Pagina's

Totaal aantal pageviews

zondag 1 november 2015

Workshop en ienieminie kaartjes.

Vorige week zaterdag ging ik samen met Mariken richting Bovenkarspel. Daar gingen we 'Bij Oma Dee' (de winkel van Miranda) deze jaarkalender fröbelen onder leiding van Nadine. Van half 11 tot half 5 was het hard werken: eerst alle papiertjes snijden en plakken en daarna banners, maanden, dagen en cijfers stansen. 
Gelukkig hadden we nog even rust tijdens de overheerlijke lunch.Toen was het puzzelen met alle beplakte kartonnetjes, want je ziet liever steeds 4 verschillende papiertjes op 1 dag. Gelukkig had ik veel kleurtjes en motiefjes in mijn blokje, dus is het verdelen aardig gelukt.
Onder de mede-fröbelaars waren ook Miranda ( van de washi-tape) en haar moeder Maria. Leuk om elkaar eens "live" te zien en gezellig te kletsen. Aan het einde van de workshop had ieder een kalender in eigen stijl en kleurtjes, grappig om te zien. Bovenstaande foto heb ik even van Miranda's blog gepikt :-) 
Voor de workshop koos ik de paperpad 'Harvest' van Pebbles. Omdat er steeds 2 kalenderblaadjes (voor- of achterkant) met één velletje papier beplakt kon worden, bleven er smalle strookjes over. Ook de 4 blaadjes met teksten en recepten erop heb ik niet gebruikt. Die kwamen wel goed van pas voor de challenge bij Cards & Scrap. 
Daar vragen ze om ienieminie-kaartjes van max. 7,5 x 7,5 cm. Ik pakte 1 groot vel wit papier en daar konden 8 kaartjes uitgesneden worden. Die heb ik beplakt met de restjes papier die ik over had van de workshop. De (steeds 2) papiertjes zijn gemat op zwart cardstock. De tekstjes in het midden zijn verhoogd opgeplakt met 3D-tape en tot slot heb ik om elk kaartje een touwtje geknoopt. Leuke kaartjes om bij een bloemetje of kadootje te gebruiken. Of bij een lekkere, zelfgebakken appeltaart....
Challenge:
Cards & Scrap Challenge - Ienieminie kaartjes.

12 opmerkingen:

Ellen zei

Jaaaa, daar is ie dan... jouw kalender! Bij Miranda en Mariken had ik 'm al voorbij zien komen, maar bij jou nog niet. Gaaf hoor! Leuke papiertjes heb je gebruikt en knap dat je ervoor gezorgd hebt dat je nooit vier dezelfde papiertjes op één dag hebt. Je ienieminie-kaartjes zijn trouwens ook geweldig! Vooral die voor bij de appeltaart lijkt me heerlijk om te krijgen ;)

Miranda V zei

Leuk om je verslag te lezen van deze gezellige dag en je kalender hier nog eens terug te zien. Ik wist dat je een herfstig blokje had gekozen, maar hij is nu fleuriger dan ik had gezien. Helemaal leuk! Ik heb ook al zes kaarten gemaakt met de restjes, ideaal die lange stroken. Geweldig hoeveel en wat een leuke mini kaartjes jij er mee hebt gemaakt. Handig dat die teksten er ook in zaten! Wie weet tot ziens, het is elke keer weer een verrassing of er nieuwe bekende bloggers aan tafel zitten! Dat ik het leuk vond om jou te ontmoeten had ik al eerder gezegd hè. :-)

Maria V zei

Het was zeker gezellig. Gelukkig kunnen wij onze creaties op ons blog zetten, zodat we even rustig bij iedereen kunnen 'spieken'. Wat is die van jou leuk geworden. Met deze kleurtjes wordt iedere dag een feestje. Zo ook met de gezellige, vrolijke minikaartjes. Miranda en ik hebben de volgende dag nog een beetje na zitten genietten!

Linda Visser - van der Velden zei

Onwijs leuk allemaal zeg! Tof papierblok is het, ik heb hem zelf ook gekocht :)

Cornelie zei

Leuk!!! Je kalender is onwijs mooi geworden. En wat een leuke kaartjes met de restjes zeg! Leuk om je verslagje te lezen!
Fijne zondag! En hopelijk schuiven jullie weer eens gezellig aan!

GerJanne zei

Heel leuke kaartjes Colien Super zien ze eruit.
De jaarkalender vind ik heel erg gaaf! Zo leuk dat hij eeuwigdurend is!
Lijkt me supergezellig om zo met elkaar aan de freubel te zijn en dan ook nog mede bloggers te ontmoeten!
Groetjes,
GerJanne

Mariken zei

Wat was het gezellig om samen op stap te gaan, wat hebben we hard gewerkt met een supertof resultaat! Jouw kalender is prachtig geworden, zo mooi, met die herfstkleuren. En dan die collectie mini kaartjes, die zijn leuk geworden!!
Zie je morgen weer, vakantie alweer voorbij...geniet nog ff..xx

Sabine zei

Hartstikke leuke kalender heb je gemaakt en ook je kleine kaartjes zijn erg leuk! Liefs Sabine

Blankina zei

Het was het reisje de moeite waard, wat een super workshop en prachtig resultaat, kan je elke naar kijken ha , ha.
Ook de "restjes" kaartje perfect, groetjes Blankina

Brendaxx zei

Wat een gave kalender!! En je minikaartjes zijn ook echt prachtig!

Bernadet zei

Gave kalender is dit zeg.
Ook je minie's zijn zeer geslaagd.
Hartstikke leuk dat je meedoet met onze challenge bij Cards&Scrap!!

Ellen zei

Geweldig die leuke mini kaartjes!
Bedankt voor het meedoen met C&S.
Groetjes Ellen