têtê a têtê-bolletjes in pot, heel veel bloemen en 3 trays eieren en hoefden enkel de ondergronden (lang leve Action, waar ik mooie houten bakken en dienbladen kocht voor een klein prijsje) en steekschuim gekocht te worden. 
Dit bedank-kaartje maakte ik voor één van de sponsoren. Morgen even een kerstkaartje tussendoor, maar ook vrijdag en zaterdag nog meer bedankjes met deze mooie Botanical-materialen van Stampin' Up.
Challenges;
Cards and Scrap - Zwarte achtergrond/Black background
Lift Challenge - Omgevouwen papier, inspiratie;

maandag 21 maart 2016

Happy Birthday

Net als gisteren een kaartje met papiertjes uit de laatste IDEE&post, gecombineerd met stansjes van Marianne Design en de vlaggetjes van Magnolia. Best een kleurrijk kaartje, lekker feestelijk.
Deze werkweek is gelukkig ietsje rustiger als de voorgaande twee. Wel start ik (net als Ellen, Mariken en nog een aantal collega's) tussen mijn lessen door met het bezoeken van basisscholen die komend schooljaar nieuwe leerlingen bij ons 'afleveren'. Deze zogenaamde warme overdrachten zorgen ook voor een piek, vooral omdat alle bezoeken vóór de meivakantie gepland moeten worden. Aangezien de meivakantie al in april start, is dat toch weer even buffelen. Maar gelukkig mag ik de tijden wel zelf (in overleg met de leerkracht van groep 8 natuurlijk) bepalen. En a.s. vrijdag zijn we, in tegenstelling tot vorig jaar, weer lekker vrij. Een echt Goede Vrijdag in het vooruitzicht dus :-)
Challenge;
Paper Play Sketches - Sketch 003

zondag 20 maart 2016

New home.

Mijn tante is verhuisd. Na het overlijden van mijn oom wilde ze toch wel graag wat kleiner gaan wonen. Ze heeft nu een passende woonruimte gevonden en dat verdient een kaartje. Het heeft een beetje een klassieke uitstraling, maar dat mag wel voor een 70-plusser, toch?
Challenges;
Creapaleis - Nieuwe woning/verhuizing
Freshly Made Sketches - FMS228

vrijdag 18 maart 2016

Birthday boy + girl.




Gisteravond, na wéér een lange werkdag, maar eens relaxt aan het fröbelen geweest. Wilde graag nog meedoen met de challenge bij DCL en heb 2 kaartjes gemaakt met een tekstballon. Een jongens- en een meisjesversie. De ballonnen knipte ik uit pocketletter-kaartjes, de tekstjes zijn van Stampin'Up. Voor de grap nog andere ballonnen erbij geplakt :-)
Ondertussen begonnen met de laatste, volle werkdag deze week en dan..... een gezellig druk weekend, daarover later meer ;-)
Challenges;
Dutch Card Lovers - tekstballon(nen)
Retro Sketches - rs#206

donderdag 17 maart 2016

Kerstkaart(en) 2016 #11.


Deze donderdag zijn Lia en ik aan de beurt op het blog van 52 Weeks to Christmas om voorbeeld-kerstkaartjes te laten zien. 
Onze kaartjes zijn in rood/wit, ik heb het gecombineerd met kraft. De vierkantjes papier zijn gestanst uit een oud Marianne Design blokje 'Christmas' en de Crea-Motion figuurtjes kocht ik ooit op de rommelmarkt.
Doe ook mee en plaats een linkje van jouw creatie op het blog. Dan komen wij, de dames van het DT, snel bij je langs!
De studie-ochtend was wel oké gisteren, maar het personeelsuitje 's middags was zeer geslaagd! Met de collega's van onze VMBO-school zijn we gaan rijden in 10 TUK TUK's en via GPS langs allerlei opdrachten gereden. Ik was op pad met de dames van bloemschikken en een plantenteeltdocent. Erg gezellig, veel lol gehad onderweg en we kwamen langs een (voormalige) landbouwschool. Dat moest op de foto! :-)