zondag 31 juli 2016

Knotsgekke kaartendagen Den Bosch

Dit bericht blijft bovenaan staan tot 31 juli.
Voor nieuwe berichten scroll naar beneden.

In dit blogbericht mag ik jullie 2 leuke dingen vertellen!

Nummer 1: Samen met enkele andere bloggers ben ik gevraagd om tijdens de Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen deel te nemen aan het Bloggersplein. Tijdens een vorige editie heb ik het plein bezocht en dit keer sta ik er zelf, super leuk! Op 1, 2 en 3 september zijn deze dagen in de Brabanthallen in Den Bosch op zaterdag 3 september laat ik mijn scrapspul op het Bloggersplein zien. Op donderdag 1 september ga ik als bezoeker naar de beurs....

Voor wie het nog niet weet: De Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen is dé beurs voor kaartenmakers, stempelfanaten, scrapbookers en alle andere hobbyisten met een passie voor papier. Het leukste creatieve uitje van het jaar voor beginners, maar óók de meest fanatieke kaartenmakers en scrappers kunnen hier hun hart ophalen.Deze beurs trekt bezoekers vanuit heel Nederland én België om  materialen in te kopen, inspiratie op te doen en de nieuwste trends te signaleren.

Nummer 2: Ik mag voor de beurs 5 x 2 entreetickets verloten, dat is toch gaaf?!
Wil je kans maken op twee vrijkaarten voor de najaarseditie in de Brabanthallen Den Bosch? Reageer dan hieronder op mijn blogbericht. Geef aan met wie en waarom je deze beurs wilbezoeken en wie weet ben jij de gelukkige winnaar! Reageer vóór 31 juli, want op 1 augustus maak ik de bekend welke 5 mensen (samen met iemand naar eigen keuze) de tickets hebben gewonnen.





vrijdag 29 juli 2016

Kleurenkaartenteam: Geel en kobaltblauw

Eergisteren was het de laatste woensdag van de maand en daarmee Kleurenkaartenteam-dag bij Martina. Maar ik was het helemaal vergeten... :( Doordat we een dagje uit met onze nichtjes hadden bedacht, had ik zondag al ingepland t/m donderdag en vanwege de vakantie was mijn agenda niet open geweest en dus vergat ik helemaal het KKT. Toen ik 's avonds op mijn blog keek, was bijna de hele zijbalk geel met kobaltblauw en kwam ik erachter dat ik wel aangemeld had, maar niks had gemaakt. En Mariken had nog wel zo'n leuke, zonnige combi bedacht. Om het goed te maken en omdat de maand toch nog niet voorbij is, doe ik alsnog mee... ;- )
Wil je weten wie er nog meer (en wél op tijd, hihi) een geel/blauw kaartje gemaakt heeft, kijk dan bij Martina voor de linkjes.
Je kunt nog steeds kans maken op 2 vrijkaartjes voor de Knotsgekke Karten en Scrapdagen in Den Bosch. De beurs is van 1 t/m 3 september, doe mee door te reageren op bovenstaand bericht en a.s. maandag maak ik de winnaars bekend....
Challenges;
Bij Oma Dee - IJsje voor een prijsje
Freshly Made Sketches - FMS247

donderdag 28 juli 2016

Kerstkaart(en) 2016 #30.

Hartje zomer en dan toch kerstkaarten. En dan ook nog es op de laatste donderdag van de maand, dus dat betekent een challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Dit keer mocht ik het thema bedenken en wat me voor deze maand meteen te binnen schoot was: 
'Christmas in July'
We vragen je dus een kaart te maken in zomerse sferen. Denk aan de kerstman in zwembroek, een sneeuw (of zand) pop op het strand of iets met teenslippers aan de waslijn ;) Alles mag, zolang het maar een zomerse kerstkaart is. Tip: Google maar eens op 'Christmas in July' voor wat inspiratie. Maar ook op het 52WTC blog zie je fantastische voorbeelden van ons designteam!
Je kunt je kaartje vanaf morgen linken in de rechterbovenhoek op het 52WTC blog. Mocht je vandaag al een (wekelijks) kerstkaartje klaar hebben, kun je dat linken onder het bericht op het blog. Ik wens je veel zomers kerstplezier!
Challenges;
Christmas Card Challenges - Anything goes
Merry Monday Christmas Challenge - Christmas in Summer
Sketch Saturday - Sketch #442

woensdag 27 juli 2016

Fijne Vakantie.

Nog een zomers vakantiekaartje. Ook deze is gemaakt met een vrolijk papiertje uit het laatste IDEE&post-pakket. De 'puffy-dot' sticker-rondjes zijn echt grappig. Net als het zonnebrilletje, ooit eens gekregen van Esther (weet je nog?) en de tekst past bij deze dag(en)
Vandaag gaan Rolf en ik met onze nichtjes Indy en Rosey naar attractiepark Hellendoorn. Vroeg uit de veren, flinke rit voor de boeg, maar het wordt vast een leuk avontuur....

Challenges;
AnMa Creatief - Zomer
The Paper Players - Sketch #305

dinsdag 26 juli 2016

Heerlijk zeg!

Vandaag is het weer heerlijk zonnig, dus is een ijsjeskaart op zijn plaats. Het mooie zonnige 'Sunny days' papier (wat je vorige week ook al zag op Indy's kaartje) past dan prima! Het tekstje is van BijOmaDee, zo leuk!
Vandaag weer wat voorbereidingen treffen voor het zomerkamp van volgende week. Ik duik zo de garagebox in, daar staan alle spullen opgeslagen en ik ga eens kijken wat er nog is en wat er nog ingekocht moet worden...

Jullie kunnen overigens nog steeds reageren op het bericht hierboven en kans maken op 2 toegangskaartjes voor de Knotsgekke Kaarten en Scrapdagen in Den Bosch op 1, 2 of 3 september!! Zelf ga ik op donderdag met een vriendin als bezoeker naar de beurs en sta ik op zaterdag 3 september op het bloggersplein.
Challenges;
Bij Oma Dee: IDEE&post - IJsje voor een prijsje
Retro Sketches - rs#224


maandag 25 juli 2016

Tweeling op komst.

Dit kaartje knutselde ik op bestelling. Het verzoek was om iets te maken voor iemand die zwanger is van een tweeling en al een dochter heeft. Op een of andere manier moest ik meteen aan de eendjes van Marianne Design denken en die heb ik er dan ook maar voor gebruikt. Vanavond krijgt de besteller het kaartje, maar via een reactie op een foto kreeg ik al bericht dat het helemaal oké is.
Vandaag weer lekker aan de slag voor het zomerkamp, samen met mijn zus ga ik de groepslijsten samenstellen en buslijsten maken. Verder nog de verzekering regelen, wat materialen inkopen en wat kopiëren. Dat kan allemaal op het gemakje, heerlijk nog een week de tijd!
Challenges;
Marianne Design Kreadiva's - Alles geht 
Marianne Design Divas - Anything goes

zaterdag 23 juli 2016

With sympathy.

Vorige week kregen we het droevige bericht van een overlijden hier in de straat. Een man van 55 was overleden, heel triest. Dit kaartje maakte ik voor zijn vrouw.
Gisteren was de laatste schooldag en hebben we als team na het rapporten uitdelen de leerlingen traditioneel uitgezwaaid. Zo'n 80% van onze leerlingen woont op behoorlijke afstand van onze school en zij reizen dagelijks met de bus. Natuurlijk werden ook de fietsers uitgezwaaid en fijne vakantie gewenst. Ik heb nog niet helemaal het vakantiegevoel, maar dat zal wel komen doordat we volgend jaar met een ander systeem in de bovenbouw gaan werken en daar nog niet alles klaar voor is, terwijl ik gisteren toch tot 15.30 uur gewerkt heb... Ach, nu eerst alles maar eens in orde gaan maken voor het zomerkamp wat op 1 augustus van start gaat. Dan barsten de plaatselijke Olympische spelen los voor 78 kinderen :)
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS246

vrijdag 22 juli 2016

Laatste schooldag.


Vandaag is de laatste schooldag en krijgen onze onderbouw-leerlingen hun rapport. Ik ben mentor van een 2e klas en die ontvangen ook hun behaalde Jeugd EHBO-diploma. Omdat ze maar 1 lesuurtje op school zijn en ik toch dat uurtje actief wil vullen, heb ik voor elke leerling een schrift gekocht. Daarin mogen ze morgen voor elkaar een vakantiegroet of een compliment mbt afgelopen schooljaar schrijven. De bak met stiften staat klaar. De bounce-ballon is als grapje, vinden ze waarschijnlijk wel leuk. Ik heb alle spulletjes in een opbergmapje gedaan, zodat de leerlingen het netjes mee naar huis kunnen nemen...
Al een tijd geleden zag ik bij de bloemengroothandel deze leuke schoolbordkrijt-labels, die móest ik kopen ;) Nu heb ik ze eindelijk gebruikt en er nog een extra label bijgemaakt met de leuke teksten van BijOmaDee in combinatie met de Hema-ananas. 

Na het uitzwaaien van de leerlingen hebben we een gezamenlijke brunch en nemen een aantal collega's afscheid. Een aantal omdat ze (helaas) overtollig zijn (we hebben volgend jaar 3 klassen minder, maar gelukkig hebben ze al een andere baan) en een aantal omdat ze een andere uitdaging zochten en uit zichzelf een andere job hebben gezocht. De ananas-kaarsjes in pot kocht ik bij Hema, daarvan heb ik de verpakking wat versierd.

Ook deze kaarsjes zijn van de Hema. Happy stond er al op, de rest van de tekst maakte ik met de lettermalletjes van Marianne Design. De labels zijn van Action en de vilt-figuurtjes kocht ik ook bij de bloemengroothandel. Dus ik vertrek zo met een kratje vol weggevertjes richting school = werk....



donderdag 21 juli 2016

Kerstkaart 2016 #29.

Wat een hitte, echt geen weer om kerstkaarten te maken.... Of toch wel! Want gisterenmiddag heb ik o.a. dit kaartje gemaakt. Het was in de achtertuin niet te harden en met mijn witte sproetenvelletje ben ik lekker binnen gebleven. Tijdens een opruimwoede van een tijdje geleden kwam ik een knipvel met Eline's owls tegen. Is al uit 2013 ofzo, maar vind ze nog steeds leuk. Dus, hoppa: de schaar erin en toch maar liefst 1 uilenkoppeltje en 1 postzegel uitgknipt, haha. En niet eens 3D geknipt/geplakt, vond het wel prima zo. Dat vel kan nog wel 10 kaarten mee :-)
Maar ondertussen heb ik dus wel weer een kerstkaartje gemaakt, m'n voorraad groeit nog steeds. Doe ook mee met de uitdaging om wekelijks een kerstkaartje te maken, is echt een aanrader!
Zo meteen naar school = werk, nog 2 dagen, dan zit het schooljaar erop....
Challenges;
Christmas Card Challenges - Weekly challenge
Retro Sketches - rs#223

woensdag 20 juli 2016

A4-tje voor Lies.

Zoals ik gisteren al vertelde, gaat Lies met pensioen. Haar directe collega's van het zorgteam vroegen ons een A4-tje in te leveren om in één van de bakjes te doen die de dames voor haar hebben klaargezet. Lies is altijd erg van de bakjes geweest. Zo had ze de bakjes; Opruimen, Nieuw, Cito, Bellen, etc. Ze ziet er best een beetje tegenop om niet meer te hoeven werken, dus ze kan wel wat tips gebruiken tegen de verveling. Daarom leek het een leuk idee om haar bij haar afscheid een stapel bakjes cadeau te doen met daarop; Klussen, Vakantie, Kleinkinderen, Knutselen, Uitjes met de familie en Tips om je niet te vervelen. 
Ik heb gekozen voor het bakje Knustelen en materialen in een zakje gedaan om wat kaartjes te maken. In het andere zakje eentje die al af is en om in stijl te blijven post-it's erop ('nog af te maken' en 'is klaar') die Lies ook altijd gebruikte. Én met lettertang-tekstjes, want die vindt ze zo leuk :-)
Verderop deze week nog meer afscheids-presentjes, maar morgen, donderdag, eerst een kerstkaartje.
Challenge;
Sketch Saturday - Sketch #421

dinsdag 19 juli 2016

Indy jarig en Lies met pensioen.

Vandaag een dubbel blogbericht omdat ik met een aantal challenges mee wil doen :-) Allereerst: Hiep, hiep, hoera voor Indy! Vandaag wordt ons nichtje 11 jaar, tijd vliegt. Ze heeft een actueel verlanglijstje: een powerbank, sweater van haar voetbalclub, een flamingo zwemband en pizza luchtbed en van haar ouders krijgt ze een mobiele telefoon. Ik dacht: daar kan ook nog wel een ananas bij, ook helemaal hip! Het is een stempel van de Hema (gedeeltelijk ge-paper-pieced) en met de gekozen sketch vond ik het zonnige papier wel passend. Natuurlijk mocht haar naam niet ontbreken.
Challenges;
Cupcake Inspirations - Tropical

CAS Colours & Sketches - Sketch Challenge #182

En dan dit kaartje. We zijn toe aan de laatste week school en dat doen we dat t/m donderdag zonder leerlingen. Dat betekent deze dagen opruimen (dit keer veel, omdat er verbouwd wordt), rapporten en leerlingen bespreken, toetsen voor komend schooljaar in orde maken en vergaderen in een nieuwe setting. Maar ook afscheid nemen van een aantal collega's. Lies gaat met pensioen en dat heeft ze verdiend! Ze is de administratieve kracht van ons zorgteam, maakt lange dagen en werkt zeer zorgvuldig. Ik maakte dit kaartje voor haar met leuke tekst-stempels van Marianne Design (P) en die bij de laatse IDEE&post zaten.
Challenges;
Bij Oma Dee: IDEE&post - IJsje voor een prijsje
CAS(E) this Sketch! - #181

Voor Lies maakte ik ook nog een A-4 tje op verzoek van de overige dames van het zorgteam. Maar daarover morgen meer... 
Suus gisteren in de polder...
Vandaag is het hier in huis ook een beetje feest, want Suus is ook jarig! Onze Heidewachtel-dame is 2 jaar en we zijn dol op haar en haar zusje Briep. Ze wordt elke dag al verwend, dus niet echt iets extra's voor haar (denk ik...). Ze is dol op rennen in de polder, maar met deze hitte zoekt ze liever de schaduw op.

zondag 17 juli 2016

Samen (bijna) 130 jaar.

Gisteren vierden mijn ouders dat ze samen (bijna) 130 jaar zijn. Mijn moeder was in april jarig, mijn vader wordt in augustus 65 jaar. Dat vonden ze een feestje waard en ze verstuurden maar liefst 65 (hoe toepasselijk...) uitnodigingen. Mijn 3 zussen zorgden ervoor dat alles in orde kwam met de hapjes en drankjes en ik nam de versiering voor mijn rekening. Naast gekochte ballonnen en slingers heb ik deze vlaggenlijn gemaakt om op te hangen.


Verder maakte ik wat labels en stekers voor bij de bloemetjes:
Voor op de sta-tafels vulde ik kleine conserven potjes met een roosje, vrouwenmantel en Hypericum-besjes. Aan ieder potje een label. 
De stekers gingen in bloemstukjes die ik voor de tafeltjes-met-stoelen-eromheen maakte. (Op de 2 grotere tafels had ik grotere bloemstukken gemaakt, maar helaas niet op de foto gezet...)
Natuurlijk kon een kaart niet ontbreken. Ik heb em met hetzelfde papier gefröbeld als bovenstaande versieringen. Het werd op het laatst nog een kaart van ons allemaal.
Als je het lintje losmaakt, kun je de kaart openklappen. Binnenin was een tegoedbon voor een fotoshoot met de hele familie geplakt. De laatste keer hebben we als dochters met mannen en kinderen foto's laten maken, nu leek het ons een leuk idee om 'ons pa en ma' erbij te hebben. Echt met z'n allen, dus ook Quint, hun jongste kleinkind, want die ontbrak nog op de laatste foto's. Ze vonden het een superleuk kado, idee geslaagd, nu nog een datum prikken ;-)