dinsdag 25 december 2018

Er is een kindeke geboren....

Een toepasselijke titel voor kerst, maar dit blogbericht gaat over Vince. Hij is 1 december geboren en dit eerste kaartje maakte ik voor zijn trotse ouders Casper en Shalini. Voordat ik in het onderwijs aan de slag ging, heb ik 20 jaar in bloemenwinkels gewerkt. Eerst 2 ½ jaar bij verschillende tuincentra en bloemenwinkels en daarna 17½ jaar bij het Bloemenhoekje in Vlijmen. 
Carla was mijn werkgeefster en ik was de enige fulltime medewerkster. Daardoor bouw je een band met elkaar op en we hebben dan ook lief en leed gedeeld. In de jaren dat ik er werkzaam was, heeft zij, samen met haar man Hans, 3 kinderen gekregen, waarvan de jongste ons petekind is. Casper is haar oudste zoon en dat maakt Carla en Hans trotse oma en opa! 
Ik heb de 3 kinderen Casper, Milou en Elmar vanaf kleins af aan meegemaakt en zien opgroeien. Als baby sliepen ze in de maxi-cosi (of in een bloemendoos) in de winkel, ik heb nog knutselwerkjes van ze van de kleuterschool en met carnaval heb ik regelmatig een leuke outfit voor ze gemaakt op de naaimachine. Inmiddels zijn ze allemaal volwassen en het huis uit en werk ik ondertussen al ruim 13 jaar op school = werk, maar we hebben nog regelmatig contact.
Ook Carla's ouders zijn gelukkig met hun eerste achterkleinkind, dat verdient ook een kaartje! Vanaf de geboorte van hun eerste kleinzoon Casper noemde ik ze ook opa en oma, dat ging vanzelf.... Ze zijn aardig op leeftijd, zo fijn dat ze dit nog meemaken!
Natuurlijk ook een kaartje voor ons petekind Elmar en zijn vriendin Lieke. Ze zijn erg blij met de komst van hun neefje en voelen zich heel speciaal als oom en tante.
Dat geldt ook voor Milou, zo blij met haar kleine neefje. Daarom ook voor haar en vriend Bart een kaartje om ze veel geluk en plezier te wensen met neefje Vince.
Gisteren was ik even bij Carla in de winkel (om bloemen voor de uitvaart op te halen, hoe tegenstrijdig...) en heb ik de 5 kaartjes afgegeven. Vandaag is de hele familie samen om kerst met elkaar te vieren, een mooi moment om gelijktijdig de enveloppen open te maken, leek mij. En zojuist kreeg ik een appje dat ze allemaal erg blij zijn met de 'kunstwerkjes', dus kan ik mijn blogbericht posten ;)
Geniet van deze kerstdagen!!
Challenges;
first card: Crazy 4 Challenges - Select an 2018 sketch (C4C418)

second card: Paper Craft Crew - PCC319

Third card: Crazy 4 Challenges - Select an 2018 sketch (C4C452)

Vierde kaartje: 2 Sisters on the Blog - Bingo (blauw-dier-label)

Fifth card: CAS(E) this Sketch! - CTS#302


9 opmerkingen:

 1. Wat een lieve kaartjes voor de hele familie!
  Leuk dat je voor de 3e keer meedoet met onze challenge deze maand, dank je wel!
  Groetjes Caroline DT 2Sistersontehblog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kaartjes en het verhaal erbij helemaal! Ook even naar je vorige post gekeken, heel tof ook.
  Fijne kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een leuke reeks toffe kaartjes ! mooi gemaakt
  fijne feesten,
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke verzameling aan kaartjes , wat leuk is dat dat je nog steeds contact heb met je vorige baas. heb ook nog steeds contact met mijn chef en zijn vrouw.

  wens jullie gezellige dagen toe en voor het nieuwe jaar heel veel goeds en wat nog meer kijk op mijn blog.
  groetjes Marjan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige kaartjes Colien,en een mooi verhaal hoe het leven kan lopen!
  Fijne kerstdagen,
  Suzan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi deze babykaartjes Colien...wat fijn dat je met je oude werkgeefster nog zo een fijne band hebt ...en heel haar familie geniet van je prachtige kaartjes...
  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Colien,
  het is gewoon een kerstverhaal dat je hier schreef. Prachtig! Ik heb ervan genoten. Je kaartjes zijn stuk voor stuk mooi en leuk dat ze meteen lieten weten hoe blij ze ermee waren!
  Tot morgen??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje een echt kerstverhaal....
  Wat leuk om op zo`n manier iedereen een kaartje te geven. Mooie blauwe serie, en toch allemaal een ander kaartje. Knap gedaan en heel attent.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke babykaartjes allemaal. En bedankt voor je 3e bijdrage.
  Groetjes Nicolette DT 2Sistersontheblog

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien