vrijdag 21 juni 2024

Klaprozen.

Zaterdag 8 juni jl was de Knutsels en Kadootjes teamdag bij Hermien. Traditiegetrouw verwennen we elkaar met Kadootjes. Ik ging dit keer voor een 'Poppie-pakket'. Ik scoorde mooie tasjes en paste daar de presentjes en het label op aan. 
Met de leuke poppies Creatables mal van Marianne Design maakte ik labels. Op de achtergrond grunche-stempels op het designpapier van Craft Sensations. De washi tapejes lijken hier een afwijkende kleur te hebben, maar ze pasten prima bij de kleur van de bloemstelen...
De flesjes handzeep kocht ik bij Etos, maar vond de labels wat saai. Daarom maakte ik er zelf een nieuw label omheen. Ook hier een strook papier bestempeld met de grunge-set en via internet een handsoap-afbeelding geprint. Verder ging er nog een handmasker in het tasje.
Hier zag je al dat ik ook hele leuke kadootjes mee terug nam naar huis, altijd zo leuk!

Gisteravond zijn Rolf en ik naar Najib Amhali geweest. Het was een heerlijke show, we hebben erg gelachen. Vanavond gaan we samen uit eten, hopelijk is het lekker weer, want we hebben gereserveerd op terras. Maar eerst nog wat lesgeven: de laatste dag van dit schooljaar....


donderdag 20 juni 2024

52 Weeks to Christmas, #25-2024.

 Het is weer donderdag en dat is kerstkaartjes-dag in een groot gedeelte van blogland. Ik maakte gisteren 4 kaartjes. Beetje overdreven op een mooie, zonnige dag, maar het ging vlotjes. Ik was wat aan het stoeien met de grote woordstans van Studio Light. Ik had 2 kaartjes in gedachten, maar had zowel het woord als de ondergrond uit donker papier gesneden. Dat kwam niet mooi over, dus stanste ik nog wat extra uit wit papier. 
Deze letters had ik al geplakt, maar je ziet dat meer contrast leuker is (vind ik) en makkelijker leesbaar. Maar met de leuke plaatjes  van Bella Lulu erbij is het toch wel een grappig kaartje geworden.
Eerst wilde ik de overgebleven stansjes wegleggen, maar ik besloot om ze toch maar meteen te gebruiken. De voorraad is al best flink, maar wie weet kan ik deze 4 als pakketje verkopen straks tbv Alpe d'Huzes....
De laatste is mijn favoriet, heb jij ook een voorkeur? Doe je ook gezellig mee deze donderdag? Link dan jouw wekelijkse kerstkaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je inspirerend voorbeeldkaartje van Ineke en Ingrid, maar ook de rest van het DT heeft mooie voorbeelden op het blog. Meedoen met de mei-challenge 'Winternacht' kan ook nog, via DEZE LINK kun je jouw creatie inzenden.

Vandaag weer een van-alles-wat-dagje op school = werk. Voornamelijk derdejaars leerlingen opzoeken die nog geen stageadres hebben voor volgend jaar. De BB- en KB-leerlingen gaan 1 dag in de week op stage en dat moet vóór het einde van dit schooljaar geregeld zijn. Dat kost sommigen wat moeite. Gelukkig hebben we een flink adressenbestand, hopelijk gaat het lukken om het voor elkaar te krijgen.

Challenges;

Girlz Creative Christmas Challenge - Sentiment as focal point.

woensdag 19 juni 2024

Geslaagd!

Ons nichtje Megan is geslaagd voor haar HAVO-diploma. Ze heeft nu een vakantiebaan in de Efteling en in september start ze op het HBO. Voor haar deze slimline kaart met vlag- en woordstansen van Carlijn Design. Op het achtergrondpapier van Craft Sensations heb ik verschillende grunge-stempels gebruikt.
De kaart ging gepaard met een klein cadeau-pakketje met spulletjes die ze leuk en lekker vindt. 
Vandaag ben ik op tijd op school voor een groot overleg mbt een mentorleerling die een heftige rugoperatie te wachten staat. Daarna zoek ik mijn klas op om nog wat kleine dingen te regelen. Ook ga ik op de thee bij Mariken, toch nog even genieten van een gedeeltelijk vrije dag.

Challenge;

Creaties Suzan (op Facebook) - Geslaagd
 

dinsdag 18 juni 2024

Vaderdag.

 
Dit kaartje maakte ik afgelopen zondag voor ons pa. Samen met mijn zussen kocht ik tickets (ook voor ons ma) voor een show van Tineke Schouten eind november. In het kaartje plakte ik onderstaande foto en schreef er de datum bij. Ze waren beiden blij verrast. 

Gisteravond een kinderbingo gepresenteerd voor 75 deelnemers, hartstikke leuk. Jarenlang was ik 6 dagen in de feesttent te vinden, zat ik ook in de organisatie, maar tegenwoordig houd ik het bij een avondje of 2. Vanavond ga ik lekker sporten en daarna even niks, want de werkdag is eigenlijk al druk genoeg vandaag.

Challenge;



maandag 17 juni 2024

Reminder Water-challenge op het 4 Season blog.

Nog t/m vrijdag 28 juni kun je meedoen met onze water-challenge op het 4 Season blog. Er zijn al mooie inzendingen, leuk hoe verschillend ze zijn. Vandaag laten gastdesigner Femmy en mijn DT-maatjes Nelly, Daan en ik een reminderkaartje zien.

Ik maakte er zelfs 2, want ik vind het bootje (Collectable van Marianne Design by Marleen) heel leuk. Heel grappig om met allerlei diertjes te combineren, hier de muis en kat, maar nog zoveel meer mogelijkheden. 

De laatste lesweek van dit schooljaar gaat van start, niet te geloven! Volgende week nog het eindejaarsproject voor de onderbouw en klas 3 die naar Maastricht/Valkenburg gaat. Daarna nog een week met 2 avonden diploma-uitreiking en allerlei andere activiteiten zonder leerlingen.... Vandaag ook het schrijversbezoek voor klas 1, daar mag ik met mijn mentorklas heen en ook mag deze bloemschikjuf een mooi boeket voor schrijver Ronald Venema maken :)


zondag 16 juni 2024

Sterkte en gecondoleerd.


Helaas had ik weer wat troost-kaartjes nodig en daarom maakte ik meteen maar een serie van drie. Ik kocht het papierblok Sunshine & Daisies en zocht een sketch uit. Bij dit eerste kaartje zit de grote bloem gedeeltelijk achter de strook, zoals op de sketch:
Bij de andere 2 kaartjes plakte ik de daisy  gewoon bovenop, zodat die goed te zien is. Ik gebruikte alleen papier uit het blok en voegde geen zwart toe. Uitzonderlijk voor mijn doen, maar ik vind de kaartjes wel stemmig geworden.
Zo meteen ga ik aan de slag met een vaderdagkaartje, dat was er gisteren niet meer van gekomen. Wel m'n kaartje(s) voor morgen, de reminder op het 4 Season blog, klaar en Megan d'r geslaagde kaartje is ook gelukt.
Gisteravond gezellig naar de kroeg geweest en een optreden van gezamenlijke vrienden bijgewoond. De foto is wat wazig, maar het was een gezellige avond en op de terugweg was ik opeens taxi voor 3 dorpsgenoten. 

Challenge:

zaterdag 15 juni 2024

Pawprints.

Laatst zag je al een kaartje dat ik maakte voor Ingrid na het overlijden van haar hondje, nu eentje voor onze overburen. Ze hadden 2 bordercollies en daarvan is er eentje overleden en de andere is ook oud en kan amper lopen door artrose, echt sneu! Het kaartje werd gewaardeerd.
In de familie is juist fijn hondennieuws, want (zusje) Willy, Tony, Indy en Rosey hebben een nieuwe huisgenoot: Guus, een mooie, stoere Friese Stabij pup.

Ik maakte een label aan een zakje met een speelballetje en wat knabbels om het beestje welkom te heten in de familie. 

Rolf gaat vanmorgen al vroeg op pad, hij heeft een fiets gekocht in Tubbergen en is wel even onderweg. Ik ga weer wat rommelen in de tuin (Rolf heeft een mooie kruidenbak gemaakt afgelopen week), m'n haar in de verf zetten en waarschijnlijk wat fröbelen. Ons nichtje Megan is geslaagd, daar hoort een kaartje bij!

Challenge;



 

vrijdag 14 juni 2024

Cheers!

 

Gisteren zagen jullie een kerstkaartje met dezelfde achtergrond als dit zomerkaartje. Bijna hetzelfde, want het randje en de binnenkant zijn omgewisseld, zoals je ziet. Voor dit coctail-kaartje heb ik de die-cuts van Dutch Doobadoo geplakt en een klein tekstje gestempeld. Vrij simpel, maar wel leuk, al zeg ik het zelf ;) De gnome kijkt uit naar een zonnig feestje.

Nog 1 werkdag en dan lekker weekend. Fijne dag!

Challenge;

2 Sisters on the Blog - Coctails

donderdag 13 juni 2024

52 Weeks to Christmas, #24-2024.

Week 24 van '24, klinkt leuk ;) En wat gaat het jaar snel!! Maar ook deze donderdag 2 kerstkaartjes. Dit keer met de leuke ijsbeer-stempels. Als eerste eentje met op de achtergrond papiertjes uit het Haai five pakket. Je ziet ze morgen nét andersom ;) 

En dan eentje volgens de kleurenchallenge. Het blinkend goud was weer een uitdaging om goed op de foto te krijgen, hier lijkt het bijna wit, maar hieronder zie je dat het is gelukt. 

Doe je ook gezellig mee deze donderdag? Link dan jouw wekelijkse kerstkaartje op het 52 Weeks to Christmas blog. Daar zie je inspirerend voorbeeldkaartje van Jantine en Miranda, maar ook de rest van het DT heeft mooie voorbeelden op het blog. Meedoen met de mei-challenge 'Winternacht' kan ook nog, via DEZE LINK kun je jouw creatie inzenden.

Vandaag een van-alles-wat-dagje op school = werk. De laatste loodjes van dit schooljaar: dingen afronden, op orde krijgen en opruimen. Ook mag ik een mooi boeket maken voor Chinouk Thijssen, de schrijfster komt op bezoek bij de tweedejaars leerlingen. 

Challenges;

Girlz Creative Christmas Challenge - IJsberen

52 Christmas Card Throwdown - Colour challenge


woensdag 12 juni 2024

Fijne verjaardag haai.

Vandaag kaartje nr 3 uit de haaien-serie, hoe grappig is deze met koptelefoon op?! Met het leuke pakket en een sketch ben ik zo klaar met dit soort kaartjes. Er liggen er nog 2, maar morgen ben ik er eerst met kerstskaartjes.

Vandaag hoef ik niet naar school = werk. Er zijn wel wat dingetjes die ik wil afmaken of voorbereiden, maar wel vanuit thuis. Het schooljaar schiet op: deze en volgende week zijn er nog lessen, de week daarop is het eindejaarsproject. Gisteren kreeg ik te horen dat ik volgend jaar mentor ben van dezelfde klas en met ze meega naar leerjaar 2. Daar ben ik blij mee, want ik heb (op een paar incidenten na) een heel leuke groep leerlingen.

Challenge;

Cheerful Sketches - Sketch juni


 

dinsdag 11 juni 2024

Hiep hiep hoera haai.

En hier is kaartje nummer 2 van de serie die ik afgelopen zondag maakte. Het achtergrondpapiertje sneed ik uit met een MFT mal. Het tekstje is van Nobody-Else. 

Vandaag mag ik weer fijn bloem- en tekenlessen geven en.... morgen ben ik lekker vrij!

Challenge;

Hobby Vision - Sketch


 

maandag 10 juni 2024

Time to party.


Vorige week zagen jullie het haaienkaartje voor Dex. Ik maakte het met de materialen uit het leuke pakket van Dutch Doobadoo. Afgelopen zaterdag, tijdens de Knutsels en Kadootjes teamdag, kregen we allemaal zo'n leuk pakketje van Hermien. Samen met een zakje die-cuts heb ik lekker veel van de toffe Haai Five spulletjes. Gisteren heb ik er dan ook 5 kaartjes mee gemaakt, waarvan je er hier eentje ziet. 
Hier zie alle leuke presentjes en knutsels die ik gekregen heb op de teamdag. Het is altijd een feestje met het uitwisselen van al die cadeautjes. 
De start van een nieuwe (werk)week. Ik mag het gelukkig wat rustiger aandoen en maak daar vanmiddag meteen gebruik van: ik heb een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Maar eerst een paar uur pubers entertainen ;)

Challenge;

Freshly Made Sketches - FMS 639

zondag 9 juni 2024

Reminder BINGO bij Knutsels en Kadootjes.

Nog t/m vrijdag 21 juni kun je meedoen met de lopende challenge bij Knutsels en Kadootjes. We hebben een bingokaart voor je en dagen je uit om daar horizontaal, verticaal of diagonaal een rijtje van 3 uit te kiezen.

Ik koos voor touw/draad-vissen-blauw. Je ziet maar 1 vis op de foto, maar de man is 'aan het vissen', ik maakte er gewoon een werkwoord van ;)

Gisteren hadden we een leuke teamdag bij Hermien in Weert. Monique, GerJanne, Ingrid, Nelly en ik waren te gast en werden goed verwend met een heerlijke lunch en allerlei ander lekkers. Ook had ze een workshopje voorbereid, waar we 's middags mee aan de slag gingen. Ik zal later laten zien wat voor leuks we gemaakt hebben. Natuurlijk wisselden we ook presentjes uit, die zie je ook later, altijd zo gezellig!

Gisteravond ging ik met Jetty nog naar een optreden van 2 tributebands: Victims of a system (System of a down) & St Jimmy's (Green Day). Vandaag lekker rustig aan, want na zo'n drukke week met veel activiteiten en korte nachtjes ben ik daar aan toe. Fijne dag, allemaal!

Challenge;

Kaartjes Inspiratie Challenges - Mannenkaart (2e inzending)

vrijdag 7 juni 2024

Een VETTE verjaardag gewenst!

Er stonden 2 jarigen op de kalender gisteren: Gwenda en Remco. Het kaartje voor Gwenda had ik een tijdje geleden al gemaakt, het kaartje hierboven ging richting Remco. Ik maakte het met de nieuwe Creatables frietjes-mal van Marianne Design. De papiertjes zijn van Avec (op het frietzakje na) en het tekstje printte ik zelf.
Rolf had gisteren een mooie dag op de Alpe. Hij was wat later gestart, want hij zag het niet zitten om in de drukte te staan en wachten op het startschot. In no-time was hij 2x naar boven gefietst en daarna nog een derde keer de berg op gewandeld. Ook Linda, Ileas, Matteas, Jeroen en Berry wandelden en/of fietsten mee, petje af. En wat een super-opbrengst: ruim 18 miljoen! Het was Rolf zijn 11e deelname op de Alpe (tijdens de Corona-tijd heeft hij 2 alternatieve uitdagingen in Nederland gezocht) en hij kijkt nu al weer uit naar de volgende editie.

Challenge;
Creative Sketchy Girls - Challenge 91