Pagina's

Totaal aantal pageviews

woensdag 23 september 2020

Wegloopactie.

Gisteren waren onze honden Suus en Briep ontsnapt. Rolf was fietsen en ik was op school = werk en de Heidewachteldames liepen vrolijk rond, terwijl de deur open stond. Geen idee hoe het heeft kunnen gebeuren, maar dankzij onze lieve buurvrouw zaten ze weer netjes binnen toen Rolf thuiskwam. 

Gisteravond kwam de buurvrouw vertellen dat ze de honden op het grasveldje in de buurt los zag lopen en dat vond ze raar, omdat ze ons niet zag. Toen ze ze riep, begonnen ze te blaffen en dat vond ze eng, ze houdt niet zo van honden. Ze heeft toen, heel slim, de hulp ingeschakeld van een mevrouw verderop in de straat. Die heeft een hondenuitlaatservice, dus die weet wel hoe ze kunt 'lijmen'. En dat lukte wel met een hondenkoekje, zeker bij Briepie. ;)

Natuurlijk hebben we gisteren de buurvrouw (ruim 75 jaar) hartelijk bedankt toen ze het kwam melden en is Rolf ook naar de andere mevrouw geweest om haar te bedanken en excuses voor de overlast aan te bieden, maar een klein bedankje leek me wel gepast. Dus vanmorgen al vroeg aan de fröbel gegaan, 2 Milka-repen gepimpt met een kleurige wikkel en die afgegeven bij beide dames. 

Het blijft een raadsel hoe die 2 naar buiten zijn geglipt en gelukkig wonen we in een heel gemoedelijk dorp, een rustige straat met weinig verkeer én hebben we oplettende buren. Als de buurvrouw niks had gezegd gisteravond hadden we het niet eens gemerkt, ook alles in huis stond nog netjes op zijn plaats... het had heel anders kunnen aflopen. De honden hebben gisteravond wel behoorlijk liggen snurken (en nu weer/nóg), stiekem erg moe van hun avontuur!


Challenges;

CAS(E) this Sketch! - CTS390 (first creation)

Cupcake Inspiration Challenge -  #502 (first creation)
Color Throwdown - ctd612 (second creation)

Sketch 'N Scrap - #178 (second creation)12 opmerkingen:

 1. Pffff eind goed al goed Colien en de leuke én lekkere bedankjes hebben de helpers dik verdiend!!
  Ooit hadden we buren met een jonge hond, die sprong tegen klinken op (sleutel duidelijk niét omgedraaid) en stond dan op het schoolplein van de kinderen..hoofd van school er naar toe..gebeten en tetanus injectie!!
  Hoop dat het bij die 2 van jou een éénmalig spannend avontuur blijft!
  XxIrene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och jee, Colien, wat een eigenwijze Suus en Briep, om er zo maar van tussen te gaan! Wat heerlijk dat je dan in zo'n gemoedelijke omgeving woont, waar mensen je kennen en je honden mee in de gaten houden. Lieve bedankjes maakte je!
  Groetjes
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat verdient zeker een bedanking. Wat een deugenieten je honden, maar wel schatten van buren. Heel mooie kaarten werden het! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn toch, zulke oplettende buren. Gelukkig dat ze weer terecht zijn. Wat een mooie bedankjes maakte je .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O jee, wat een verhaal! Die ondeugende Suus en Briep zomaar op avontuur! Ik heb ook wel eens gehad dat ik lekker in de tuin aan het lezen was en er ineens een vrouw in de tuin stond die vroeg "U heeft toch een bruine labrador? Die zit namelijk bij mij in de gang" ha ha, ik was toen gelukkig wel thuis maar onze Nuts was er ook tussenuit gepiept.
  Je hebt in ieder geval hele leuke cadeautjes voor deze reddende engelen gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een avontuur hebben je viervoetertjes beleefd Colien....Fijn dat je zulke lieve buren heb Colien...en je heb wel een paar hele leuke bedankjes gemaakt voor ze...
  groetjes Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tssss, de dames op avontuur! Dat had inderdaad heel anders kunnen aflopen. Gelukkig woon je in een dorp waar men nog naar elkaar omkijkt. Mooie bedankjes heb je gemaakt. En lekker ook. Dat zal wel gewaardeerd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh bah, wat een nachtmerrie ......(had dat kunnen worden).
  Je moet er toch niet aan denken dat je 's avonds thuis komt en dan......
  Goed, is niet gebeurd, gelukkig.
  Wel gek, je zal er nooit achter komen hoe dit heeft kunnen gebeuren.
  Maar een avontuur is het wel.
  Lief om beide dames iets lekker te geven. En super leuk ingepakt, dus ik denk dat ze dat heel blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. So glad you neighbors were watching out for your dogs!! These are beautiful treat holders! Great job with the sketches! Thanks for joining us at Sketch N Scrap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. So glad your dogs are home and safe! How upsetting!
  Your card is perfect for our challenge this week, so pretty.
  Thank you for playing along with us over at Cupcake Inspiration Challenges.
  -Sandy, DT

  BeantwoordenVerwijderen
 11. How neat that you turned the sketch into a slimline card design! Lovely card, thank you for joining us at Sketch N Scrap!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Such great cards and I loved reading about your dogs. So glad they made it home safely! Thanks so much for joining us at the Color Throwdown this week!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien