zondag 15 november 2020

Dat zit wel snor!

Bij Nadine zag ik op Instagram een aantal mooie, stoere mannenkaarten voorbij komen. Wat opviel was dat er op elke kaart duidelijk snorren te zien waren en het werd me duidelijk toen ik las waarom. Ik reageerde op haar kaartjes en zij daagde me uit om mee te doen en ook (een) snorrenkaartje(s) te maken.  Dit was haar tekst bij haar kaartjes:

Hi! Mag ik even iets #aankaarten? Het is #Movember een maand waarin mannen ook wel hun snor laten staan om aandacht te vragen voor onder andere #zaadbalkanker. Voor mijn werk schrijf ik inmiddels ruim 1,5 jaar voor het magazine van stichting zaadbalkanker. Elke maand interview ik jonge mannen die deze ziekte overkomt. Ze zijn heel open en eerlijk, maar toch lijkt er nog altijd een taboe op te rusten. Wist jij bijvoorbeeld dat het een kankervorm is die vooral bij mannen tussen de 18 en 35 voorkomt? Regelmatig je ballen checken zorgt ervoor dat je een eventuele oneffenheid snel opmerkt. Doen dus, of ‘kaart’ het aan bij je partner! Ik maakte deze #snorrenkaartjes voor een beetje bewustwording en het goede doel... ze zijn te koop voor 5 euro per stuk en dat gaat volledig naar #kwfkankerbestrijding

Een hartstikke goed doel en (zeker in 2020!!) best nog een taboe, terwijl borstkanker bij vrouwen heel bespreekbaar is en in oktober centraal staat. Ik ga graag een uitdaging aan, zeker voor een goed doel, maar dit was wel een dingetje: heb ik überhaupt snorren-papier? En (sorry, not sorry), ik ben helemaal niet zo dol op snorren, hihi.... 

Gisteren wist ik, na een kleine zoektocht, toch wat papiertjes 'op te snorren'. Ik vond het in kraft blokjes van de Action én een bijna lege paperpad van EchoPark, waar nog 1 plaatje inzat met een snor en nog wat mooie kleurtjes papier. Van de verzamelde materialen maakte ik 4 kaartjes. Vandaag laat ik er 2 zien, morgen de andere 2. Twee daarvan stuur ik op naar mannen (zonder snor, haha) die komende week jarig zijn. De andere 2 kaartjes plaats ik in de standaard op school = werk, waar ik mijn kaartjes verkoop t.b.v. Alpe d'HuZes en het geld indirect toch bij KWF terecht komt. 

Doen jullie ook mee om dit onderwerp onder de aandacht te brengen? Dan daag ik je bij deze uit om ook een snorrenkaart te maken! Fijne dag en graag tot morgen!


Challenges;

Sweet Sketch Wednesday - Sketch 194



Freshly Made Sketches - FMS#461



8 opmerkingen:

  1. Goed dat jij hier ook aandacht aan besteedt! En twee van je gave kaarten verkoopt voor Alpe d'HuZes! Ik wist het, maar inderdaad mag er meer aandacht voor zijn. Maar zal toch voor de zekerheid mijn zoon maar eens hierover vertellen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige kaart! Ook al houd je niet van snorren. Het doel is goed. Het is zeker nog taboe. Je hoort er bijna nooit iets over.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had wel eens gehoord van Movember, maar nooit begrepen dat de gedachte erachter over zaadbalkanker gaat.
    Mooi eigenlijk!!
    Je kaartjes zijn leuk hoor, je moest, zo te lezen, wel even op zoek naar goed papier maar het is je gelukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben ook niet zo van de snorren maar deze kaartjes vind ik wel heel erg leuk! En Movember is natuurlijk een hele goede reden voor deze kaartjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Love these! Sorry for the trouble in linking up. So glad you joined us this week at FMS!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Colien we call it Mowvember here in New Zealand for awareness of Prostrate Cancer. Your card fits here perfectly and this card would be a perfect masculine card. I love the design paper you've used. Great card and thanks so much for sharing it with us over at Sweet Sketch Wednesday 2 and good luck.
    Hugs
    Kathie
    SSW2~DT

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Great cards for sure!

    Great job with one of our sketches as well. Thank you for playing along with us at Sweet Sketch Wednesday 2! Good luck!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien