dinsdag 31 mei 2016

Way to go!


Nog een wikkel met daarin chocolade voor een kanjer: Ellen (Rolf z'n moeder) gaat morgen de Alpe d'HuZus lopen. Ze wilde dat graag vóór haar 70e nog doen, dus 'moest' ze dit jaar, want in december hoopt ze die leeftijd te bereiken. Ze wandelt dagelijks flinke stukken met haar 2 hondjes en ze is superfit, dus dat komt vast goed. Ik ga proberen of ik haar morgen online kan volgen.
Gisteren verliep de reis redelijk oké, op noodweer (met wat file als gevolg) in Luxemburg na. Om 16.00 uur waren Rolf, Onno, Ellen en Erik bij het appartement op de Alpe. Daar was het droog, in tegenstelling tot hier, wat een regen.... 's Avonds na het sporten heb ik nog even met Rolf gebeld en toen maar op tijd naar bed. Je merkt toch dat je een paar uurtjes hebt gemist! Graag tot morgen, dan nóg meer chocolade-wikkels :-)
Challenge;
CAS Colours & Sketches - Challenge #175

maandag 30 mei 2016

Kanjer.

Vannacht is Rolf vertrokken richting Frankrijk. Om 03.00 uur stonden we naast het bed en even later was (schoon)moeder Ellen hier. Ook Erik, een vriend van ons, en Onno, Rolf z'n broer, zijn mee. Met z'n viertjes vertrokken ze om 04.00 uur en hopen ze vanmiddag rond 16.00 uur op Alpe d'Hues te zijn. 
Voor Rolf maakte ik dit chocolade-wikkel, omdat hij al jaren mijn kanjer is en ik het top vind dat hij zich weer inzet voor het goede doel. Morgen laat ik je weten hoe het met ze gaat en zie je de wikkel die ik maakte voor Ellen.
Challeges;
Dutch Card Lovers - Gebruik goud
CAS on Sunday - Sparkle
CAS(E) this Sketch! - CTS #174

zondag 29 mei 2016

Petekind jarig.

Gisteren was ons petekind Elmar jarig, zijn leeftijd is verwerkt op de kaart die ik voor hem maakte. De foto erop is van ruim 20 jaar geleden, toen hij klein Elmartje was. :-) Wat een droppie was het toen (en nog, hihi) en het tuinbroekje wat hij daar aan heeft, had ik voor hem gemaakt. Als je goed kijkt zie je het op het labeltje staan: Met liefde gemaakt door Colien. Hij kon er wel om lachen toen hij de kaart gisteren kreeg. Bij het feliciteren moest ik wel even op mijn tenen staan om de zoenen op zijn wangen te krijgen, want inmiddels steekt hij zo'n 30 cm boven me uit....
Challenges;
Marianne Design - Maak een kaart met een oude foto 
Paper Play Sketches -  Sketch 008

donderdag 26 mei 2016

Kerstkaart 2016 #21.


Op deze laatste donderdag van mei start op het 52 Weeks to Christmas blog.de maandelijkse challenge. Epie bedacht em deze keer en we willen graag één of meerdere dieren op een ronde kerstkaart zien.
Doe mee met deze challenge en link je kaartje vanaf morgen in de rechterbovenhoek van het 52WTC blog. Je mag ook een kerstkaartje naar eigen idee maken, dat kun je onder het blogbericht van vandaag linken op het blog.

Challenge;
52 {Christmas} Card Throwdown - Little Christmas critters

woensdag 25 mei 2016

Kleurenkaartenteam: Kraft en rood.

De laatste woensdag van de maand mei, dus tijd voor het kleurenkaartenteam van Martina! Deze maand koos Veerle (knal)rood bij het kraft dat van vorige maand overbleef. Een uitdagende combinatie, waar ik toch wat wit aan heb toegevoegd. Ik maakte de kaartjes afgelopen zondag. Het zijn twee dezelfde kaartjes, omdat er gisteren 2 dames van het DT bij 52 Weeks to Christmas jarig waren. Als het goed is hebben ze de verjaardagswens (met brievenbus) op de juiste dag in hun brievenbus ontvangen.
Meer zien in deze kleurencombinatie? Ga dan naar Martina's blog, daar vind je de linkjes. Deze maand gemist en/of al weer startklaar om aan te melden voor juni? Kijk dan volgende week woensdag voor de volgende kleurencombinatie.
Challenges;
Dutch Card Lovers - Maak een kaart met alleen papier en stansen (dus geen stempels, inkt en/of andere embellishments)
Retro Sketches - rs#216

dinsdag 24 mei 2016

Slaap kindje slaap.

Vorige week maandag is Mathieu geboren, zoon van Arieke en Matthijs. Hun eerste kindje, heel bijzonder en zeker een kaartje waard. Ik heb het CAS gehouden, zoals bij op het Marianne Design Challenge blog werd gevraagd. Het schaapje piept gezellig achter zijn eigen liedje vandaan :-)
Aan de binnenkant de naam van de nieuwe Werkendamse wereldburger. (Met één van mijn vorige babykaartjes stond ik in de top 3 5 bij Marianne's Designdiva's, hoe leuk is dat?!) Binnenkort nog een babykaartje, dan voor een meisje. Maar tussendoor is het tijd voor het kleurenkaartenteam en kerstkaartjes-donderdag...
Challenges;
Marianne Design Challenge blog - CAS
De Egel - Babykaart (3e inzending)
AnMa Creatief - Baby (3e inzending)
Marianne Kreadivas - Alles mag, optie baby
Marianne Designdivas Alles mag, optie baby

Sketch Saturday - #413
 

maandag 23 mei 2016

Marleen 30 jaar!

Hiep, hiep, hoera! Vandaag is Marleen jarig en mag zij haar 30e verjaardag vieren. Op haar blog kondigde ze deze dag al een tijdje geleden aan en koppelde ze een candy aan het heugelijke feit. Waarschijnlijk (aan het aantal reacties te zien) puilt haar brievenbus uit en kan ze genieten van heel veel verschillende creaties en gelukwensen. Ik heb haar een kaartjes in Hollandse sferen gestuurd, hopelijk valt het in de smaak. 
Challenges;
Cards & Scrap - Typisch Hollands
Cheerful Sketches - Mei-challenge:

zondag 22 mei 2016

Just for you.

Op dit moment zie je overal in kaarten- en scrapland flamingo's verschijnen en ook in mode (kleding en interieurs) zijn ze in opmars. Zelf heb ik er niet zoveel mee, totdat ik deze leuke mal van Sizzix tegenkwam. Niet te groot en in meerdere laagjes op te bouwen, dus toch gezwicht.... Ik maakte er dit simpele kaartje mee, strookjes American crafts papiertjes aan weerszijden, mooi tekstje en een touwtje... dat ging snel. :-)
Fijne zon(nige) dag, allemaal!
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS237

zaterdag 21 mei 2016

Stijn 10 jaar.

Afgelopen donderdag was het feest: Stijn was jarig. Voor hem een stoere kaart (met papiertjes van Action) met wat geld erin voor 'Dagobert Duck' :-) Stijn had wel een wens doorgegeven, hij wilde graag een spannend boek, maar niet té spannend, zodat hij niet kan slapen. Duidelijke wens, maar wel lastig als je dat aan meerdere mensen vraagt, dus om niet een boek dubbel te geven, werd het geld en mag hij zelf een boek uitkiezen. Als tip plakte ik aan de binnenkant 7 plaatjes van Taptoe boeken uit de serie Het geheim van..... Ik ben benieuwd welk boek hij gaat aanschaffen.
Challenge;
MojoMonday - MOJO448

vrijdag 20 mei 2016

Hé daar, dat heb je echt verdiend!

Vorige week heb ik een weddenschap(je) met m'n collega Tamara verloren. Daarom was ik haar een reep chocolade verschuldigd. Ook al wilde ze die niet echt hebben (nee joh, was maar een grapje!...), heb ik haar afgelopen dinsdag verrast met deze lekkernij. 
De wikkel is gemaakt met papier uit een blok van Action, de bloemetjes met een MFT stans en zijn opgeplakt op een 'notitieblaadje' van Marianne Design.  De tekstjes zijn van Els Brigé,hoe toepasselijk?!
Challenge;
Retro Sketches - rs#215

donderdag 19 mei 2016

Kerstkaart 2016 #20.

Deze week zijn Ingrid en ik aan de beurt om een voorbeeldkaartje te plaatsen op het 52 Weeks to Christmas blog. Neem gerust een kijkje, ook bij de voorgaande weken en wie weet doe je er inspiratie op. Wekelijks dagen we je uit om jaarrond kerstkaarten te maken en zo aan het einde van het jaar stress te voorkomen, doordat je een voorraad(je) hebt opgebouwd.
Mijn kaartje is ook deze week gemaakt met de materialen uit de kerst IDEE&post van vorig jaar en glittertape van Hema. Best lastige papiertjes, maar ik heb me voorgenomen er 'gewoon' mee aan de slag te gaan. Dit kaartje bevat niet echt traditionele kerstkleurtjes, dat vind ik dan wel weer leuk.
Challenges;
Christmas Card Challenges - Anything goes
Sketch Saturday - Sketch #312

woensdag 18 mei 2016

Roparun 2016.


Ook dit jaar waren een heel stel van mijn collega's afgelopen Pinksterdagen weer op pad tijdens de Roparun. Dat is een unieke hardloopwedstijd (vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam) met een even uniek doel: 'Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. De Roparun ondersteunt financieel vele (kleinschalige) projecten om het leven van (ex)kankerpatiënten en hun familieleden te verlichten en te veraangenaam. Als 'de Buitenbeentjes' zetten mijn collega's en hun teamgenoten zich in tijdens de run, maar ook met allerlei activiteiten (vooraf) om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit doel. Vrijdagavond is het team vertrokken richting Hamburg, zaterdag einde van de ochtend was de start en maandagmiddag waren ze bij de finish op de Coolsingel. Een geweldige prestatie, waarvoor ze gisteren op school beloond zijn met een bloemetje. 




















Ik had de eer om 'een kaartje' aan de boeketten te maken. Dat werden 4 labels, vastgemaakt met een eyelet en vastgeklemd met een houten bloem op knijper, waarop ik nog 2 bloemetjes geplakt heb.
Het was een hele klus, maar weer heel tof om te doen!





Collega Bram nam na deze Roparun afscheid als teamcaptain en vanuit de Buitenbeentjes kwam de vraag of ik een kaartje bij zijn afscheids-cadeautje wilde maken. Ik moest meteen denken aan een stickervel wat ik nog had liggen en dit kaartje ontstond:

Met letterstickertjes plakte ik 'Roparun' (over het woordje marathon) en verder stempelde ik er wat chevrons en spetters op. In de binnenkant kwam symbolisch het woordje finish. De kaart viel goed in de smaak.

dinsdag 17 mei 2016

3 x Baby.



Nog steeds was er vraag naar baby-kaartjes voor de verkoop, dus heb ik afgelopen zondag deze 3 kaartjes gemaakt. Een tijdje geleden kreeg ik van iemand een stapeltje geboortekaartjes met Anne Geddes plaatjes en daarvan heb ik 3 heel verschillende afbeeldingen gebruikt en volgens dezelfde sketch verwerkt. De tickets komen van Flying Tiger... Een blauwe en roze versie liggen voor de hand bij babykaartjes, toch is de groene mijn favoriet geworden. Hopelijk worden ze snel verkocht en kan er weer wat geld mee richting de Alpe.
Zo eerst maar weer eens richting school = werk na een heerlijk, lang weekend...
Challenges;
AnMa Creatief - Baby (2e inzending)
De Egel - Babykaartje (2e inzending)
Paper Play Sketches - Sketch #007