Pagina's

Totaal aantal pageviews

zondag 29 mei 2011

Workshop 2.

Gisteren zijn Sanne en ik naar Sprang-Capelle geweest. Daar hebben we bij de Scrapheap een workshop 'Tim Holtz- technieken' gevolgd. Els v.d. Linden leerde ons werken met distress inkt en embossingpoeder, stempels, stanzen, grungeboard, kant, tissuetape, metaal en nog veel meer. Wat een superleuke workshop, zeg! Van 10.00 tot 16.00 uur waren we druk bezig om 2 vellen wit cardstock  en meegebrachte foto's om te toveren tot dit boogie board. Bij de foto's heb ik de kleuren 'Rusty Hinge' en 'Dried Marigold' Distress inkt gekozen. Alles is afgewerkt met  de kleur 'Vintage photo'. Ook heb ik 'Walnut Stain' of Stazon inkt gebruikt om nog wat extra stempelafdrukken op het bewerkte papier te zetten.
Om goed te laten zien hoe mooi je wit cardstock kunt bewerken met de verschillende technieken heb ik detailfoto's gemaakt;
Rolf nu

Ik met mijn moeder, lang geleden :)

Onze trouwdag 29 juni 1989

Ik als peuter

Rolf als peuter

Colien nu.
Het frame was al kant en klaar, daar is tissuetape opgeplakt. Daarna zijn alle binnenrandjes zwart geverfd. De lijst is afgewerkt met metalen hoekjes. De bloem is gemaakt met een stans van Tim Holtz. Daarvoor is een bladzijde uit een oud woordenboek gebruikt en folie dat m.b.v. de heattool is opgekruld, waardoor de bloem mooi vol wordt. De sleutel, het slot en de swirl zijn gestanst uit gruncheboard, dat na bewerking een mooi leerachtige look krijgt.
We hadden de tijd echt nodig om alle technieken uit te proberen en helaas lukte het niet om het board kant en klaar mee naar huis te nemen. Gisteravond heb ik thuis al het papier en foto's vastgeplakt en het frame met houtlijm op het achterpaneel geplakt. Na een nachtje drogen onder een stapel boeken, heb ik vanmorgen de laatste details aangebracht, zoals het speldje, de glimsteentjes, de bruine facetsteen en de 'druppels' bij de foto's rechtsboven en linksonder. Het was een hele klus, maar ik ben erg blij met het resultaat! Nu nog een mooi plekje zoeken :)

grtz.Colien

9 opmerkingen:

Esther zei

hey Colien
wat is het super gaaf geworden je mag er echt trots op zijn.
groetjes esther

Anoniem zei

Wow, dit is echt onwijs gaaf! Super met ook oude foto's erbij,echt cool.
grtzz Jacintha

corry'kaart zei

wat een prachtig geheel geworden!
iets om trots op te zijn.
groetjes...corry

martina's kaartjes zei

wat een prachtig, persoonlijk geheel ! helemaal toppie !!! mooi hoor
groetjes,martina
x

Debby zei

Het is een plaatje geworden!
En wat ben je veranderd ;-)

Groetjes Debby

Marja Rolfes zei

Echt ontzettend gaaf om dit aan de muur te hebben Colien! Prachtig! Workshop 1 en 2 zijn volledig geslaagd!!
xxx
Dutch Tulip
Marja

Marijke zei

jeetje wat een prachtig stuk heb je daar gemaakt zeg. Helemaal toppie. Lijkt me leuk zo'n workshop. Groetjes Marijke.

brigitte zei

Dit ziet er mooi uit.
Echt super gedaan.
Groetjes Brigitte

Anoniem zei

nice, leuke foto's ook
elmar