Pagina's

Totaal aantal pageviews

zondag 6 mei 2018

Onmogelijke kaart.

Al diverse keren kwam ik de 'impossible card' tegen in blogland of op knutselpagina's op Facebook. Ik was nieuwsgierig wat dat nou precies was, dus ben op Google gaan zoeken. Toen herkende ik het meteen: het was het 'Amazing vouwblaadje', een opdracht die ik met mijn leerlingen heb gedaan. Samen met 2 collega's had ik een cursus Mindset gevolgd, waarbij we allerlei leuke tips en trucs kregen aangeleerd om te leren omdenken. En daar was dit een onderdeel van.
Als je een vouwblaadje voor je neus krijgt in deze vorm en je mag er alleen naar kijken, niet aankomen, dan snap je niet hoe het kan. En dan wordt je ook nog misleid doordat je naast je vouwblaadje een schaar, maar ook plakband erbij krijgt om de vorm na te maken, tja... dan weet je het helemaal niet meer. Pas op het moment dat er werd gezegd dat je het blaadje mocht aanraken, zagen veel deelnemers meteen de oplossing. Er was één man in de hele groep die het wist, voordat hij het vouwblaadje mocht oppakken, ronddraaien en bekijken. Rara, in welk vak geeft hij les? ;)
Maar goed, zo 'impossible' is het dus allemaal niet: in dit geval zijn er 2 designpapiertjes op elkaar geplakt, met de gekleurde kanten naar buiten. Er zijn 3 knipjes/sneetjes in gemaakt, wat vouwen en een aantal versieringen erop en klaar. De kaart is gemaakt met spulletjes uit de laatste IDEE&post en is verstuurd naar iemand die ook hetzelfde pakket in huis heeft. Een 'kaartje voor elkaar', leuk initiatief van Miranda van BijOmaDee. Het kaartje zit plat, zoals op de laatste foto, in de envelop. Nu maar hopen dat Miranda weet hoe ze hem in de juiste stand kan krijgen....
Vanmiddag hebben we, mijn zussen en 'ons ma' een high tea, alvast een voorproefje op Moederdag, want mijn ouders gaan maandag op vakantie. Ik zou eigenlijk nu richting Papendal gaan met Rolf voor de Kickoff van Alpe d'HuZes, maar ik doe het nog even rustig aan. Gisteren ook niet meer naar Den Bosch geweest, meegaan naar het optreden van Rolf kostte al genoeg energie, het was wel heel leuk en heerlijk in de zon, want het was buiten.
Fijne zonnige dag, allemaal!
En graag tot morgen, dan zijn Nelly en ik er weer met een nieuwe 4 Season Challenge...

9 opmerkingen:

Marfien zei

Een vrolijk zonnig kaartje, ik snap nu wel hoe het moet, je hebt het goed uitgelegd. Veel plezier vandaag

martina's kaartjes zei

hij is helemaal toppie! heel erg mooi gemaakt.
heb dit modelletje ook al gemaakt (zie kkt, kaartje voor Maries), en heb de stukjes bedekt, zodat het nog 'moeilijker' wordt om het systeem te begrijpen =)
tof !
grtjs,martina
x

Sarah zei

Daar is dat mooie papier weer! Ik heb het al vaak vastgehad maar nog niet gebruikt. Ook bij jou een zonnige kaart. Ziet er leuk uit het model.
We worden sebiet opgehaald en weer afgezet door mijn mama. We gaan een klein wandelingetje doen, want binnen zitten met DIT WEER dat kan ik niet.
Overdag is jaro ok maar al twee avonden heeft hij koorts en ligt hij te gloeien naast mij. Hopelijk keert het gauw. Ik wacht nog steeds op mijn pakje van de Egel...

Annie H zei

Leuk kaartje met zonnige kleurtjes, ben hier momenteel ook mee bezig.
Groetjes, AnnieH

Mariken zei

Ha, ja, ik hetken dit wel! Niet in kaartvorm...dit is wel heel leuk zeg! Succes met de start van de week morgen!

Nicole Parmentier zei

Het ziet er inderdaad heel ingewikkeld uit! Ik zou echt niet weten hoe ik dit aan zou moeten pakken. Maar jij gelukkig wel, superleuk!

GerJanne zei

Ik heb hem ook al vaak voorbij zien komen, maar nog geen tijd gehad om zelf uit te vogelen. Die collega geeft vast wiskunde, hihihi...
Binnenkort zal ik eens proberen of ik dit ook kan ;-)
Deze van jou ziet er in elk geval erg leuk uit! Lekker vrolijk met dat papier en de zon!
Balen zeg dat het zo langzaam gaat, dat opknappen van jou!
Sterkte!

SylS creaties zei

Leuke fleurige kaart! Ik moet ook nog eesn gaan proberen zo'n kaartje te maken.
groetjes,
Syl

Unknown zei

Nou ik heb hem ontvangen hoor en het is gelukt om hem goed in elkaar te vouwen ;-)) Dankjewel Colien, ik vind het een topper!