Pagina's

Totaal aantal pageviews

woensdag 14 mei 2014

Meest ondernemende vrouw van Altena.

Vandaag even een heel ander blogbericht. Ik ga mezelf schaamteloos promoten, hihi.
Vorige week vrijdag werd ik gebeld: ik ben één van de tien genomineerden m.b.t. "Ondernemende vrouw 2014 in Altena".  Ik was totaal overrompeld en verrast... en nog steeds een beetje! De prijsuitreiking is 31 mei tijdens de Marianne Vos Classic, zij is ook een zeer ondernemende dame en woont een dorp verderop. Ondanks dat ik geen ondernemer ben, ben ik ondernemend genoeg. Naast mijn baan als docent op het VMBO doe ik heel veel vrijwilligerswerk. Dat is ook de reden dat ik sinds een aantal jaren 4 dagen per week werk i.p.v. fulltime. Om de genomineerden in the picture te krijgen, wordt er in de regiokranten komende weken veel aandacht aan besteed en moest ik een tekst van max. 300 woorden aanleveren. Een lastige klus, want over jezelf vertellen... Gelukkig heb ik een collega, Clemens, die met wat aanwijzingen het volgende interview heeft geschreven:

"Mag ik me even voorstellen: Ik ben Colien Duister 45 jaar, sinds 1989 getrouwd met Rolf en woon in Eethen. Ik ben al jaren docent op Prinsentuin Andel waar ik bloemschikken en biologieles geef. Ik werk er met veel plezier. Naast het lesgeven ben ik ook mentor van een onderbouw klas.
In mijn vrije tijd ben ik actief als vrijwilliger. Je zult me op veel plaatsen tegenkomen in de regio. Zo ben ik bestuurslid en vrijwilliger bij Stichting Paraplu Aalburg, organisator van de maandelijks Kidsbingo en jaarlijkse Dagkamp-week. Daardoor ken ik veel mensen in de streek.  Ook ben ik initiatiefnemer en organisator van Workshops t.b.v. Alped’HuZes, doordat Rolf daaraan deelneemt. Het is elke keer weer een uitdaging om een originele workshop te organiseren. De media is bereid me te helpen, daar heb ik een goede band mee en samen moet je het doen. Het is mooi om dikwijls met eenvoudige middelen toch iets leuks en origineels te creëren. De deelnemers hebben er plezier in en het levert geld op voor het goede doel. Daar ga ik voor! Daarnaast ben ik vrijwilliger bij poppodium Xinix in Nieuwendijk in de XGP-ploeg. Bij Stichting  Dorpshuis Veen kunnen ze ook op mijn hulp rekenen tijdens de 6-daagse Feestweek Veen. Heel leuk is het organiseren en presenteren van dé Popquiz op diverse locaties, een inmiddels bekend fenomeen in de regio waar men graag aan deelneemt.

Het organiseren en vrijwilligerswerk vind ik vanzelfsprekend en is er in mijn jeugd met de paplepel ingegoten. Het hoort er gewoon bij! De vele gemotiveerde vrijwilligers die samen met mij de activiteiten organiseren en de respons van de deelnemers aan de activiteiten geven me steeds weer energie. Daardoor heb ik nog een beetje tijd voor mijn hobby’s. Het geeft me veel voldoening dat veel activiteiten  door vrijwilligers in de regio een plaats hebben gekregen binnen de gemeenschap."

Tja, en daarnaast heb ik nog mijn hobby's: scrapkaarten maken, darten, motorrijden en bloem(schikk)en...

Graag zou ik jullie willen vragen om te stemmen (op mijn naam) via: http://www.vrouwenaltena.nl/  Alvast bedankt!

6 opmerkingen:

 1. Heb ik al gedaan via FB?
  ;-) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook al gestemd.

  Ik hoop dat je veel stemmen krijgt......Succes

  Groetjes Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als er één iemand ondernemend is, dan ben jij het wel! Nominatie is meer dan verdiend en mijn stem heb je al :) En die slinger voor Niek, wat is die leuk zeg. Gaaf in het groen.
  Groetjes, Ellen xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb zojuist mijn stem uitgebracht, op jou natuurlijk. Heel veel suc-6

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En weer een stem erbij!
  Succes ermee bezige bij ;)

  liefs, Durvina

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien