zondag 1 juli 2018

Achtergrondjes.


Na alle leuke inkt-technieken geoefend te hebben bij de workshops, ben ik thuis aan de slag gegaan. Ik pakte een wit A4 papier en bewerkte dit met 3 kleurtjes Distress oxide inktjes. Daarna stempelde ik willekeurig met dezelfde kleuren wat streepjes, sterretjes en sterretjes (Rainbow collection van Miranda vd Bosch). Daarna sneed ik het papier doormiddel en stempelde ik met zwart inkt verschillende bladeren.Op elk deel een toffe afbeelding uit het stansblok van Marlene's signature collection gehaald en die opgeplakt. Tot slot met witte gelpen wat accenten aangebracht en met Gelatos krijtjes de witte randjes langs de afbeeldingen wat kleur gegeven. Met deze 2 kaartjes wil ik graag meedoen aan de challenge bij Dutch Card Lovers.


Ook een vel papier dat ik tijdens de workshop had gemaakt, sneed ik doormidden en gebruikte ze voor het pimpen van cadeauzakjes. Om ze wat persoonlijker te maken, verwerkte ik de namen van de ontvangsters op de zakjes. De grap is dat de dames op de plaatjes heel veel gelijkenis vertonen met de echte Wilma en Branca :)
De gelliplate was ietsje groter als het papier wat we gebruikten tijdens de workshop en daarom lagen er voor alle deelnemers ook wat strookjes papier klaar, die je kon gebruiken om het laatste restje inkt op af te drukken. Met die strookjes heb ik deze 2 boekenleggers gemaakt. Ook hier weer plaatjes uit het stansblok van Marlene gebruikt. Ze zijn hartstikke leuk, ben er helemaal weg van.

Er liggen nog wat UFO's (unfinished objects), maar die komen vast een keertje af en dan laat ik zien wat het geworden is.


Ons feestje was erg geslaagd! Het was gezellig met vrienden, familie en de buurtjes. Het heerlijk weer, de temperatuur was precies goed en we hebben tot diep in de nacht buiten gezeten. Gisteren alles weer opgeruimd en lekker nagenoten met een fijn gevoel en ook mega-veel cadeautjes, zo lief! En verder even rustig aan gedaan, want 3,5 uur slapen is toch echt erg weinig. Gisteravond ben ik nog bij de toneeluitvoering geweest van de vereniging waar mijn ouders actief zijn. Een gezellige, ontspannende avond, veel gelachen om de klucht die ze opvoerden. Vandaag ook geen plannen, behalve het maken van mijn voorbeeldkaartje voor de nieuwe challenge op ons 4-Seaons blog. Die gaat morgen van start (deadline in zicht, haha), dus kom gerust een kijkje nemen!
Challenge;
Dutch Card Lovers - Maak zelf een achtergrond.

9 opmerkingen:

  1. Heel leuke kaarten, helemaal wat anders met die mooie kleurrijke achtergrondjes!
    En heerlijk feestje heb je gehad, leuk hoor! Lekker nagenieten...
    Groetjes
    Jantine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan alleen maar zeggen bij jouw kaarten: WAUW!!
    Fijn dat het een geslaagd feestje was.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi zeg, alles creaties die je laat zien!! Heel gaaf, Colien!
    En wat leuk dat die twee dames in het echt ook nog eens op de plaatjesdames lijken :)
    Dank je wel voor het meedoen met DCL!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super mooie creaties Colien. En met dit weer is het zeker geen straf een feestje in de tuin.Fijn dat jullie zo genoten hebben.

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat leuk! Die achtergronden zijn gaaf en die afbeeldingen ook. Ik snap dat je er weg van bent!
    De boekenleggers zijn zeker heel mooi! EN die pagina's ook. Je hebt de smaak goed te pakken. En het feest was natuurlijk ook en groot succes. Gelukkig dat het op de vrijdagavond was. Kon je de rest van het weekend lekker kalm an doen...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jhee Colien wat heb je prachtige dingen gemaakt!! Ik vind het stuk voor stuk kunstwerkjes, gaaf hoor! Fijn dat je feestje zo een succes was, het was dan ook een prachtige zomeravond!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat we mooie sprekende kleuren.
    Echt zeer geslaagd vind ik.
    Jullie feestje ziet er goed uit zeg.
    Kan me voorstellen dat het gezellig was, ondertussen alweer bijgekomen?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig allemaal! En wat ziet dat er gezellig uit!
    groetjes,
    Syl

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw! Wat mooi! Bedankt voor het meedoen met de Dutch Card Lovers.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien