Pagina's

Totaal aantal pageviews

maandag 27 november 2017

Weekend-knutsels.

Ons weekendje Kempervennen zit er weer op. We hebben genoten! Gezellige dagen, heel relaxt en erg fijn om er even tussenuit te zijn. We gingen erheen op uitnodiging van Zeeuws meisje Brigitte. Ze vierde haar verjaardag op het park en in eerste instantie zouden we 1 dagje gaan. Maar Rolf en ik besloten er een lekker weekendje weg van te maken. Mijn zus, zwager en nichtjes kwamen ook nog een nachtje, helemaal leuk! Ook voor onze honden, want Suus en Briep waren helemaal blij dat hun grote hondenvriend Jitse ook mee kwam. 
Samen met Indy ben ik zaterdagavond aan het handletteren gegaan. Zij kan dat, net als ik, uren volhouden en omdat de rest van de bende van ellende in het andere huisje waren, konden wij in alle rust lekker aan de fröbel. Indy had haar eigen Hema-schrift, waarin ze mooie teksten heeft geschreven. En zo geconcentreerd, dat ze niet eens heeft gemerkt dat ik de foto heb gemaakt ;)
Zelf deed ik een ideetje op in het tijdschrift  Creative Lettering, waarin een uitleg stond over hoe je met een fineliner en waterverf leuke bloemenkaartjes kan maken. Veel knutselspullen had ik niet bij me, maar wel een box met handlettering spulletjes. Daarin zaten ook mijn Ecoline-stiften, een schaar, fineliners en 3D-blokjes.
Het eerste kaartje heb ik onbeschaamd nagemaakt uit het boek, maar daarna heb ik ook nog deze kaart met blauwe bloemetjes gemaakt. Alle bloemetjes en de teksten zijn verhoogd opgeplakt, de blaadjes direct op het papier...
En toen was ik helemaal in de stemming en heb ik ook nog de roze kaart gemaakt. Net even andere 'modelletjes' bloemetjes en blaadjes getekend, ingekleurd, uitgeknipt en opgeplakt. Vrij bewerkelijk, maar erg leuk om te doen.
Rolf en ik zijn/gaan weer aan het werk. En stiekem genieten we nog even na van ons weekend. Graag tot morgen, dan laat ik zien wat mijn laatste bijdrage is als gastdesigner bij CAS Colours & Sketches deze maand.

15 opmerkingen:

Annemarie en Merit zei

heerlijk dat jullie zo hebben genoten van het weekendje weg..
Gezellig samen met Indy aan de knutsel...en wat knap dat je die bloemetjes uit de losse hand tekent.
De kaartjes zien er heel leuk en vrolijk uit...

fijne dag liefs Annemarie en Merit

Sarah zei

Mooie kaartjes en een gezellig weekend. Ik had gisteren avond nog inspiratie en mijn achtergrond werd een kaartje! X

Jantine zei

Wat een mooie handletterkaartjes, Colien! Leuk dat er ook knutseltijd was in het weekend èn dat je spullen bij je had, om gezellig met Indy aan de gang te gaan.
Groetjes,
Jantine

!neke zei

Wat een gave kaartjes !
Ben je wel even mee bezig geweest !

groeten Ineke

Larissa zei

Gezellig om samen met Indy te handletteren. Helemaal in opperste concentratie.
Hele toffe kaartjes heb je er van gemaakt, mooi ook die bloemen. Knap!

Marijke zei

Gezellig hoor om samen te knutselen! Erg mooi gemaakt alle kaartjes.Die streepjes erom heen vind ik ook mooi, is dat een stempel of doe je dat ook uit de vrije hand? groetjes Marijke.

Sabine zei

Wat een leuke kaarten! Mooi gemaakt en heel knap die bloemetjes Liefs Sabine

Mariken zei

Wat een gezellige foto's, heerlijk om te zien hoe ze geconcentreerd aan het schrijven is! En jouw kaartjes zijn gaaf zeg, het resultaat mag er zijn! Tot morgen!

Angelique zei

Heerlijk zo'n onverwacht weekendje weg. Gezellig zo samen met Indy aan de knutsel met als resultaat drie prachtige kaartjes.
lieve groetjes Angelique

Joke de Wit zei

Prachtig Colien,heb wat kaarten gemist maar ben helemaal weg van jouw stijl.Groetjes Joke

Colien zei

Geen stempels gebruikt deze keer, 'gewoon' wat zitten doodelen...
grtz. Colien

Diny zei

Wat ontzettend leuk Colien!
Groetjes Diny

Renate zei

Wat heerlijk... even zo'n weekendje er tussenuit. En ook op zo'n weekendje gaat het freubelen gewoon door.
Alle 3 de kaartjes zijn erg gaaf geworden.

-xies- Renate.

Hermien zei

De kempervennen dan was je in de buurt van mijn woonplaats Weert. Fijn om te lezen dat jullie genoten hebben en dan ook nog heerlijk creatief bezig zijn!

Groetjes Hermien

Nicole Parmentier zei

Wat knus zo samen tekenen en letteren in het vakantiehuisje! Je kaarten zijn prachtig geworden maar ik heb ook even in het schriftje van Indy gespiekt en ook dat ziet er zeer professioneel uit! (en ik kan het weten hè, als letteringjuf ;-)