zaterdag 14 januari 2023

September18 November 22-box

 
In de kerstvakantie ging ik weer eens aan de slag met een aantal DIY-pakketten van September18. Allereerst het pakket van afgelopen november: een borrelplank mozaïeken. 
In het pakket zat een plank, kunststof steentjes in verschillende groen- en bruintinten, alleslijm, voegmiddel met bakje en een sponsje. Verder krijg je online beschrijving als tekst en staat er ook nog een filmpje met uitleg klaar. 
Vooraf had ik de steentjes op kleur gesorteerd om een patroon te bedenken. Ik had al verschillende voorbeelden voorbij zien komen, o.a. van e regenboog en patroontjes waarbij heel veel tussenruimte te zien was. Ik koos voor diagonale streepjes. 
Omdat niet van elke kleur evenveel steentjes waren, was het even puzzelen en schuiven welke kleur waar moest komen. Uiteindelijk was ik tevreden en plakte ik de steentjes vast. Dat moest een nachtje drogen, voordat ik kon gaan voegen.
Het voegen was snel gebeurd, al had ik het papje iets dikker mogen maken. Maar even gewacht en toen het voegsel tussen de steentjes was gezakt, heb ik nog een toplaagje aangebracht.

En nu staat het plankje op aanrecht bij mijn favoriete gitaarplank. De kleuren komen niet helemaal uit op deze foto, maar ze passen wel goed bij onze smaragd-groene (die hier blauw lijkt) keukenkastjes op het antraciet (wat hier veel lichter overkomt) blad.

De volgende DIY wat ik heb aangepakt is een haakpakket. Niet gewoon haken, maar nét even anders. Het is af, maar moet nog even op de foto, je ziet het binnenkort. Maar eerst morgen de reminder bij Knutsels en Kadootjes en maandag op het 4 Season blog. Fijn weekend!



2 opmerkingen:

  1. Wat een vrolijk plankje.
    Gebruik je het ook, of staat het er echt voor de sier?
    Leuke afwisseling in eens zoiets te doen.
    Ik ben benieuwd naar je haak pakket anders...... geen idee wat ik mij daarbij voor moet stellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke pakketjes zijn het! En ook bruikbaar. Mooi het schuine patroon...die gitaarplank is trouwens ook ontzettend gaaf! En jij aan de haak?? Ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien