dinsdag 2 maart 2021

Droogbloemen-krans.

Vandaag laat ik even geen kaartje, maar een droogbloemen-krans die ik maakte op onze schouw. Er hing er al jaren eentje, maar die was stoffig en sommige soorten waren aan het vergaan. Tijd voor iets nieuws!
Eind november maakte ik een kerstkrans met lichtjes. Jammer dat je dan het snoer ziet, maar lichtjes op batterijen vind ik dan ook weer zowat... In de haard branden ook lichtjes, we stoken nooit, want dan is het alleen in de zithoek warm. De lampjes in de haard flikkeren en liggen tussen stukken hout, dus net echt ;)



Half januari was de kerstkrans ook wel op, toen bedacht ik me dat ik aan de slag moest om iets nieuws te maken. Ik mocht bij een oud klasgenoot die haar eigen bedrijfje heeft in droogbloemen op afspraak komen shoppen en daar kocht ik een doos vol droogbloemen. Alles op dezelfde maat geknipt en in bosjes op draad gezet. Niet het leukste werk, maar een goede voorbereiding is het halve werk...

Daarna was het een kwestie van prikken. Eerst al het groenmateriaal en daarna de rode accenten verdeeld. Door de Eucalypthus ruikt de krans heerlijk!
En dit is het eindresultaat, de krans is 65 cm doorsnede. Het was wel even wennen zonder de lichtjes, maar dat is het sowieso als alle kerstverlichting weg is. Ondertussen zijn we anderhalve maand verder, dus we weten niet anders meer. 

Afgelopen zaterdag hebben we (Nelly, Daniëlle en ik) weer gefröbeld met droogbloemen. Maar ook met kalkverf en klei.... We gaan binnenkort nog met de houtbrander aan de slag en dan is het projectje klaar. Dus als je nieuwsgierig bent wat we hebben gemaakt, kom dan snel weer eens kijken! 
Ik mag vandaag weer fijn mijn (halve) mentorklas op school ontmoeten, zin in!






 

8 opmerkingen:

  1. Gezellig he al die lichtjes maar nu het buiten weer wat lichter wordt gaat hier de kerstverlichting ook weer de doos in ook al vind ik het nog steeds jammer...
    Maar je nieuwe krans is wel echt een aanwinst, wat is hij mooi en groot ook, het zal vast een heel werk zijn geweest, maar daar heb je weer een hele tijd plezier van..

    liefs Annemarie en Merit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een pracht. een heel werkje maar dan heb je ook wat.
    groetjes Marjan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig!!!!
    Lijkt mij zo leuk, zoiets te maken.
    En je hebt nadat je klaar bent een hele mooie decoratie aan de muur hangen, hoe leuk is dat?!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw. Prachtig! Daar heb je lang plezier van!
    Benieuwd wat jullie gemaakt hebben. Klinkt al goed!
    Bedankt voor de reactie op mijn mail. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige krans, daar zit heel wat materiaal in! Ik houd heel erg van kransen. Mijn moeder maakte er ooit eens eentje voor me van alleen maar gipskruid en die heb ik als krans laten indrogen. Ik heb hem heel lang gehad vond hem prachtig maar was wel heel teer.

    Je kerstkrans was ook mooi maar inderdaad jammer van dat snoer, is het een idee om het snoer wit te maken? Dan valt het minder op en in ieder geval recht naar beneden tot achter de haard en dan naar opzij, dan stoort het minder. Zo zou ik het tenminste doen ;-)

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jij hebt wel eer van je werk, een schitterende krans Colien, daar kun je weer een poosje van genieten, lief dat je ons laat meekijken

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Colien,
    wat een mooie krans is het uiteindelijk geworden. En wat grappig dat je bij een oud klasgenoot droogbloemen kon scoren.
    Wat je met Nelly en Danielle hebt gedaan klinkt bijzonder, ik ben benieuwd.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien