zaterdag 21 januari 2023

Canvasje voor Den Dijk.

Dit is het canvasje waar ik het afgelopen woensdag over had. Ik maakte het voor Robbert van Proeflokaal Den Dijk. Hij nodigde ons uit om te komen proosten op zijn 42e verjaardag én het feit dat hij 5 jaar eigenaar is van de kroeg. 
Ik plakte verschillende materialen op het doekje van 20 x 20 cm. De letters zijn gestanst met mallen van MFT, de lamp en de geometrische vormen rechtsonder zijn van Pronty en de metalen bloemen en blaadjes zijn van Finnabair, evenals het kroontje. Verder wat bierdoppen en een doorgesneden champagnekurk. In de hoeken en op de zijkanten maakte ik verschillende figuurtjes met de masks en structuurpasta.
Daarna zette ik alles in de zwarte gesso en vervolgens de accenten aangebracht met wax in bordeauxrood en groen, waardoor het meer reliëf en een metaalachtige look krijgt. Een soort van geoxideerd koper...



Op de foto's lijkt de ondergrond bruin, maar het is echt diepzwart. Robbert was er blij mee en vereerd (volgens eigen zeggen) dat hij een uniek kunstwerkje mocht ontvangen. Het krijgt een mooi plekje in het café.

Vandaag organiseer ik weer een workshop tbv Alpe d'HuZes. Dit keer staat er een Vogelvoederstuk op de planning. Ik ga zo met zakken vol groen en een tas vol vetbollen en pelpinda's richting 't Dorpshuis om alles klaar te zetten.
 

3 opmerkingen:

  1. Een prachtig kunstwerkje Colien, hopelijk was de workshop een succes.

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een gaaf canvas heb je van die losse onderdelen gemaakt Colien. In het begin denk je:" waar gaat dit naartoe?" Maar na het bewerken met zwarte gesso en de waxen wordt het toch een mooi geheel. Dat verdient zeker een mooi plaatsje. Was het een geslaagde workshop vandaag?
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh Colien, wat ontzettend gaaf is dit!! Helemaal geweldig! En ik wist niet dat je met wax over zwarte gesso kon gaan, Maar eigenlijk wel logisch. Dank je voor de inspiratie. En ik snap helemaal dat dit unieke kunstwerkje in het café komt te hangen. Superleuk idee

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien