Pagina's

Totaal aantal pageviews

zaterdag 8 juni 2019

Gestipt voor het goede doel.

Vandaag start de Roparun: een hardloopestafette vanaf Parijs of Hamburg die eindigt in Rotterdam met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor (ex)kankerpatiënten. Dit om hun leven en hun familieleden te verlichten en te veraangenamen. Een groot aantal collega's van school = werk doet mee en ik wilde graag een steentje bijdragen.
Zij maken deel uit van team De Buitenbeentjes en nemen in 2019 voor de 15de keer deel aan de Roparun. (in 2008 en 2009 ging ik mee als chauffeur/navigator). Roparun heeft een mooie slogan: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Omdat we op school van de papieren bekers en daarmee van veel afval af willen, nemen veel collega's hun eigen mok mee. 
Ik stipte er voor mezelf eentje (du1c is mijn afkorting) en toen collega's mijn mok zagen, vroegen ze of ik er voor hen ook eentje wilde maken. Prima, maar dan niet zomaar. Omdat we voor Rolf zijn Alpe 'd HuZes actie al heel veel geld hadden opgehaald, vond ik het wel een goed plan om de mokken voor de Roparun te stippen.
Het werden heel verschillende mokken. Degene die je bovenaan dit blogbericht ziet, is voor Norbert. Hij vroeg simpelweg om groene stippen.
Petra had ook niet veel wensen, behalve de kleur blauw. Ik heb de mok heel simpel gehouden, dat maakt em (naar mijn mening) juist mooi.
Michiel had wel een vraag: kun je iets met 'tricolore' maken? Hij is fan van de Tilburgse club Willem II, vandaar. Alleen die drie kleuren werd een beetje saai, dus voegde ik wat goud toe, dat komt ook in het logo voor. Hij is helemaal tevreden met zijn mok!
Simone wilde graag een mok met haar naam erop. En het liefst 2, omdat ze zowel op het onderbouw- als bovenbouw-gebouw lesgeeft. Gelukt! Ik verpakte de mokken in de leuke stip-tasjes van de Hema... Inmiddels heb ik nog meer mokken gestipt, afgebakken en afgeleverd, die zie je later.
De Buitenbeentjes zijn inmiddels vertrokken naar Hamburg, waar ze vanmiddag om 12.05 uur van start gaan. Ik ga ze volgen, want ook dit is, net als Alpe d' HuZes een mooi evenement met een prachtig doel!12 opmerkingen:

Sarah zei

Super tof!

Mariken zei

Hard gestipt jij, ze zijn prachtig! En een bijdrage aan de Roparun, tof! Jouw kanjer weer veilig thuis? Fijne dagen! Xx

Hobby Hoogland zei

Wat zijn je bekers mooi en dit mooie resultaat met alléén stipjes, en allemaal ten bate voor het goede doel, een prachtig doel, en wat een kanjer vier keer de berg beklommen ,petje af.
fijn weekend.
groetjes Marjan.

Daphne zei

Ontzettend leuk, een persoonlijk kado.
Ik vind ze stuk voor stuk erg leuk!!
Je hebt echt talent voor het stippen.

Gerlinde zei

Wat onwijs gaaf gedaan!! Heel erg gaaf!
Groetjes Gerlinde

Anoniem zei

Wat een leuke mokken!! En ook nog voor het goede doel én voor het goede doel dat er zo minder afval is. Dubbel goed dus.
Ik heb pas een stipworkshop gevolgd bij Nienke van Stipstijl. Komt door wat ik aan stipwerk zag op de blogs van Mariken en jou.
Eerst nog wat oefenen op platte bordjes en dan me misschien ook wagen aan zoiets leuks als jij nu gemaakt hebt. Ook weer zo leuk om te doen.
Er komt alleen maar bij. Bedankt voor de inspiratie.

groetjes, Lian

Eri Kumeling zei

Wat superleuk om zo je steentje bij te dragen aan die mooie actie! Je bekers zijn stuk voor stuk prachtig!
Groetjes, Eri

Creanita60.blogspot.nl zei

Wat zijn ze gaaf geworden deze bekers!
Groetjes Anita

Sarah zei

Ik was hier vanochtend al. Ik heb onlangs in de kringloopwinkel witte tasjes gekocht. Het is altijd goedkoop maar omdat ze gaan verbouwen, was alles aan 50 %. Dus ik had 8 tasjes voor 2 euro. Plan is op ze te stippen....
De golf op mijn kaart is van Crealies.
X

Scraptastisch zei

Wat gaaf Colien, dat zal gezellig staan op school!!!
Mooie sponsoring van je voor het goede doel!!!
xx Gerie

Marjan Küppers zei

Echt gaaf, Colien!! Jeetje wat een werk, maar hoe leuk! Je collega's zullen er erg blij mee zijn! De mok voor Petra vind het mooist!
Wij gebruiken op school al jaren geen papieren of plastic bekers meer, maar zulke mooie bekers hebben we niet!

Nicole Parmentier zei

Dat wordt een gezellige koffiepauze bij jullie op school! Superleuk zijn ze, deze mokken. Ik vind de groene stippen van Norbert wel heel erg grappig!!