vrijdag 15 januari 2021

Slakken in de lift.

De eerste Lift Challenge voor dit jaar is weer een hele leuke: er wordt gevraagd om een kaartje dat je in 2 of meer stukken verdeeld. Ik had een 'te laat'- kaartje nodig en ging aan de slag met de slak van Marianne Design. 

Het werd een CAS-kaartje met op de achtergrond een papiertje van de Action. Ik sneed het witte gedeelte 2 x doormidden met een mal uit de slime-line serie van CarlijnDesign. Ook het tekstje is van dat merk.

De jarige die ik was vergeten is Charyssa, een mentorleerling. Zij was 1 januari jarig en doordat het midden in de kerstvakantie was en ik in die periode niet in het leerlingvolgsysteem Magister heb gekeken, heb ik de melding gemist en dus geen kaartje gestuurd. Terwijl ik het eigenlijk wel wist dat ze jarig was/is op Nieuwjaarsdag....
Het eerste kaartje vond ik net wat te wat saai, dus maakte ik er nog eentje, met een confetti-achtergrondje. Ook hier een mal en tekstje van CarlijnDesign gebruikt.

En binnenin een extra tekstje :) 

Vandaag nog tot laat online, zowel lessen als vergadering, want door alle wijzigingen is het wel handig om uniforme afspraken te maken over de praktijklessen. Ook mijn auto even netjes maken; stofzuigen (liggen nog dennennaalden in, praktijk-juf in actie....) en een doekje erdoorheen, zodat hij ingeruild kan worden. De uitlaat is wel gemaakt, maar er zijn nog wel wat meer problemen: de achterremmen zijn niet super meer, om de 2 tankbeurten moet er een liter olie worden bijgevuld, de airco is kapot (en dat is niet handig met die warme zomers van de laatste jaren) en laatst liep er, na een regendag met veel wind, water langs de binnenspiegel naar binnen, oeps.... .Tja, hij is 20 jaar oud, dus niet zo gek. Heb al wel iets anders op het oog en ga toch maar wat spaargeld investeren in een jongere auto. Maar bij alle dealers is het nu 'kijken op afspraak, dus dat wordt plannen voor morgen...

Challenge;

Lift Challenge - #156



11 opmerkingen:

  1. Allebei je kaartjes zijn superleuk, maar ik ben het met je eens dat de tweede sprankelender is. erg leuk die kartels en het grappige slakje! Dank je wel voor het meedoen met de Liftchallenge!
    Succes met de aankoop van een nieuwe auto, er is veel veranderd in 20 jaar in de techniek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allebei je kaartjes zijn heel leuk, grappig de link tussen de slakjes en "te laat".
    Succes met de zoektocht naar een nieuwe wagen.
    Groetjes,
    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie liftkaartjes, Colien.
    En jammer dat je auto ingeruild gaat worden, maar als ie zoveel mankementen gaat vertonen is dat toch wel slim. Succes met de zoektocht.
    Groetjes
    Jantine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Twee hele leuke kaartjes met de slakjes. Leuk ook die wiebeloogjes!! Bedankt voor het meedoen aan de liftchallenge en succes met autojacht.. ben benieuwd wat het gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooooh, wat een leukerds zijn dit beide!
    Hoe heb je nou die slak in spiegelbeeld gekregen? Zijn dat 2 malletjes of draai je het dan om? Ik vind, als ik het omdraai, de snijrandjes nooit zo mooi.
    Je hebt wel gelijk, de 2de kaart is vrolijker, omdat daar het naadje groter van is.
    Succes met je nieuwe autootje kopen, misschien 2de, 3de of zelfs 4de hands, maar ik zeg altijd, voor mij issie nieuw!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Allebei leuk maar door al die kleurtjes is de tweede inderdaad wat sprekender.

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super leuke kaartjes. De tweede is inderdaad net iets vrolijker door het confetti-papier.
    Succes met het kopen van een nieuwe auto. Vind ik altijd wel een dingetje.
    Groetjes van Henriët

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige liftkaartje heb je gemaakt Colien....heel toepasselijk die slakjes erop....TOP!!!
    en succes met het winkelen voor een nieuwe auto...Mijn opel agila wordt dit jaar 18 ...dan is ie ook 'volwassen' hihihi ..
    Mijn man heeft 2 maanden geleden een peugeot 308 aangeschaft...zijn ford ford focus was 21...
    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wat een leuke liftkaartjes heb je gemaakt. Die met de slak is erg leuk en die tekst past helemaal bij de leeftijd van de leerlingen.. De slak blijft trouwens erg leuk voor te laat kaartjes.
    Jammer dat je binnenkort afscheid moet nemen van je bolide. Op een of andere manier raak je er een beetje aan gehecht. of heb jij daar geen last van?
    Ben benieuwd wat je voor nieuwe(re) gaat aanschaffen...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Erg leuk met het slakje. Grappig, want ik vind de eerste dan weer zo mooi, rustig doordat dezelfde kleur terugkomt in de achtergrond. Ik denk dat dat ook de reden is dat ik mijn lift (op mijn blog met de bloemen) niet zo mooi vond. Zo zie je maar weer...
    Wat heerlijk straks een andere toet toet, wat zal je daar van genieten!
    Leuk dat je weer met ons meedoet!!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien