Pagina's

Totaal aantal pageviews

dinsdag 22 december 2020

Online lesje Paperfuel.

Vorige week was er een online workshop, verzorgd door Karin Luttenberg, bij Handlettering doen we zo! op Facebook. Helaas had ik het toen te druk met mijn bestelling kerstkaartjes en kon ik niet meedoen. Maar vrijdagavond heb ik de video teruggekeken en ging ik aan de slag.
Als eerste maakte ik het kaartje met het vosje, naar het voorbeeld van Karin, al werd het ietsje anders. De stiften die zij gebruikt heb ik niet, maar het kon ook met aquarelverf, dus pakte ik er de Distress-inkt bij. Daarmee ging het ook prima en het kaartje was in no-time klaar. Helaas wilde mijn witte fineliner niet meewerken, dus schreef ik de tekst op de achtergrond 'gewoon' met zwart.

Ik was blij met het resultaat en wilde nog wel meer kaartjes maken. Daarom het ik het 'Dare to Doodle XXL'-boek erbij gepakt en ben ik het hondje gaan tekenen. Dat ging zo vlot en ik zat er helemaal in, dus deze dino en het rendier volgden snel.
Toen bedacht ik me dat deze kaartjes wel leuk zouden zijn bij de kerstcadeautjes voor de neefjes en nichtjes, dus 'moesten' er nog een paar bij. Dat werden deze hippo en koala. Oké, dan houd ik er eentje over, maar het was té leuk om te stoppen ;)
Tot slot heb ik deze engel nog gemaakt voor Ellen, mijn schoonmoeder. Zij is dol op engelen en over en weer doen we elkaar er eentje cadeau met kerst. Deze gaat dus bij haar cadeautjes op kerstavond.

Het heeft een extra laagje glim gekregen: ik heb het gewaad met Nuvo drops en een kwastje ingesmeerd voor een (letterlijk) schitterend effect.
Deze workshop was superleuk, heel ontspannend en ook helemaal in mijn straatje. Ik zie het nog wel gebeuren dat ik er nog eens voor ga zitten en verjaardagskaartjes ofzo ga maken.

Challenge:
Creaties Suzan - Kerst (op Facebook) 

7 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige mooie kaartjes Colien!
  Lieve groetjes xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zijn superleuk! Ik vind het heel knap als je zo kunt tekenen enbdat handletteren gaat mij ook al niet zo goed af. Geweldige serie maakte je ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi
  Wat een mooie kaartjes.
  Groetjes Jackelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Die zijn echt mooi geworden! Het engeltje is mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke serie kaartjes! Ik 'moet' er ook nog voor gaan zitten.

  groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oooh heb jij die nu gewoon zelf getekend? Wat knap. Het zijn superleuke eigentijdse kaarten geworden Colien. Ik ben weg van het engeltje hoewel de dieren ook erg cute zijn.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeeeemig! Dat is knap! Ik vind ze geweldig! Misschien een leuk cadeau dat doodle boek... ik ga eens op zoek!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien