dinsdag 31 januari 2017

Hannah #2.

Op verzoek maakte ik nog een kaartje voor de pasgeboren Hannah. (de vorige zie je hier) De vraag was of ik em persoonlijk en speciaal wilde maken. Nou, volgens mij is dat gelukt ;-)  De opdrachtgeefster was dan ook helemaal tevreden en zocht nog een extra kaartje uit.
Normaal heb ik op dinsdag de eerste 2 uur geen les en kan ik rustig aan doen. Maar vandaag draaien we een aangepast rooster ivm de rapportvergaderingen van vanmiddag. Dus.... geen getreuzel, maar op tijd naar school = werk...
Challenge;
CASE(E) this Sketch! - CTS206

maandag 30 januari 2017

Cirkels...

Gisteren was Erik jarig, hij werd 44. Omdat ik even geen 'stoere' kaart in huis had en de kaart vrijdag op de bus moest, zocht ik een simpele sketch op die snel te maken was. Vrijdagochtend nog voordat ik naar school = werk ging, ontstond dit kaartje. Gemaakt met de gave papiertjes van Jen Hadfield uit het vorige IDEE&post pakket. En snel was-ie: binnen een kwartiertje gesneden, geplakt, gestempeld én geschreven... Dat lukt lang niet altijd, hoor!
En deze is gisteren gemaakt met de papiertjes uit het huidige pakket. Hierbij de hartjes- en randmal van Lawn Fawn gebruikt, die zaten ook in de kit. Dit kaartje heeft een heel andere uitstraling als het bovenste en ik moet zeggen dat ik de eerste veel mooier vind. Maar dat komt vooral door de kleurtjes, dit tweede kaartje is nogal bont gekleurd. Het gaat in de verkoop voor het goede doel.
Nu op naar een nieuwe werkweek, hopelijk wat minder hectisch als de vorige... 
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS272

zondag 29 januari 2017

Valentijn in roze en blauw.

Het laatste IDEE&post pakket bevalt goed, ook vandaag weer 2 kaartjes met de leuke 'Love & Adore'- papiertjes. De vierkante stickers kwamen goed van pas bij de sketch die ik had uitgezocht. Na een paar keer schuiven, koos ik voor een roze en een blauwe versie. 
Met de alfabet-malletjes van Marianne Design nog het woordje LOVE erboven (alsof dat nog niet duidelijk was, haha) en klaar.... M'n zondagochtend alweer goed besteed :-)
De Open Dag was erg geslaagd gisteren. Ruim 2000 bezoekers kwamen onze school bekijken. Hier zie je een foto-impressie. Nu maar hopen dat er 6 en 7 maart weer veel mensen komen, dan zijn de inschrijvingen voor volgend schooljaar. Daar doen we het tenslotte voor!
Challenges;
Dutch Card Lovers - Valentijn
Feeling Sketchy - Sketch #161
Sketch #161

zaterdag 28 januari 2017

Hartjes!

En nog meer tweelingkaartjes, dit keer allebei met de papiertjes uit het Love & Adore pakket. Bij het ontvangen van het IDEE&post pakket kwam ook een mail vol inspiratie. Daarbij ook een uitnodiging om mee te doen met de schetsuitdaging. Judith bedacht onderstaande sketch en daarmee ging ik aan de slag.
Op dit moment rollen er telkens (spontaan) 2 kaartjes uit mijn handen. Zo kan ik de voorraadbak weer goed vullen en kunnen de kaartjes verkocht worden voor het goede doel; Alpe d'HuZes. Rolf heeft weer ingeschreven en gaat op 1 juni de berg weer op in Frankrijk.

Gisteren met 2 collega's het bloemschiklokaal schoongemaakt en gezellig ingericht. Zo meteen ga ik mijn collega ophalen en gaan we samen de catering verzorgen tijdens de open dag op school = werk. We gaan onze collega's en de leerlingen die vandaag komen helpen voorzien van koffie/thee of iets fris. Twee andere collega's doen dat voor de bezoekers. Stiekem ben ik blij dat ik dit klusje (weer) toebedeeld heb gekregen, want zodoende kom ik in veel lokalen en zie ik zelf ook iets van de school zoals we die vandaag presenteren.... 

vrijdag 27 januari 2017

Zoek de verschillen....

Vandaag 2 kaartjes volgens dezelfde sketch en allebei met materialen uit een IDEE&post pakket. Deze bovenste met de vorige kit, de jen Hadfield papiertjes en de mooie woordstans. Een bedankje voor een man die Rolf een gaaf leren jack bezorgde. Stoere kaart, net als de jas!
En deze met de vrolijke spulletjes uit de laatste IDEE&post. Een Valentijnskaartje, dus helemaal 'Love & Adore'. Grappig om te zien hoe verschillend dezelfde sketch kan uitpakken, toch?!
Vandaag de minst favoriete dag op school = werk: poetsen.... Morgen is de open dag, dus alles moet er spic en span uitzien. Aangezien we gisteren tot het laatste uur nog praktijktentamens hadden in het bloemschiklokaal moet er nog heel wat gebeuren. Ach ja, even de schouders eronder om morgen veel potentiële nieuwe leerlingen in een mooie, frisse school te ontmoeten ;-)
Challenge;
MojoMonday - MOJO481

donderdag 26 januari 2017

Week 4 van 52 WTC, Challenge.

De eerste maand van 2017 zit er al bijna op en ook op deze donderdag een kerstkaartje. En omdat het de laatste donderdag van de maand is, hebben we bij 52 Weeks to Christmas een uitdaging voor je. Dit keer mocht Marijke de challenge bepalen en zij koos voor onderstaande sketch:
Ik heb mijn voorbeeldkaartje gemaakt mbv de Fuse en van elk vlakje een soort zakje gemaakt. Na het vullen met sterretjes en sequins heb ik elk deel dicht geseald. 

Challenges;
ABC Chrismas Challenge - A is for Anything goes
Christmas Card Challenges - Weekly card


Met ongeveer dezelfde materialen nog een 'gewoon' kaartje gemaakt. Het donkerrode glitterpapier is een stukje van een tafelloper. Die kocht ik, samen met een gouden exemplaar, net na kerst bij AH. Twee halen, één betalen en superleuk om te gebruiken op feestelijke kaartjes of kerstkaartjes zie je wel...
Start ook in januari met het maken van kerstkaartjes, zodat je aan het einde van het jaar een mooie voorraad hebt. Wij dagen je uit! 
Doe je mee met de challenge? Link dan je blogbericht vanaf morgen in een nieuwe blogbericht van het 52 WTC blog. Wel een kerstkaartje, maar niet volgens de sketch? Dan kun je het kaartje linken als wekelijkse bijdrage onder de voorbeeldkaartjes van vandaag. Veel plezier!

p.s. Nog bedankt voor al jullie reactie op mijn belabberde stempelwerk/ongeduld bij mijn KKT-kaartje van gisteren. Ik heb gistermiddag 2 stroken vellum netjes opnieuw gestempeld en dit is het resultaat:


woensdag 25 januari 2017

Kleurenkaartenteam: Groen en blauw.

De eerste maand van 2017 zit er bijna op, wat gaat het snel! Ook op deze laatste woensdag van de maand doe ik mee met het Kleurenkaartenteam van Martina. Dit keer mocht GerJanne een kleurtje kiezen bij het groen van vorige maand en zij koos voor blauw. Een prima combinatie, al moest ik toch even zoeken naar de juiste papiertjes. Geïnspireerd door Marleen maakte ik dit zwangerschapskaartje. Helaas was ik te snel met foto's maken en was de inkt nog niet droog.... vlekken 'all over' 😕, dus die moet nog een keer over! Alle materialen zijn van Marianne Design. Het bloemetjespapier komt uit de Flower Power-serie, de stans is een Creatable, de tekst is van Karin Joan en verder zie je nog enamel-dots van het merk. 
Dit kaartje kwam als extraatje, altijd handig om een zwangerschapskaartje op voorraad te hebben. Maar ook bij dit kaartje stempel ik de tekst nog een keertje opnieuw.
Benieuwd wat anderen met de groen/blauwe kleurencombi gemaakt hebben? Kijk dan op Martina's blog, daar vind je alle linkjes.
19:00 uur, de update: netjes opnieuw gestempeld! 😇
Challenges;
Marianne Design Challenge blog - Gebruik 4 vierkantjes op een vierkante kaart.
Marianne Design Kreadiva's - Alles mag, optie baby's
Marianne's Design Divas - Alles mag, optie hartjes

dinsdag 24 januari 2017

Hannah.

In de laatste IDEE&post zitten hele leuke, grote labels. Toen mijn collega afgelopen week opnieuw vader was geworden, bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om een kaartje te maken met zo'n label. Zo gezegd, zo gedaan. De naam van de nieuwe wereldburger is gemaakt met stickertjes uit het pakket. 
En toen meteen ook maar een jongetjes-versie gemaakt met een van de blauwe labels. De sketch van Paper Play Sketches is er voor gemaakt, zo lijkt. 
Met dit shiny kaartje ben ik winnaar van de vorige sketch, leuk! Vind het altijd wel handig om een sketch als uitgangspunt te hebben.
Challenge;
Paper Play Sketches - Sketch #31

maandag 23 januari 2017

Firefighter Berry.

A.s. woensdag is een vriend van ons jarig. Berry is dol op zijn functie bij de vrijwillige brandweer en dat is (bijna) elk jaar een mooi thema voor zijn verjaardagskaartje. Zo ook dit jaar. Tijdens het opruimen in de kerstvakantie kwam nog wat cardboard bluskranen tegen. Die had ik netjes voor deze apart gelegenheid (in de hoop ze niet te vergeten), net als de stickers.
(de stickers voor de naam komen uit de laatste IDEE&post en zie je morgen ook weer terug op m'n blog) Samen met een leuk doodle-papiertje van de Action ontstond dit kaartje en gaat het vandaag op de bus.
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS271

zondag 22 januari 2017

Candy Crackers.

Op het blog van Bij Margriet zag ik deze leuke cracker. Zij maakte ze met oud en nieuw, maar ze zijn natuurlijk voor elke gelegenheid te gebruiken. Dankzij haar handige tutorial (hier in een filmpje) was het zo gepiept een cracker te maken. Heel simpel en leuk om te maken!
Het snij- en rilapparaat van Stampin'Up gebruik ik eigenlijk voor alle fröbelprojectjes, maar m'n envelop punch board mocht weer es uit de kast :-)  Doe er te weinig mee, maar ja, dat krijg je als je heel veel materialen hebt, toch?!
Ik had de smaak te pakken en ging enthousiast door met de vrolijke papiertjes uit een blok van de Action. Aan beide kanten van de cracker hemp-cord geknoopt en toen had ik er 'opeens' acht. Nog acht erbij en ik heb er genoeg om in mijn mentorklas uit te delen. Ja, dat ga ik doen! :-)
Dus op de valreep doe ik mee met de cracker-wedstrijd Bij Margriet. En ik vond deze al erg leuk voor een nieuwe blogheader. Thanks, Margriet! 😘

zaterdag 21 januari 2017

Allerlaatste restjes....

Deze kaartjes hadden jullie nog van me tegoed. Hierop zijn de allerlaatste restjes Carta Bella papier uit een eerdere IDEE&post zijn erop verwerkt. Voor de achtergrond waren de papiertje echt te klein, maar gelukkig heb ik voldoende voorraad om een bijpassend velletje op maat te maken.
Geinspireerd door dit schortje dat ik voor Kim maakte, ontstonden deze twee volgens de sketch van Cheerful Sketches. Ik bedacht me dat ik de Kitchen set (Craftables van Marianne Design) al een tijdje niet meer had gebruikt. Overschot aan malletjes, zullen we maar denken.... ;-)
En toen lagen er toch nog een paar bruikbare stukjes op mijn placemat.... Dus hier echt het allerlaatste kaartje waarop de Home sweet home papiertjes te zien zijn. De snippers die na het maken van deze kaartjes nog in het mapje zaten, verdwenen in de oud papierbak. De spatels en het bestek zijn Dutch Doobadoo craft arts en stickertjes van Zeeman. 
Fijn weekend, allemaal!
Challenges;
Anneke's Scrapfun - Restjes challenge #6 (onderste kaartje)
Crazy 4 Challenges - C4C368: Home
Cheerful Sketches - Sketch januari

vrijdag 20 januari 2017

One layer cards....

Na vele malen uitstellen is het me toch gelukt om me te storten op de challenge van Knutsels en kadootjes. Daar willen ze graag een 'one-layered'-kaartje zien, dus letterlijk een kaartje wat uit 1 laagje bestaat. Niks opplakken, nieten of eromheen knopen... poeh, dat valt niet mee. Maar ja, een uitdaging is een uitdaging en met de gave stempels van Karin Joan moest het me toch lukken?
En jawel, na de eerste (met olijfkleurige StapinÚp inkt, een fineliner en een rode Stabilo) kreeg ik de smaak te pakken. Dus hier twee kleurtjes en nog wat strepen op de achtergrond, daarna de vlekken en toen de tekst erop gestempeld. De fineliner en Stabilo's om het geheel af te maken.
Ik wilde toch ook nog ff een ander kleurtje uitproberen. De tekststempels zaten nog op de Misti, dus nadat ik de achtergrond met spetters had bewerkt, stond de tekst er snel op. En ook deze vind ik zeer geslaagd, dus tja...toen werd het weer een uitdaging om te stoppen, haha.
Challenge;
Knutsels en Kadootjes - One layered card