vrijdag 23 november 2018

Zwanger en foto's maken.

Gisteren vertelde een collega dat ze zwanger is. Fantastisch nieuws, waar ze al een aantal jaren naar uitgekeken heeft. Het is nog pril, maar ze is zo blij dat ze het graag wilde delen. Ik vind het superleuk voor haar en maakte vanmorgen 'even snel' dit kaartje.
Ik koos voor mijn favoriete kleur: turquoise. En daar pasten de sokjes van de Hema mooi bij :) De blaadjes achter het silhouet zijn ook in de kleur, maar doordat ze metallic zijn, komen ze wat donker over op de foto.
Gisteren kreeg ik wat vragen over hoe ik mijn foto's maak. Nou, eigenlijk altijd bij daglicht, want dat geeft toch de beste look. We hebben achter ons huis een aanbouw met transparant dak, waar het altijd droog is. Eerst zette ik mijn kaartjes in een stoel van sloophout, maar die is verhuisd naar een zitje achter in de tuin, dus moest ik iets nieuws verzinnen om m'n creaties enigszins windvrij te fotograferen. 
Dat doe ik dus nog steeds onder het afdak mbv een leeg Hertog Jan kistje en verschillende vellen papier met houtnerf-print. Kistje op zijn kop, houtnerf papier tegen de aluminium kast (ooit gekocht via via, komt uit een onderzeeër, weegt niks en ik vind em nog steeds gaaf!) en dan wat prulletjes erbij...
Ik maak de foto's gewoon met mijn telefoon, een Samsung Galaxy A5. Ik zorg meestal voor ietsje meer contrast en verzadiging, snijdt de foto bij en klaar. En dan zie je meteen dat ik niet overdrijf als ik zeg dat turquoise mijn lievelingskleur is, haha. (en dat ik hoognodig de klimop moet snoeien...)
En dat zie je hier ook, mijn traktatie afgelopen maandag op school = werk. Zo meteen ga ik nog 1 etagère vullen met lekkers en meenemen naar Xinix, waar ik vanavond mijn maandelijkse (vrijwillige) bardienst heb. 
Challenges;
Crazy for CAS - Favorite color
CAS on Friday - Use washi-tape on your card
Sketch Saturday - #540

12 opmerkingen:

  1. Een hele mooie kaart Colien! Dat hartje is een leuk accent. Bedankt voor je deelname bij Crazy for Cas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig nieuws voor Tamara, heel mooi kaartje voor haar!
    Geniet van je weekend! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alweer een zwangere bij jou in de buurt, leuk, zo kun je de silhouet van de zwangere vrouw weer lekker gebruiken!

    Bedankt voor je "foto neem uitleg" (ik vroeg daarom, maar misschien nog meer hoor), ik heb helaas niet zo'n afdak, maar ga wel eens op zoek naar een goeie buitenplek, daar maak je toch de mooiste foto's, met daglicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een super lief kaartje voor je collega Colien, prachtige kleuren en ook je kaart hiervoor is heel gaaf met de bladeren en gnomes!!!!
    En wat heb jij enorm veel kaarten gehad voor je verjaardag, dat is tof!!! Fijn weekend!
    xx Gerie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig kaartje voor je collega die mooi nieuws had. Als ik je foto van je traktatie bekijk zie ik dat je overal een feestje van maakt, het ziet er heel mooi en lekker uit.

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk kaartje en dat snel ,snel gemaakt zeg je .. helemaal geslaagd .
    Inderdaad foto's van jou zijn altijd knap . Leuke opzet en super leuk dat je zo windvrij kan fotograferen .
    Want het altijd een hele klus om een leuke foto van je werk te maken .
    Groetjes,
    Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel mooi kaartje! Fijn voor je collega, als ze er al zo lang naar uitkeek. En je foto's zijn altijd wel mooi en scherp, vind ik. Ik fotografeer ook het liefst buiten ivm de kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk kaartjevoor je collega, wat een geweldig nieuws voor haar. Turquoise is ook een hele mooie kleur. Fijn weekend Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie kaart is dit Colien.
    leuk om te zien waar jij je foto's maakt....ik maak ze onder de veranda buiten.
    Groetjes Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geweldige traktatie, Colien en ook heel leuk de kaart voor je collega.
    Ik maak mijn foto’s ook vaak buiten,maar heb geen overkapping 😊 dus het kan niet altijd.
    Groetjes
    Jantine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een lief kaartje voor collega Colien, dat zal ze vast koesteren. Leuk ook om te zien hoe jij je foto's maakt. Ik maak ze op mijn bureau met mijn spiegelreflex waarin ik de wit waarde extra hoog zet zodat ik niet hoef te flitsen. Daarna bewerk ik ze nog voordat ik ze plaats.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi! Bedankt om je foto geheimen te delen!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien