Pagina's

Totaal aantal pageviews

zaterdag 8 oktober 2016

Mixed media voor Daan.

Vorige week zaterdag hadden we een party: Daniëlle vierde haar verjaardag. Haar leeftijd kunnen jullie wel raden, lijkt me. Zelf maakt ze ook altijd hele gave kaartjes, helemaal in haar unieke, eigen stijl. Ik heb er al een heleboel verzameld die ze door de jaren heen aan Rolf of mij cadeau deed. Daarom wilde ik iets speciaals maken voor haar feestje. Het werd een mixed media canvas van 20 x 20 cm.
Allereerst bewerkte ik de hoeken met modeling paste en 2 verschillende masks van Dutch Doobadoo. Als je bovenstaande foto vergroot, kun je het waarschijnlijk beter zien. Even met de heattool gedroogd en daarna zocht ik verschillende materialen op om op te plakken. Ik deed dat met Tacky glue. Het zijn simpele, dagelijkse materiaaltjes zoals knoopjes, stukjes kant en bierdoppen, maar ook wat luxere spulletjes van Finnabair die ik nog in de voorraadkast had. De letters heb ik ooit, heel lang geleden, bij het Kruidvat gekocht.
En toen alles met zwarte gesso geschilderd. Dat was een mooi klusje voor buiten aan de tuintafel, vooral omdat het zonnetje vorige week toch nog regelmatig doorkwam.
Tot slot de Silks acrylic glaze erbij gepakt. Klein beetje eruit 'geschept' met een wattenstaafje en met mijn vingers de metallic verf uitgewreven op het canvas. Met een gaaf resultaat, zoals je ziet. Ik heb voor 'teal zircon' gekozen, omdat ik weet dat Daniëlle van turquoise houdt. Ze laat dat zelf ook vaak terugkomen op haar kaartjes. Het bleek een schot in de roos, want ze was er erg content mee! :)


11 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

Wat geeft dat een superknap effect ! mooi
grtjs,martina
x

Danielle zei

Ontzettend gaaf en persoonlijk cadeautje!! Helemaal geweldig. Ook leuk dat je de stappen laat zien, ooit wil ik me hier ook nog eens aan wagen, zo'n mooi resultaat!!

Miranda V zei

Echt zo ontzettend gaaf. Heel leuk dat je laat zien hoe je dit hebt gemaakt. Het is echt een uitdaging om te letten op de vormen en structuren bij het op maken van zoiets, gek dat je helemaal niet naar de kleur hoeft te kijken. Een totale metamorfose na het aanbrengen van het zwart en blauw. Echt een fantastisch resultaat!

GerJanne zei

Wauw at een supermooi canvas. En heel leuk dat je even de stappen laat zien. Ik heb met verbazing gekeken naar het resultaat. Net wat Miranda schrijft dat je met op hoeft te letten welke kleuren je gebruikt. Echt een kunstwerkje. geen wonder dat dit helemaal in de smaak viel.
Groetjes,
GerJanne

Larissa zei

Wauw Colien, een hele andere creatie die we gewend zijn van jou. Maar dit past ook ontzettend goed bij jou.
Heel mooi gemaakt, ik snap dat het in de smaak viel.

Fijn weekend, veel plezier vanavond samen met Rolf in Den Bosch.

Marjan Küppers zei

Wat gaaf, Colien! Erg leuk om te zien hoe je het gemaakt hebt. Heel mooi!!

Maria V zei

Wat een prachtig cadeau voor Daniëlle en ik snap dat zij hier blij mee is. Het is toch een klusje wat je niet zomaar even doet. Ik blijf mij verbazen bij de uitleg. Het resultaat is manjefiek. Mijn grote complimenten.

Blankina zei

Supergaaf!!

Nicole Parmentier zei

Wat een gaaf en bijzonder cadeautje, echt super!!

femminde zei

Wat super gedaan!!! Echt gaaf geworden.
Groeten van Femminde

!neke zei

Dit is erg mooi geworden en leuk je uitleg !!!!!