dinsdag 28 februari 2017

Let's celebrate today!

De komende dagen staan er heel wat jarigen op de kalender. Dat vroeg om productiewerk, dus vanmorgen aan de slag gegaan met (mijn eigen) gehandletterde kaartjes en een papierblok van Action. 
Op het bovenste kaartje is een verkleinde kopie van één van mijn handlettering kaartjes die ik eerder maakte deze maand. Vandaag is alweer de laatste dag van de maand en heb ik 28 teksten gehandletterd. Erg leuk om te doen en gekopieerd op een gekleurd papiertje ziet het er ook gezellig uit. Hiermee wil ik meedoen met de challenge bij Cards & Scrap  en de verjaardagscandy bij Ingrid.

 Voor alle jarigen nog  wat kaartjes in dezelfde stijl gemaakt. Deze tekst komt van internet en  ook die geprint op rood, past wel bij de vrolijke achtergrond papiertjes....

Lekker simpele kaartjes, maar gezellig en feestelijk. Snel gemaakt en een aantal liggen al klaar om op de bus te gaan. 
Challenge;
Cards & Scrap - Challenge februari, Handlettering en Doodling.

zaterdag 25 februari 2017

Te gekke krijtjes #2.

Deze kaartjes maakte ik een tijdje geleden bij Larissa. Al eerder liet ik deze kaartjes zien, dit was het vervolg. Net als bij de vorige 2 heb ik 3 kleurtjes Te Gekke Krijtjes gebruikt en ze mbv terpentine en een tissue over laten lopen.

De stempels leende ik van Larissa, de buitenlijntjes, hartjes en kruisjes tekende ik (slordig) met een fineliner. Bij deze laatste heb ik nog geen tekstje gestempeld, dat komt wel als ik er een bestemming voor heb.
Fijn weekend, allemaal! Wij genieten met de familie van een weekendje weg....


donderdag 23 februari 2017

Week 8 van 52 WTC, kleurenchallenge.


De maand februari is kort en zit er al bijna op. Ook op deze laatste donderdag van de maand is, hebben we bij 52 Weeks to Christmas een uitdaging voor je. Dit keer mocht Yvonne de challenge bepalen en zij koos voor deze kleurenchallenge. 
Mijn kaartje wijkt ietsiepietsie af... Mijn geprinte versie zag er iets kleurrijker uit als het origineel, hihi. Ik maakte mijn kaartje aan de hand van mijn iets te verzadigde printje. Toen ik mijn kaartje ging inplannen op het 52WTC blog ontdekte ik het verschil: OEPS...

Dit tweede kaartje is als extraatje, om de voorraad aan te vullen. Ook hier washi tape achter de uitgestanste ster geplakt.

Doen jullie mee? Kijk voor inspiratie op het blog, de DT leden hebben heel diverse kaartjes gemaakt. Je kunt je wekelijkse kaartje, wat je waarschijnlijk al gemaakt had, vandaag al linken. Wil je meedoen met de challenge,wacht dan even tot morgen. Dan verschijnt er een extra blogbericht mbt de challenge en kun je jouw kleurenkaartje linken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan maken.
Challenge;
Christmas Card Challenges - Weekly card


woensdag 22 februari 2017

Kleurenkaartenteam: Blauw en babyroze

Het is een korte maand, dus we zijn al snel toe aan de laatste woensdag van februari. Dat betekent dat er weer heel wat kaartjes in blogland te zien zijn in een bepaalde kleurencombinatie vanwege Martina's Kleurenkaartenteam. Veerle mocht de kleurtjes deze keer bepalen en zij koos voor zachtroze bij het blauw van vorige maand. Ik moest even zoeken toen ik dit kaartje (voor de gisteren jarige Ingrid) ging maken, maar het is gelukt. 
Omdat het papier diagonaal gesneden was, hield ik nog zo'n scheef stuk over. Dat verwerkte ik omgekeerd op dit kaartje en plakte er een beestachtig leuk papiertje (ooit gekocht bij Kruidvat) onder. Wat kleurige knoopjes en een tekstje erbij en weer eentje voor de voorraad / verkoop...
Benieuwd naar meer kaartjes in blauw met roze? Kijk dan bij Martina, daar vind je de linkjes richting alle deelnemers. Ik hoop dat jullie morgen ook weer even langskomen, dan laat ik je zien wat ik voor de komende challenge bij 52 Weeks to Christmas heb gemaakt en welke einde-van-de-maand-challenge daarbij hoort... Graag tot dan!
Challenge;
Sketch Challenge - Sketch #451

dinsdag 21 februari 2017

HOERA.

Morgen is Imara jarig. Ze wordt 6 jaar en dat is een feestje waard. Eigenlijk is het dubbel feest, want vorige week slaagde ze ook voor haar B-diploma. Vandaar dat ik koos voor 2 dolfijnen, want die dame doet het goed in het zwembad! Het is een schudkaart geworden, gemaakt met de Fuse tool en in het schudgedeelte zitten allerlei leuke frutsels.
En deze is volgens dezelfde sketch en ook met zo'n vrolijk achtergrondpapiertje uit een blokje van Kruidvat. Het tekstje komt uit een nieuw stempelset wat leuk past bij de eendjes.
Tot morgen, dan is het tijd voor het Kleurenkaartenteam en gaan we voor pastelletjes....
Challenge;
Cheerful Sketches Challenge - Sketch Februari (2e inzending)


maandag 20 februari 2017

Happy Birthday.


Vandaag is Eric jarig en voor hem ging dit zelfgemaakte kaartje op de bus. Een CAS kaartje met 2 kleine strookjes papier uit een vorige IDEE&post en (nu al mijn favoriete MFT) achtergrondmal met stiksteekjes. De typemachine blijft een toppertje voor mannelijke verjaardagskaarten.
Ook deze gemaakt, bijna hetzelfde, voor de verkoop. Nog iets meer dan 3 maanden, dan gaat Rolf weer de Alpe op voor het goede doel. Er zijn al best wat kaartjes verkocht, maar toch dreigt de mand leeg te raken. Vandaar dat ik bijna van elk kaartje een tweede versie maak. Nelly support het goede doel ook, zij komt vandaag de mand aanvullen met haar gave, zelfgemaakte kaartjes, lief toch?!
Challenge;
Freshly Made Sketches - FMS275

zaterdag 18 februari 2017

Jij maakt mij blij.

Deze hadden jullie nog van me tegoed: één van de kaartjes die ik maakte tijdens de Grote Dutch Doobadoo dag. Onder leiding van Brenda tekenden we de vorm op zwart en wit papier en knipten beide uit. Daarna met een mask (die we cadeau kregen) en Distress inkt het mooie, warme patroon erop gemaakt
Vervolgens met de Karin Joan stempels (naar eigen idee) de tekst gestempeld en sommige delen met embossingpoeder bewerkt. Deze workshop was wel in mijn straatje, leuk om te doen en de technieken zijn voor herhaling vatbaar.


vrijdag 17 februari 2017

Handlettering #2.

Deze maand doe ik mee met de uitdaging om dagelijks een tekst te handletteren. Eind januari werd er een hele lijst quotes bekend gemaakt en al eerder liet ik je deze vijf kaartjes zien.

Ik vind het erg leuk om telkens een heel andere opzet te maken en dankzij de boeken van Karin Luttenberg lukt dat aardig.

Het is heerlijk ontspannend en je hebt er niet veel voor nodig: correspondentiekaartje van de Hema, potlood en gum en een fineliner. Echt heerlijk om tijdens het journaal kijken alvast een opzetje te maken....

Inspiratie voor zowel lettertypes als figuurtjes en tekeningetjes erbij haal ik uit de boeken.

Maar soms bedenk ik ze ook zelf, passend bij de tekst van de dag.
Tot zover, binnenkort weer meer....

donderdag 16 februari 2017

Week 7 van 52WTC.

Vandaag zijn Rosina en ik aan de beurt om onze voorbeeld-kerstkaartjes te laten zien op het 52 Weeks to Christmas blog. Daarmee hopen we jullie te inspireren om ook al in het begin van het jaar kerstkaartjes te maken. 
En zoals je van mij gewend bent, kan ik het niet bij één enkel kaartje houden. Deze Scandinavische papiertjes blijven leuk en in combi met Eline's sneeuwman vind ik het geslaagde kaartjes.
Weer 2 klaar, de voorraad groeit. Nu al... 
Doen jullie ook mee? Link dan je blogberichtje op het 52WTC blog en dan komen Rosina, ik en/of andere DT-leden even een kijkje bij je nemen. Vanwege de oudermiddag/-avond kan het zijn dat het me vandaag niet lukt, maar ik beloof dat ik alle deelnemers deze week langs zal gaan!
Challenges;
Sketch Saturday - #450

Christmas Card Challenges - Weekly Christmas Card. 
Merry Monday Christmas Challenge - Snowman

woensdag 15 februari 2017

'n Tweeling!

M'n sportmaatje Carla vroeg me of ik een kaartje wilde maken voor de komst van een tweeling. Ze stuurde me een foto van het geboortekaartje, zodat ik een beetje de stijl, maar ook de namen en geboortedatum kon aflezen. 
De letters van Okke & Lot (Charming alphabet van Marianne Design) zijn bijna identiek, dat vond ik zelf het leukste. Achteraf hoorde ik dat de ouders van de tweeling schapen hebben, het kan bijna niet persoonlijker. En dan te bedenken dat ik in eerste instantie de giraffen-mal klaar had liggen, haha.
Deze rolde er als vanzelf achteraan, handig voor in de verkoopbak tbv het goede doel. 
Een aantal van jullie vroegen om foto's van de werkstukken die gemaakt zijn tijdens de workshop Vogelvoederstuk maken' afgelopen zaterdag. Je vindt ze hier.
Challenge;
Crazy 4 Challenges - C4C369