zondag 3 september 2023

Grieks tentkaartje in de lift.

Afgelopen woensdag was nichtje Rosey jarig en gisteren waren we uitgenodigd op haar feestje. Twee weken geleden kwam ze met haar ouders (mijn zus en zwager) en zus Indy enthousiast terug van een mooie vakantie in Griekenland. Daarom maakte ik een kaartje in die stijl.

Bij de Lift Challenge vragen ze om een tentkaart en ik vond het wel leuk om Rosey's kaartje met deze vouw-techniek te maken. Zo kun je op de achtergrond nog extra papiertjes en plaatjes kwijt. 
In dit geval Griekse huisjes en kerkje en op het vouw-gedeelte paste mooi haar naam. Grappig effect geeft zo'n doorkijkje.
Het OPA! heeft wat uitleg nodig: Indy en Rosey brachten een doosje mee voor 'ons pa', hun opa. Als je het opent, speelt een muziekdoosje de sirtaki en vind je een klein flesje ouzo met glaasje in het boxje. Ze wilden het per se kopen voor hun opa, omdat er OPA! opstond. Ze hadden alleen niet in de gaten dat daarmee niet een grootvader wordt bedoeld, maar dat het een uitroep is, zoals Olé in Spanje. We moesten er een beetje om lachen, net als Rosey gisteren bij het krijgen van dit kaartje, ze heeft wel humor! Maar moest het natuurlijk wel aan vriendinnen uitleggen...

Vandaag staat weer een bezoekje aan een optreden van Anneke van Giersbergen op het programma, zin in! Vanmiddag haal ik Saskia op en gaan we samen genieten. Hopelijk lekker in de zon, drankje erbij, we doen net alsof het nog vakantie is, haha.

Graag tot morgen, dan zijn we er weer met een nieuwe uitdaging op het 4 Season blog, nu vind je daar de uitslag van de vakantiebestemmingen-challenge.

Challenges;

Carlin's kaartenparadijs - iets met een R (Rosey)

Lift Challenge - #181, tentkaartje
8 opmerkingen:

 1. Wat een leukerd is dit.
  Het model is leuk en de aankleding is mooi gelukt.
  Ik zat wel te kijken naar het OPA..... ben blij dat je het uitlegt want ik snapte er echt niks van.
  Haha, lachen hoor.
  Ik denk trouwens dat ik het ook gekocht zoj hebben voor mijn opa,
  ondanks dat OPA niet bedoeld is als OPA maar als OLÉ.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe leuk dat verhaal erbij en jouw tentkaart vind ik een ontzettend gaaf kaartje! Mooi dat Griekse thema! Ik hou van Griekenland. Leuk dat je met de Liftchallenge meedoet, Colien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk deze heel persoonlijke kaart voor Rosey. En wat grappig met dat OPA! Ik wist het ook niet, dus fijn dat je het er even bij schrijft.
  En ik ben weer benieuwd naar de uitdaging van jullie. Ik kwam er door de vakantie niet aan toe de vorige keer, maar ben vast van plan nu weer mee te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk verhaal bij dit kaartje! Echte Griekenland liefhebbers zijn wij en dit herinnert mij aan de mooie doorkijkes die je daar hebt! Erg leuk gemaakt en volgens mij is het met dat zonnetje wel gelukt! Lekker genieten, doe je goed.
  Fijn dat je weer meedoet met de Liftchallenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je waant je inderdaad op een Grieks balkonnetje met dit mooie doorkijkje. Het achtergrond verhaal maakt hem nog extra bijzonder. Dankjewel voor deze leuke bijdrage aan de lift.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi gemaakt, en echt leuk om typisch iets voor de jarige te maken.
  Bedankt dat je meedoet met de Challenge bij Carlin's Kaartenparadijs en proficiat met je topplaatsje.
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een heel mooi persoonlijk kaartje.
  Tof gemaakt.
  Bedankt voor je deelname aan onze 'R' challenge bij Carlin's Kaartenparadijs.
  Succes !
  Groetjes,
  Carla (DT)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien