dinsdag 5 januari 2021

Kerstkransenactie: Merci.

 

Ik heb nog wat creaties in de wachtkamer staan die ik jullie nog wil laten zien. Onder andere deze kerstkrans. Daar hoort een verhaaltje bij: Op school = werk hebben we RoParunteam De Buitenbeentjes, dat zijn een aantal collega's en 'aanverwanten' die zich inzetten voor het goede doel. 'Mijn' Rolf fietst elk jaar de Alpe d'HuZes, afgelopen editie ging niet door, maar hij heeft toch al 8 x meegedaan. Om geld voor beide doelen in te zamelen in de strijd tegen kanker organiseren we workshops. Eén daarvan is 'kerstkransen maken' begin december. De ouders/verzorgers van onze leerlingen worden uitgenodigd om de workshop te volgen in de aula van onze school. Ook dat liep deze keer anders, want dat zouden teveel mensen, te dicht op elkaar zijn. Dus organiseerden mijn collega Arjens, één van de Buitenbeentjes' en ik een online workhop. 

Ouders/ verzorgers, oma's, opa's, tantes, ooms, buurmannen- en vrouwen... iedereen kon zich aanmelden om thuis de krans te maken. Wij zorgden voor een kant en klaar pakket met materialen, een beschrijving én een instructiefilmpje op YouTube. Arjens filmde mij, terwijl ik de krans maakte en daar uitleg bij gaf.

Er waren maar liefst 120 aanmeldingen, dus we moesten aan de bak! In de pakketten moesten allerlei materialen verzameld worden: een strokrans, wikkeldraad, denneappeltjes, kerstballetjes, IJslands mos, zwammetjes, sierspelden, krammen, etc. En dat stond nog los van het groen wat in een aparte zak moest. Leerlingen vonden dat leuk om te doen, maar ook onze conciërge Magda heeft daarbij enorm geholpen. Dat verdiende een dikke 'Merci' en daarom pimpte ik voor haar een doosje chocolaatjes met die naam. Ze was blij verrast en vond het natuurlijk niet nodig, omdat ze het onder werktijd had gedaan, maar toch...



10 opmerkingen:

  1. Oeh, die doos heb je mooi gemaakt zo met de krans!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw!! 120 deelnemers, dat is niet niks. De kaart met de krans is ook prachtig. Zal net zo mooi zijn geweest als al die 120 kransen.
    Liefs Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een slimme en creatieve manier om toch geld in te zamelen. Lijkt me ook superleuk voor al die mensen die saai thuis zitten om mee te doen. Er is toch al zo weinig vertier en je hebt ook nog een mooie krans om op te hangen. Zal inderdaad wel een hele klus zijn geweest om alle pakketten te maken, dan is een beetje hulp zeker welkom. Je merci verpakking is helemaal in stijl, superleuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sjee dat is een hele onderneming en wat gaaf dat er zoveel deelnemers waren. Je moet dan wel wat verzinnen in deze tijd om op een leuke manier geld in te zamelen en dat is je gelukt, met hulp. Heel leuk dat je dus een kranskaartje voor de conciërge maakte en de Merci erbij is altijd leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat super leuk om het zo te organiseren!! Wel een heel werk maar als dat helemaal lukt dan geeft dat ook voldoening. Tof om zo iemand te bedanken.
    Fijne week!!
    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen
  6. een hele onderneming, maar vele handen maken licht werk enne alles voor het goede doel.

    groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige krans maakte je als bedankje!
    Wat een werk zal dat zijn geweest. Dan ben je blij met alle hulp die je krijgt.
    Groetjes van Henriët

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een werk halen jullie je op je hals pfff... maar het is voor een heel goed doel, dan voelt het niet als vervelend. Merci voor conciërge is zeker op zijn plaats, groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, dat was een werkje geweest, maar knap van jullie. De toepasselijke kaart is ook mooi. Dat was toch ook een prutsen deze papierenkrans. X

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien