Pagina's

Totaal aantal pageviews

zondag 23 maart 2014

Ik hou van Holland #1

De afgelopen 5 maanden ben ik samen met 3 collega's bezig geweest een (ver)nieuw(d) project te bedenken voor onze 2e jaars VMBO-ers. Elk jaar in maart draaiden we de projectweek 'Krachten in de natuur', 4 dagen waarin verschillende vakken geïntegreerd werden rondom het thema. De 5e dag gingen we dan op excursie naar NEMO in Amsterdam, waar de leerlingen het geleerde in de praktijk konden brengen d.m.v. allerlei proefjes. Maar gezien de afstand en de korte tijd die de leerlingen daadwerkelijk binnen waren, vonden we het tijd voor iets anders. Dat werd 'Ik hou van Holland' en morgen starten we. De leerlingen mogen (na een flitsende introductie... ) zelf uit één van de 5 onderwerpen kiezen: Voeding, Mode  & Kleding, Natuur & Water, Muziek of Energie. Na hun keuze gaan ze in groepjes aan de slag met het zoeken van informatie, het voorbereiden van een presentatie en het maken van een werkstuk. Ook gaan ze a.s. woensdag per onderwerp op excursie in de buurt van de school.
Na alle voorbereidingen vind ik het (en mijn collega's met mij) best spannend!
Omdat ik helemaal in de sfeer zit, heb ik verschillende kaartjes gemaakt in het thema. Deze komen op de tafel in de docentenkamer te staan en probeer ik te verkopen voor Alpe d'HuZes. Komende dagen kunnen jullie dus nog meer Hollandse kaartjes verwachten. Ik zal jullie ook op de hoogte houden van het project :)
Challenge;
Mojo Monday - Sketch 337

10 opmerkingen:

Sanne zei

Wat een leuk idee! Ik ben reuze benieuwd naar jullie project. Mooi initiatief ook! Ik ben de Liefs-uit-Holland-stijl nog niet moe.

Liefs Sanne

Debby zei

Leuke kaart en heel veel succes met het project! Dat is toch altijd weer een uitdaging en inderdaad een beetje spannend. Jouw kennende zal het aan de voorbereiding niet liggen ;-) Geniet er van!
Groetjes Debby

Ingrid Reyners zei

Wat mooi gemaakt Colien, dat zal zeker goed lopen voor Alp d'huzes, want het thema Holland kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Succes er mee. Groetjes, Ingrid.

Nelly zei

Veel succes komende week.
Mijn allerliefste nichtje :-) heeft er zin vertelde ze vanmorgen .
Leuke kaart heb je gemaakt altijd leuk de ik hou van holland kleuren.

Groetjes Nelly

Diny zei

Wat heb je prachtige Hollandse kaarten gemaakt....schitterend!

Groetjes en succes met de verkoop,
Diny

Christine zei

Gezellig die Hollandse kaartjes en succes met de verkoop!
Liefs
Christine

Ellen zei

Wat leuk, kaartjes in het thema van de projectweek! Laat ze maar komen allemaal :) Een nieuw project is zeker spannend. Voor morgen veel succes en plezier met de aftrap. Dinsdag kom ik ook meedoen.
Groetjes, Ellen

Marjan Küppers zei

Jij hebt hard gewerkt! Leuk idee om kaartjes te maken die passen bij het nieuwe thema! Succes met de verkoop!

GerJanne zei

Hoi Colien,
wat een ontzettend leuk idee die projectweek. Met plezier les ik wat je schrijft en zie het zo voor me.
Je kaartjes zien er zo op het blad mooi uit!! En als je dan ook nog verkoopt voor en goed doel.....Dat gaat vast goedkomen.
Groetjes,
GerJanne

Linda Visser - van der Velden zei

Wow wat een superleuk kaartje! En ik zie al heel wat belovende in je kaartenbak staan, ik ben benieuwd naar al je kaartjes!