zondag 22 november 2020

Verjaardag-weggever.

 

Eigenlijk zou ik gisteren bekend maken wie mijn verjaardag-weggever heeft gewonnen. Helaas kwam er wat tussen en ook vandaag was ik niet eerder in de gelegenheid om een blogbericht te typen. Dus voor iedereen die in spanning zat/zit te wachten: mijn excuses. 

Net als elk jaar heb ik aan Rolf en aan onze nichtjes Indy en Rosey gevraagd welke kaart zij het leukst vinden. De keuze van de nichtjes was al snel bepaald: zij zijn helemaal weg van de feestvarken-kaart die Jantine mij opstuurde. Rolf vindt de herfst-box-card van Annemarie en Merit erg mooi. Hij weet dat ik van herfstkleuren houdt (naast turquoise...) en hij kan de aparte vorm erg waarderen. Dus bij deze 2 (of eigenlijk 3, maar dat moeten Annemarie en Merit maar 'uitvechten', hihi) winnaars. De enveloppen gaan dinsdag of woensdag op de bus, dus nog heel even geduld.

Wat me nog even van het hart moet, is het volgende. Ik ben dol op (verjaardags)kaarten, echt heel gezellig en leuk dat ik zoveel post mocht ontvangen voor mijn verjaardag. Veel zelfgemaakte kaarten die met heel veel liefde en zorg zijn gemaakt, sommige zelfs met wat extra's of een uitnodiging tot een uitdaging, heel tof. Gisteren kwam er echter een beetje een domper op de feestvreugde: er zijn heel wat kaarten opgestuurd met te weinig postzegels erop en daar kreeg ik gisteren (dus niet tegelijk met de betreffende kaarten) deze verzoeken om porto te betalen. Dat vind ik jammer en eigenlijk ook onnodig, want vanaf de 16e kun je al met kerstzegels versturen, zoals ik aangaf ik mijn bericht. Ik ben niet boos, maar wel een beetje teleurgesteld ;) Maar nog steeds wel erg happy met alle brievenbusgeluk, hoor!



17 opmerkingen:

  1. AHHH wat leuk , nou de keuze wie de enveloppe krijgt is niet moeilijk hoor Colien, die gaat naar Merit!!
    Bedankt Rolf maar ook van haar.
    Ja die porto, gebeurd hier ook vaak een paar dagen na je verjaardag..jammer!!
    had die enveloppe van ons nog gewogen, maar later dacht ik nog aan de grote want dat heeft er volgens mij ook mee te maken....
    lieve groetjes Annemarie en Merit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twee (of eigenlijk 3) terechte winnaars. Wat een mooie kaartjes. Proficiat nog, hoop dat je een leuke dag gehad hebt. Die porto is inderdaad jammer omdat je met een kerstzegel tot 50 gram mag verzenden. Dat de grote van je envelop er ook mee te maken heeft wist ik niet..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je zo veel post hebt gekregen en je maakt de 3 dames vast heel blij maar de strafporto is tóch een échte afknapper want ik weet dat die bedragen niét mis zijn! Ik heb een weegschaaltje en buitenland breng ik altijd weg want heb geen idee wat daar op moet.
    XxIrene

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd aan de winnaars van je verjaardags weggevertje Colien...
    Ik had ook prijs met mijn kaartje maar dan bij Knutsel en Kadootjes met een topplaatsje...zo leuk is dat
    en wat de portokosten betreft, zo jammer, een tip aan iedereen..
    Zet je postcode en huisnummer als afzender op de envelop, dan komen de kosten van de te weinig portokosten bij de verzender zelf terecht...
    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd aan de winnaars, lief van je deze weggevers Colien.
    Bij twijfel laat ik altijd frankeren bij postagentschap en ook wat al vernoemd werd: vermeld je eigen postcode aan de voorkant zodat -mocht er strafport komen- deze bij degene komt die te weinig frankeert.
    Ik vind strafport echt wel heel irritant, hoe moeilijk kan het zijn?! Jammer voor je Colien....
    Toch maar lekker genieten van je mooie kaartjes hoor xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd voor de winnaars, jammer van de strafport. Ik hoop dat mijn kaartje heel is aangekomen!
    Jammer van de strafport. Ik weeg mijn enveloppen altijd voor ze de bus op gaan.

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Twee hele leuke kaartjes zijn er uitgekozen, leuk voor de winnaars.
    Jaren terug kocht ik een kruidenweegschaal (mijn dochter zegt een wietweger) en als ik vermoed dat de kaart wat zwaarder is weeg ik hem met enveloppe, deze gaat tot 2 cijfers achter de komma
    Een weegschaal die per 2 gram weegt kan je behoorlijk in de problemen brengen, ga dan niet hoger als 18 gr.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Colien,
    Heel vervelend die kaartjes. Ik weet dat je wel kunt achterhalen wie er te weinig postzegels op heeft gedaan, door het nummer in te toetsen op de site. Tussen mijn verjaardagspost zitten nu enveloppen waarop staat dat de frankering gecontroleerd is. Poststempel van de 16e erop en een kerstzegel. Dus dat moet goed zijn. Vorig jaar heb ik, als ik het kon achterhalen, mensen er wel op gewezen, want sommigen zijn zich van geen kwaad bewust.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fijn dat je veel verjaardagspost hebt gekregen Colien!
    Jammer van die strafporto's. Ik mag het misschien niet zeggen, maar mijn ervaring is als je deze niet betaalt, dat je dan nog 'n keer of 2 een briefje krijgt of je wilt betalen en als je daar niet op reageert, dat ze 't dan laten rusten. Doe er je voordeel mee, zou Mr. Frank Visser zeggen;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gefeliciteerd dames, met jullie winnende kaartjes!

    Wat jammer van de strafport kaartjes, ook een hele stapel zo te zien, het als je verjaardags post, hihi.
    Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ook ik wilde je de tip geven die Bernadet hierboven ook geeft......
    Misschien zijn er nu een aantal boos op mij?
    Wij zijn ooit eens 3 enveloppen kwijt geraakt die ik verstuurd had, bij post NL. Ik heb daar héél veel moeite voor gedaan om te kijken waar ze gebleven zijn, uiteindelijk nooit meer boven tafel gekomen. Ik was toen zo teleurgesteld over de afhandeling van deze klacht dat ik besloten heb om deze staf port kaartjes in het vervolg te negeren.
    Achterop de kerstzegels staat dat de envelop niet KLEINER mag zijn dan een bepaald formaat, maar de grote wordt niet genoemd. Toch heb ik het idee dat de medewerkers bij post NL ook niet altijd weten hoe het zit, dus de strafport kan ook onterecht zijn.
    (Als mijn kaart ook strafport heeft zou ik het graag willen weten, dan ga ik er eens achteraan en kom er nog op terug.
    Of is voor jou niet duidelijk welke kaart de straf heeft, dat vind ik dan ook weer heel raar!!)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Proficiat winnaars.
    Niet leuk die portstraf. Die van mij is het zeker niet. Ik controleer altijd grote en gewicht, ik heb ook zo'n wietweegschaaltje ( die Marfien heeft altijd grappig opmerkingen )
    Fijne dag x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke kaartjes en van harte voor de dames. Wel heel vervelend die strafport, ik ken het. Krijg wel vaker z'n berichtje bij een kaart. Ik betaal uit principe niet voor kaarten die ik zelf niet gestuurd heb, waarop te weinig gefrankeerd is. Heb ik zelf iets niet goed gedaan, dan dus wel. Mocht ik bij de zenders zitten (ik hoop van niet, want ik weeg mijn kaartjes) dan vergoed ik je graag de kosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Superleuke kaartjes hebben gewonnen!
    En jammer van al die porto kosten!
    Groetjes Suzan

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk van de nichtjes dat ze mijn kaart kozen!
    En wat balen van de porto. Ik zet eigenlijk altijd mijn afzender adres er op, dan komt de aanmaning bij mij...
    Misschien kun je contact opnemen met postnl?
    Groetjes,
    Jantine

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gefeliciteerd voor de winnaars, het zijn prachtige kaarten. En O, wat balen al die strafport. Ik herken dat gevoel zeker. Stuur je zelf zoveel post en krijg je zelf de strafport. Ik ga er van uit dat mijn kaart met de Port goed zat. Er zat een kerstzegels op en had hem ook nog gewogen. Groetjes Nelleke y

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtige kaartjes hebben ze uitgekozen tussen al die verjaardagspost! Hè wat vervelend dat er te weinig is geplakt, overigens zal het niet met opzet zijn. Het is mij ook weleens overkomen maar volgens mijn weegschaal was het dan wel voldoende. Ook mijn ervaring is inderdaad, niet betalen, waait wel over (maar dat heb ik niet gezegd😊). Ik hoop dat je wel hebt kunnen genieten van je post en verjaardag! Groetjes Ela

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien