Pagina's

Totaal aantal pageviews

woensdag 15 maart 2017

Vetplantjes.

Afgelopen zaterdag ging ik met Larissa, Nelly en Daniëlle een dagje fröbelen bij Ingrid. We hadden afgesproken om vetplantjes te gaan maken van papier. Stampin'Up heeft 'Oh so Succulent' mallen en stempels in de nieuwe voorjaars/zomer catalogus. Wij hebben gewerkt met de mallen, dat was al werk genoeg. 
Eerst heel veel stansen, ik koos voor 4 kleurtjes papier. De bloemen heb ik eerst allemaal een wit laagje gegeven. Van buiten naar binnen kregen ze op die manier het 'wasachtige' laagje. 
Daarna bij 3 van de kleuren weer een inkt uitgezocht voor de randjes. Ook een heel klein beetje op de puntjes geveegd, voor een natuurlijk effect.
Tot slot alles op elkaar geplakt, potjes gevuld met steekschuim en Tillandsia. De bloemen heb ik met behulp van een ijzerdraadje vastgezet. Net als dennenappeltjes in een kerststukje heb ik de ijzerdraadjes tussen het onderste en volgende 'schubje' door gehaald en de uiteinden in het steekschuim geprikt.
Het was een heel geslaagde workshop met SUperleuk resultaat! De plantjes staan hier nu te shinen op de kast. Mocht je ze ook willen maken: Ga dan naar het blog van Ingrid, want ze heeft de workshop nog een aantal keer ingepland.
Benieuwd naar de resultaten van Nelly en Larissa? Kijk dan vandaag even op hun blogs, daar zie je wat zij voor mooie succulenten hebben gemaakt.

12 opmerkingen:

 1. Ik genoot al van de Foto's op FB. Prachtig gemaakt, heel mooi effect met de inktjes. SUper!
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk geworden Colien, net echt. Gezellig dat jullie er waren...leuk berichtje , ik ga verder hoppen. Fijne dag, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je had prachtige plantjes gemaakt.................in een potje zijn ze nog mooier.

  Groetjes Nelly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had al een glimp opgevangen bij Ingrid !
  Gaaf resultaat !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit was natuurlijk dé perfecte workshop voor jou! Knutselen dn bloemschikken gecombineerd, kan het mooier? De vetplantjes zien er gaaf uit, net echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze lijken net "echt"! Heel leuk gedaan!
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt tof! Ze zijn prachtig!
  & in de potjes zijn ze ook te gek!
  Was een gezellig dagje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk!! Ze lijken net echt. In de vensterbank ziet niemand het verschil. Ik kan geloven dat jullie het supergezellig hebben gehad.
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend tof gemaakt! Gaaf! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Miranda en ik dachten: ' Vetplantjes?' Nou ze zijn niet van eggies te onderscheiden. Wat gaaf zeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien