vrijdag 6 december 2019

Wende jarig en Sinterkerst in de klas.

Afgelopen woensdag was Wende jarig en als het goed is, is dit kaartje al bij haar aangekomen. 
Ik heb er de leuke schildpad uit een Ocean-knipvel van Craft Emotions voor gebruikt. Het is een beetje de week van de knipvellen, zo lijkt het ;) Ik heb het plaatje uitgestanst met een stiksteekjes-mal en op het papiertje daaronder heb ik stiksteekjes aangebracht met een fineliner.
Gisteren 'Sinterkerst' gevierd met de mentorklas. Door een vuurwerkincident is vorige week één van onze leerlingen ernstig gewond geraakt aan beide handen en 2 anderen, die erbij stonden, hebben gehoor- en oogschade opgelopen. Alle 3 hebben ze vooral mentaal een flinke tik opgelopen en de hele klas is ontdaan. Ook al is het niet in de buurt van school gebeurd, heeft het veel impact. Daarom hebben we de 'Kadootjes-met-lootjes' gewisseld met de kerstviering die op 20 december gepland stond. Maar een geintje moest kunnen, vond ik ;)
Omdat het niet echt een Sinterklaasfeest ging worden, wilde de klas liever iets anders dan chocomel en pepernoten. Ze wilden cola en Nibbit?!! Oké, dan haal ik dat... en ik nam ook mijn suikerspinmachine mee en leende bij mijn zus een popcornmachine: ze stonden in de rij, haha. Even de zinnen verzetten!
Challenges;
Sketch Saturday - Past sketch # 352

Dutch Card Lovers - Sticthes

11 opmerkingen:

 1. Och jeetje! Wat heftig! Wat zullen ze geschrokken zijn en waarschijnlijk maar goed ook. Ontzettend naar voor de betreffende leerlingen. Een harde leerschool. Tenminste als ze het zelf waren die het vuurwerk afstaken. Anders is het des te erger!
  Je chocletters zijn erg leuk! EN het snoepfestijn ook. Lachen die popcornmachine en de suikerspin! Dat vergeten ze nooit meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bah, wat ontzettend heftig.. Kan me voorstellen dat het dan een feestje met dubbel gevoel is geworden, ziet er allemaal heel leuk uit wat je voor de kids georganiseerd hebt, hopelijk toch een leuke avond! Je kaart is werkelijk prachtig, wat een ontzettend mooi schildpadje! Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och wat een ellende!!
  Ze hebben dankzij hun TOP leerkracht toch een leuke middag gehad..
  Je kaartje is ook leuk wat een gave knipplaatjes.

  liefs Annemarie en merit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had het verhaal al van Mariken gehoord, maar wist niet dat het mentorleerlingen van jou waren. Heftig hoor en niet gek dat de rest van de klas erdoor van slag is. Goed opgelost zo, lijkt mij. De zinnen verzetten is dan belangrijk. Je traktatie is tof en het knipvelkaartje hartstikke leuk! Fijn weekend xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge, dat is erg! Wat is vuurwerk toch aanlokkelijk op die leeftijd en wat is het toch gevaarlijk. Naar dat het zo ging en dat ze er de gevolgen van moeten dragen. Onwijs fijn dat er op deze leuke manier even aan iets anders gedacht kon worden. Topjuf!

  Je kaart is ook heel gaaf, wat een supercute schildpadje! Dank je wel voor het meedoen met DCL, Colien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat erg zeg! Vuurwerk blijft zo gevaarlijk maar onweerstaanbaar voor die leeftijd. Hopelijk komt het allemaal goed met die leerlingen. Je afleidingsfeestje is in ieder geval wel heel erg leuk, dat is vast een goede oppepper voor de klas. En je kaart is ook een schatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kaart is dit én mooi stikseltje er langs!
  Bedankt voor het meedoen met DCL.
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heftig verhaal.
  Wat mooi dat je dan de ruimte geeft om met elkaar meteen een andere draai te geven aan het "feest" wat al geplant stond.
  Ze hebben toch maar een super toffe juf aan jou!!
  Je kaart is erg leuk, de kleuren zijn echt kleuren uit de oceaan, mooi hoor.
  Ik kon er niks aan doen, maar ik lag helemaal in een deuk van jou traktatie..... soms is de oplossing van iets zwaars humor!!
  Samen lachen en samen huilen daar wordt je als groep sterk van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. WoW. Dat is hetfig! Maar hoe loste je het allemaal toch weer creatief op om de sfeer er toch wat in te houden. Knap. X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk kaartje Colien! Lief dat schildpadje erop. En jee wat heftig.. een harde leerschool.. Leuk dat je mee hebt gedaan met ons, bij DutchCardLovers!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien