maandag 27 januari 2020

RAV4.

Afgelopen dinsdag reed ik van school = werk naar huis en na de eerste rotonde deed mijn auto wat gek. Zodra het kon, heb ik de auto stilgezet aan de kant en even opnieuw gestart. Niet veel verbetering, de motor deed het wel, maar had niet veel power. Rolf geappt: "ik denk dat mijn auto niet op alle cilinders loopt... ik kom rustig aan naar huis". Nu is mijn RAV4 inmiddels 19 jaar oud, maar ik wil hem niet kwijt. Openbaar vervoer is hier echt een ramp en in een dorp zonder winkels of andere voorzieningen is het noodzakelijk om een auto te hebben. Mijn dagelijkse route is door de (meestal modderige) polder en dan is zo'n hoog terreinautootje ideaal. Bovendien ziet ie er wel stoer uit ;) Met een gangetje van 40 km per uur ben ik naar huis getuft en meteen Goof, onze bijna-buurman én automonteur, gevraagd of hij ernaar wilde kijken. Dat deed hij meteen 's avonds, constateerde een kapotte bobine (waardoor de auto inderdaad niet op alle cilinders liep, toch nog iets onthouden van mijn technieklessen van lang geleden) en hij heeft em woensdag al gerepareerd: super! Het bedrag wat ik Goof verschuldigd was, ging samen met dit kaartje in een envelop. 
Er kan van alles in mijn RAV4 vervoerd worden, de achterste stoelen liggen bijna altijd plat. Hier alle spulletjes die de leerlingen van leerjaar 3 deze week gaan gebruiken (plus een torso die in het bloemschiklokaal in de etalage staat) tijdens het Kunstuur in de CKV-week. Daarin gaan ze op een canvasdoek iets (of een heleboel) laten zien van en over zichzelf. Heerlijk 12 lesuren knutselen met ze deze week en dan vrijdag nog een workshop "Klembord pimpen" verzorgen, waarbij ik ze daarnaast op een oude typemachine een (song)tekst of gedichtje laat maken. Ik heb er zin in, laat maar komen deze week!
Challenges;
De Egel - Kleuren rood met zwart
Freshly Made Sketches - FMS#419

15 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo'n behulpzame buurman! Fijn dat je nog geen afscheid hoeft te nemen van je trouwe RAV4! De kaart voor je buurman is top!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn zo'n behulpzame buurman! Autopech is nooit leuk, hebben ons deel wel gehad de afgelopen jaren, haha, maar gelukkig kan hij weer een tijdje mee! Je kaartje is zeker een leuk extra bedankje, heel mooi geworden! Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pfff.... grote opluchting en handige buurman heeft de leuke kaart dik verdiend! Leuke opdracht voor de leerlingen!!!
    XxIrene

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fabulous design. I really like the checked background. Thank you for playing along at Freshly Made Sketches!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat soort buurmannen zijn goud waard. Daar mag af en toe best wel een mooi kaartje naartoe.


    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schitterende kaart voor je behulpzame buurman Colien.

    Fijn dat je trouwe tuf gemaakt kon worden.

    Groetnis fan Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan me helemaal indenken dat je niet zonder je auto wil (en kan) en wat fijn dat je zo'n buurman hebt die dat even voor je wil fixen.
    Je hebt en heel leuke kaart voor hem gemaakt. EN top in de kleuren van de Egel..Dank je wel voor het meedoen. EN en heel gezellige werkweek gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fun card and such a striking color combo! Thanks so much for joining us at Freshly Made Sketches.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. oh zo een buurman wil ik ook!! Het is mijn grootste angst dat mijn autootje het leven laat, kan me jou schrik helemaal voorstellen. Het kaartje is dan ook superleuk en welverdiend voor deze top-buurman! Geniet van je knutselweek!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat fijn zo'n handige buurman en wat knap dat je zelf al een vermoeden had wat de oorzaak was Colien. Ik zou dat echt niet weten haha. Er kan inderdaad lekker veel in je stoere auto en wat klinkt aankomende lesweek gááf. Daar zou ik ook wel aan deel willen nemen hihi.
    Mooie stoere kaart heb je ook gemaakt, het blokjespatroon doet aan een racevlag denken.
    Dank je wel voor je deelname aan de challenge bij De Egel.
    Lieve groetjes Miranda (dt-De Egel)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Fijn dat je auto het weer doet, is inderdaad wel een levensbehoefte als je zo wat meer afgelegen woont. En er kan lekker veel in! Wat een leuke week heb je deze week op je werk, zeg! Heerlijk!
    Je kaartje is gaaf, mooi bedankje.
    Groetjes
    Jantine

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een gave kaart om je buurman/monteur te bedanken.
    Wij hebben ook een RAV4 (13 jaar oud) en willen hem ook voor geen goud missen. Volgens mij zullen er best mensen gek opgekeken hebben toen jij voorbij kwam met die torso in de achterbak.
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke kaart en dat is pas handig zo'n handige Harry op wie je beroep kan doen. X

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoe herkenbaar een auto, en ook nog eentje waar alles in moet. We hebben nu maar 1 auto maar er jaren twee gehad, het gaf mij een gevoel van onafhankelijkheid, zeker ook omdat wat verder van winkels en werk wonen. Dan moet die het wel doen en wat is het dan fijn dat die al gemaakt is. Maar daar kwam ik niet voor op je blog, ik kwam om jou kaartje te bewonderen. Erg leuk hoe je het gedaan hebt, fris en kleurrijk. Bedankt dat jij je liet uitdagen door deze challenge van de Egel. Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien