Pagina's

Totaal aantal pageviews

zondag 7 augustus 2016

Dagkamp.


De HAKA, heel de week geoefend en uitgevoerd op vrijdagmiddag om de ouders te imponeren,
voordat de touwtrekwedstrijden begonnen...
Zo, onze week Dagkamp zit er op. Het was een fantastische week met hele leuke kinderen en een heel gezellige groep leiding. Helaas zat het weer een aantal dagen niet mee, maar we hebben vrijdag goed kunnen afsluiten. 
Jammer van de regen, maar de kinderen merken er eigenlijk niet zoveel van...
Lekker old-school met een biertje rond het kampvuur 's avonds (laat).
Er waren overdag 79 kinderen (zij reizen dagelijks met de bus op en neer, vandaar de naam Dagkamp), 's avonds / 's nachts bleven we met een klein groepje leiding op het kamp. Vaak rond het kampvuur, al viel dat plan ook 2 avonden in het water....
We hebben elk jaar een ander thema en dit jaar was het, hoe kan het ook anders, de Olympische spelen. De kinderen worden in 6 groepen verdeeld en op maandagochtend wordt bekend voor ze in welke groep ze zijn ingedeeld. Mijn zus Willy en ik hadden vooraf de groepslijsten gemaakt, rekening houdend met verdeling van kinderen met gedragsproblemen.
Dit jaar mochten ze een medaille zoeken in het bos naast de kampeerboerderij met hun eigen naam op de achterkant. De medailles heb ik gestanst met een label-mal van Marianne Design, ook de letters zijn gemaakt met de Marianne Design mal: alfabet-Collectables.
Als leiding verzinnen we vooraf (grappige) namen voor de teams.Dit jaar hadden we de volgende Olympische sporters (van links naar rechts) en ook figuren tijdens de vossenjacht afgelopen donderdag:
- Tina de Turner
- Storm de Zeiler
- Tay Kwondo
- Ad le Tique
- Criss de Crosser 
- Vladimir Dopinov
Elk dagdeel spelen we een spel en daarmee waren natuurlijk medailles en diploma's te verdienen. Vorige week zondag ging ik aan de slag met 4 grote vellen papier om een scorebord te maken. Komt dat creative handlettering nog eens van pas ;-)
De medailles en diploma's waren ook van mijn hand. Erg leuk om vooraf lekker op het gemakje zoiets te knutselen. En fijn dat ze bij de Action van dat mooie folie-karton verkopen, zo kun je het low-budget houden.
De kinderen vonden het erg leuk om de stand bij te houden, na elk spel en ook tussendoor gingen er weer wat kinderen checken en tellen, zo mooi om te zien.
Zo'n week vliegt voorbij, komt waarschijnlijk omdat we zoveel lol hebben gehad.Nu alles weer opgeruimd, gewassen en vandaag lekker rustig thuis wat gerommeld. Morgen op naar Duitsland met onze 2 honden. Even relaxen en genieten van de omgeving, zin in!

7 opmerkingen:

Ellen zei

Even tijd voor een vakantieblogrondje. Lekker op het terras van 'ons' huis met uitzicht op de Montagne Noir, genietend van de lichtjes in de verte en een verkoelend briesje. Jeetje Colien, wat heb jij weer veel werk gemaakt van alles! Het ziet er allemaal gelikt uit. Fijn dat jullie vrijdag met goed weer hebben kunnen afsluiten. En nu heerlijk samen met Rolf en de hondjes naar Duitsland. Geniet ervan! Bonsoir! Of misschien beter: guten Abend xxx

Danielle zei

Ontzettend leuk hoeveel werk je hebt gestoken in alle voorbereidingen. Het ziet er gezellig uit!! En inderdaad is het meestal zo dat de kinderen het minst last hebben van het weer ;-) Geniet van Duitsland!

martina's kaartjes zei

wat ben jij een bezig bijtje ! helemaal leuk zie er alles uit ! kan me vast voorstellen dat de kids een superleuke tijd hebben gehad !
grtjs,martina
x

Sabine zei

Wat gezellig ziet het kamp eruit! En wat leuk gemaakt zeg, zowel de medailles als het tussenstandenbord. Liefs Sabine

Nancy Soetaert zei

ziet er allemaal toppie en tof uit!
geniet van je vakantie nu!
nancy

Marfien zei

Heerlijk zo'n kamp, prachtige namen voor de sporters en een supermooi medaille bord

GerJanne zei

Respect!! Ik vind het zo geweldig dat je dit doet, elk jaar weer in je vakantie. Jullie bezorgen de kinderen een week om nooit te vergeten.
Petje af, Colien!
GerJanne