maandag 8 maart 2021

Sfeerplankje.

 
Begin februari was Nelly jarig. Als cadeautje wilde Daan en ik haar graag weer een workshop cadeau doen, maar op locatie was dat niet mogelijk. Dus hebben we wat rondgeneusd op Pinterest en het wereldwijde web en gezocht naar een leuke workshop die we zelf konden verzorgen. 
Het werd een sfeerplankje met verschillende attributen. Daan en ik verzamelden plankjes, glaasjes, flesjes, touw, kralen, verf en kwasten, klei en (koek)vormpjes, droogbloemen, vetplantjes en kaarsjes. 
De flesjes en glaasjes verfden we met kalkverf. Soms helemaal, soms voor de helft. Touwtje eromheen, bij het flesje ook wat kraaltjes eraan geknoopt. 
Ik heb er eentje aan het potje met vetplantje geknoopt, de andere 2 liggen op het plankje.
Met de zelfdrogende klei staken we sterretjes en hartjes met koekvormpjes. We maakten er meteen een gaatje in, zodat er touwtje doorheen kan. 
De 2 houten kaartjes bewerkten we gisteren met een houtbrander. Ik koos voor bloemvormen, silhouetten van wilde bloemen. Daan en Nelly hebben een tekst gekozen.
Ik ben heel tevreden over en blij met mijn plankje. Het is natuurlijk sowieso een win-win situatie om iemand blij te maken met een originele workshop als cadeau, gezellig samen te zijn én er zelf ook iets leuks aan over te houden. :)
Ik heb bedacht dat ik dat met mijn groep vierdeklassers ook ga doen in de extra les die ik volgende week met ze draai. Deze week hebben ze de eindtoets en die plannen we altijd 1 week voordat de periode afloopt, zodat er ruimte is om in te halen, mocht er iemand afwezig zijn. Voor die laatste les bedenk ik altijd iets decoratiefs en dit keer wordt het dus zo'n sfeerplankje. Ik ben benieuwd wat de leerlingen ervan vinden. Eerst maar de toets deze week ;)


8 opmerkingen:

  1. Hoi
    Erg mooi gemaakt.
    Groetjes Jackelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg mooi, ziet er gezellig uit! Liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. je creativiteit verbaast me telkens weer ! ook deze keer, knap weer hoe je het aangepakt hebt, zal ze zeker wel leuk gevonden hebben,
    grtjs,martina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit is inderdaad een heel leuk cadeau, gezellig om samen te doen en je houdt er zelf nog wat leuks aan over. Denk dat je leerlingen ook erg enthousiast worden hoor! Succes, groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat noem ik nou een win-win-win situatie. Echt heel gaaf dit idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geweldig leuk! Zalig dat je zoiets doet met de knutseldames. Wordt zeker ook een succes op school! X

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je een berichtje plaatst!
Ik vind het leuk om een reactie op mijn blogbericht te krijgen. Dankjewel :)
grtz.Colien