vrijdag 15 maart 2019

Stippen....

Morgen mag ik de workshop Porselein stippen verzorgen tbv Alpe d'HuZes. Maar liefst 22 deelnemers hebben zich aangemeld, heel tof! Ik ging aan de slag met om wat voorbeelden te maken en hier zie je wat resultaten. Dit schaaltje is gestipt met olijfgroen, paars (veel donkerder dan de kleur van de dop doet verwachten) en brons. Dat laatste komt niet zo mooi over op de foto, maar het geeft een gaaf effect!
Deze tweede is gestipt in de primaire kleuren. Ik twijfel of ik er nog wit aan toe ga voegen...

Behalve schaaltjes heb ik ook wat tegeltjes gestipt. Ik heb een pak vierkante wit geglazuurde tegeltjes van 15 x 15 cm  gekocht en er 2 van stipwerk voorzien. Deze is in rood/wit/blauw en oranje, misschien omdat ik nog met de opruimwerkzaamheden van het IK HOU VAN HOLLAND project bezig was ;) De middelste 'bloem' staat niet helemaal in het midden, terwijl ik het toch had uitgemeten...Ach, het is handwerk, zullen we maar zeggen.

Deze is weer in een heel andere kleurstelling: olijf, turquoise en hardroze. Deze kleurencombinatie is erg vrolijk, jammer dat het door het sombere weer niet zo mooi overkomt op de foto.
Dit tegeltje maakte ik om als kleurenkaart te kunnen gebruiken. Sommige kleuren zijn op keramiek toch anders als je zou verwachten als je het potje ziet. Daarom dit tegeltje: handig om de juiste kleurtjes te kunnen kiezen. Er komt nog wel 1 kleurtje bij, dat ben ik vergeten.
Alles in de oven afgebakken, ook mijn mandala-bordje dat ik onlangs bij de workshop van Banu-design heb gemaakt en de kleine bordjes die ik stipte op een gezellig avondje bij Mariken.
Tot slot nog eentje waarmee ik bezig ben: work in progress. Die wilde ik gisteravond afmaken, maar toen liep mijn kappersbezoek een beetje uit, dus dan vanavond nog maar even wat stipjes zetten. En dan op naar de workshop van morgen.
Maar eerst nog een dagje werken, hopelijk zijn de leerlingen wat minder onstuimig dan gisteren. Jeetje, het was overal storm!


15 opmerkingen:

  1. Prachtig allemaal! Jij hebt de “stip” goed te pakken! Die tegeltjes zijn ook echt gaaf! Veel succes en plezier met de workshop morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo mooi, dat stippen, ik twijfel of ik er ook aan ga beginnen.....šŸ˜Š.
    Jammer dat je zo ver weg woont.

    Tja, die storm......zelf ben ik er ook zo druk van, dus de Kinderen helemaal.
    Wat wij nodig hebben is rust en zon.
    Sterkte vandaag en morgen veel plezier en succes.
    Hopen dat je een mooi bedrag op mag halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie dingen heb je gemaakt als voorbeeld! Lijkt me heel tof zo'n workshop! Veel succes en laat je werkjes maar zien. Ben benieuwd! Groetjes Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige werkjes, lijkt me niet makkelijk.
    Veel succes en plezier op de workshop.
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooi aantal aanmeldingen voor een mooi doel Colien. Succes morgen met de workshop. De oudste hier is vandaag maar even op school geweest veel lesuitval door de staking.

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie stip-voorbeelden heb je gemaakt. Heel veel succes met je workshop.
    Dus de storm had niet alleen invloed op je kids van de basisschool? Hier gisteren ook storm in de klas!
    Groetjes van Henriƫt

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Werkt volgens mij verslavend Colien en wat is het effect leuk zeg!
    Je zal je vast weer goed vermaken en ontspannen...kinderen zijn zeker druk als er harde wind staat en door de regen niet naar buiten gaan.
    xx Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ontzettend leuk zeg! Wat gaaf dat je zelf een workshop gaat geven. En dat moet helemaal goed komen denk ik als ik zo alle voorbeelden zie. Ik wist niet dat er ook stipstokjes bestonden....grappig.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ontzettend mooi stippelwerk heb je gemaakt, ik ben onder de indruk van je nauwkeurigheid.
    groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ze zien er stuk voor stuk heel professioneel uit, wat mooi om te zien! Succes morgen met de workshops, wordt vast een succes, groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Woooow Colien ..prachtige voorbeeld stippen bordjes en tegeltjes heb je gemaakt...Fijn dat je zoveel aanmeldingen heb voor je workshop en zeker voor het goede doel...Succes morgen!!!!

    groetjes en een fijn weekend
    Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wow, wat een boel mooie voorbeelden! Hiermee Ć©n met jouw enthousiasme gaat de workshop vandaag vast een succes worden. Veel stipplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk hoor, dat je er een workshop mee geven gaat! Je voorbeeldjes zijn tof, een mooi houvast voor degenen die het voor het eerst doen. Slim om zo'n kleurenkaart te maken! Succes en veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is dat mooi Colien! En helemaal niet oubollig. Lijkt me wel leuk om dit tijdens ons weekendje te doen. Ik hoop dat de leerlingen wat rustiger waren gisteren. De wind in ieder geval nog niet.
    Liefs Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jhee wat een mooi stipwerk allemaal. Prachtige kleurencombinaties. Als je nog even doorstipt kun je straks het toilet betegelen met deze prachtige tegels. Soms zou ik willen dat ik bij je om de hoek woonde met al die leuke workshops van je!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien