vrijdag 5 juli 2024

Bloemwerk diploma-uitreiking.

 

Afgelopen dinsdag en woensdag waren de diploma-uitreikingen op school = werk. Maandag startte ik al met het maken van het bloemwerk. Ik was alleen in het bloemschiklokaal, muziekje aan en gaan! Twee stukken op de tafels waar de gediplomeerden afwisselend links en rechts mochten tekenen: 
In de aula stonden kleine vaasjes op tafel, je ziet ze nog net op de foto, die dinsdag door mijn collega's gevuld zijn. Maandag maakte ik een laag, plat stuk op het plateau bij de trappetjes richting aula. 
Bij de ingang en in de gang bij de trappen maakten we 2 grote stukken op een standaard. Dit is leuk bloemwerk om te maken, want in de lessen zijn het toch vaak kleinere stukjes, nu kun je een keertje iets groots maken.
De kleuren van de bloemen zijn aangepast aan de uitnodiging en het kaartje wat je op de eerste foto aan de rozen ziet. Woensdag stond ik tijdens de walk-tru samen met collega Dorien op de plaats waar de rozen werden uitgedeeld. Omdat ik stage coördinator ben, mocht zij de rozen uitreiken en gaf ik de leerlingen hun stageverslagen terug. Verderop de route kregen ze nog een linnen tasje (met boekje en chocoladereep), daar konden de verslagen mooi in. Wij mochten de geslaagden doorverwijzen naar hun mentor die een praatje had voorbereid.

De ballonnen zijn verzorgd door 'Ballon Patries', de vrouw van een collega. Samen met het bloemwerk vormt het een feestelijk geheel.
Op de route was ook nog een fotomoment. Alle geslaagden kregen de instax meteen mee. Ook op dit plekje ballonnen en bloemen.
Al met al een heel mooie afsluiter voor een hele toffe groep leerlingen. Een heel stel heb ik 2 of zelfs 3 jaar in mijn mentorklas gehad, krijg je toch een speciale band mee.

Het optreden van Anneke en Floor was geweldig gisteren, we hebben echt genoten. Leuk sfeertje bij Paleis Soestdijk en het was gelukkig droog. 

Vandaag de officiële laatste schooldag van schooljaar 2023-2024. Al het bloemwerk mag uitgedeeld en opgeruimd worden en we hebben nog een gezamenlijke lunch met collega's, waarbij we afscheid nemen van een aantal mensen. Natuurlijk heb ik voor hen ook wat gefröbeld, dat zie je later. Fijne dag!





5 opmerkingen:

  1. Dat ziet er allemaal prachtig uit Colien! Mooi al die bloemstukken erbij! Je hebt je goed uitgeleefd! En nu lekker vakantie? Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lian Swagemakers5 juli 2024 om 15:20

    Wat een prachtig bloemwerk heb je gemaakt. En wat een leuke school denk ik altijd bij jouw verhalen. De leerlingen zullen er vast met plezier op terugkijken.
    Bijna vakantie. Dat zal wel fijn zijn. Ik denk regelmatig: hoe krijgt ze dat allemaal gedaan op 1 dag. Ik ben met pensioen, dus alles gaat nu piano-aan. Daarom zal ik het ook wel zo intensief vinden :-)
    Fijne vakantie. Geniet er van!!
    Groetjes, Lian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig bloemwerk Colien, jij bent toch van vele markten thuis. Geniet van je vakantie.
    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, wat een bloemenpracht! Schitterend gedaan allemaal. En wat een feestelijke uitreiking was het.
    En nu echt vakantie? Of moet je komende week nog wat opruimen etc?
    Fijn dat het droog was bij Soestdijk...Ga je toch vanuit bijna als het juli is.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien