Pagina's

zondag 30 juni 2024

Workshop 'Van boek tot bloem'.

 

Vorige week zaterdag nam ik Els mee (was nog haar verjaardagscadeautje) voor een workshop bij Parels in Breda. Dat is een onderdeel van de kringloopwinkels daar en in het centrum verzamelen ze 'de pareltjes'die daar netjes uitgestald en verkocht worden. Ook verzorgen ze er af en toe workshops en deze was 'Van boek tot bloem'. Er stond een grote kist met allerlei soorten en maten boeken, die we gingen omtoveren tot bloemenvaas. Ik koos voor een kinderboek, omdat daar, behalve tekst, ook plaatjes in staan en dat vind ik wel leuk.
Na een hartelijke ontvangst met koffie/theee met appeltaart kon het vouwen beginnen. Niet moeilijk: steeds 2 bladzijden in een driehoek en daarna 3 dubbel. En dat steeds herhalen. 


Els zat tegenover me en was geconcentreerd bezig. Ik maakte zelfs een foto dat ze met het puntje van haar tong uit haar mond zat te vouwen, hihi.

Els maakte ook een foto van mij, terwijl ik bezig was. Niks van gemerkt...


Het vouwen was heel relaxt, een ontspannen klusje op de zaterdagochtend. Af en toe moest je een bladzijde uit het boek scheuren die je voor de bloemen kon gebruiken. Ik koos vooral pagina's met plaatjes. 
De workshopleidster had verschillende malletjes om bloemen te maken, maar ik knipte zelf 2 verschillende soorten en een blad om het wat speelser te maken.
En dit is het resultaat. Helemaal bovenaan dit blogbericht zie je 'de vaas' staan, hier heb ik em plat op tafel gelegd. Els en ik hadden ervoor gekozen om de kaft eraan te laten zitten, zodat je het geheel makkelijk rechtop kan zetten. Er waren ook deelnemers die de kaft verwijderden en de gevouwen bladzijden helemaal rond plakten. Ook leuk, maar dan is minder goed te zien dat het om een boek gaat.

Na de workshop gingen we nog lunchen en genoot Els van een uitsmijter en ik van een broodje falafel, heerlijk!
Ons feestje was erg geslaagd gisteren, ik zal later nog wat foto's laten zien. Net alle party-spullen opgeruimd, vaatwasser leeg en weer vol en lege kratten en flessen al bij de auto gezet. Nu onze cadeaus eens goed bekijken, we zijn enorm verwend!




zaterdag 29 juni 2024

Potjes voor mijn mentorleerlingen.

 

Gisteren was de laatste schooldag voor de leerlingen. Nou ja, ze zijn niet op school geweest, want we hadden leuke activiteiten bij Team Biesbosch. Het was ontzettend leuk en het was een mooie afsluiter. Ik deelde deze potjes uit aan mijn mentorleerlingen.
Ik maakte een label en spoot de dekseltjes met zilververf. Eerst had ik nog het idee om op het deksel nog iets te plakken, maar dat kwam er niet van. Ik heb 24 leerlingen en dat zijn er net iets teveel om iets heel uitgebreids te maken. 

Maar de potjes werden gewaardeerd en ook de inhoud viel in de smaak! Vooral de roltongen en het snoep, maar ook de gummetjes waren in trek. 
Nog één week te gaan, voordat de zomervakantie echt begint. En al zijn er dan geen leerlingen meer, we hebben nog genoeg te doen. Ik houd jullie op de hoogte van onze activiteiten volgende week.
Vandaag zijn Rolf en ik 35 jaar getrouwd en dat vieren we met familie en vrienden. Gewoon thuis en we hebben afgelopen week al aardig wat voorbereidingen getroffen, vooral qua aankleding en inrichting van de tuin. Het ziet er gezellig uit met lampjes, vlaggen en een schaduwdoek. Ook hebben we een grote bar met koelkasten en flessenhouders gehuurd, die zit al propvol koele drankjes. Gisteravond heb ik allerlei hapje klaargemaakt en voor het eten laten we een frietwagen komen, waar de gasten onbeperkt van kunnen genieten. Dus we zijn er zo goed als klaar voor. Hierboven de uitnodiging, ik heb ons adres even weggekrast, want er komen al zo'n 70 personen, da's wel genoeg ;)


vrijdag 28 juni 2024

Beterschap!

Onze buurman, bijna 80 jaar, lag in het ziekenhuis met longontsteking. Inmiddels is hij weer thuis en aan het herstellen. Om hem beterschap te wensen, maakte ik dit kaartje met de leuke papiertjes en bijtjes uit een Dutch Doobadoo pakket. 
Ik deed er een puzzelboekje bij, daar was hij blij mee. Hopelijk knapt hij snel op, want zijn longen blijven kwetsbaar. 

De workshop crêpepapieren bloemen maken' was erg leuk gisteren. Hierboven zie je de resultaten van 4 leerlingen. Ik ben vergeten om nog meer foto's te maken, helaas. Gisteravond een heerlijk etentje gehad in Breda met collega's vanwege het afscheid van Tien. Helaas is zij volledig arbeidsongeschikt verklaard vanwege long Covid en gisteren was haar afscheid, heel sneu. Maar wel een fijne, waardevolle avond gehad. 

Vandaag de allerlaatste dag van dit schooljaar met leerlingen. Traditiegetrouw sluiten we af met een dag vol sport en activiteiten bij Team Biesbosch. Dus boogschieten, survival, touwklimmen, kanovaren, etc. op het programma vandaag...

Challenge:


donderdag 27 juni 2024

52 Weeks to Christmas, #26-2024. Challenge: Sketch.

 


De laatste donderdag van juni en dat betekent de aankondiging van een nieuwe challenge op het 52 Weeks to Christmas blog. Deze keer heeft Bep een leuke sketch getekend:

Ik pakte er de vrolijke papiertjes en leuke stempels van Creative Craftlab (StudioLight) bij en maakte er een kleurig kaartje van. Ook de tekst komt uit de stempelset. Met dit kaartje was ik ook meteen gastdesigner bij 52 Christmas Card Throwdown.

Zoals elke week laat ik 2 kaartjes zien en dit 2e kaartje maakte ik vorige week al. Toen had ik er 2 ingepland, dus mocht deze nog even in de wachtkamer. 

Hierop een plaatje uit een knipvel van Marianne Design en papiertjes van Craft Sensations en Avec. Nog wat plaksteentjes erbij en klaar.

Ga je de uitdaging aan en ga je aan de slag voor deze challenge? Link dan jouw kerstkaart volgens de sketch onder het bericht dat morgen op het 52 Weeks to Christmas blog verschijnt. Dat kan t/m 21 juli 20.00 uur, want de challenge duurt tot de zondag voordat de nieuwe challenge begint. Elk ander kerstkaartje kun je onder het bericht van vandaag inzenden. Mocht je inspiratie nodig hebben, bezoek dan het 52WTC-blog de kaartjes van alle DT-dames en onze gastdesigners te bekijken. Op het blog vind je ook de uitslag van de vorige challenge 'Winternacht'. 

Vandaag ga ik 2 x een workshop 'crêpepapieren bloemen maken 'verzorgen tijdens het eindejaarsproject. Leerlingen uit klas 2 hebben een dagdeel voetbaltoernooi en het andere deel konden ze kiezen uit verschillende workshops. Alles staat en ligt klaar, ik hoop dat ze het leuk vinden. De vrijmarkt was gisteren een groot succes en bracht in 2 uur tijd ruim € 1530,- op voor st Hulphond, trots op onze leerlingen! Helaas ging het etentje gisteravond niet door, één van mijn zussen was ziek, dus hebben we geannuleerd en stellen we het even uit. 
Fijne dag!

Challenges;

The Holly and Ivy Christmas Challenge - Anything Christmas goes

ABC Christmas Challenge - L is for lanterns

woensdag 26 juni 2024

Kleurenkaartenteam: Koper met oudroze.

We zijn weer bijna aan het einde van de maand en op deze laatste woensdag van juni kleurt blogland koper met oudroze. Dankzij organisator Martina van het Kleurenkaartenteam zie je veel creaties in deze door Femminde gekozen kleurencombinatie vandaag.

Ik had wel weer iets met stokrozen kunnen maken, maar het werden 3 kaartjes met de grote letterstans van StudioLight.
Net als vorige maand was het fotograferen niet makkelijk, het koper-folie blinkt erg en lijkt op de foto bijna zwart. Maar zo schuin zie je wel dat het koper is.

Ik had de tekst, achtergrond en de geschulpte rechthoek in koper, oudroze en wit gestanst. Daarmee ben ik gaan schuiven en zo ontstonden 3 kaartjes. 

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig wat er allemaal nog meer gemaakt is in deze combinatie, dus ik ga proberen om vandaag een blogrondje doen. Maar vandaag ben ik weer heel wat uurtjes op school ivm de vrijmarkt tbv St Hulphond en 2 oudergesprekken. Vanavond ga ik met mijn moeder en zussen uit eten. Dus het zal een latertje worden om alle creaties te bekijken en te reageren. Alle linkjes naar de deelnemers vind je overigens op het blog van Martina.
Challenge;
Dutch Card Lovers - #387 Tekst in de hoofdrol.

dinsdag 25 juni 2024

Carla 65.

Voor ik in het onderwijs ging werken heb ik ruim 17½ jaar bij Carla in de bloemenwinkel gewerkt. Gisteren werd mijn voormalig werkgeefster 65 jaar en afgelopen zondag waren we te gast op haar feestje. Gezellig in de tuin met taart en rond etenstijd een braai. Ik maakte dit kaartje voor aan een pakket vol streekproducten, zoals verschillende soorten kaas en sap, maar ook appelstroop, mosterd en jam. Ik gebruikte een vorm-mal van Avec en de stokrozen + cijfers + vogelhuisje van Marianne design, evenals het regenboogpapier. 

Gisteren hadden we een toffe dag met onze eerstejaars leerlingen in Leiden met een bezoek aan het Wereldmuseum en een picknick in het park. Tijdens de wandeling van de bus naar het museum zag ik mooie stokrozen staan. Ik maakte er deze foto van en die stuurde ik met een felicitatie aan Carla. 

Vandaag is het projectdag voor klas 2. Die geef ik geen les, dus ik ga allerhande klusjes doen op school = werk. Tot morgen, dan is er weer een Kleurenkaartenteamdag....


Challenge:

Carlin's kaartenparadijs - In de tuin + regenboogkleuren.

 

maandag 24 juni 2024

Trage slakkenpost.

 


De één na laatste schoolweek en nog zoveel te doen... Gelukkig ook een heleboel leuke dingen, zoals vandaag onze excursie-dag met klas 1 richting Wereldmuseum Leiden. Het wordt heerlijk weer, dus de geplande picknick in het park komt ook vast goed.
Maar eerst even deze 2 kaartjes om te laten zien. Ik was de verjaardag van Linda vergeten, dus kreeg ze slome snailmail. Omdat ik  slakken had gestanst, maakt ik meteen maar dit tweede kaartje. De grote tekst-stempel kwam ik tegen met opruimen. 
Fijne (werk)week, allemaal!

Challenge;

Freshly Made Sketches - FMS 641


zondag 23 juni 2024

Ik ga op vakantie en neem mee..... bij Knutsels en Kadootjes.

Vandaag gaat de nieuwe challenge van start bij  Knutsels en Kadootjes . Het thema voor de komende 6 weken is: "ik ga op vakantie en neem mee....". Ik koos voor een fiets, want die gaat altijd mee. Rolf neemt voor zijn fiets dan extra wielen mee, zodat hij zijn wielrenfiets in no-time ombouwt naar een wegfiets, die ik bij kan houden, haha. 

Benieuwd wat mijn DT-maatjes meenemen op vakantie? Kijk dan eens op het K en K-blog. Meedoen kan t/m vrijdag 2 augustus en je mag 2 creaties inzenden. 

De workshop 'van boek naar bloem' met Els was erg leuk gisteren. Ik zal het resultaat snel met jullie delen. Het was een heel drukke dag:; na de workshop nam ik Els nog mee uit voor een lunch, daarna ging ik naar huis om Rolf op te halen en gingen we onze nichtjes aanmoedigen bij de zeskamp. We hebben ook gezellig gegeten (de Hospice gesponsord, zij verzorgden een bbq) met de familie bij de feesttent en vervolgens Rolf thuisgebracht, mezelf omgekleed en door naar mijn bardienst in Xinix. Ik was om 02.30 uur thuis, dus de dag was niet alleen druk, maar ook lang! Vandaag weer een feestje, mijn voormalig werkgeefster van de bloemenwinkel wordt 65. Haar cadeau staat klaar, ik ga nog snel een kaartje erbij maken. Fijne zondag!


Challenge:



zaterdag 22 juni 2024

Hip hip hooray, surf's up!

Tijdens de teamdag had Hermien een leuke workshop voorbereid. We gingen aan de slag met het Haai Five pakketje van Dutch Doobadoo en maakte dit projectje. Een grappige vorm als achtergrond met daarop een gevouwen envelop waar een tof label in zit. De haai en surf's up zijn die-cuts uit het pakket. Het Hip hip hooray- tekstje is een stempeltje van Studio Light. 

Vanochtend ga ik naar Breda, ik haal Els op voor een workshop bij Parels. Dat is nog haar verjaardagscadeautje en wat we gaan doen is voor haar nog een verrassing. Je ziet het vanzelf voorbij komen. Vanavond heb ik bardienst in Xinix bij een optreden van Rauw & Teder, voortgekomen uit The Scene.



 

vrijdag 21 juni 2024

Klaprozen.

Zaterdag 8 juni jl was de Knutsels en Kadootjes teamdag bij Hermien. Traditiegetrouw verwennen we elkaar met Kadootjes. Ik ging dit keer voor een 'Poppie-pakket'. Ik scoorde mooie tasjes en paste daar de presentjes en het label op aan. 
Met de leuke poppies Creatables mal van Marianne Design maakte ik labels. Op de achtergrond grunche-stempels op het designpapier van Craft Sensations. De washi tapejes lijken hier een afwijkende kleur te hebben, maar ze pasten prima bij de kleur van de bloemstelen...
De flesjes handzeep kocht ik bij Etos, maar vond de labels wat saai. Daarom maakte ik er zelf een nieuw label omheen. Ook hier een strook papier bestempeld met de grunge-set en via internet een handsoap-afbeelding geprint. Verder ging er nog een handmasker in het tasje.
Hier zag je al dat ik ook hele leuke kadootjes mee terug nam naar huis, altijd zo leuk!

Gisteravond zijn Rolf en ik naar Najib Amhali geweest. Het was een heerlijke show, we hebben erg gelachen. Vanavond gaan we samen uit eten, hopelijk is het lekker weer, want we hebben gereserveerd op terras. Maar eerst nog wat lesgeven: de laatste lesdag van dit schooljaar, nog 2 weken tot de vakantie....