Pagina's

Totaal aantal pageviews

woensdag 5 oktober 2016

Dutch Doobadoodag #3.

Je had nog 2 werkstukken die ik maakte tijdens de grote Dutch Doobadoo-dag van me tegoed. Dit is er eentje van. Door de vele kaartjes tussendoor liet ie even op zich wachten, maar voila.... (had dit misschien gisteren moeten laten zien, op dierendag?? Ach, toen had ik een kikker, haha)
Het werd een schildje wat we eerst langs de randen hebben bewerkt met modelling paste, daarna geschilderd met zwarte gesso en vervolgens allerlei (gebruiksmaterialen) erbij gezocht om rond een foto te plakken. Die materialen ook zwart gemaakt en opgeplakt. Tot slot kon je er wat kleur op aanbrengen met Pebo Gilding wax. Een soort schoensmeer/bijenwas wat je lekker met je handen, al wrijvend, aanbrengt. Er was zilver, goud en brons. Ik heb voor het laatste gekozen. Tijdens de workshop lag er een stukje karton op de plaats van de foto. Thuis kon ik dat vervangen door een plaatje van onze Heidewachtel-dames. Om het geheel mooi aan te laten sluiten, heb ik hele kleine rondjes kraftpapier langs de randen van de foto geplakt. Ik ben blij met het resultaat en vond dit dan ook de leukste workshop van die dag. Bovendien gaf het voldoende inspiratie om wat vaker met mixed media aan de slag te gaan, want ik heb afgelopen zaterdag een leuk canvasje voor een jarige vriendin gemaakt. Die zie je binnenkort!

6 opmerkingen:

Durvina zei

Wauw! Dit is niet zomaar!
Wat een prachtig werkstuk, heel mooi gedaan.

liefs, Durvina

Sabine zei

Oh wow wat prachtig zeg. Het is echt een prachtig schild geworden Liefs Sabine

Larissa zei

Wauw, wat gaaf!
En wat een knappe dames honden heb je, zo lief!
Ik ben benieuwd naar je canvas cadeautje.

Ellen zei

Gaaf Colien, jouw dames verdienen zo'n mooi lijstje beslist. Zie ook nog 'dogs' staan. Je wist dus al voor wie je dit ging maken;) Leuk dat je erdoor geïnspireerd bent geraakt. Daar zijn workshops voor, toch?'

Renate zei

Wauwie!!! Maar dit heb je wel ff super gaaf gemaakt zeg. Kei stoer!!!
Enne... Voor een echte dierenvriend is het elke dag dierendag.:o)

-xies- Renate.

GerJanne zei

Tsjonge, jij hebt heel wat ideeën en technieken opgedaan, heb ik het idee. Heel mooi gedaan met de leuke foto van jullie meiden!
Ben benieuwd naar de canvas!
GerJanne